Üdvözletem!
Marin Tamás vagyok és a Magyar Szimulátor Sport és Szabadidő Egyesület (MaSzim) nevében írom levelem. A következő kérdéssel/ajánlattal fordulnék hozzád, illetve a Pumaszállás valamennyi tagjához:
Az egyesület már egy ideje tervezi IL-2 szerverének beüzemelését, üzemelésének állandósítását, ezzel a feladattal én lettem megbízva önkéntes alapon. Részünkről nem túl sok érdeklődő (5-6 ember) van, ezért arra gondoltam, megkereslek titeket, hogy velünk együtt benépesítsétek a szervert, mivel tudtommal nem rendelkeztek saját szerverrel.
Amit mi nyújtanánk, az egy teljesen ingyenes IL-2 dedikált szerver (jelenleg 4.09m, mindenféle mod nélkül), amelyet kedden, szerdán és pénteken a nap 24 órájában elérhettek, továbbá hétfőn 19:00-ig (ekkor bajnoki futam miatt leállításra kerül 2-3 órára), csütörtökön szintén 19:00-ig (3-4 óra leállás), szombaton 18:00-ig (4-5 óra leállás), vasárnap ugyancsak 19:00-ig (a leállítás időtartamát nem tudom biztosan).
Amit pedig ti nyújtanátok, a nagyon jó pilótáitok lennének, esetlegesen adott napokon a kevésbé tapasztalt pilóták részére elméleti/gyakorlati oktatást is lehetne szervezni, ha van rá erőforrásotok.
Tisztelettel, Marin Tamás!
Magyar Szimulátor Sport és Szabadidő Egyesület il2 szervere
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
-
VO101_Popeye
Megbeszeljuk a tobbiekkel, hogy lenne-e ra erdeklodes.
Erdemes esetleg a tobbi szazaddal is egyeztetni, hogy minnel tobbeket erdekelje a szerver.
Igazan igeny egy online haborus szerverre lenne talan, de az 24/7-ben kellene hogy mukodjon es rengeteg munkaval es felugyelettel jarna.
Erdemes esetleg a tobbi szazaddal is egyeztetni, hogy minnel tobbeket erdekelje a szerver.
Igazan igeny egy online haborus szerverre lenne talan, de az 24/7-ben kellene hogy mukodjon es rengeteg munkaval es felugyelettel jarna.
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Másik ugyanilyen topicot bezártam, egy is elég.
"In thrust we trust!"

-
Toby
Ahogy elnézem, mindösszesen 2 másik századdal érdemes felvenni a kapcsolatot, a többi század inaktívnak tűnik.
A 24/7-es szerver nem tudom, hogy megoldható-e, ezt még meg kell beszélnem az egyesület vezetőjével. Tesztelni kell, mennyire terheli le a gépet a játék.
A munka és felügyelet részével nem kell törődnötök, amit tudunk, megoldjuk!
A 24/7-es szerver nem tudom, hogy megoldható-e, ezt még meg kell beszélnem az egyesület vezetőjével. Tesztelni kell, mennyire terheli le a gépet a játék.
A munka és felügyelet részével nem kell törődnötök, amit tudunk, megoldjuk!
-
VO101_Popeye
Van egy regi online war motor (CAD) amit a spanyolok futtattak es nagyon nepszeru volt. Nyilvanossa tettek az egeszet, nekem megvan, esetleg azon az alapon lenne erdemes elinditani egy sajat online haborut, szerintem meg magyar szinten is nagy lenne az erdeklodes.
-
Toby
Ha eljuttatod hozzám ezt a CAD-t, megnézem, mit tudok vele kezdeni, ha nem boldogulok vele, akkor kérdezek. 
Ennek gondolom futni kellene nonstop, hogy ne szakadjon félbe a háború..(?)
Ennek gondolom futni kellene nonstop, hogy ne szakadjon félbe a háború..(?)
-
VO101_Popeye
Igen, ennek folyamatosan mennie kell.
Nem tudom mennyire vagy ismeros az online haborukban, de itt az il2 nem kell hogy fusson, a szerver csak generalja es feldolgozza kuldetesek eredmenyeit. Az il2-t a jatekosok futtatjak es a kuldetes vegen feltoltik az eredmenyt.
