IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Lecsó

Nem rossz...
Csak ezek az éjszakai, meg hajnali cumulusok illúziórombolóak kicsit. Ezt a giccset viszont minden szimulátorban elsütötték eddig, de ezt tudjuk be az időjárás modellezés hiányának.
A legritkább esetben vannak még/már gomolyfelhők az égen a késő esti vagy kora hajnali órákban, főleg ezen az éghajlaton. Az is ritka volt, amikor de 9 körül már kipattantak ez első kis gomolyfelhők.
Afrikában gyakoribb, de nálunk csak a nagyon nagy összeállásokból marad meg néha egy egy gomolyfelhő, mire lemegy a nap. De azok sem ilyen formás kumók, inkább csak foszlányok.
VO101_Tom

Na ja. A cloddal kapcsolatban ezzel van nekem is a legnagyobb hiányérzetem, mert a meteorológia nincs semmilyen szinten modellezve. Elvileg a keleti frontos folytatásban lett volna benne, ha nem kaszálták volna el. Van szélirány (magasságok szerint lehet tetszőlegesen variálni), meg van ez a renderelt vattapamacs, amit három lépcsőben lehet ki és be kapcsolni. Ennél még a régi il-2 is többet tudott :/ A team fusion már próbálkozik azzal, hogy fasza felhőket csináljanak (a nagy magasságú cirruszt pl már kicserélték sokkal szebbre), de ott is megoszlik a vélemény, hogy az inkább 2D-s de tényleg normálisan kinéző (olyasmi mint az FSX R.E.X. HD), vagy 3D-s renderelt, de inkább ilyesmi pamacsok legyenek a játékban. Hát, majd kiderül mire jutnak vele.
Kép
VO101_Tom

Új dev update, screenshotokkal a gépeket és csillogásokat érintő változásokkal. Ahogy nézem, ezeken már a térkép is új (javított talaj textúra és javított épület-LOD):

http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... php?t=4869

nem, release date nincs.

Itt egy korábbi video erről a talaj textúra változásról. Sötétebb, részletesebb képek. Sokkal jobb szvsz

http://vimeo.com/63761011#
Kép
VO101_Tom

TF Fryday update, új felhőkkel:

http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... 923&page=3

Nem kifejezetten a kinézet a lényeg, azon sok változás nincs, hanem hogy a felhők nem tűnnek el x km után, nem csak a gép közvetlen közelében rajzolja ki.
Kép
VO101_Tom

Ezt ma írta Buzzsaw, hogy mi várható TF patch fronton:

We are working towards a late August/early September release.

And if that seems like a long time, below is a general outline of the changes and additions we hope to include. Most of these have been mentioned already on the board.

- Refinement of Flight Model performance for all Fighter aircraft, more accurate ceilings, altitude performance, etc.
- Revision of high speed handling for all aircraft
- Revision of overheat modelling for all aircraft
- Revision of damage modelling for all aircraft
- Revision of all onboard weapons types effects
- 10 or more new aircraft versions (not new aircraft models, new versions of existing aircraft, most flyable, some not)
- Up to 3 new versions of Channel Map, Summer, Fall, Winter
- Revision of LOD's to improve spotting
- Revision of Cloud effects
- Many new cockpit etc. revisions
- Many new aircraft skins
- Revision of graphics effects for weapons, explosions, etc.
- Updated and revised terrain, object, cloud, ocean, etc. textures and effects
- Probably have missed a number of improvements

- Special mod package of effects, aircraft, etc. which will be revealed later.
Kép
hq_Reflected

Az azért elég komoly update-nek ígérkezik...
VO101_Tom

Hát igen. Dolgoznak is rajta pár hónapja...
Kép
VO101_Tom

Összedobtam egy egyszerű kis weblapot clodhoz. A dolog lényege, hogy a Shift+Tab menüben, ahol a Steam Chat feljön, ott van egy web browser is (alul). Arra klikkelve behozható bármilyen oldal ugye, de van egy nagy hibája - sem a kezdőoldal nem változtatható meg, se a kedvenceket nem ismeri, nem kezeli. Ezért csináltam egy weblapot, aminek a címét könnyű megjegyezni, és ebbe a webbrowserbe könnyen behívható. Onnantól kedve meg csak egy szimpla klikk, és csomó segédlet érhető el a játékon belül, amik olyan méretben és oda húzhatók, ahova akarjuk.

