Offtopik
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- B. Stenge Csaba
- Kapcsolat:
- VO101_tvr
Erre tényleg kíváncsi vagyok, hogyan van ez pontosan?VO101_Caligula írta:de az izraeli adófizetők azért megfizették a precíziós fegyvereket, h azzal bombázzák a hezbollah-ot.
Az a kb 8-10 millió izraeli adófizető költött ezekre a cuccokra? És ezekből az adófizetői pénzekből telik arra a néhány száz darab legújabb szériás fullos F16-osra és F15-ösre is? Gyakorlatilag a világ negyedik-ötödik legerősebb légierejét tartják fent.
Magyarországon (de általában a kb 10 millió lakosú országok) alig bírnak 30 valamirevaló gépet némi fegyverzettel kiizzadni magukból...
Hogy is van ez?
- Lacusch69
Az izraeli össznépesség durván 7millió...

-
VO101_Lecsó
Biztos nem fizetnek munkanélküli segélyt meg 3 évig gyest az araboknak.VO101_tvr írta: Erre tényleg kíváncsi vagyok, hogyan van ez pontosan?
Rögtön marad egy csomó pénz...
- VO101_MMaister
Izrael, egy mesterségesen, erőszakkal létrehozott állam, egy tőle kultúrálisan, vallásilag, etnikailag teljesen idegen környezetben. Izraelt fegyverzi és pénzeli az USA, az arabokat pedig az Olaj-mágnások. A béke esélye kb.0
-
VO101_Caligula
Attól függetlenül,h kinek mi a véleménye, Izrael ott van,és ott is marad.
Én inkább kihagyom magam ebből a témából mostantól.
Én inkább kihagyom magam ebből a témából mostantól.
-
VO101_Yosser
Nagyon egyszerű. Magyarország 1-2%-át költöi a GDP-jének fegyverre, Izrael pedig 30%-át...Erre tényleg kíváncsi vagyok, hogyan van ez pontosan?
Az a kb 8-10 millió izraeli adófizető költött ezekre a cuccokra? És ezekből az adófizetői pénzekből telik arra a néhány száz darab legújabb szériás fullos F16-osra és F15-ösre is? Gyakorlatilag a világ negyedik-ötödik legerősebb légierejét tartják fent.
Magyarországon (de általában a kb 10 millió lakosú országok) alig bírnak 30 valamirevaló gépet némi fegyverzettel kiizzadni magukból...
Hogy is van ez?
Mellesleg lehet, hogy én vagyok opportunista, de leszarom, hogy ott ölik egymást, sőt én azt mondom, hogy amíg ott ölik egymást, addig nem itt. Ez egy ilyen világ. Valahol, valaki mindig több akar lenni a másiknál, és ezért háború lesz. Nekünk addig jó, amíg nem itt van, hanem ott. Persze előbb utóbb vége lesz ott a háborúzásnak és átjönnek ide. És nekünk erre kéne felkészülnünk.
Amúgy szerintem az araboknak el kellene fogadniuk Izraelt. Ott van, homogén, majdhogynem nemzetállam, saját kultúrával, hadsereggel, 60 éve szuverén állam. Nem elfgoadni, kb akkor dőreség, mint nekünk Trianon miatt sírni. El kell fogadni, a határok, az emberek, a népek az idők folyamán változnak. Nem a régi nagyság után kell sírni, hanem a jelenben kell nagynak lenni!
Gyopárt a Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok!
- VO101_tvr
Próféta szóljon belőled!VO101_Caligula írta: Izrael ott van,és ott is marad.
-
VO101 Mahgar
Ez igy jol hangzik, de a harcok (es nem a haboru, merthogy a palesztinoknak nincs komolyan veheto hadsereguk) nem azert folyik, mert Izraelt nem fogadjak el a szomszed allamok, hanem mert a palesztinoknak nincs allamuk. Pont. Ki vannak szolgaltatva Izrael kenye-kedvenek es keptelenek kitorni a nyomorbol (illetve segelyeken elnek). A nyomor es a kilatastalansag tudja a legkonyebben ravenni a kis palesztin sracokat arra, hogy felrobbantsak magukat (persze nemi vallasi es/vagy politikai fanatizmussal vegyitve). Addig, amig nem jon ra arra Izrael, hogy neki is erdeke egy stabil es gazdasagilag fejlodo palesztin allam letrejotte, addig marad a vegelathatatlan adok-kapok.VO101_Yosser írta: Amúgy szerintem az araboknak el kellene fogadniuk Izraelt. Ott van, homogén, majdhogynem nemzetállam, saját kultúrával, hadsereggel, 60 éve szuverén állam.
Mellesleg lehet, hogy Izrael volt, van es lesz, de kerdes, hogy jo-e ilyen korulmenyek kozott ott elni... Mellesleg az USA sem fog orokke vilaguri szerepben tetszelegni. Lehet, hogy nemsokara majd Izraelnek is kicsit ossze kell majd huznia magat, ha mondjuk kinaiak gazdasagilag is tulszarnyaljak a mostani vezeto hatalmakat es mondjuk ok allnak ki a palesztin allamert.
- Lacusch69
Nekem még rémlik arról valami, hogy Jordánia befogadta a palesztinokat, akik aztán ott is csinálták a "műsort". (1970-71)