Emailben lekuldom a programot.
Nem tudom mennyire vagy ismeros az online haborukban, de itt az il2 nem kell hogy fusson, a szerver csak generalja es feldolgozza kuldetesek eredmenyeit. Az il2-t a jatekosok futtatjak es a kuldetes vegen feltoltik az eredmenyt.
Emailben lekuldom a programot.
-
Toby
Feltettem ide, viszont olyan problémába ütköztem, amit nem tudok kiküszöbölni. A rendszer bizonyos része perl-ben van írva, ami azért gond, mert nincs perl támogatás a tárhelyen.
Viszont állítólag ők fejlesztenek saját war-t, Her Laca már írt is nekik, hátha érdekli őket a dolog.
Ha így nem tudjuk megoldani, kipuhatolom, hogy a saját webszerver mikor lesz beüzemelve és arra már mehet fel ez a CAD is.
Viszont ezzel, ha jól értelmezem, a game szerver értelmét veszti, merthogy nem kell hozzá..
Viszont állítólag ők fejlesztenek saját war-t, Her Laca már írt is nekik, hátha érdekli őket a dolog.
Ha így nem tudjuk megoldani, kipuhatolom, hogy a saját webszerver mikor lesz beüzemelve és arra már mehet fel ez a CAD is.
Viszont ezzel, ha jól értelmezem, a game szerver értelmét veszti, merthogy nem kell hozzá..
- VO101_Tom
Nem, ez két külön dolog. Magyar dogfight szerver, ami a hyperlobbyn futna, arra szerintem a jelenlegi mapokkal nagy szükség nincs, van néhány húzónév, egyszerűbb webes statisztikával, azokon 60-70 játékos is repül, de azok heti hét nap, napi 24 órában mennek. A kisebb szerverekből is van majd' 50 másik, de azokon alig repkednek páran. Ha magunk között repkednénk, akkor -a mai internet elérésekkel- már szinte bárki tud alkalmilag hostolni 10-20 fős szervereket.Toby írta:Feltettem ide, viszont olyan problémába ütköztem, amit nem tudok kiküszöbölni. A rendszer bizonyos része perl-ben van írva, ami azért gond, mert nincs perl támogatás a tárhelyen.![]()
sg fórumán olvastam viszont, hogy páran építenek most egy dogszervert, ami új típus, számítógép által vezetett gépekkel, dinamikus, interaktív környezettel. Erre érdemes lenne szervert létrehozni, az újdonsága miatt biztos sokakat érdekelhet. Írtam oda, várom, hogy válaszoljanak.
A másik elterjedt repkedési módszer, amit Popeye ajánlott, az az úgynevezett online war, ami egy webes oldalon futó nagyon komoly statisztikával, és háttérinformációkkal ellátott folyamatosan változó hadszintér. A térkép aszerint változik, hogy feladat generálásakor az éppen aktuális állás szerint létrehoz egy file-t, amit a szimulátorba betöltve egy küldetést ad. Azt lerepülve a játék végén készült report file-t visszatöltik a szerverre, és ennek fügvényében változik a weboldalon a térkép.
Egy egy ilyen hadjárat nagyon sokáig eltart, akár több mint egy évig, és ezt is 7/24-ben kell futtatni. Ez a szerveren is tárol nagyon sok adatot, visszatöltött report file-okat, résztvevő pilóták statisztikáit. Ehez stabil és állandó szerver kell, viszont nem kell semmilyen IL-2 szoftvert futtatni.

-
Miklós
Sziasztok!
Valóban a 77-eseknél van fejlesztési stádiumban online war, de még csak nagyon pre-alpha állapotban.
Végigjártuk mi is az esőtáncot az ősöreg Bellum és a belőle fejlesztett CAD motorral. A valós gyenge pontjára is nagyon gyorsan rátaláltál, a Perl motor. Amikor az alapot jelentő Bellum készült még gyerekcipőben volt a PHP meg egyébb úri huncutságok. Viszont azóta a Perl merült szinte teljesen feledésbe, emiatt is a magam részéről egyszerűbbnek látom egy teljesen új, alapoktól megírt WAR motor használatát. Ha CAD alapon gondolkodik az ember, akkor értenie kell a Perl-hez (generator/parser), az SQL-hez, (adatbázis-rész) és a flash-hez (adatbekérés/kiírás). Meg a HTML-hez, mert ugye a Perl beágyazott nyelv.
