Azt azért nem kellene elfelejteni, hogy a zsidók nem '48-ban teremtek egyik pillanatról a másikra szanaszét a világban. Aki valamilyen okból kétségbe vonja Izrael, mint állam létjogosultságát, ezt általában hajlamos figyelmen kívűl hagyni. Gyakran úgy állítják be ezt a sztorit, mintha a zsidók 48-ban kitalálták volna, hogy lesz egy országuk, aztán ráböktek a térképre. Mit ad isten pont Palesztína volt nekik szimpatikus... (?)
Sztem ez ennél bonyolultabb eset.
Nem tudom, hány arab állam ismerné el Izrael létjogosultságát, ha mondjuk nem ott lenne, ahol. Gyanítom, hogy ugyanennyi...
Offtopik
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
-
VO101_Caligula
Belekezdtem egy kis ismertetőbe,de rájöttem,h nagyon rossz író vagyok..
viszont rákerestem a témára,és ezt az oldalt találtam, elég objektívnek tűnik:
http://zsido.awardspace.com/izrael/izra ... te000.html
lehet mégis el tudok menni Héregre köv hétvégén,aztán akkor beszélhetünk erről is...szóban jobban megy.
viszont rákerestem a témára,és ezt az oldalt találtam, elég objektívnek tűnik:
http://zsido.awardspace.com/izrael/izra ... te000.html
lehet mégis el tudok menni Héregre köv hétvégén,aztán akkor beszélhetünk erről is...szóban jobban megy.
-
VO101_Caligula
nekem inkább úgy tűnik, h a katonák leszedik a kutyát az arabról minthogy uszítanák.VO101_NateDog írta:kommentár nélkül.
http://uk.youtube.com/watch?v=bjDyPAQUm ... re=related
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
1.VO101_Caligula írta:nekem inkább úgy tűnik, h a katonák leszedik a kutyát az arabról minthogy uszítanák.VO101_NateDog írta:kommentár nélkül.
http://uk.youtube.com/watch?v=bjDyPAQUm ... re=related
nem tudja a kutyavezető a malit kezelni úgy kell fejberúgni
2.
egy ilyen kutya nem fog "véletlenül"
-
VO101_Lecsó
Nekem ez a két állítás kicsit ellent mond egymásnak...
Mit bizonyít ez a videó? Semmit
Egy megfelelően kiképzett kutya valóban nem fog véletlenül.
Viszont nem kell fejberúgdosni sem, hogy eresszen. Ez a dilemma...
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
ok. Én csak arra akartam rávilágitani hogy azt a kutyát ráengedték. Nem véletlenül harapta meg.VO101_Lecsó írta:Nekem ez a két állítás kicsit ellent mond egymásnak...
Mit bizonyit ?...végül is semmit.3 fegyveres kutyával tépet egy öregasszonyt. Nekem csak azt bizonyitja hogy mekkora parasztok... Ja meg két buszrobbantásos minden arab terroristás hir között leadhatnák a hircsatornák ezt is...
-
VO101_Lecsó
Nem látod a videón az előzményeket...
Ez a tipikus prekoncepció.
Erről beszéltem. A "biztos a köcsög zsidók ráengedték a kutyát" mentalitásról...
Ez a tipikus prekoncepció.
Erről beszéltem. A "biztos a köcsög zsidók ráengedték a kutyát" mentalitásról...
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Kezdünk egy kicsit rossz irányba elmenni.
"In thrust we trust!"

- VO101_Tom
Ha szórakozásból eresztik rá a kutyát, miért futnak, hogy mielőbb leszedjék, ha meg ártalmatlanná akarták volna tenni, miért mindenki a kutyával foglalkozik...? Az öregasszonyon még a fülén is bilincs lenne, mikor elgondolkoznának azon, hoyg a kutyát egyátalán leszedják-e... szal nekem sem tűnik annak, amit a címe ír.
Biztos emlékeztek pár éve ment egy olyan video, amiben egy apache szétkap pár kocsit meg traktort, "szántó parsztokkal" együtt irakban. Ment is az anyázás, hogy micsoda kretének, hogy tehették, meg satöbbi. Aztán előkerült a video előzménye is, amint a "parasztok" pakolják az RPG-t a mezőre. Upsz, az véletlen maradt csak le...
