Minden ami Il-2

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_tvr

109-es témában Kurfürst a nagy szakértő. :D
VO101_Sanyo
Site Admin

A névtelen (...) fórum átmozgatva ebbe. Üdv itt! :)
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Yosser

Amit leírtál az színtiszta csalás.
Ami pedig az indexes fórumon elhangzik, hogy azért gyengébbek a német gépek, mert a selejtes példányok miatt lebutították, az meg tömény hülyeség...
Egyszerűen nem lehet olyan programot írni mint a valóság. A valóságban nem csak a lóerők, súly játszották a szerepet, hanem a pilóta stb is. Pl lehet, hogy a valóságban elméletileg a Spit tudott volna annyival jobban fordulni a messzernél mint a játékban, de lehet, hogy a pilótának akkora erőt kellett volna kifejteni, hogy csak 20 mp-ig bírja a karja...ezt nem lehet lemodellezni. Szóval a lényeg, hogy a játékban a valós (valósnak tartott (minden forrás mást mond)) adatok alapján készítettek egy fizikai modelezzést. Ez sose fogja megközelíteni se a valóságot.

Végülis ez egy játék.

Amúgy a német gépek ezerszer jobbak mint a szövik. Néhány szövi gép van ami jó. De tudni kell, hogy a valóságban sose egy gép repült egy ellen. Csapatban pedig a német gépek überkirályak :D

jabo187 írta:Sziasztok,
Gyopárt a Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok!
jabo187

Most akkor szégyelljem el magam, mert belenyúltam a játékba?
Az nem csalás, hogy Oleg a shit Lagg-3 mat, ami köztudottan szétesett sokszor már felszállás közben, olyanra csinálta, amilyen?
vagy a p-51 (a msáik "kedvencem") , ami bármilyen "legendás" gép volt, két előnnyel rendelkezett, nagy hatótáv, és sok legyártott példány.
az is híres volt róla, hogy 10-ből 1 annyira jól volt összerakva, hogy elhagyta a szárnyát. bár ez nem repülőtulajdonság.
mindegy. de ha megnyugtat, nem használom a moddolt fókát. majd kihoz az AAA úgy is egy egész szériát belőle, azt fogom. (persze csak az AAA szerveren , ahol nincsen MODS enabled opció, ott maradok az eredetinél.)

mindegy. amúgy tudom, hogy a szövi gépek nagy része agyaggalamb, meg én mindig lenéztem azokat, akik csak spittel repülnek, mert a prop pitch vagy a fékszárny kezelése nekik már magas.
Kép

BMW-801. Hergestellt in Deutschland.
jabo187

Kép

VO101_Tom

Beírnád ide, hogy milyen paramétereket változattál meg a fókánál? Miken kellett, és hogyan tudtál javítani? Még nem boncolgattam, egyátalán milyen paraméterek állíthatók? Tényleg kíváncsi vagyok.

A játék alapvetően ott rossz, hogy az egyértelműen meghatározott sebességi adatokon (átesési-, emelkedési, vég-sebesség) kívül csak három tulajdonsággal tud SZÁMOLNI:
- repülőgép súly (üres súly + üza. + függesztmények),
- hajtómű lóerő,
- szárny felületi terhelés (repgép súly/szárnyfelület).
Ez pedig qrva kevés. Minden más repülési paramétert csak TIPPELI. Kizárt, hogy az összes repülőgépre pontosan meg tudák mondani:
- a gép légellenállási tényezőjét (torló nyomás miatti ellenállás + indukált ellenállás + interferencia ellenállás + diffuzor hatás, stb), pláne, hogy a sebességgel ezek milyen mértékben változnak? Az örvényorsó és a winglet megjelenéséig az indukált ellenállás (ami akár a teljes légellenállás 40%-a is lehet) csökkentésének a legjobb megoldása az volt, ha a szárnyvég felé csökkentik a felhajterőt. A Spit elliptikus szárnya aerodinamikailag a legjobb megoldás, csak gyártani nehéz. Az Emil Maszáé a legszarabb...
- volt-e a szárnyon aerodinamikai vagy mechanikai szárnyelcsavarás, egyrészt az indukált ellenállás, másrészt a dugóhúzó hajlam csökkentésére?
- szárnyprofil felhajtóerő tényezőjét (ami egy katalógus adat, tervezésnél használják). A gép gyors lesz-e vagy lassabb, mik a szárny sebességtartományai, repülési paraméterei?
- szárnyprofil állásszögeit, miylen sebességeknél mekkora álláasszöggel repül, egyátalán mikor esik át, mikor lesz turbulens az áramlás. Ez ott fontos, hogy konstans fordulóban meddíg tudod húzni neki, vagy hirtelen belerántáskor hol esik át?
- ide tartozik még a nagy túlterhelésű fordulókban a folyamatos nagy állásszögű repülés a gép légellenállást mennyire növeli, és az így belassult gép mekkora sugarú körön képes azzal a sebességgel fordulni? Hogy határozod meg a corner-speedet?
- légcsavar hatásfoka. Egyátalán a motor Lóerő-számából mennyit tud tényleges vonó erővé alakítani? - ez is qrvára nem mind1!
- légcsavar profil kialakítását, alacsony sűrű levegőben jó, vagy nagy magasságú híg levegőben is (Ta-152 nagy lapátjai biztos jobban húz 10e m-en mint a csajka kis tollai. A háborúban láttak csajkát olyan magasan is, de kizárt, hogy nagyon virgonc lett volna.