A fejleszthetőség látja ennek kárát, emiatt is mennek olyan lassan a dolgok itt: http://war.by-airforce.com . (ez egy jelentősen továbbfejlesztett Bellum-motor, tipikus példája annak hogy a srácoknak egyszerűbb lett volna PHP-ban újrakódolni az egészet mint ezt toldozni-foldozni)
Alapoktól újraírt, PHP nyelvet maximálisan használó, minimálisan SQL-re is támaszkodó WAR próbálkozás a miénk, de nyár előtt nem lesz még csak tesztelhető sem.
Nagyon sok jó próbálkozás volt/van azóta is, a finneknek volt egy kiváló PHP alapú modos Csendes-óceán felett zajló háborújuk, van még az 1/3-asoknak is egy félbemaradt projektjük. Minden megbukott dolog a support hiányán vérzett el eddig.
De a felajánlásra visszatérve: dogfight szervernek értelme csak 24/7-ben van amint azt már előttem szólók is elmondták. A szerver léte vagy nemléte egy dologtól függ igazán, milyen és mennyi érdekes és/vagy szokatlan térképet, planeset-et tudsz prezentálni. Javasolt a modok használata, illetve ha hiánypótló dolgot szeretnétek akkor fel lehetne eleveníteni az elfelejtett hadszíntereket, az egzotikumra nagyon vevő az IL-2 online közösségre. (pl.: Spanyol polgárháború)
Sima dogfight szerverekből, gondolkodásmentes öldöklést lehetővé tevő mészárszékekből 12 egy tucat, arra ne pazaroljatok szerveridőt szerintem...
A magam és a 77-esek nevében felajánlom én is a segítségünket, keress bennünket bátran.
Üdv:
Miklós
77.PX_Paraszt
Valóban a 77-eseknél van fejlesztési stádiumban online war, de még csak nagyon pre-alpha állapotban.
Végigjártuk mi is az esőtáncot az ősöreg Bellum és a belőle fejlesztett CAD motorral. A valós gyenge pontjára is nagyon gyorsan rátaláltál, a Perl motor. Amikor az alapot jelentő Bellum készült még gyerekcipőben volt a PHP meg egyébb úri huncutságok. Viszont azóta a Perl merült szinte teljesen feledésbe, emiatt is a magam részéről egyszerűbbnek látom egy teljesen új, alapoktól megírt WAR motor használatát. Ha CAD alapon gondolkodik az ember, akkor értenie kell a Perl-hez (generator/parser), az SQL-hez, (adatbázis-rész) és a flash-hez (adatbekérés/kiírás). Meg a HTML-hez, mert ugye a Perl beágyazott nyelv.
A fejleszthetőség látja ennek kárát, emiatt is mennek olyan lassan a dolgok itt: http://war.by-airforce.com . (ez egy jelentősen továbbfejlesztett Bellum-motor, tipikus példája annak hogy a srácoknak egyszerűbb lett volna PHP-ban újrakódolni az egészet mint ezt toldozni-foldozni)
Alapoktól újraírt, PHP nyelvet maximálisan használó, minimálisan SQL-re is támaszkodó WAR próbálkozás a miénk, de nyár előtt nem lesz még csak tesztelhető sem.
Nagyon sok jó próbálkozás volt/van azóta is, a finneknek volt egy kiváló PHP alapú modos Csendes-óceán felett zajló háborújuk, van még az 1/3-asoknak is egy félbemaradt projektjük. Minden megbukott dolog a support hiányán vérzett el eddig.
