IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Tom írta:Lefordítottam a 4.3 patch readme-t, itt elérhető:

http://www.pumaszallas.hu/letoltesek/il ... eadme.html

(az install meg a multis rész még nincs kint, de azokban nincs is lényeges infó)
:198:
Savas

Dumbo

Én meg pont most akarom eladni a videokarim. ASUS GTX680 DCuIITop. Ha valakinek kellene, Elővásárlási jogotok van :142:
Persze k..va drága :icon_crazy:
VO101_Tom

A torrent már aktív, a belsősök elkezdték töltögetni meg seedelni, hogy este ne legyen vele gond. A teljes patch 558 MB lett végül. Ha valakinek szar a nete, és sok idő lenne míg lejön, az küldjön PM-et, és megkaphatja előbb.

A korábban linkelt 4.3 readme-t frissítettem pár install instrukcióval (semmi bonyolult, cache mappát törölni, működő 4.0-ra kell installálni, install után a "backup" fájlok törölhetők a steam mappából).

Hát, nagyon reméljük, hogy semmi komoly bug nem maradt benne, vannak persze amik majd az 5.0-ban lesznek teljesen megjavítva, de azt hiszem ezzel nyugodtan el lehetünk addig. Hogy lesz-e 4.5 (BoB-os tartalommal, új gépekkel) az még a jövő zenéje. Ha nem, akkor az 5.0 kb egy év múlva várható - reálisan nézve.
Kép
1/3_vszd_Tazar

Köszi a readme frissítést, biztos rájöttem volna, hogy melyik cache kell törölni, de így legalább minden a fenekem alá van tolva. :D

Hogy trendi legyek: kiwi vagyok a peccsre. :-) Az ATAG ma már 4.3-on tolja?
VO101_Tom

Hamar frissülni fog az is.
Kép
Dumbo

Jajj dobj már egy linket, hadd csordogáljon..
VO101_Sanyo
Site Admin

Torrentet én is kérném, mert az atag fórum már összedőlt. :)
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Tom

Az előbb 920 usert láttam online, aztán összeomlott nálam is...
Kép
VO101_Tom

Hivatalosan is kint a Team Fusion 4.3

Közvetlen torrent link:
http://www.pumaszallas.hu/Private/VO101 ... .3.torrent

Info itt:
http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... post103286
Kép
Savas

Megtörtént az első online repülésem az ATAG-on a TF4.3-al.
Első érzésre jónak tűnik a patch, igaz hogy csak az E3-at próbáltam.
A taxizás, és a felszállás érzésre hasonlít a DCS P51-éhez, de azért egy kicsit könnyebb.
A fegyverek szórása érezhetően kisebb, a lövedékek végre oda "mennek" ahová célzok.
A füstök, és a lángok nagyon jól sikerültek.
Az E3-as jól kontrollálhatóan repül nagy állásszögű manővereknél, túlhúzott fordulókban is.
A végeredmény : 4 felszállásból 16,5 lelőtt gép, 8 pilóta kapott PK-t.
VO101_Tom

Savas írta:Megtörtént az első online repülésem az ATAG-on a TF4.3-al.
Első érzésre jónak tűnik a patch, igaz hogy csak az E3-at próbáltam.
A taxizás, és a felszállás érzésre hasonlít a DCS P51-éhez, de azért egy kicsit könnyebb.
A fegyverek szórása érezhetően kisebb, a lövedékek végre oda "mennek" ahová célzok.
A füstök, és a lángok nagyon jól sikerültek.
Az E3-as jól kontrollálhatóan repül nagy állásszögű manővereknél, túlhúzott fordulókban is.
A végeredmény : 4 felszállásból 16,5 lelőtt gép, 8 pilóta kapott PK-t.
Akkor mondhatjuk, hogy tetszik a peccs? :icon_crazy:
Mi lessz itt E-4-el?
Kép
VO101_Tom

Körbekérdeztem pár embert, mi a véleményük a fegyverekről, a vélemények összecsengenek, mindenki erősebbnek érzi. Ami azért vicces, mert tényleg csak a pontosság változott, az erő nem...
Kép
VO101_MMaister

VO101_Tom írta:Körbekérdeztem pár embert, mi a véleményük a fegyverekről, a vélemények összecsengenek, mindenki erősebbnek érzi. Ami azért vicces, mert tényleg csak a pontosság változott, az erő nem...
Nekem nem az a benyomasom, hogy erosebbek a fegyverek, hanem hogy a brit gepek kevesbe serulesalloak, konnyebb leloni oket.
Ugyan en csak a betaval repultem parszor, nem tudom, hogy a veglegesben ez valtozott e.
VO101_Tom

Nem is arról van szó, hogy szétesnének a gépek a levegőben, de sokkal több PK és lelövés van mint előtte.
Kép
VO101_Tom

Olvasom a fórumon, hogy az angolok már okosítják magukat a Spit végsebesség elérésére. Macerás, de számíthatunk rá, hogy némelyik ügyesebb pilóta elől nehezebb lesz lelépni.

