- Hat switch. Én nem ajánlom, sok a belátatlan terület, nehéz folyamatosan szemmel tartani az ellenfelet, ráadásul, ha az kiszámíthatatlanul repül, akkor nagyon könnyű elveszteni.
- Newview. Ez egy olyan segédprogi, ami segítségével a hat switch nem a kamera pozicíóját, hanem az elmozdulási irányát szabályozza. Ez egy fokkal jobb, itt már bárhova tudsz nézni, viszont nincs lehetőség gyors kamera mozgatásra. Ollózásnál, palástorsóban, vagy ha több gépet kell egy időben figyelni, ez rossz lehet.
- Egér. Sokan nem szeretik (főleg, akik gázkaros joyal repülnek), de én amióta Il-2 vel repülök, ezt használom. Oda és olyan sebességgel nézek, ahogy akarok. Én is jobb kezes vagyok, egy két nap megszokni, de utána már simán lehet bal kézzel nézelődni. További előnye, hogy nem kell folyamatosan a hat switchet kapcsolgatni, sőt, a hat switchre más funkciókat is tehetsz, kapsz négy plusz gombot, ami Evo-nál nem jön rosszul (Én Cyborg Evo 3D + Egérrel repülök).
- TrackIR. Írtad, hyog nem akarsz ilyet, egyenlőre nem is nyújt semmi pluszt az egérhez képest, leszámítva persze a mozgatás módját. De a végeredmény számít nem igaz?
Hogy melyik nézelődési beállítás mellett döntesz, attól függetlenül még egy tanács, hogy mit érdemes a kezed ügyébe rakni.
Amire dogfight közben mindenképp szükséged van, az a:
gázkar 0, 110%
ívelő fel, ívelő le
Zoom, nézet reset - hogy pont előre figyeljen
gépágyú, géppuska össztűz.
TeamSpeak adógomb, ha használsz TS-t.
Ami jó, ha kezed ügyében van:
Gázkar +5%, -5% (motor túlmelegedését levenni pl.)
Magassági trimm (ha nagyon tépni kell - lehetőleg tengelyre, pl gázkar helyett)
Minden mást nyugodtan lehet billentyűzeten hagyni, amikor azokat kell használnod (bombavetés, futó, zuhanófék, vagy bármi más), akkor körbe nézelődni úgysem kell, nyugodtan lehet a billentyűzeten matatni.