De a felajánlásra visszatérve: dogfight szervernek értelme csak 24/7-ben van amint azt már előttem szólók is elmondták. A szerver léte vagy nemléte egy dologtól függ igazán, milyen és mennyi érdekes és/vagy szokatlan térképet, planeset-et tudsz prezentálni. Javasolt a modok használata, illetve ha hiánypótló dolgot szeretnétek akkor fel lehetne eleveníteni az elfelejtett hadszíntereket, az egzotikumra nagyon vevő az IL-2 online közösségre. (pl.: Spanyol polgárháború)
Sima dogfight szerverekből, gondolkodásmentes öldöklést lehetővé tevő mészárszékekből 12 egy tucat, arra ne pazaroljatok szerveridőt szerintem...
A magam és a 77-esek nevében felajánlom én is a segítségünket, keress bennünket bátran.
Üdv:
Miklós
77.PX_Paraszt
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Miklós 2010.01.18. 18:07-kor.
Don't be chicken McFly!
Bocs ha ekezet nelkul irok, a notebookom angol billentyuzetes.
-
77.PX_Drebil
Üdvözletem!
Csatlakozom Miklós kollégához és mint Szpk. ha szükséges a tárhelyünket is használatra ajánlom(többek között ezért is béreltük)!
Üdv Drebil
Csatlakozom Miklós kollégához és mint Szpk. ha szükséges a tárhelyünket is használatra ajánlom(többek között ezért is béreltük)!
Üdv Drebil
-
VO101_Popeye
Szerintem kar bonyolitani a dolgot. Hiddjetek el, az online warozok 90%-a visszasirja a sima il2war-t. Semmi sallang, csak egyszeru online kuldetesek stattal.
A tomegeknek ez kell, es az online war a tomegektol lesz sikeres es elvezheto, kulonben elverzik mint eddig barmi ami bonyolultabb volt mint egy faek.
A tomegeknek ez kell, es az online war a tomegektol lesz sikeres es elvezheto, kulonben elverzik mint eddig barmi ami bonyolultabb volt mint egy faek.
-
Miklós
A tömeget tekintve teljesen igazad van Popeye.
Bonyolultabbá tenni sem kellene, de egy Airforce War szintet azért érdemes tartani. Jól eltalált bonyolultsági szint, sokan megtalálják benne a saját örömüket. (ki a bonyolultságból adódó kiskapukat, ki a személyes statot)
Tömeget vonzani pedig nem nehéz. Az újdonság vonza majd őket. Megtartani a melós dolog. Ahhoz viszont az állandó support kell. Fentartani a komolyság látszatát, az adminok szigorát, és azt hogy "gondozva" van az egész.
Jelen pillanatban az AW legnagyobb problémája ez.
Bonyolultabbá tenni sem kellene, de egy Airforce War szintet azért érdemes tartani. Jól eltalált bonyolultsági szint, sokan megtalálják benne a saját örömüket. (ki a bonyolultságból adódó kiskapukat, ki a személyes statot)
Tömeget vonzani pedig nem nehéz. Az újdonság vonza majd őket. Megtartani a melós dolog. Ahhoz viszont az állandó support kell. Fentartani a komolyság látszatát, az adminok szigorát, és azt hogy "gondozva" van az egész.
Jelen pillanatban az AW legnagyobb problémája ez.
Don't be chicken McFly!
-
Toby
Mivel jelen állás szerint csupán a CAD-el tudnánk kezdeni valamit (ez van meg), utánanéztem a dolgoknak.
Elsősorban annak, hogy a perl fájlok futtathatók php környezetben, csak egy kis kiegészítés kell a php szervernek: ez. Nem tudom, hogy így működne-e, mindenesetre írtam a tárhely szolgáltatónak ez ügyben.
Másodsorban elvileg a perl fordítható php nyelvre: ez alapján. Persze ez hatalmas meló lenne és nincs semmi garancia, hogy utána működni is fog. Mindenesetre egy próbát ez is megér, ha az első verzió nem jön össze.
Én sajna eléggé ráérek, így ezt vállalom, ha kell.
Továbbá SG fórumon egy bizonyos Richtofen nevű úriember felajánlotta tudását, neki még nem írtam.
Elsősorban annak, hogy a perl fájlok futtathatók php környezetben, csak egy kis kiegészítés kell a php szervernek: ez. Nem tudom, hogy így működne-e, mindenesetre írtam a tárhely szolgáltatónak ez ügyben.
