Sziasztok!
Kezdő, ám annál lelkesebb magyar pilóták kérnek szakmai tanácsot. Hogyan tudnánk állandó doghfight servert létrehozni, amit Hyperlobby-n keresztül 24 órában el lehetne érni. Milyen eszközökre van szükségünk. (honlapkészítéshez értek valamicskét, hiszen jelenleg ezzel foglalkozom. Üdv: Garamimi
Il2 dogfight server
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_Tom
Hali. ebben sajnos keveset tudunk segíteni, a VO101 sosem üzemeltetett dedicated szervert. Amit tudok, hoyg kell hozzá egy progi, az (meglepő névvel illetettgaramimi írta:Sziasztok!
Kezdő, ám annál lelkesebb magyar pilóták kérnek szakmai tanácsot. Hogyan tudnánk állandó doghfight servert létrehozni, amit Hyperlobby-n keresztül 24 órában el lehetne érni. Milyen eszközökre van szükségünk. (honlapkészítéshez értek valamicskét, hiszen jelenleg ezzel foglalkozom. Üdv: Garamimi
Anynit még tudok, hogy a ded. szerverhez nem kell erőgép, bármilyen windows-os PC-n elfut, csak legyen állandó netkapcsolat.

-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Szia!garamimi írta:Hogyan tudnánk állandó doghfight servert létrehozni, amit Hyperlobby-n keresztül 24 órában el lehetne érni.
A témát tavaly alaposan körüljártam, a szükséges eszközök:
- egy erős szerver, lehetőleg windows legyen rajta. Ilyenből kevés van, és mivel az Il-2 dedikált szerverből nem készült linuxos verzó, a wine segítségével lehet áthidalni a problémát. Sajnos ehhez a szervernek rengeteg erőforrásra van szüksége és ezt nem adják olcsón.
- a szerverbérlet 10-20 ezer forint havonta, szolgáltatótól függ
- a weboldal létrehozása már igazán apróság
"In thrust we trust!"

- VO101_Tom
Én úgy tudtam, hoyg nem kell erőgép hozzá, laptopon is elfut, ha akarod... de az lehet még az Ős il-2 nél volt... 

-
garamimi
VO101_Sanyo írta:Szia!garamimi írta:Hogyan tudnánk állandó doghfight servert létrehozni, amit Hyperlobby-n keresztül 24 órában el lehetne érni.
A témát tavaly alaposan körüljártam, a szükséges eszközök:
- egy erős szerver, lehetőleg windows legyen rajta. Ilyenből kevés van, és mivel az Il-2 dedikált szerverből nem készült linuxos verzó, a wine segítségével lehet áthidalni a problémát. Sajnos ehhez a szervernek rengeteg erőforrásra van szüksége és ezt nem adják olcsón.
- a szerverbérlet 10-20 ezer forint havonta, szolgáltatótól függ
- a weboldal létrehozása már igazán apróság
Tárhelyem van, a kérdésem igazán a configra vonatkozott volna
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Elfut, de akkor az egy otthoni il2 dedikált szerver lesz és nem lesz 24 órában állandóan elérhető. Egy kábel vagy adsl kapcsolaton nem futtatnék il2 szervert az biztos.VO101_Tom írta:Én úgy tudtam, hoyg nem kell erőgép hozzá, laptopon is elfut, ha akarod... de az lehet még az Ős il-2 nél volt...
"In thrust we trust!"

-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Minimál grafikán nem kell hozzá erős gép, én a linuxon wine alatt futó il2 szerverre értettem a nagy erőforrás igényt.garamimi írta:Tárhelyem van, a kérdésem igazán a configra vonatkozott volna
"In thrust we trust!"