1 film: http://www.youtube.com/watch?v=jEKtHKUK-Ks
2 előzményekkel: http://www.youtube.com/watch?v=t3V27DeV ... re=related
Ez is egy durva film, de itt is biztos a kapanyelet szedi a platóról a film végefelé...
http://www.youtube.com/watch?v=Dm-pXWOa ... re=related
Biztos emlékeztek pár éve ment egy olyan video, amiben egy apache szétkap pár kocsit meg traktort, "szántó parsztokkal" együtt irakban. Ment is az anyázás, hogy micsoda kretének, hogy tehették, meg satöbbi. Aztán előkerült a video előzménye is, amint a "parasztok" pakolják az RPG-t a mezőre. Upsz, az véletlen maradt csak le...
1 film: http://www.youtube.com/watch?v=jEKtHKUK-Ks
2 előzményekkel: http://www.youtube.com/watch?v=t3V27DeV ... re=related
Ez is egy durva film, de itt is biztos a kapanyelet szedi a platóról a film végefelé...
http://www.youtube.com/watch?v=Dm-pXWOa ... re=related

- Lacusch69
Érdekes dolog ez a média....
Gondolom, hogy ezt szinte mindenki ismeri:
http://www.youtube.com/watch?v=NXB-ep2s ... re=related
Eddig tartott az Al-Kaida változat.
A vágatlan változat (2.perctől)
http://www.youtube.com/watch?v=LxGEYRzCyrU
Gondolom, hogy ezt szinte mindenki ismeri:
http://www.youtube.com/watch?v=NXB-ep2s ... re=related
Eddig tartott az Al-Kaida változat.
A vágatlan változat (2.perctől)
http://www.youtube.com/watch?v=LxGEYRzCyrU

-
VO101_Caligula
Hát ja, az arabok egy valamiben sokkal jobbak mint az izraeliek: PR.
Az h akárki is a palesztínok oldalán tud lenni a gázai kivonulás után, engem teljesen elképeszt.
Ott volt nekik a lehetőség,h végre megmutassák tudnak valamit kezdeni magukkal...erre elkezdik ölni egymást az utcán, és képesek otthon összerakott kis szar rakétákkal terrorizálni tovább az izraelieket.
Hívjon judeo nácinak v akárminek akárki,de ha én lennék olyan pozícióban izraelben, biztos nem úgy csinálnám.
3 hónap ultimátum,h befejezzék a rakétázást, ha nem akkor még egy hónap h mindenki eltakarodjon onnan mielőtt végig lenne napalmozva az egész kibaszott szemétdomb.Annélkül,h egy izraeli katona is veszélynek lenne kitéve.
Szerintetek mi lenne akkor itt ha pl a szlovákok elkezdenék lőni komáromot,v felrobbanna a 6-os a nyugati előtt?
Nem az lenne a kormány feledata,h ezt akármilyen eszközzel megállítsa?
Az h akárki is a palesztínok oldalán tud lenni a gázai kivonulás után, engem teljesen elképeszt.
Ott volt nekik a lehetőség,h végre megmutassák tudnak valamit kezdeni magukkal...erre elkezdik ölni egymást az utcán, és képesek otthon összerakott kis szar rakétákkal terrorizálni tovább az izraelieket.
Hívjon judeo nácinak v akárminek akárki,de ha én lennék olyan pozícióban izraelben, biztos nem úgy csinálnám.
3 hónap ultimátum,h befejezzék a rakétázást, ha nem akkor még egy hónap h mindenki eltakarodjon onnan mielőtt végig lenne napalmozva az egész kibaszott szemétdomb.Annélkül,h egy izraeli katona is veszélynek lenne kitéve.
Szerintetek mi lenne akkor itt ha pl a szlovákok elkezdenék lőni komáromot,v felrobbanna a 6-os a nyugati előtt?
Nem az lenne a kormány feledata,h ezt akármilyen eszközzel megállítsa?
- VO101_Tom
A gáza övezetből egyébként miért vonultak ki az Izraeliek? Itthon csak annyit olvastam, hogy -különösebb összecsapás, vagy háború nemis volt arrafelé- egyszercsak Sharon bejelenti, hogy kivonulnak.
Utána meg a palesztínok qrták el, hogy olyan szervezetet választottak meg az államuk vezetésére, akiről tudják, hogy a nyugat terrorista szervezetnek tekinti. Persze, a nyugat véleményére még akár szarhatnának is, de akkor, amikor az egész palesztín gazdaság, ha lehet annak nevezni, a külföldi segélyekre épül (Izraeltől is kapják a csomagokat, jól tudom?), akkor legyen már annyi eszük, hogy a Hamászt kihagyják. Azóta meg a Fatah-al együtt egymást ölik, persze néha jut rakéta Izraelnek is.
