IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Jó lenne már ha jönne a patch, meg egy komolyabb online war, mert amúgy nem nagyon köt le a játék. Igazából az egész szimulátorozásban a dinamikus online warok tudnak igazán lekötni, visszasírom sokszor az VEF-es időket, kár hogy itt nem tudott kialakulni valami hasonló.
- VO101_Tom
Csak a 4.2-re várnak Gruberék és Farberék is. Azért nem kezdenek bele, mert legutóbb is szájhúzás volt, amikor a planesetnek változnia kellett hadjárat közben. Gruber egyébként is beta tesztelő, nem is baj, ha a hibakereséssel foglalkozik jelenleg egy hadjárat szervezése helyett.

- VO101_Tom
Team Fusion facebook oldalt indított:
https://www.facebook.com/TeamFusionModders
https://www.facebook.com/TeamFusionModders

- VO101_Tom
A friend requesteket visszavonta Msticpuma, mert pár dolgot még be akarnak állítani előtte. Majd szólok, ha lehet jelölgetni.

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
A TS patch készítőinek nem lehetne felvetni hogy a kabinban lévő összes "táblát" cseréljék le nagyobb felbontásúra? Tök gagyi pl. a boton lévő tábla kidolgozottsága, az az érdekes hogy némelyik meg teljesen jól meg van csinálva. Gondolom ennek nem lenne óriási gépigénye.
- VO101_Tom
Készül. High Res kabin nézet már van 110-eshez, az valszeg benne lesz a 4.2-ben, a többieké nem fér az időbe (épp tegnap írta Kodoss, hogy a 109-es bombaoldási sorrendet elqrta, ami doksit nézett az 1941-es, és mégis a játékban lévő eredeti a jó. Nem gond, 4 fájlt vissza kell cserélni. Erre írta Colander, hogy "de jó, most kezdheti a compile-t előről" - Ezek szerint a végleges compile már készül
)
4.2b beta kint van, az érintettek kapnak e-mailt nemsokára.
4.2b beta kint van, az érintettek kapnak e-mailt nemsokára.

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Király! Amúgy tényleg kíváncsi lennék hogy a játék tervezése során hogyan kerülhettek bele a játékba ilyen Quake II színvonalú textúrák...
- VO101_Tom
Több helyen látszik, hogy a textúrán lévő minta nem ugyanabban a méretarányban készült. Ez legtöbbször az optimizálás miatt van, egy kabinkeretnek nem kell olyan tűéles (vagyis olyan nagy) textúra mint egy szövegnek. Néha azonban a szöveget is túl kicsire veszik, ami textúra rajzoláskor nem biztos, hogy észreveszik, ott akár a 4-es betűméret is fasza lehet míg a ráfeszített textúrán sokat romlik. Normális teszteléssel és újrarajzolással persze kiszűrhető lenne.

- VO101_Tom
Kint van az előzetes readme a közelgő patch-hez.
Fontos megjegyezni, hogy ez előzetes readme, a véglegesben lehetnek változások (ha más nem, normálisan lebontva a témák szerint). Azt majd lefordítom magyarra is, de addig is itt az angol változat:
http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... #post99407
Fontos megjegyezni, hogy ez előzetes readme, a véglegesben lehetnek változások (ha más nem, normálisan lebontva a témák szerint). Azt majd lefordítom magyarra is, de addig is itt az angol változat:
http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... #post99407

- VO101_Tom
Ahogy nézem most, a readme végéről hiányzik egy rakás info, valszeg a fórum engine nem tud több karaktert kezelni egyetlen postban. Szóltam Blissnek, remélem hamar javítja.