Másodsorban elvileg a perl fordítható php nyelvre: ez alapján. Persze ez hatalmas meló lenne és nincs semmi garancia, hogy utána működni is fog. Mindenesetre egy próbát ez is megér, ha az első verzió nem jön össze.
Továbbá SG fórumon egy bizonyos Richtofen nevű úriember felajánlotta tudását, neki még nem írtam.
-
VO101_Popeye
Azt kell eldonteni, hogy mennyi idot es energiat akarunk erre az egeszre forditani. En a programozashoz vajmi keveset ertek, ugyhogy ebben nem tudok segiteni. Amiben tudok, az a haboru resze, abban mar nagy tapasztalatom van (sajnos
) terkepek, planesetek es az egesznek a "menedzselese".
-
Miklós
Az érdemi munka nem is ebben hanem a hosszútávú managelésben van. Új mapok, planesetek összeállítása stb. Ne feledjük, működőképes motorok vannak kirakva a netre, csak be kell őket melegíteni.Toby írta:Mivel jelen állás szerint csupán a CAD-el tudnánk kezdeni valamit (ez van meg), utánanéztem a dolgoknak.
...
Mindenesetre egy próbát ez is megér, ha az első verzió nem jön össze.Én sajna eléggé ráérek, így ezt vállalom, ha kell.
De. Mit is értünk managelés alatt?
Egy térkép akár 20*16 térképnégyzet is lehet, és térképnégyzetenként külön külön meg kell tervezni egy esetleges háború lehetséges lépéseit. Nyilván ha kész akkor már csak üzemelteted, mivel az adatbázisod megvan hozzá, de az sem egyszerű. (a játékban kb 25 szóbajöhető térkép van) Plusz a planeset, ami megint egy külön mise, az összes anyázás lényegi forrása...
Ahogy Popeye is mondta, legfontosabb hogy mennyi időt/munkát szánunk rá. Én a magam részéről sokat.
Részemről a Perl programozás teljesen felejtős, PHP megy valamennyire de a mySQL eléggé fehér folt. (most pótolom, a fejlesztésben pedig egy haver segít addig)
Első körben, ha komolyan gondolod, izzítsd be a CAD motort. Aztán meglátjuk. Esetleg próbálkozz a Bellum eredeti motorjával, ez az alapja a CAD-nek is. Innen - ebben is van Perl, de legalább a flasht nélkülözi.
Don't be chicken McFly!
-
VO101_Popeye
Bellum szerintem felejtos, a CADben pont a flash resz volt a lenyeg.Miklós írta: Első körben, ha komolyan gondolod, izzítsd be a CAD motort. Aztán meglátjuk. Esetleg próbálkozz a Bellum eredeti motorjával, ez az alapja a CAD-nek is. Innen - ebben is van Perl, de legalább a flasht nélkülözi.
A gond az, hogy ha mar fejlesztunk egy uj wart, akkor csak nekem millio es egy ujitasi javaslatom lenne, amit aztan gyozzunk megcsinalni, viszont anelkul feleslege belevagni, akkor maradjon a CAD.
Par gondolat az uj warhoz:
-strategiai celok nem csoportokban, hanem a varos utcain elszorva esetleg epuletekben elrejtve lennenek, gyakorlatilag a szonyegbombazas lenne a hatasos.
-taktikai tamadas eseten a harckocsik nem csoportokban hanem elszortan tamadnanak, es a vedelem is elszortabb lenne, nem egy-ket bombaval elintezheto (ADW stilusa)
-felderitesnek lennie kellene, de anelkul is bombazhatoak maradhatnanak a varosok, kisebb hatasfokkal
-utanpotlas mikentjet es annak befolyasolasat is ujra kellene gondolni (vonatok pl. ilyen probalkozas is volt mar ADW-n), melyik oldal mitol fuggoen kap a gepekbol utanpotlast
-nagy kerdes a mod, illetve nem kerdes, de sok melo lenne arra atformalni
a wart, bar igazan ez is nagy vonzerot jelenthetne plusz uj hadszintereket.