Mondjuk amit Izrael csinált Libanonban most legutóbb, nekem az is elég gusztustalan volt, nem hiszem, hogy normálisabban nem lehetett volna megoldani, mint szarrá ágyúzni libanon alsó 20 kilóméterét. Minezt persze úgy, hogy a Hezbollah-nak különöseb baja nem is lett, sőt, utána verhették a mellüket, hogy ők a világon az elsők, akik nyílt háborúban harcoltak Izraellel, és győztek.
Izraelieknek (átlagembereknek) egyébként mi a véleményük erről? Mármint arról, hogy hogyan lehetne ott valaha normális béke?
Utána meg a palesztínok qrták el, hogy olyan szervezetet választottak meg az államuk vezetésére, akiről tudják, hogy a nyugat terrorista szervezetnek tekinti. Persze, a nyugat véleményére még akár szarhatnának is, de akkor, amikor az egész palesztín gazdaság, ha lehet annak nevezni, a külföldi segélyekre épül (Izraeltől is kapják a csomagokat, jól tudom?), akkor legyen már annyi eszük, hogy a Hamászt kihagyják. Azóta meg a Fatah-al együtt egymást ölik, persze néha jut rakéta Izraelnek is.
Mondjuk amit Izrael csinált Libanonban most legutóbb, nekem az is elég gusztustalan volt, nem hiszem, hogy normálisabban nem lehetett volna megoldani, mint szarrá ágyúzni libanon alsó 20 kilóméterét. Minezt persze úgy, hogy a Hezbollah-nak különöseb baja nem is lett, sőt, utána verhették a mellüket, hogy ők a világon az elsők, akik nyílt háborúban harcoltak Izraellel, és győztek.
Izraelieknek (átlagembereknek) egyébként mi a véleményük erről? Mármint arról, hogy hogyan lehetne ott valaha normális béke?

-
VO101_Lecsó
Ha ez nekem szólt, akkor bocs...VO101_Sanyo írta:Kezdünk egy kicsit rossz irányba elmenni.
Csak az ilyen dolgok kicsit felb...k az agyam. Mikor egy videóról el lehet mondani mindent, meg mindennek az ellenkezőjét is, de fél világ felcsattan rajta, pusztán világnézeti meggyőződéséből... Akinek nem inge ne vegye magára.
Bocs Nate, nem akartalak csesztetni, csak igyekeztem a tárgyilagosság felé terelni a témát. Lehet, kicsit erős voltam...
Én is foglalkoztam kutyákkal 8 évig, és tudom, hogy egy jól kiképzett kutya vezényszóra támad. De arra ereszt is.
Ha azt láttam volna a videón, hogy odarohan egy katona, és 1 másodperc alatt leszedi a nőről a kutyát, akkor most én is azt mondanám, hogy ez egy fegyelmezett kutya, és az ilyen vezényszóra támad, ergó valószínüleg küldték. Az a szerencsétlenkedés, amit ott műveltek, nekem azt sugallta, hogy sok közük nem volt a témához...
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Úgy általában értettem.VO101_Lecsó írta:Ha ez nekem szólt, akkor bocs...
"In thrust we trust!"

-
VO101_Caligula
Gáza az egy olyan hely,ami soha nem volt izrelé. még a bibliai időkben sem. Az volt filisztea. A 67-es háborúban el lett foglalva a sinai-al együtt, de 79-ben mikor a békét kötött izrael egyiptommal (amiért Sadat-ot meg is ölték hittestvérei) egyiptomnak nem kellett vissza gáza, mert tudták,h azzal csak bajuk lenne.
Ott aztán épült sok zsidó telep, ahova nagyrészt a vallásos "ez az isten által izraelnek adott föld" zsidók betelepültek. 30 évig ott is éltek,és pont Sharon,aki az egyik legnagyobb hőse izraelnek,úgy döntött ,h a béke érdekében onnan ki kell jönni.
Ne tudjátok meg milyen cirkusz volt ott emmiatt. Behívták a tartalékosokat,meg odaküldték az egész rendőrséget és szó szerint ostrommal kihozták onnan azokat,akik végülis a saját házaikat nem akarták elhagyni.
Nagyon dúrva volt, volt mikor savval öntötték le a rendőröket akik létrán másztak fel a házra,h lehozzák onnan az embereket.