-
VO101_Yosser
http://olli.freeweb.hu/
Nem tudom ki mennyire szereti a hajókat, de hihetetlen jó cikkek vannak fenn a fenti oldalon. Munkaidőben kellemes olvasmány.
Nem tudom ki mennyire szereti a hajókat, de hihetetlen jó cikkek vannak fenn a fenti oldalon. Munkaidőben kellemes olvasmány.
Gyopárt a Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok!
- Lacusch69
Ez nem ugyanaz a Horváth Zoltán, aki az Aranysasba is írogat?VO101_Yosser írta:http://olli.freeweb.hu/

- VO101_Mate
A Mianmar-on végigsöprő ciklon előtt és után készült NASA felvételek.
előtt
http://www.nasa.gov/images/content/2262 ... 506_HI.jpg
után
Durva
előtt
után
Durva
- VO101_Mate
-
VO101_Kurfurst
Egyszerű, nem ők veszik meg, hanem az USA adja. Izrael az USA-tól évi kb. 5 milliárd dollárnyi segélyt kap fegyverkezésre, asszem annyi a kikötés, hogy amerikától kell venni a cuccot. Ja és hozzáteszem, szpesöl prájzon - ha jól tudom valami 40 dollárét veszik az M-16osokat, olcsóbb mint 1 kínai airsoft fegyver (!!!), ezért haltak be folyamatosan a saját izraeli gépkarabély koppintások/fejlesztésej (Galil, Tavor). Ezzel az árral nem lehet versenyezni.VO101_tvr írta:Erre tényleg kíváncsi vagyok, hogyan van ez pontosan?VO101_Caligula írta:de az izraeli adófizetők azért megfizették a precíziós fegyvereket, h azzal bombázzák a hezbollah-ot.
Hogy is van ez?
Izraelnek egyébknént egész egyszerűen nincs meg a gazdasági ereje ahhoz hogy ilyen méretű/felszereltségű hadsereget fenntartson, arról nem beszélve hogy a társadalomra és a gazdaságra milyen terheket ró az, hogy többéves a katonai szolgálat, mind a nől mind a férfiak részére.. olyan 10 éve még 6 év(!!) volt férfiaknak, 4 a nőknek. És azalatt az idő előtt az a 2-300 ezer állandó katona csak eszik, lő, pénzt emészt fel viszont nem dolgozik.
Az USA-nak persze az erős hazai zsidó lobbin túl azért megéri a dolog, mert ez idáig gyakorlatilag Izrael volt az az egyetlen! USA barát enklávé a olaj miatt fontos térségben, amely az érdekében beavatkozhatott a térségben, és a "piszkos" háborúk, légi csapások miatt sem hördült fel annyira otthon a közvélemény. Ez azonban némileg változik, hiszen Egyiptom egy ideje többé-kevésbé kibékült Izraellel, nagyban bratyizik az USA-val (szintén hadi segély kap egyébként).
A zsidó Izraellel szemben azonban Egyiptom sokkal nagyobb, kulturálisan stb. tradicionálisan a vezető arab/iszlám állam a térségben - a másik Irán, de ők másik vallási szektához tartoznak, kb. mint a katolikus-orthodox választóvonal Európában - szóval lehetnek itt még érdekes dolgok, mert az USA-nak Egyiptommal paktálni sokkal jobb business lehet...
- Lacusch69

- VO101_tvr
A .mp4 kiterjesztésű video file milyen programmal lejátszható? A KMPlayer nem boldogul vele....
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Pedig kellene. Ha máshogy nem megy, a file managerből húzd át a megnyitott kmplayer ablakára. Winamp is tudja, sőt a mediaplayernek is alapból. Ha még mindíg nem jó, tedd fel az ffdshow nevű codec-et.VO101_tvr írta:A .mp4 kiterjesztésű video file milyen programmal lejátszható? A KMPlayer nem boldogul vele....
"In thrust we trust!"

- VO101_Mortuus
Egy blogon találtam egy ilyen linket:
http://www.darkroastedblend.com/2006/12 ... wered.html
Beszarás. Természetesen francia...
http://www.darkroastedblend.com/2006/12 ... wered.html
Beszarás. Természetesen francia...

Amit ma megtehetsz, azt holnap is.
-
59th_LeFty
Sziasztok, Kedves "kávédaráló" Barátaim! 
Azzal a kérdéssel (kéréssel) fordulok felétek, hogy a galériátokban (pontosabban a Háttérképeknél) szereplő képeket felhasználhatom-e egy nyomtatvány készítéséhez? Egy bizonyos "oklevél" lenne a lényeg, amit lelkes kezdő pilóták kapnának egy iskolai rendezvényen, amennyiben törés nélkül szállnak le egy géppel
Azért kérdezem, mert ugyibár sokszorosítva lesz meg stb., aztán nehogy valaki kopirájttal lerágja a fejem
Előre is köszi a választ!
Azzal a kérdéssel (kéréssel) fordulok felétek, hogy a galériátokban (pontosabban a Háttérképeknél) szereplő képeket felhasználhatom-e egy nyomtatvány készítéséhez? Egy bizonyos "oklevél" lenne a lényeg, amit lelkes kezdő pilóták kapnának egy iskolai rendezvényen, amennyiben törés nélkül szállnak le egy géppel
Előre is köszi a választ!