A Shift+Tab-al lehet ki és bekapcsolni, ami sokkal jobb, gyorsabb és biztonságosabb mint kitaszkolni, mert közben a játék irányítása is megmarad, a játékról gyakorlatilag el sem taszkol. Egyetlen megkötés van, ez az alt+tabozás a menüben, windows felületen nem működik, csak kabinban ülve (repülés közben menübe kilépve sem működik).

A weblap a www.clodtools.weebly.com oldalon érhető el.

Gyakorlatban kb így néz ki a dolog:
Image

Image
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Tom írta:Összedobtam egy egyszerű kis weblapot clodhoz.
Köszi, ez jó nagyon!
VO101_Sanyo
Site Admin

clodtools.com még szabad, beregeljem? :)
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Tom

Nem kell, ez a weebly egy részben ingyenes weblap kreátor oldal (az oldalt is ott dobtam össze), és jelenleg semmi költséget nem jelent. Az ingyenes részen le van tiltva pár fícsör, ami nekünk úgysem kell (a fizetős weebly-n van zene és video beilleszés, jelszavas belépés, ilyesmik). Gondolom beregelni az oldalt az sem ingyé van, szóval köszi, de nem kell szerintem.
Kép
VO101_Tom

Team Fusion friday update - hangok...

Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

A műszerfal is más nem?
VO101_Tom

Nekem nem tűnik annak...
Mire gondolsz?
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Tom írta:Nekem nem tűnik annak...
Mire gondolsz?
Semmi benéztem, állandóan új részleteket fedezek fel. :mrgreen:
VO101_Tom

:lol:
Kép
VO101_Tom

Osprey tette föl ezt a gif-et sowc oldalra. Felszállás közben kapott támadást az egyik angol reptér, az egyik angol srác PK-t kapott. Csak a trekk visszanézése után látták, hogy az egyik robbanásból származó kő verte fejbe... pech :icon_crazy:

http://i1074.photobucket.com/albums/w41 ... 90e3b8.gif

Ezt meg Bliss tette fel, a következp patchról amolyan "egy kép többet mond mint 1000 szó" stílusban...
Image
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Tom írta:Osprey tette föl ezt a gif-et sowc oldalra. Felszállás közben kapott támadást az egyik angol reptér, az egyik angol srác PK-t kapott. Csak a trekk visszanézése után látták, hogy az egyik robbanásból származó kő verte fejbe... pech :icon_crazy:
]
Beszarás. Ezért gurulok zárt kabintetővel mindig. :mrgreen:
VO101_Tom

Dev update pár screenshottal:
Azt írták atag fórumon, hogy a hétvégén már összerakják belső beta tesztelésre a patchet, ha nem találnak benne hibát, akkor rövidesen tölthető lesz (dátum természetesen nincs).

A felhők ezen még a régiek, és ahogy nézem a talaj LOD is. A tájon viszont már látható a téli és az őszi skinezés is.

Image

Image

Image

Image

Image

A végére kis extra, vezethető páncélos:
Image
Kép
VO101_Tom

Atag fórumon privátban pár napja dumálgatok Mattiassal (TF tag), küldtem neki rengeteg anyagot német gépekről, navigációról, egyéb cuccokról. Úgy tűnik TF tag leszek én is, 3d modelleket fogok nekik csinálni. Kérdeztem, hogy pontosan mi kellene nekik, azt mondta, ez még bizalmas infó, de 1941-es planesetig meg akarják csinálni a repülőgépeket (kabinokkal). Mostani térkép feljavítása mellett (repülőterek kicsit átdolgozva, korabeli alaprajzok alapján, mert ahhoz nem sok közük van most), új térképeket is terveznek, elsőnek Máltát és Észak Afrikát. Le kell majd modellezni, Tobrukot is. A vezethető földi egységek már most, valamelyik patchban debütálni fognak, ez után vezethető hajók jönnek (mediterrán térségre), újabb tankok (Afrikába), és egyéb szarok. Amin most dolgoznak, hogy legyen egy olyan export/import szoftver, amivel a modelleket tudják a játékból kiszedni/visszarakni. Állítólag ezzel elég sokat szívnak, de ha készen lesz akkor már bármit -szó szerint bármit- bele tudnak majd rakni.

Hát kíváncsian várjuk 8-)
Kép
Válasz küldése