- jabo187
kell hozzá egy megfelelő hardver. (sok ram, nagy vinyók, lehetőleg raid-ba kötve, erős proci. a sávszélesség le és fel is nagy legyen. - erre jó egy szerverhotel, ami ugye pénzbe kerül)
a szerver linuxos legyen! (pl apache, de ha valamilyen grafikus felületű, az se baj - pl ubuntu server, az kezeli az ntfs-t )
erre kell rárakni a dedicated server-t. a hyperlobbyn nem tudom hogyan kell felrakni , hogy látszon, gondolom regelni kell mint az xfire-n.
a szerver linuxos legyen! (pl apache, de ha valamilyen grafikus felületű, az se baj - pl ubuntu server, az kezeli az ntfs-t )
erre kell rárakni a dedicated server-t. a hyperlobbyn nem tudom hogyan kell felrakni , hogy látszon, gondolom regelni kell mint az xfire-n.

BMW-801. Hergestellt in Deutschland.
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Il-2 dedikált szerver csak windowson fut, nem kell neki olyan sok erőforrás. Egy ideig foglalkoztam a gondolattal, majd futtattam is ilyen szervert, de sok gond volt vele és baromi sokba került havonta.
"In thrust we trust!"

-
VO101_Sanyo
- Site Admin
A FlyOnline.hu Il-2 dedikált szerver a lobbyn, fórum itt: http://www.flyonline.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=3, a stat oldal pedig itt: http://www.flyonline.hu/il2sc/. Aki szeretné támogatni a szerver működését: http://www.flyonline.hu/il-2/il2dedonline.html.
"In thrust we trust!"

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Sanyon Flyonline történt valami szörnyűség, megkértek hogy továbbitsam...
Hi Sir, i was in your server Flyonline. Vulching is not allowed but some one KOM_ZU_PAPA shot, killed me while i was landing. He had big probs i shot him in an honest combat. So he vulched while i was landing.
I called him "########## etc, so i am kicked out of your server.
I have tried to register at the forum, but not possible to reg there.
Can yu help me??
Thanks inadvance.
Hi Sir, i was in your server Flyonline. Vulching is not allowed but some one KOM_ZU_PAPA shot, killed me while i was landing. He had big probs i shot him in an honest combat. So he vulched while i was landing.
I called him "########## etc, so i am kicked out of your server.
I have tried to register at the forum, but not possible to reg there.
Can yu help me??
Thanks inadvance.
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Hihi, a csúnya szavakért a szerver kivágta, mindjárt leszedem a listáról. 
"In thrust we trust!"

- VO101_Tom
Ne ítélj ilyen hamar Sanyo, légy alapos, ha már iylen szigorú szabályokat hoztálVO101_Sanyo írta:Hihi, a csúnya szavakért a szerver kivágta, mindjárt leszedem a listáról.
Írj neki e-mailt, hogy trekket, TS felvételt, és saját kezűleg aláírt vallomásának szkennelését küldje e-mailban, és majd ugyenerre kéred "Komm zu Papa"-t is

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Komm zu Papa=LOL, big LOL
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Nincs rajta annyi user, hogy szabadon kitiltogathatnám őket. Majd ha összeér a fenekük és tülekednek, akkor ráérek szelektálni.
Egyébként meg rata=lol.
"In thrust we trust!"

- Lacusch69
Mivel 29-én sikeresen megszereztem a második szakmámat is (remélem, hogy több nem kell), innentől kezdve rendszeresen leszek a Flyonline-on.VO101_Sanyo írta:Nincs rajta annyi user, hogy szabadon kitiltogathatnám őket. Majd ha összeér a fenekük és tülekednek, akkor ráérek szelektálni.Egyébként meg rata=lol.

- VO101_Mate
Felmentem lobby-ra és jelenleg egy dog. szerver sincs ami eredeti 4.08-al futna. Mindenhol mod. 
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
De, egy biztosan van.VO101_Mate írta:Felmentem lobby-ra és jelenleg egy dog. szerver sincs ami eredeti 4.08-al futna. Mindenhol mod.
"In thrust we trust!"

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
ez van.VO101_Sanyo írta:De, egy biztosan van.VO101_Mate írta:Felmentem lobby-ra és jelenleg egy dog. szerver sincs ami eredeti 4.08-al futna. Mindenhol mod.http://www.flyonline.hu/il2sc/
A spit vs 109 mod nagyon jó!
http://www.warbirdsofprey.org/