Minden ami Il-2

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

dr gonzo

Res írta:Sziasztok!
A múltkor nagyon sok hasznos tanácsot kaptam tőletek, most megint a segítségeteket kérem.

Kezdtem egy karriert ta-152-es a gépem. A játék nem küld figyelmeztető üzenetet, de gyanítom, hogy sokszor túlmelegedik a motor, mert nagyon erőtlenné válik, és vízszintes repülés közben is csak épphogy tudom tartani a magasságomat. Próbálgattam a radiator positiont váltogatni, de nem tudom, hogy a position 1-8-ig mit jelent.
Elvileg kellene küldenie overheat jelzést, amúgy a hűtőzsalu nyított és zárt állapotát jelzi. A 8-as a legnagyobb nyitvatartási állapot, itt áramlik át a legtöbb levegő, leghatékonyabb a hűtés-de legnagyobb a légellenállás.

Próbáld ki, hogy a difficultis-ban kikapcsolod az overheat üzemmódot, ha így is hasonló a probléma akkor nem azzal lesz a baj.

Nem repülöm a típust, nem tudom mi lehet a probléma. Szerintem annak is automatika vezérli a sűrítőt és a keverékszegényítést, úgyhogy a magassággal sem lehet problémád.

Végső esetben állítsd át a komplex engine managmentet, ha így nem jelentkezik a probléma akkor motorvezérlési hiba van.
Az élet nem mond el neked semmit, de mindent megmutat!!!
dr gonzo

dr gonzo írta:
Res írta:Sziasztok!
A múltkor nagyon sok hasznos tanácsot kaptam tőletek, most megint a segítségeteket kérem.

Kezdtem egy karriert ta-152-es a gépem. A játék nem küld figyelmeztető üzenetet, de gyanítom, hogy sokszor túlmelegedik a motor, mert nagyon erőtlenné válik, és vízszintes repülés közben is csak épphogy tudom tartani a magasságomat. Próbálgattam a radiator positiont váltogatni, de nem tudom, hogy a position 1-8-ig mit jelent.
Elvileg kellene küldenie overheat jelzést, amúgy a hűtőzsalu nyított és zárt állapotát jelzi. A 8-as a legnagyobb nyitvatartási állapot, itt áramlik át a legtöbb levegő, leghatékonyabb a hűtés-de legnagyobb a légellenállás.

Próbáld ki, hogy a difficultis-ban kikapcsolod az overheat üzemmódot, ha így is hasonló a probléma akkor nem azzal lesz a baj.

Nem repülöm a típust, nem tudom mi lehet a probléma. Szerintem annak is automatika vezérli a sűrítőt és a keverékszegényítést, úgyhogy a magassággal sem lehet problémád.

Végső esetben állítsd át a komplex engine managmentet, ha így nem jelentkezik a probléma akkor motorvezérlési hiba van.
Túlmelegedésnél, a motorerő csökkenést minden esetben berágódást jelző feltűnő hang kíséri, kb fél perc után a motor leáll, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a problémád.
VO101_Attiska

Na, most szerintetek lesz valaha egy utolsó, végső pecss az IL2-höz, vagy azt már elbasztuk? :)
VO101_MMaister

VO101_Attiska írta:Na, most szerintetek lesz valaha egy utolsó, végső pecss az IL2-höz, vagy azt már elbasztuk? :)

Persze, two weeks! Be sure!
B-f-ighter

Helló mindenki! Üdv. Pumások!

Elvetemült Messerschmitt Bf-109 pilóta lévén, mikor rábukkantam erre a csapatra, arra gondoltam, hogy na talán most komolyabb keretek között is repülhetek Il-ben. És amikor néztem, hogy itt még kiképzés is zajlik, hát az volna a netovább, hogy tényleg beleképzelve magukat egy II. vh.-s pilóta bőrébe repülhetünk és komoly ismereteket szerezhetek. De aztán azt is észrevettem, hogy per pillanat nincs tagfelvétel :) . Azonban szeretném a kapcsolatot tartani egy későbbi tagság reményében és azért, hogy hozzám hasonlóan elvetemült Il-eseket ismerhessek meg :D . Eddig csak Hyperlobbyn repültem, valószínűleg az itteni minimum szintet legfeljebb éppenhogy csak megközelítő tudással :D...no de már megint terjengősre vettem...de hát ez van ha az embert éredekel valami :D .

u.i.: Balikó Sándornak köszi a segítséget és infókat a fórummal kapcsolatban!
VO101_Attiska

Elkezdtem olvasgatni az allaircraftarcade fórumot, és le vagyok döbbenve... Több helyen is olvastam, hogy a játék orosz verziójába sokkal egyszerűbb belenyúlni, mint a normál verzióba. Akkor ez most már végképp magyarázatot ad a vörös x-wingekre meg a társaikra.