-a planeset nem gond, inkabb egy-egy terkep elokeszitese a problemas (celok, taktikai dolgok pozicioi, repterek, recon campek stb.)
Roviden ennyi, es ezek meg csak az en elkepzeleseim, gondolom mindenkinek lenne valamilyen otlete.
-
77.PX_Drebil
Sziasztok!
Szerintem össze kellene hozni egy TS konferenciát mielöbb! Ahol megbeszélnénk a dolgokat, így sok félreértést elkerülnénk! Javaslom hogy egyenlőre 4-6 fő tartson zárt körü egyeztetést! Azért ennyi mert a többöl zürzavar lenne és azt sem szeretném, hogy a sok bába között elveszne a gyermek!
Eldöntendő alap kérdések:
-Egyáltalán közösen akarunk e dolgozni ezen!
-Ha közös munka lessz:1; KI KELL E JELÖLNI 1-1 FŐ VEZETŐT akik tejhatalmat kapnak? Miután az ötletbörzét megszürtük el kell e felejteni a demokráciát!?
-Ha közös munka lessz:2; Mindent demokratikussan minél több embert bevonva kell e csinálni és csak rendszergazda (admin) hajtsa végre a szavazás végeredményét?
-Egy teljesen új motort akarunk e, vagy elég fejleszteni egy meglévőt?
Gondolom ezeken kívül is van még sok egyébb de ha ezekben megegyezünk van remény a tovább lépésre!
Javaslom: valamelyik nap este felé 19:00 és 21:00 között találkozzunk Tom TS én! A napra kérek javaslatot de ebben az idöben mindenkit látni szoktam.
Résztvevöknek javaslom első körben: Tom és Popeye +egy fő alternetív VO.101 részről. 77.PX től Miklós, én és szintén +egy fő alternetív.
Köszönettel: Drebil
ui: Ha túl lihegem vagy hülyeségnek érzitek hurrogjatok le..
Szerintem össze kellene hozni egy TS konferenciát mielöbb! Ahol megbeszélnénk a dolgokat, így sok félreértést elkerülnénk! Javaslom hogy egyenlőre 4-6 fő tartson zárt körü egyeztetést! Azért ennyi mert a többöl zürzavar lenne és azt sem szeretném, hogy a sok bába között elveszne a gyermek!
Eldöntendő alap kérdések:
-Egyáltalán közösen akarunk e dolgozni ezen!
-Ha közös munka lessz:1; KI KELL E JELÖLNI 1-1 FŐ VEZETŐT akik tejhatalmat kapnak? Miután az ötletbörzét megszürtük el kell e felejteni a demokráciát!?
-Ha közös munka lessz:2; Mindent demokratikussan minél több embert bevonva kell e csinálni és csak rendszergazda (admin) hajtsa végre a szavazás végeredményét?
-Egy teljesen új motort akarunk e, vagy elég fejleszteni egy meglévőt?
Gondolom ezeken kívül is van még sok egyébb de ha ezekben megegyezünk van remény a tovább lépésre!
Javaslom: valamelyik nap este felé 19:00 és 21:00 között találkozzunk Tom TS én! A napra kérek javaslatot de ebben az idöben mindenkit látni szoktam.
Résztvevöknek javaslom első körben: Tom és Popeye +egy fő alternetív VO.101 részről. 77.PX től Miklós, én és szintén +egy fő alternetív.
Köszönettel: Drebil
ui: Ha túl lihegem vagy hülyeségnek érzitek hurrogjatok le..
- VO101_Tom
Én szívesen részt vennék benne.77.PX_Drebil írta:Sziasztok!
Messenger és skype is be van kapcsolva, ha elérhető vagyok.
Ötletelés szeintem majd úgyis többfordulós lesz, ha alapvető dolgokban sikerül megállapodni.
A vezetőségi kérdéseket és a különböző jogköröket még korai kalapálni, ha sikerül kialakítani egy véglegeshez közeli szabályrendszert, akkor nyugodtan lehet nagyobb közönség előtt is kikérni a véleményeket, érvekkel, ellenérvekkel. sg fórum, vagy a századok fórumai pl.

-
VO101_Popeye
Megfurdetem Kristofot, aztan tolem beszelhetunk;)