Ezekről meg tudnád mondani, hogy hol van eltúlozva a Spit, és hol van elrontva a Fóka? (számadatokkal ha lehet, mert ugye a MOD-ban is azokat módosítod ). Meg ugye a hivatkozási dokumentumokat is. A webes tartalmak legtöbbjénél a forrás ellenőrizhetetlen, és gyakorlatilag azt írnak, amit akarnak. Vannak eredeti doksiaid, mint pl ezen az oldalon? http://kurfurst.allaboutwarfare.com/. (Mind a 300 gépre?)

Yossival teljesen egyetértek abban, hogy a MOD-olás csalás. Mégha vannak nyilvánvaló tévesztések is, akkor sem nyúlunk bele, nem is használunk ilyen "javító csomagokat". Ez nálunk elvi kérdés.
Kép
jabo187

Csak a motorteljesítményt és a tömegadatokat írtam át, mivel azok csípték a szemem. máshoz nem nyúltam, egyrészt mert nem állt szándékomban golyóálló repülőt csinálni, másrészt meg eszembe se jutott, hogy piszkáljam a gépek többi paraméterét. itt van egy bf-109 g2 repmodell, lehet elemezni , ki mire jut vele:

; *******************************************************************
; Bf 109G-2 flightmodel (1.4)
; *******************************************************************

; ==============================================================================
[Aircraft]
; ==============================================================================
Type = 1
Crew = 1
Wingspan = 9.918
Length = 9.16
Seaplane = 0
Canard = 0
Jet = 0
JetHiV = 0

[Mass]
Empty = 2300.0
TakeOff = 2830.0
Oil = 50.0
Fuel = 300.0

[Controls]
CAileron = 1
CAileronTrim = 0
CElevator = 1
CElevatorTrim = 1
CRudder = 1
CRudderTrim = 0
CFlap = 1
CFlapPos = 3
CDiveBrake = 0
CInterceptor = 0
CEngine = 1
CVectoredThrust = 0
CUndercarriage = 1
CLockTailwheel = 1
CStabilizer = 0
CArrestorHook = 0
CWingFold = 0
CCockpitDoor = 0

DefaultAileronTrim = 0.012
DefaultElevatorTrim = -0.05
DefaultRudderTrim = 0.085

[Squares]
Wing = 16.16
Aileron = 1.02
Flap = 2.00
Stabilizer = 1.90
Elevator = 1.20
Keel = 0.70
Rudder = 1.10
Wing_In = 3.00
Wing_Mid = 2.50
Wing_Out = 2.605
AirbrakeCxS = 0.00

[Arm]
Aileron = 4.03
Flap = 2.04
Stabilizer = 5.15
Keel = 5.18
Elevator = 5.35
Rudder = 5.45
Wing_In = 1.25
Wing_Mid = 2.50
Wing_Out = 4.10
Wing_V = 1.5
GCenter = 0.05
GCenterZ = 0.00
GC_AOA_Shift = 0.45
GC_Flaps_Shift = 0.20
GC_Gear_Shift =-0.45