Ez teljesen szétszakította a társadalmat...ki, gázából,vagy nem.
Én szerintem jó döntés lett volna...ha Sharon nem esik kómába.
Amitől az ellenzők féltek az be is következett, a kassam rakéták azóta is hullanak izraelre,és az izraeli vezetés képtelen ezt megállítani.
A legutóbbi Libanoni háborúról meg annyit...
Kb félidőben Izrael kifogyott a lézer irányítású bombákból,és muszáj volt újakat rendelni az USA-tól. Volt is valami balhé,h az angolok nem akarták keresztül engedni a szállítmányt.
Akárki aki kicsit is ért hozzá, megmondhatja,h végül-is a sokkal olcsóbb "dumb" bombákkal is el lehetett volna intézni, sokkal nagyobb anyagi kár és civil áldozatok árán...de az izraeli adófizetők azért megfizették a precíziós fegyvereket, h azzal bombázzák a hezbollah-ot.
Hallottam akkor ahogy katonák beszéltek arról,h bemennek egy házba,ahol a nappaliban sorban ülnek a fiatal lányok a kanapén, felmegy a hálóba,és ott az ágy alatt találnak egy halom RPG-t.
Basszus..ha neked számít a lányok élete, relytesz abba a házba fegyvert? vagy kórházba? Vagy építesz bunkert az iskola alá?
Én nem voltam katona izraelben,és nem voltam semmi harc közelében, de beszéltem sokkal aki volt,és tudom, h az izraeli katona nem az a szörnyeteg akinek a média beállítja.
Minden tiszteletem az izraeli katonáé, aki védi a hazáját azok ellen akik el akarják pusztítani, és csodával nem csak határos,de csoda szába menő győzelmeket aratott felettük.
Ott aztán épült sok zsidó telep, ahova nagyrészt a vallásos "ez az isten által izraelnek adott föld" zsidók betelepültek. 30 évig ott is éltek,és pont Sharon,aki az egyik legnagyobb hőse izraelnek,úgy döntött ,h a béke érdekében onnan ki kell jönni.
Ne tudjátok meg milyen cirkusz volt ott emmiatt. Behívták a tartalékosokat,meg odaküldték az egész rendőrséget és szó szerint ostrommal kihozták onnan azokat,akik végülis a saját házaikat nem akarták elhagyni.
Nagyon dúrva volt, volt mikor savval öntötték le a rendőröket akik létrán másztak fel a házra,h lehozzák onnan az embereket.
Ez teljesen szétszakította a társadalmat...ki, gázából,vagy nem.
Én szerintem jó döntés lett volna...ha Sharon nem esik kómába.
Amitől az ellenzők féltek az be is következett, a kassam rakéták azóta is hullanak izraelre,és az izraeli vezetés képtelen ezt megállítani.
A legutóbbi Libanoni háborúról meg annyit...
Kb félidőben Izrael kifogyott a lézer irányítású bombákból,és muszáj volt újakat rendelni az USA-tól. Volt is valami balhé,h az angolok nem akarták keresztül engedni a szállítmányt.
Akárki aki kicsit is ért hozzá, megmondhatja,h végül-is a sokkal olcsóbb "dumb" bombákkal is el lehetett volna intézni, sokkal nagyobb anyagi kár és civil áldozatok árán...de az izraeli adófizetők azért megfizették a precíziós fegyvereket, h azzal bombázzák a hezbollah-ot.
Hallottam akkor ahogy katonák beszéltek arról,h bemennek egy házba,ahol a nappaliban sorban ülnek a fiatal lányok a kanapén, felmegy a hálóba,és ott az ágy alatt találnak egy halom RPG-t.
Basszus..ha neked számít a lányok élete, relytesz abba a házba fegyvert? vagy kórházba? Vagy építesz bunkert az iskola alá?
Én nem voltam katona izraelben,és nem voltam semmi harc közelében, de beszéltem sokkal aki volt,és tudom, h az izraeli katona nem az a szörnyeteg akinek a média beállítja.
Minden tiszteletem az izraeli katonáé, aki védi a hazáját azok ellen akik el akarják pusztítani, és csodával nem csak határos,de csoda szába menő győzelmeket aratott felettük.
-
VO101_Caligula
És még az utolsó kérdésre..h lehet ott normális béke?
Őszintén...úgy h egyik fél kiírtja a másikat.
