IL-2 STURMOVIK: Battle of Stalingrad

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

hq_Reflected

Kijött a Stuka! Zseniális!!
VO101_tvr

hq_Reflected írta:Kijött a Stuka! Zseniális!!
Mesélj! Mitől zseniális?
hq_Reflected

Nagyon szép a fizikai modell, a kabin is, pláne a hang. Emellett van egy unlockolható óriási bomba, amit elég jó szórakozás dobálni :icon_crazy:
VO101_Tom

A 777-es srácoknak sikerült beleprogramozni, hogy felhőn átrepülve valami (jegesedés talán?) kicsinálja a gépet. Először elég furcsán rángat, majd leáll.

3 perc körül:
http://www.youtube.com/watch?v=tqOF0CupTYk

Clodból is eltartott egy ideig mire sikerült ezt kigyomlálni, még szerencse, hogy a ROF engine az teljesen más, és klasszisokkal jobb :icon_crazy:
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

:mrgreen:
VO101_MMaister

Milyen az uj patch?
hq_Reflected

VO101_MMaister írta:Milyen az uj patch?
Fasza. Félkészen kiadták a Yak-1-est, ami egész jó gép, felveszi a versenyt a Messzerrel. Két dolog zavar: az AI lövészek terminátorok, de ez RoF-ban is probléma volt. Ha egy Stuka mögött repülsz, pár találattal lángba borítanak. A másik meg hogy állítólag a Messzer üzemeltetési határai el vannak rontva. Jelenleg ez van:
Bf109 now have limited time of overload engine run - 1 minute on 2700 and 5 minutes on 2500, If yuo will maintain longer - engine damage becomes possible.
És sokak szerint ez így nem okés, én nem értek hozzá.
VO101_Tom

Hát, ezért érdekes kérdés ez így, mert a hajtómű fordulatszáma még kevés ehhez.

A DB601E (F-4 hajtóműve) üzemeltetési határértékei a tengerszinten:
Felszálló és vészteljesítmény: 2700 rpm, 1.42 ata, 3 perc
Emelkedő és harcteljesítmény: 2500 rpm, 1.30 ata, 30 perc
Utazó teljesítmény: 2300 rpm, 1.15 ata, nincs idő limit

A szívótérnyomás sokkal fontosabb érték mint a fordulatszám. A 109-es automata feltöltőszabályozója miatt ezt a gázkar állással közvetlenül szabályozod, amíg a kompresszor bírja (de Stukánál pl már ez sem lenne igaz, ott a szívótérnyomás a magasság a gázkarállás és a kompresszorfokozat függvényében már tengerszinttől emelkedve folyamatosan változik). A fordulatszám viszont nem feltétlen kötődik a teljesítményhez. Ha az automatika be van kapcsolva, akkor azt fix értéken kellene tartania (annyit leszámítva, hogy 2000-es hajtómű fordulatszám alatt nem működik). Ha kézi szabályozáson van, akkor meg ugyanakkora teljesítményen túl is lehet pörgetni, meg le is lehet fojtani, csak az légcsavar állásszöget kell variálni.

A hajtómű fordulatszámnak is vannak persze határértékei, hiszen van, hogy az automatika sem tud már kompenzálni, meg ki is lehet kapcsolni (le és felszálláshoz ki is kell). Alap gázon zuhanva is át tudod lépni, és ugyanúgy szétpöröghet a motor. Ez a DB-nél 3000 rpm, azt átlépve ki kellett szerelni a motort átvizsgálásra. Illetve a start és vészteljesítménynél szereplő fordulatszámra írták, hogy csak nagyon rövid ideig volt szabad átlépni. Ami ennél 2700 mint látjuk.

Szal ennél az értéknél én nem azt mondanám, hogy egyértelműen rosszak, inkább csak azt, hogy ezt most honnan vették? Meg, hogy lineárisan változik-e, vagy 2501 rpm-nél kapcsol a stopper, és 5 perc után a hajtómű meghal és kész (mint a régi il-2-nél az overheat üzenet)?

Tudsz egy linket adni, hogy hol megy erről a vita?
Kép
VO101_tvr

hq_Reflected írta:Félkészen kiadták a Yak-1-est, ami egész jó gép, felveszi a versenyt a Messzerrel.
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy ez mit is akar pontosan jelenteni?
Ugye nem azt amire gondolok? :roll:
hq_Reflected

VO101_tvr írta:
hq_Reflected írta:Félkészen kiadták a Yak-1-est, ami egész jó gép, felveszi a versenyt a Messzerrel.
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy ez mit is akar pontosan jelenteni?
Ugye nem azt amire gondolok? :roll:
Nem. Azt jelenti, hogy a Lagg-3-al ellentétben nem egy repülő zongora, amit bárki leszed akinek 1-nél több végtagja van és nem teljesen vak :icon_crazy:
hq_Reflected

VO101_Tom írta:Hát, ezért érdekes kérdés ez így, mert a hajtómű fordulatszáma még kevés ehhez.