[Toughness]
AroneL = 100
AroneR = 100
CF = 500
Engine1 = 150
Engine2 = 150
Engine3 = 150
Engine4 = 150
GearL2 = 300
GearR2 = 300
Keel1 = 100
Keel2 = 100
Nose = 100
Oil = 100
Rudder1 = 100
Rudder2 = 100
StabL = 100
StabR = 100
Tail1 = 100
Tail2 = 100
Turret1 = 100
Turret2 = 100
Turret3 = 100
Turret4 = 100
Turret5 = 100
Turret6 = 100
VatorL = 100
VatorR = 100
WingLIn = 100
WingLMid = 100
WingLOut = 100
WingRIn = 100
WingRMid = 100
WingROut = 100
Flap01 = 100
Flap02 = 100
Flap03 = 100
Flap04 = 100

[Engine]
Engine0Family=DB-600_Series
Engine0SubModel=DB605A

[Gear]
H = 1.663372
Pitch = 12.850
SinkFactor = 800.0

[Params]
CriticalAOA = 20.00
CriticalCy = 01.82
CxCurvature = 00.80
CxStraightness = 00.00
CriticalAOAFlap = 21.00
CriticalCyFlap = 02.10
SpinTailAlpha = 17.00

;LeadingEdgeSlats = 0 yet unused

SpinCxLoss = 0.06
SpinCyLoss = 0.03

Vmin = 160.0
;530
Vmax = 530.0
VmaxAllowed = 800.0
VmaxH = 666.0
HofVmax = 7000.0
VminFLAPS = 140.0
VmaxFLAPS = 250.0
Vz_climb = 26.0
V_climb = 280.0
T_turn = 20.0
V_turn = 340.0
K_max = 15.0
Cyo_max = 0.15
FlapsMult = 1.0
FlapsAngSh = 3.0

Range = 545.0
CruiseSpeed = 415.0

SensYaw = 0.47
SensPitch = 0.68
SensRoll = 0.32

[Polares]
lineCyCoeff = 0.094
AOAMinCx_Shift = 0.7
Cy0_0 = 0.14999999
AOACritH_0 = 21.0
AOACritL_0 = -16.0
CyCritH_0 = 1.48
CyCritL_0 = -1.0230048
CxMin_0 = 0.028
parabCxCoeff_0 = 7.5E-4
Cy0_1 = 0.63184977
AOACritH_1 = 17.0
AOACritL_1 = -19.0
CyCritH_1 = 1.72
CyCritL_1 = -0.7
CxMin_1 = 0.11768502
parabCxCoeff_1 = 9.0E-4
Decline = 0.006

parabAngle = 6.0
Decline = 0.008
maxDistAng = 38.0

draw_graphs = 0

[SOUND]
Engine = bf_109
Start = e_start
Turbine = bf_turbo
FeedType = HYDRAULIC

Annyi azért látszik ebből a file-ből, hogy a játék - bár nem nagyon érezni - mindent egy etalonhoz - ami akár egy wc csésze is lehet - mérten számol. Ilyen értelemben kiegyensúlyozott a program. Csak hát az a pár lóerő, amit elsikkasztottak Ivánék javára, az zavart engem.

Most ezt az egészet, bocs ,de nem írom le sorban, hogy micsda, mert hosszú és nem érek rá, 23:25-kor megy a vonatom Belgrádba, kb szerdán jövök vissza, majd utána, ha valakit még érdekel.

Ja, és végül: SZAR A SPITFIRE
Kép

Lacusch69

Van némi igaza a fiatalembernek, én is vitatkoztam eleget pl. az SG fórum aktuális topikjában.
Elég megnézni a korai Emil és a Hurri fordulékonyságát. A Hurri csomót köt az Emilre.
Viszont L.Deighton Vadászrepülők című könyvében (angol író!!!) egyértelműen leírja, hogy a legkisebb körön az Emil fordult az angliai csata vadászai közül, viszont némelyiknek* hamarabb tört a szárnya, ezért nem merték annyira húzni. (Egyébként Kurfürst is írt ilyesmit egy angol nyelvű fórumon)
Ezen a ponton szoktunk vitázni "Kiskorú" kollégával, mert szerinte emiatt így jó a modellezés, szerintem meg gépválasztáskor a túlterhelés (és még a motorteljesítmény) számolásához tehettek volna annyit Olegék, hogy egy random-szorzót is figyelembe vesznek, mondjuk 0.92-1.01 közöttit.
Így megvalósult volna az azonos típuson belüli példányok közti különbség.
Esetleg szintén véletlenszerűen előfordulhatna motorkárosodás, vagy akadály a fegyvereknél (pl. az 1991-es Knights of Sky-ban az utóbbi megvan)
Semmibe sem került volna.