Mindenesetre gyorsan bedobtam a játékba a kedvenc K-14-emet. ;)
VO101_MMaister

B-f-ighter írta:Helló mindenki! Üdv. Pumások!

Elvetemült Messerschmitt Bf-109 pilóta lévén, mikor rábukkantam erre a csapatra, arra gondoltam, hogy na talán most komolyabb keretek között is repülhetek Il-ben. És amikor néztem, hogy itt még kiképzés is zajlik, hát az volna a netovább, hogy tényleg beleképzelve magukat egy II. vh.-s pilóta bőrébe repülhetünk és komoly ismereteket szerezhetek. De aztán azt is észrevettem, hogy per pillanat nincs tagfelvétel :) . Azonban szeretném a kapcsolatot tartani egy későbbi tagság reményében és azért, hogy hozzám hasonlóan elvetemült Il-eseket ismerhessek meg :D . Eddig csak Hyperlobbyn repültem, valószínűleg az itteni minimum szintet legfeljebb éppenhogy csak megközelítő tudással :D...no de már megint terjengősre vettem...de hát ez van ha az embert éredekel valami :D .

u.i.: Balikó Sándornak köszi a segítséget és infókat a fórummal kapcsolatban!
Üdv a fórumom!

A VO101 egy jóideje már nem az aktív IL2-zésről szól. 2002-ben kezdtük és hát mára kifulladt ez a vonal. Nem nagyon fogsz találkozni velünk a Lobby-n kiképzés meg már kb. évek óta nincs:P Ha komolyabban akarsz online repüléssel foglalkozni, javaslom keress meg egy másik csapatot, ahol még aktívan nyomják az IL2-t.(102VO, és talán a V.4-esek is repülnek még vele) Ettől függetlenül szívesen látunk itt a fórumon és a lobby-n is, ha belénkbotlanál.

üdv
MM
B-f-ighter

A VO101 egy jóideje már nem az aktív IL2-zésről szól. 2002-ben kezdtük és hát mára kifulladt ez a vonal. Nem nagyon fogsz találkozni velünk a Lobby-n kiképzés meg már kb. évek óta nincs:P Ha komolyabban akarsz online repüléssel foglalkozni, javaslom keress meg egy másik csapatot, ahol még aktívan nyomják az IL2-t.(102VO, és talán a V.4-esek is repülnek még vele) Ettől függetlenül szívesen látunk itt a fórumon és a lobby-n is, ha belénkbotlanál.
Oh...értem. Enyhe késést vélek felfedezni :D No de se baj. Megnézem az említett csapatokat is. Hátha... :D

üdv.: B-f-ighter
dr gonzo

Sziasztok!

A ptab 2,5 bomba használatának van valami speciális móccere?

Nekem az elmúlt 5 évben egy sem robbant.

Elvileg fentről kellene átégetni a harckocsik páncélzatát, 144db hatásos lehetne-ha tudnám használni.

Köszönöm.
VO101_Sanyo
Site Admin

Végleges 4.09 patch, néhány új repülhető géppel.
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

Magyarszkiul, by me. :icon_crazy:
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_MMaister

hohoo lesz benne Heja is, igaz egyelore csak AI.:)
VO101_Tom

dr gonzo írta:Sziasztok!

Elvileg fentről kellene átégetni a harckocsik páncélzatát, 144db hatásos lehetne-ha tudnám használni.