A technikájuk lényege, hogy nagyon óvatosan, fokozatosan kell meghajtani a gépet 12lbs boost-al, 3000 rpm-el, nem sokkal előtte zárni a radiatort félig, majd ahogy elérték a végsebességet, lassan visszahúzni a fordulatszámot 2950-2900-ig.

Ezzel a 300-310 mph addig tartható, amíg a motor melegedése engedi (5 perc körül)
Kép
Dumbo

Azért a pontosság és a szórás igen sokat számít. Hiába sokkal erősebb a lövedék, ha szétszórod az univerzumban. A kis kaliber meg, ha sok jut egy helyre akkor azért csak koptatja a kasznit, lásd homokfúvó :icon_crazy:
Dumbo

VO101_Tom írta:Olvasom a fórumon, hogy az angolok már okosítják magukat a Spit végsebesség elérésére. Macerás, de számíthatunk rá, hogy némelyik ügyesebb pilóta elől nehezebb lesz lelépni.

A technikájuk lényege, hogy nagyon óvatosan, fokozatosan kell meghajtani a gépet 12lbs boost-al, 3000 rpm-el, nem sokkal előtte zárni a radiatort félig, majd ahogy elérték a végsebességet, lassan visszahúzni a fordulatszámot 2950-2900-ig.

Ezzel a 300-310 mph addig tartható, amíg a motor melegedése engedi (5 perc körül)
De ha kapnak egy kis plussz darabos ólmot a bezinjükbe, akkor cseszhetik. :110:
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Jó lett ez a patch. Célzás könnyebb, a hangoktól meg leesett az állam. :ugeek:
VO101_Tom

Dumbo írta:Azért a pontosság és a szórás igen sokat számít. Hiába sokkal erősebb a lövedék, ha szétszórod az univerzumban. A kis kaliber meg, ha sok jut egy helyre akkor azért csak koptatja a kasznit, lásd homokfúvó :icon_crazy:
Ez teljesen igaz, de van pár kérdéses rész.

Épp ma kérdeztem Mattiast, hogy mi van ezzel, mert nem csak nekem, Grubernek is és Dui-nak is feltűnt a sok PK. Az is, hogy az angol gépek is darálnak, pedig nekik nem változott a fegyverük semmit! Még az összetartás sem. Az maradt 9 mil (összehasonlításként a bombázók lövészei 12 mil, az kiskaliber szárnyban 9 mil, kiskaliber orron 6 mil, 20-as szárnyban 3,5 mil, 20-as orrban 2,5 mil szórást kapott. Ezek nem hasraütött értékek, az amerikaiak tesztelték ezeket anno, elég sok anyaguk maradt meg). Eddig minden géppuskának 9 mil volt a szórása, elhelyezéstől és kalibertől függetlenül.

Hogy mitől ilyen jók a fegyverek, azt még nem tudjuk biztosan, de több lehetőség van: Első, és szerencsére a legvalószínűbb, hogy minden fasza, ez a jó weapons.ini, a fegyverek erőssége, átütőképessége a 4.0-hoz képest változatlan, és tényleg ennyit számít az összetartás. Ez sem elképzelhetetlen, hiszen már a régi il-2 is úgy számolt, hogy az egy helyre adott lövések netto nagyobb értékkel sebeztek mint ugyanannyi, de elszórtan kapott találatok. Ez nem magyarázza az angolokat, de az is lehet, hogy Gruber videója nagy hatással volt rájuk*

Itt mondjuk meg is állhatnánk, és alapból fel sem merülne a 2-es pont, ha nem láttuk volna a "murder" üzeneteket chaten, ami egyszer már ki lett gyomlálva onnan. Ezért felmerül egy második lehetőség is, hogy esetleg Colander valamit elqrt, és visszarakott fájlokat a 3.01-ből is. Ez kifelé nagyon nem jött át, de már múlt hét csütörtökön a végleges verziónak kellett volna kijönnie, amiben találtak egy bugot (új füsttel volt gond), aminek a javítása közben derült ki, hogy sikerült megoldani a felhőket átlátszó pöttyöket. Na, volt nagy kapkodás, Colander kezdhette összerakni a peccset újra. Ez a compile miatt csúszott egy napot a release is. Nem elképzelhetetlen - ha valószínűtlen is - hogy itt összekavart dolgokat. Ez hamar ki fog derülni, Mattias most nézi a weapons.ini-t, majd jelentkezik, hogy mire jutott.