Azt szinte már nem is írom, hogy az eredeti német guncam felvételeken a megtámadott Shitfire nem csinálja az itteni manővereket...

Én soha nem nyúlnék bele a programba jogosulatlan előnyért (inkább kissé "unfair" taktikával harcolok), de néha olyanokat lát az ember, hogy inkább napokra abbahagyja...

* szerk.
Kép
VO101_Menyus

Szerintem jó, hogy nincs random meghibásodás. Jó hogy csak a játékos által, vagy mások által hibásodik meg a gép. Engem marhára felkúrna, ha 1óra lobby-n várakozás után, felszállás után 10perccel elkezdene nyekegni az egyik motor. (ja igen gondlatban 88-assal vagyok, manapság azzal kelek azzal fexem :) )
"Hogy megőrizd a békét, készülj a háborúra." "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport"
VO101_Tom

Ne érts félre. Nem vitatom, hogy vannak a játéknak olyan részei, amik szerintünk is el vannak rontva. Teljesítményadatok, kabin nézet (kilátás), üzemanyag fogyasztás, hatótávolság, - nincs olyan részlete, amibe ne lehetne kisseb nagyobb részben belekötni. De mint írtam, elvi kérdés, hogy nem turkálsz bele (nekem a sound mod sincs fönt).
Kép
VO101_tvr

Srácok. Volt idő, mikor aktuális volt ez a "csalásnak" ítélni a suondmod dolgot. Ma már nem az. Több okból sem.
Részben szerveroldalról a CRT=2 szűri, ha jól tudom.
Másfelől a program fejlesztői konkrétan magára hagyták a programot. A 4.09beta kb egy éve nem "véglegesítődik". Ez magáért beszél. Gyakorlatilag az IL2 community tartja életben a programot minden tekintetben.
Ennyi erővel - lényegileg - a Falcon4.0 kiegészítői is "csalásnak" minősítendőek! (Jó, tudom, ott a Microprose megszűnt és kiadta a forráskódot. A modderek össze is vesztek rajta.)
Sokan dolgoznak azon, hogy 2008-ban ne egy 2001-es színvonalú játékon, hanem korszarűbb, nagyobb felbontású grafikát, textúrákat és hangokat használhasson aki szeretne a jelenleg egyetlen elérhető II. világháborús repülőszimulátorral játszani. Nem biztos, hogy a "csaló" a legjobb kifejezés rájuk. Főleg, hogy a fejlesztők sem képesek összedobni az utódot záros határidőn belül.
VO101_Tom

Az, hoyg a MOD-ok tartanák életben, az nem igaz. AAA szerveren sokat repülnek ugyan, de azon kívül nem sok szerver van, amin lehet AI gépeket választani. A CRT=2 sem szűri ki, lehet néha kidob 1-2 embert, de többen írták, indexen is, hogy modokkal beengedi minden szerver. A MOD-re ápülő online warról sem hallani semmit

Van egy srác, Kampfer néven repül Lobbyn, Ő a haverjával futottak bele abba, hogy más játékok után keresgélve IL-2 csalásokat találtak fizetős torrent oldalakon, gép sérthetetlenség, és első találatra PK vagy minden conrtollt ellövő cheat-ek. Persze azonnal írt nekem, és kérdezte erről mit tudok, és hogy a jó qrva anyjukat, akik már ebből akarnak pénzt csinálni :( Kíváncsiságból kértem linket, ha szabiról visszamegy, és küld, akkor majd írok, hogy mi van (linket persze nem adok :) )

A különböző tulajdonságok átírását sem jabo187 kezdte, Trucker is, még a MOD-olások legelején írt ide a fórumra, hogy kiszedte az overheat-et a hajtóműből, meg kicsit belepiszkálva repkedett szervereken, persze nem csalásból, csak azért hogy kipróbálja mit lehet megcsinálni, és hogy legyen jóóó naaagy botrány, és Oleg csináljon már valamit... ppffhhh... mind1

De ha még teljesen "jóhiszeműen" is írja valaki át a fóka adatait, szerinted meddíg tart, hogy valaki csináljon egy "módosított Szpit packot", vagy egy feljavított USAF gépek packot (mert azért valljuk meg, az amerikai gépek ritka fosok a játékban, a Late verziók a 100 oktános üza..-val talán meg tudnak lépni, de évjáratban azonos orosz vagy német gépek ellen nem sok esélyük van).