Köszönöm.
Nem igazán használtam, de most kipróbáltam. Alacsony áthúzásból hosszában megszórtam egy menetoszlopot, PzIV, oldalkocsis motor, minden robbant (késleltetés nulla)...csak... el kell találni ;)
Magasról szórva szerintem gáz, zuhanóbombázásnál meg viszonylag kis területet szór meg, mert elég hamar kidobja az összeset. Szal speciális módszer? Alacsonyan, hosszában.
A német AB bomba trükkösebb, az ugye időzített dobbanással veti szét a hasonló kis szarokat, ott sokat kell gyakorolni, hogy olyan 2-300m-en robbanjon. Felszállásnál, mikor az időzítőt beállítod, akkor mér el kell dönteni, hány méteren oldasz. A Dongók, főleg Rozsdaas gyakorolt vele sokat.
Kép
VO101_Popeye

VO101_Tom írta:

Köszönöm.
Nem igazán használtam, de most kipróbáltam. Alacsony áthúzásból hosszában megszórtam egy menetoszlopot, PzIV, oldalkocsis motor, minden robbant (késleltetés nulla)...csak... el kell találni ;)
Magasról szórva szerintem gáz, zuhanóbombázásnál meg viszonylag kis területet szór meg, mert elég hamar kidobja az összeset. Szal speciális módszer? Alacsonyan, hosszában.
A német AB bomba trükkösebb, az ugye időzített dobbanással veti szét a hasonló kis szarokat, ott sokat kell gyakorolni, hogy olyan 2-300m-en robbanjon. Felszállásnál, mikor az időzítőt beállítod, akkor mér el kell dönteni, hány méteren oldasz. A Dongók, főleg Rozsdaas gyakorolt vele sokat.
Egy idoben 110-essel gyakoroltam sokat AB bombaval, de a hatasfoka nagyon kicsi tankok ellen es teljesen kiszamithatatlan.
Az il2k a PTAB-bal viszont rendszeresen learattak majdnem az osszes tamado tankunkat.
dr gonzo

VO101_Popeye írta:
VO101_Tom írta:

Köszönöm.
Egy idoben 110-essel gyakoroltam sokat AB bombaval, de a hatasfoka nagyon kicsi tankok ellen es teljesen kiszamithatatlan.
Az il2k a PTAB-bal viszont rendszeresen learattak majdnem az osszes tamado tankunkat.
Köszönöm.

Kipróbálom offline is. Online nem látok robbanásokat a megszórt területen. Lehet, hogy időzítésre volt állítva a program.

Veszedelmes, hatásos, gazdaságos fegyver lehetett a maga korában.

Valószínűleg kibírták röhögés nélkül a németek amikor megismerték a fegyvert.
VO101_Tom

Lehet, hogy a késleltetéssel van a gond, bár a nagyobb bombáknál, torpedóknál nem gond, "beragad" az objektumba, és csak később robban. Régebben volt az, hogy "átesett rajta", és addíg a cél odébb mehetett. Még repülőgépet is le lehet így bombázni (E7B meszával sikerült TB-3-at), abban is bent marad, később robban...
Kép
panzer

helló mindenki!
azt szeretném megtudakolni hogy tud-e valaki egy dll piszkáló progit vagy útmutatást ez ügyben. nagyon zavar hogy az ellenséges gépek 500km/ó-ás hátszélben repülnek.
előre is kösz!
Háromfajta ember van,aki tud számolni és aki nem.
VO101_Tom

panzer írta:helló mindenki!
azt szeretném megtudakolni hogy tud-e valaki egy dll piszkáló progit vagy útmutatást ez ügyben. nagyon zavar hogy az ellenséges gépek 500km/ó-ás hátszélben repülnek.
előre is kösz!
Hello. Az online csítelés gusztustalan, és mélységesen elítéljük. Tőlünk ne várj segítséget ebben. (egy jótanács. Vegyél fel online trekket. A legtöbb "csítelés"-ről visszanézéskor kiderül, hogy egyszerű sebesség vagy energiafölényből támadott a másik, akiről addíg fogalmad sem volt, hogy a közelben van).
Ha van viszont kérdéses track, amiben olyan szitu történt, amit nem értesz, abban segítünk, megnézzük, és tanácsot adhatunk mit kéne csinálni másképp.
Kép
VO101_Lecsó

panzer írta:... az ellenséges gépek 500km/ó-ás hátszélben repülnek.
Mi van?????? :roll:
VO101_Sanyo
Site Admin

VO101_Lecsó írta:Mi van?????? :roll:
=légcsavaros SR-71 ;)
"In thrust we trust!"
Kép
Válasz küldése