A DB601E (F-4 hajtóműve) üzemeltetési határértékei a tengerszinten:
Felszálló és vészteljesítmény: 2700 rpm, 1.42 ata, 3 perc
Emelkedő és harcteljesítmény: 2500 rpm, 1.30 ata, 30 perc
Utazó teljesítmény: 2300 rpm, 1.15 ata, nincs idő limit

A szívótérnyomás sokkal fontosabb érték mint a fordulatszám. A 109-es automata feltöltőszabályozója miatt ezt a gázkar állással közvetlenül szabályozod, amíg a kompresszor bírja (de Stukánál pl már ez sem lenne igaz, ott a szívótérnyomás a magasság a gázkarállás és a kompresszorfokozat függvényében már tengerszinttől emelkedve folyamatosan változik). A fordulatszám viszont nem feltétlen kötődik a teljesítményhez. Ha az automatika be van kapcsolva, akkor azt fix értéken kellene tartania (annyit leszámítva, hogy 2000-es hajtómű fordulatszám alatt nem működik). Ha kézi szabályozáson van, akkor meg ugyanakkora teljesítményen túl is lehet pörgetni, meg le is lehet fojtani, csak az légcsavar állásszöget kell variálni.

A hajtómű fordulatszámnak is vannak persze határértékei, hiszen van, hogy az automatika sem tud már kompenzálni, meg ki is lehet kapcsolni (le és felszálláshoz ki is kell). Alap gázon zuhanva is át tudod lépni, és ugyanúgy szétpöröghet a motor. Ez a DB-nél 3000 rpm, azt átlépve ki kellett szerelni a motort átvizsgálásra. Illetve a start és vészteljesítménynél szereplő fordulatszámra írták, hogy csak nagyon rövid ideig volt szabad átlépni. Ami ennél 2700 mint látjuk.

Szal ennél az értéknél én nem azt mondanám, hogy egyértelműen rosszak, inkább csak azt, hogy ezt most honnan vették? Meg, hogy lineárisan változik-e, vagy 2501 rpm-nél kapcsol a stopper, és 5 perc után a hajtómű meghal és kész (mint a régi il-2-nél az overheat üzenet)?

Tudsz egy linket adni, hogy hol megy erről a vita?
Panaszom meghallgattatott. Tudnál ezekre a limitekre egy doksit küldeni? Épp forrást kérnek tőlem a fejlesztők :) Köszi!
VO101_Tom

Ok, este összeszedem ami van.
Kép
hq_Reflected

PS: actually by summing all available tech documents on German airplanes we decided to rise Start und Notleistung for DB601E (2700/1.42) to 3 min, so youll be able to test it in next session.
-írta VikS ;)
VO101_Tom

Ja, elfelejtettem elküldeni.

Mindegy, itt van rengeteg doksi, ingyenes regisztrálás után elérhetőek:

http://www.deutscheluftwaffe.de/archiv/ ... umente.htm
Kép
bfeca1229

Üdv!
Tegnap este kipróbáltam a multit. Nekem nagyon lagolt, kétszer lőttek le azt se tudtam, hogy honnan. Kicsit olyan Rof-os feelingje volt, semmi taktika csak a dogfight, pár négyzet kilóméteren belül. Nyilván ez a majd változni fog, most nekem minden esetre nem jön be ez a szaggatás a játék során, gondolom túl volt terhelve a szerver. Azt olvastam a fórumon, hogy nagyon sok mindenkinek volt ez a probléma. Ami inkább jobban zavar, az hogy miért kell ezt minden hétfőn elzárni, miért nem futhat offline, vagy mitudom én...egyszer már azt írták, hogy hamarosan állandóan elérhető lesz, nem csak hétvégén.
bfeca1229

Kipróbáltam napözben a multit,12, és 25 játékosnál egészen jól megy csak ritkán szaggat, este 64- el próbáltam akkor nem volt fasza.
VO101_Tom

Lehet, hogy holnap én is ránézek, kíváncsi vagyok.
Kép
hq_Reflected

Nekem is be-beszaggat, de első próbálkozásnak elég jó. Viszont nem túl izgi, mindenki a reptér körül lövi halomra a másikat. Nyilván ha kész lesz a játék és lesznek jó bevetések ,akkor sokkal érdekesebb lesz az egész.
bfeca1229

Most már hétközben is megy a játék, vagy csak én véletlenül tudtam repülni a a mai nap. Nem emlékszem rá, hogy olvastam volna róla, hogy hétközben is lehet.
Válasz küldése