Biztos vagyok benne,h Tel-Aviv lesz az első város Nagaszaki után ami atombombát kap...aztán Beirut, Teherán, Damaszkusz...
szomorú, de ezt látom a jövőben...hacsak nem a nyugat talál valami energia alternatívát,szval az arabok nem kapnak ingyen pénzt az olajból tovább,h finanszírozzák a terrorizmust,és rájönnek h van kb 1000 év felzárkózni valójuk a világ többi részéhez.
Őszintén...úgy h egyik fél kiírtja a másikat.
Biztos vagyok benne,h Tel-Aviv lesz az első város Nagaszaki után ami atombombát kap...aztán Beirut, Teherán, Damaszkusz...
szomorú, de ezt látom a jövőben...hacsak nem a nyugat talál valami energia alternatívát,szval az arabok nem kapnak ingyen pénzt az olajból tovább,h finanszírozzák a terrorizmust,és rájönnek h van kb 1000 év felzárkózni valójuk a világ többi részéhez.
-
VO101 Mahgar
Hat khmm... Kicsit arra hajlik a dolog, hogy vannak gaz arabok es angyali, hos izraeliek, akik sosem cselekszenek rosszat, es egyebkent is napalmot az arabokra:)
Most mennem kell, igy nem erek ra felsorolni mitol santit rettenetesen ez a fajta gondolkodas (tenyleg judeo-nacinak tartod magad?:)). Talan majd egyszer egy sor mellett:)
Most mennem kell, igy nem erek ra felsorolni mitol santit rettenetesen ez a fajta gondolkodas (tenyleg judeo-nacinak tartod magad?:)). Talan majd egyszer egy sor mellett:)
- Lacusch69
Van egy könyvem, "Háborús bűnök" a címe. A 2.vh utáni időszakból vesz elő példákat, és azokat a Genfi Konvenció alapján minősíti.
Mondanék egy példát:
Ha a "Zöld " csapat a saját kórházában rejt el csapatokat és/vagy nagy mennyiségű robbanóanyagot, valamint valósan civil betegekkel veszi körül, akkor nem a kórházat szétromboló (egyúttal a civileket is elpusztító) "Sárga" haderő követ el háborús bűnt, hanem a "Zöld".
Ugyanis a G.K. szerint, ha a támadással elért várható katonai nyereség sokszorosan meghaladja a civil létesítményekben/emberéletben esett kárt, akkor az elfogadható.
Viszont civileket pajzsul használni háborús bűn.
A médiákben feltűnő hírek/filmrészletek természetesen nem közlik ezt a tényt, csak a sokkoló képek bemutatása a lényeg.
Persze annak megítélése, hogy mi számít megfelelő mértékű nyereségnek, erősen szubjektív...
Mondanék egy példát:
Ha a "Zöld " csapat a saját kórházában rejt el csapatokat és/vagy nagy mennyiségű robbanóanyagot, valamint valósan civil betegekkel veszi körül, akkor nem a kórházat szétromboló (egyúttal a civileket is elpusztító) "Sárga" haderő követ el háborús bűnt, hanem a "Zöld".
Ugyanis a G.K. szerint, ha a támadással elért várható katonai nyereség sokszorosan meghaladja a civil létesítményekben/emberéletben esett kárt, akkor az elfogadható.
Viszont civileket pajzsul használni háborús bűn.
A médiákben feltűnő hírek/filmrészletek természetesen nem közlik ezt a tényt, csak a sokkoló képek bemutatása a lényeg.
Persze annak megítélése, hogy mi számít megfelelő mértékű nyereségnek, erősen szubjektív...

-
VO101_Caligula
Nem tartom magam annak,de minősítettek már így néhányszor.VO101 Mahgar írta:Hat khmm... Kicsit arra hajlik a dolog, hogy vannak gaz arabok es angyali, hos izraeliek, akik sosem cselekszenek rosszat, es egyebkent is napalmot az arabokra:)
Sztem akkor lennék az,ha minden arabot útálnék, ami nem igaz. Izraelben sem volt bajom személyesn egyel sem. Mikor jött pl az arab vízszerelő, leültettük kávézni és szívtunk hasist is vele. Itt magyarországon meg van is arab barátom. (Ő félig arab, apja szír anyja magyar).
De abban igazad van,h majd egy sör mellett jobb lesz inkább erről beszélni.
- VO101_Mortuus
Azért az AK-t, Galilt hagyjátok otthon, ha sörözni mentek 

Amit ma megtehetsz, azt holnap is.