-
1/3_vszd_Tazar
Húúúúú, Tom, ha mindezt sikerült megcsinálnotok - gondolok itt elsősorban a gépek viselkedésére a fordulóban - akkor megemelem a kalapom! Ha pedig nem, akkor a következő peccsben. 
- VO101_Tom
A lista végéről mégsem hiányzik az Info, csak Bliss összekavarta, és előre másolta ami nálunk még a végén volt. Mindegy. A lényeg, hogy a lista teljes, csak még nem végleges.
Tazar.
Én ebben nem sok mindent csináltam, a legtöbbet Buzzsaw és Colander meg Mattias dolgozott vele (FM, DM, fegyverek). Megint más a hangokkal, megint más az effektekkel. Én 3D modelleket csinálok, amik ebben még nem lesznek benne.
Ja, de, ez a sor:
* Tweaks made to gun dispersions for all fuselage and turret mounted guns (making them slightly more accurate compared to wing and pindle mounts. No guns are made less accurrate)
részben az én munkám, én vertem át rajtuk, hogy a fegyverek igenis pontatlanok és szarok. De a programozást itt sem én csináltam
Nem tudom, hogy a fordulásnál pontosan mire gondolsz. A gépek viselkedése nem fog gyökeresen megváltozni. Az angolok jobban fordulnak, a németek meg gyorsabbak és jobban emelkednek. Apróságokban lehet változás, mint pl nem fog tudni flap-el fordulni, vagy hogy alacsony sebességen merül mint állat. Vagy a Hurri még lomhább lesz kis sebességen, a folyamatos körözésnél viszont stabilan jól fordul. Ezek a dolgok a jelenlegi körülmények között szerintem elég jól le vannak programozva, a gépek teljesítménye a két hetes beta tesztelés végén megállapítható, hogy 2-3%-on belül van az eredeti papírokhoz képest. A clod eddigi történetében ez a legpontosabb, ez persze azt is jelenti, hogy az eddigiekhez képest a Spit pl. gyorsabb lesz nullán (de most sem lesz gyorsabb a 109-esnél). Tekintve, hogy az akkori mérések hibahatára 5%, ez elég pontosnak mondható.
Tazar.
Én ebben nem sok mindent csináltam, a legtöbbet Buzzsaw és Colander meg Mattias dolgozott vele (FM, DM, fegyverek). Megint más a hangokkal, megint más az effektekkel. Én 3D modelleket csinálok, amik ebben még nem lesznek benne.
Ja, de, ez a sor:
* Tweaks made to gun dispersions for all fuselage and turret mounted guns (making them slightly more accurate compared to wing and pindle mounts. No guns are made less accurrate)
részben az én munkám, én vertem át rajtuk, hogy a fegyverek igenis pontatlanok és szarok. De a programozást itt sem én csináltam
Nem tudom, hogy a fordulásnál pontosan mire gondolsz. A gépek viselkedése nem fog gyökeresen megváltozni. Az angolok jobban fordulnak, a németek meg gyorsabbak és jobban emelkednek. Apróságokban lehet változás, mint pl nem fog tudni flap-el fordulni, vagy hogy alacsony sebességen merül mint állat. Vagy a Hurri még lomhább lesz kis sebességen, a folyamatos körözésnél viszont stabilan jól fordul. Ezek a dolgok a jelenlegi körülmények között szerintem elég jól le vannak programozva, a gépek teljesítménye a két hetes beta tesztelés végén megállapítható, hogy 2-3%-on belül van az eredeti papírokhoz képest. A clod eddigi történetében ez a legpontosabb, ez persze azt is jelenti, hogy az eddigiekhez képest a Spit pl. gyorsabb lesz nullán (de most sem lesz gyorsabb a 109-esnél). Tekintve, hogy az akkori mérések hibahatára 5%, ez elég pontosnak mondható.

- VO101_Tom
Kint a 4.2c beta. Remélhetően ez már csak formalitás, azt az 1-2 hibát amit 4.2b-ben találtunk ebben javították ki. Ezt nem küldöm el az érintetteknek, csak ha kéritek.
A végleges patch verziószáma 4.3-ra változik majd.
A végleges patch verziószáma 4.3-ra változik majd.