Ez azért lenne nagy gáz, mert a 4.0 kiskaliberű géppuskáinál az átütő képesség nem véletlen lett lebutítva, ha visszakerült az az érték, akkor a bombázókkal felszállni kb felesleges lesz, ami nagyon odaverne az online waroknak.

A harmadik lehetőség, hogy Buzzsaw talált valami módszert, amivel a túloldalon, vagyis a sérülésmodellen tudott igazítani. Azt tudjuk, hogy a gépek repülési modelljét úgy tudta megváltoztatni, hogy a sérült szárny légellenállása és felhajtóereje mostantól sokkal jelentősebben változik mint ezelőtt (a több lelőtt gépnek nyilván köze van ehhez is, ami furcsa a sok PK). Lehetséges, hogy a sérülésmodellen máshol is tudott alakítani, bár az, hogy erről egy szót sem szólt volna senkinek, az nagyon furcsa lenne. Főleg, mert a TF nem így működik.

Szerencsére ez a 20-asok erejét ez egyáltalán nem érinti, azok változatlanok voltak eddig is. A szórásuk most kisebb lett persze, de csak ennyi változott.

*ja, ezt nem is meséltem. Valamelyik nap, nem sokkal patch zárás előtt Gromit (ex military) meg Kwiatek kikelt Buzz ellen, hogy a 109-esen a megnövelt hűtő elfolyási idő, az (idézek): "teljesen indokolatlan, erősen elfogult, és a vörösök játékát alapjaiban befolyásoló, rossz döntés. Mert nekik az egyetlen lehetőségük lelőni egy 109-est csak a hűtő ellövése volt már eddig is, és most ezt veszik el tőlük. Mert többször előfordult, hogy 2-3 másodpercig (!) tartó lövés után, ami mind talált is természetesen (villogott a gépen), a német csak vizet húzott, és mielőtt ugrott volna, még lelőtt 1-2 angolt".
Nagy volt a dráma, szegény Buzz próbálta bizonygatni, hogy az a +20% hűtővíz az arra lesz csak elég, hogy olyan 5 percig mehessen a motor, de azt sem full gázon, de azok hajthatatlanok voltak. Na, mondom Grubernak, menjünk már be a beta szerverre, hozom a meszát, ő jön Hurrival, nézzük már meg mire jó az az 1-2 másodperces sorozat. 8-)
Az igazság az, hogy nem tudtuk meg :roll: . Olyan sorozatnál, amikor tényleg el is találja a célt, és konvergencia távolságból lőtt, a 109-es fél másodpercig sem bírta. 10-ből 9x Üza tűz, 6x PK, controls állandóan elment, plusz az aprólék. Az egyetlen sikertelen támadása akkor volt, amikor szándékosan konvergencia távolságon belülről lőtt, akkor csak villogott mindenhol, de semmi komoly.
Erről persze video is készült. 8-)
Mondanom sem kell, Gromit első lépésben még próbálta magyarázni, hogy "ez nem valós, mert egyenesen repülve full 6-ból lőtt, és harctéri körülmények között ez mennyire ritka...", de sokat már nem ért el vele, mondtuk neki, hogy oké, de innentől az már nem a TF gondja. Ha ellenőrzött körülmények között ezt tudja a .303-as, akkor onnantól már a pilótán múlik, hogy harc közben is annyit tud-e.
Ezután a hűtővel már senki nem foglalkozott, hogy az mekkora csít...
Ezt a kis szösszenetet csak azért írtam, hogy lássátok mennyi idiótával kellett naponta egyezkedni a beta teszt alatt... :roll: Nagyon becsülöm Buzz-ban, ahogy viselte (illetve ahogy nézem még mindig viselnie kell) ezeket a drámákat vörös oldalról. :|
Kép
Válasz küldése