Szal nem csak a csalás ténye, hanem a lehetősége is sokat rombol a játékon, ha lelősz valakit egyből jön, hogy köcsög csaló vagy (AAA-n már figyelmeztetnek is, hogy csak akkor csalózz valakit, ha bizonyítani is tudod (track pl.). Ez valamit elárul a tendenciáról)

A Falconnal kapcsolatban épp mostanában mesélte Tibi, volt két fejlesztés, a FreeFalcon és az OpenFalcon, az egyik fejlesztését (most nemtom pontosan melyikét) pont a Microprose feljelentése miatt kellett leállítani. Jogtalanul modolták a játékot, és teljesen mind1, hogy azt már nem fejlesztették, a jogok náluk vannak... a másik mehet. Most fog majd nemsoká megjelenni egy új verzió.
Kép
Lacusch69

"minden conrtollt ellövő cheat-ek"

Pár hete futottam bele egy ilyenbe(?) a WoE-n. Rommá lőttem egy Hawkot, leváltam róla, utánam emelkedett (ez érdekes, mert láttam a magassági kormányát leesni róla), lőtt egy rövid sorozatot, aztán egy koppanás, és az Emil összes kormánya elment...

"de évjáratban azonos orosz vagy német gépek ellen nem sok esélyük van"

Fax se tudja, de 10.000m-en nem szívesen fordulózok a Pónik vagy a Tboltok ellen, lehetek K4-gyel vagy D9-cel, teljesen mindegy.
Kép
VO101_Tom

Lacusch69 írta: Fax se tudja, de 10.000m-en nem szívesen fordulózok a Pónik vagy a Tboltok ellen, lehetek K4-gyel vagy D9-cel, teljesen mindegy.
10-ezren már semmivel sem jó fordulózni :), a híg levegő miatt az átesési sebesség és a végsebesség közötit tartomány nagyon leszűkül, egy kis hiba, és rengeteg magasságot vesztesz.
Kép
VO101_Popeye

P51C prop-pitch-csel megveri sebessegben a 44-es Dorat minden magassagon.
Lacusch69

VO101_Tom írta: 10-ezren már semmivel sem jó fordulózni :), a híg levegő miatt az átesési sebesség és a végsebesség közötit tartomány nagyon leszűkül, egy kis hiba, és rengeteg magasságot vesztesz.
Természetesen nem sarkon fordulásra kell gondolni, de a 47-esek körberöhögtek, nem is egyszer. Mivel a WarCloudson volt, így a csalás sem túl valószínű (akit rajtakapnak, örökre bannolják IP címmel együtt), ott egyébként is az átlagosnál jóval korrektebb társaság van.

Azt viszont nem tudom miként csinálják, hogy moddal mindenhová beengedik őket.
Nekem a Wasy-féle soundmod van fent (szigorúan offline!), és több dedikált szerver nem enged be, ha véletlenül elfelejtem kikapcsolni.
Kép
VO101_tvr

Lacusch69 írta: Azt viszont nem tudom miként csinálják, hogy moddal mindenhová beengedik őket.
Nekem a Wasy-féle soundmod van fent (szigorúan offline!), és több dedikált szerver nem enged be, ha véletlenül elfelejtem kikapcsolni.
detto :D
roli

hello tudnátok segíteni... felraktam újra az il2-őt mer új gépem an a single simán megy de a multi pár perc mulva mindenhonnan kidob :S aki tud segíteni pls válaszoljon
Lacusch69

roli írta:hello tudnátok segíteni... felraktam újra az il2-őt mer új gépem an a single simán megy de a multi pár perc mulva mindenhonnan kidob :S aki tud segíteni pls válaszoljon
Netkapcsolatod/pinged megfelelő?
Kép
SSgt_Chris

Üdv Urak! Bajon lenne a játékkal. Vista alá tettem fel az 1946+v4.08 patch-et. Először a gépen, a napon és az effekteken kívül mnden fekete volt, de ezt sikerül orvosolnom, directx-es megjelenítésre kellett kapcsolnom, mert az opengl-t nem szerette. De a legnagyobb problémám most az, hogy kilépésnél nem reagál az esc gombra, csak alt-tab-ra tudok valahogy kilépni... Állítólag itt már volt ilyen probléma, és sikerült is orvosolni.
Válasz küldése