-
1/3_vszd_Tazar
Nyilván nem fog a gépek viselkedése gyökeresen megváltozni, de 1-2 százalék ide vagy oda már gyökeresen megváltoztathatja a harc kimenetelét. Én egyébként azokra a változásokra gondoltam, amit a szárnyprofil változtatásoknál írtak. Nagyon kíváncsi vagyok, de nem sürgetem, inkább teszteljétek le rendesen!
- VO101_Tom
Most már új dolog nem kerül bele, csak azt ellenőrizzük, hogy semmi ne is maradjon ki. Egyenlőre a hiba topik is üres...
Kwiatek tegnap ránk hozta a frászt, azzal borította a bilit, hogy "szar a Spit emelkedése". Buzz ezt vitatta, volt kis anyázás, amit már töröltek, csak a végeredményét olvasom, hogy a Spit a papír szerinti emelkedési értékeket 2700-as fordulaton hozza, nem a gépkönyv szerinti 2600-on (egy elég komplex bug okozza, amin változtatni nem tudunk, a lényeg, hogy a program hibásan adja hozzá a fordulatszámot a hajtómű teljesítményhez, ezért eredeti értékeken hagyva, a 2700-as fordulat túl jó emelkedést biztosított volna). Ő gépkönyv szerint, 2600-on próbálta az emelkedési tesztet, ami persze így lassú lett. A lényeg, hogy az FM nem változik már, viszont részletesen meg lesz magyarázva, hogy miért ennyi az annyi (ezzel elejét véve, egy nagy vörös hőbörgésnek).
Egyébként ugyanez a bug miatt a DB maximális fordulatszáma is le lesz korlátozva 3000-ről 2700-ra. 2500 fölé pörgetve az emelkedési képesség tovább növekedett (jelentősen), ami szintén irreális.
Kwiatek tegnap ránk hozta a frászt, azzal borította a bilit, hogy "szar a Spit emelkedése". Buzz ezt vitatta, volt kis anyázás, amit már töröltek, csak a végeredményét olvasom, hogy a Spit a papír szerinti emelkedési értékeket 2700-as fordulaton hozza, nem a gépkönyv szerinti 2600-on (egy elég komplex bug okozza, amin változtatni nem tudunk, a lényeg, hogy a program hibásan adja hozzá a fordulatszámot a hajtómű teljesítményhez, ezért eredeti értékeken hagyva, a 2700-as fordulat túl jó emelkedést biztosított volna). Ő gépkönyv szerint, 2600-on próbálta az emelkedési tesztet, ami persze így lassú lett. A lényeg, hogy az FM nem változik már, viszont részletesen meg lesz magyarázva, hogy miért ennyi az annyi (ezzel elejét véve, egy nagy vörös hőbörgésnek).
Egyébként ugyanez a bug miatt a DB maximális fordulatszáma is le lesz korlátozva 3000-ről 2700-ra. 2500 fölé pörgetve az emelkedési képesség tovább növekedett (jelentősen), ami szintén irreális.

- VO101_Tom
Egy rövid videót tett ki MP a fórumra, új hajtómű tűz effekt:
http://vimeo.com/88746470#at=0
http://vimeo.com/88746470#at=0

- VO101_Tom
Újabb videó, reptértámadás, Flak effect és új fegyver hangok a 109-esben:
http://vimeo.com/88809767#at=0
http://vimeo.com/88809767#at=0

- VO101_Tom
Lefordítottam a 4.3 patch readme-t, itt elérhető:
http://www.pumaszallas.hu/letoltesek/il ... eadme.html
(az install meg a multis rész még nincs kint, de azokban nincs is lényeges infó)
(az install meg a multis rész még nincs kint, de azokban nincs is lényeges infó)

- VO101_Tom
Ja, és nem lesz pénteken patch. A readme hosszából látni, hogy rengeteg dolgot kell átnézni, a csütörtök nem volt elég rá (mindent át kell nézni, nem csak azt ami utoljára változott, mert volt példa rá, hogy kimaradt valami a compile során. Beta patchnél az nem gond. Ennél viszont az lenne).

-
Savas
VO101_Tom írta:Lefordítottam a 4.3 patch readme-t, itt elérhető:
Köszi!