Offtopik

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Lecsó

Izraelben minden 17. életévét betöltött fiút és lányt besoroznak.
Miután véget ér a kiképzés, hivatalosan tartalékos katonának számít. Ha jól tudom, ezután három évente van amolyan ismeret felújító "tanfolyam"...

Szóval ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a srác megy a csatába...
Lehet csak bohóckodik pár hónapot egy Merkavával a sivatagban... :)

Sajnos így megy ez egy olyan országban, amit minden szomszédja deklaráltan el akar pusztítani...
VO101_Karvaly

Erre az arab-izraeli konfliktusra van egy vicces szólás.

"Nem értem ezeket az arabokat és zsidókat. Miért nem tudnak leülni és jó keresztény módjára megbeszélni a dolgokat"

:)
VO101_Yosser

Lehet rendelni bögrét 1500 pénzért, és bármit rá lehet nyomtatni, digitális színes fényképről. Teljesen király fényképminőségben! Lehet jelentkezni a Puma-bögre pályamunkákkal.
Gyopárt a Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok!
VO101 Mahgar

Hajra, kiralypumabogre!

Lecso, az lehet, hogy minden szomszed el akarja pusztitani, de ok akartak egy tobbszaz eve arab-lakta teruleten zsido allamot... Es nem tul bekes ezkozokkel tettek ezt. :110:
VO101_Tom

VO101_Yosser írta:Lehet rendelni bögrét 1500 pénzért, és bármit rá lehet nyomtatni, digitális színes fényképről. Teljesen király fényképminőségben! Lehet jelentkezni a Puma-bögre pályamunkákkal.

Nocsak. Popinak kifizetet bögrepénz lehet mégis visszajön? :)
Kép
VO101_Caligula

VO101 Mahgar írta:Hajra, kiralypumabogre!

Lecso, az lehet, hogy minden szomszed el akarja pusztitani, de ok akartak egy tobbszaz eve arab-lakta teruleten zsido allamot... Es nem tul bekes ezkozokkel tettek ezt. :110:
Ezen lehetne vitatkozni...de nem fogok :)
Lacusch69

Nézzétek, nem akartam erről flamet, a dolog részemről nem a zsidókról és az arabokról szól, hanem egy fiatal srácról, akivel néha együtt repülök...
Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

Lacusch69 írta:hanem egy fiatal srácról, akivel néha együtt repülök...
Nincs semmi gáz. :)
"In thrust we trust!"
Kép
VO101 Mahgar

Nincs flame:) Vitatkozni barmirol lehet, Caligula!:) Ami biztos az az, hogy ilyen nepek koze beagyazva egy meglehetosen rasszista allam csak erovel tudja megtartani magat. Egyebkent erdekessegkepp ismertem egy csajt, aki magyar-izraeli allamplgarkent a gimnaziumot hagyta ott ket evre es a legnagyob orommel ment kikepzesre!:)

Egyebkent IAF-es sracokkal en is ropkodtem anno, es jofejek voltak!:)
VO101_Caligula

Hát...és akkor a magyar is tiszta hülye,mert minek van országa a hadak útján.
A rasszizmusról meg annyit,h én ott laktam főleg arabok által lakott részen is..semmit nem láttam h akármi hátrányuk lenne belőle h arabok. Persze ezek izraeli arabok voltak,és nem a területeken lakók...de hát azok is élhetnének úgy,csak megnyugodnának.
Amúgy meg ott is úgy van,h asszem minden harcoló katonára jut 8 aki nem harcol. Hadtáp,EÜ..stb. Csajokat általában nem visznek harcolni,csak ha nagyon kérik..és ilyet azért sokan nem kérnek.
VO101_Mate

Egyetemen volt ilyen tantárgyam: "Ázsiai és Afrikai országok történelme", a tanár Putyin közel-keleti tanácsadó csapatában is benne van.

Ő azt mondta, hogy az arab meg a zsidó "hétköznapi" emberek tök normálisan megvannak, együtt dolgoznak stb., ha hagyják őket. Izraelnek érdeke, hogy fenntartsa a folyamatos krízist, piszkálja a palesztinokat. Ugyanis ha megalakulna egy független palesztin állam és lenyugodnának a kedélyek, a palesztinok nyomban ellepnék Izraelt a jobb életkörülmények miatt. És akkor oda a tisztán zsidó állam...meg az USA-ból folyó $
Politika mint mindig.
VO101_Caligula

Na hát pont ezért áll ott a világ ahol, mert olyanokra hallgat pl. Putyin,mint ez az ember.
Tiszta zsidó állam nem is létezett. Arabok,keresztények, bachai-ok meg ki tudja még mik mindíg is laktak a modern izraelben,mióta létezik.
Én voltam ott a 90-es évek közepén mikor viszonylagos nyugalom volt,és az ország virágzott. Dőlt a pénz,ment az üzlet,a turizmus. Aztán az intifada után is voltam..felment az infláció,alig volt túrizmus,haltak az emberek a harcokban meg merényletekben.....na mindenki végezze el a saját számítását,vajon mi éri meg és kinek.
Amerikából így is úgy is megy oda pénz,nem kell hozzá cirkusz a palesztinokkal, de ha nem lenne cirkusz akkor Izrael csinálna annyi pénzt, h nem is lenne szüksége arra a 6 milliárd $-ra,ami nem is pénz hanem fegyver és lőszer formájában érkezik.

..a picsába,megint belementem ebbe,pedig már régóta meg tudtam állni h ezt a szélmalomharcot csináljam :(
VO101_Sanyo
Site Admin

VO101_Caligula írta:..a picsába,megint belementem ebbe,pedig már régóta meg tudtam állni h ezt a szélmalomharcot csináljam :(
Amíg normális hangnemben zajlik a vita, semmi bajom vele.
"In thrust we trust!"
Kép
VO101 Mahgar

Hat asszem nem fogunk egyeterteni:) Nem baj:) De azert az biztos, hogy Izraelnek eselye sem lett volna amerikai segitseg (anyagi es fegyver) nelkul. Hogy a zavargas kinek kedvez? Meg ki kezdemenyezi? Kie volt az elso loves vagy provokacio? Egyaltalan egy orszagot letrehozni etnikailag idegen kornyezetben nem biztos, hogy egeszseges (a magyar peldad ezert nem jo, a magyarok rokon, szinten magyar nepek koze telepedtek le a Karpat-medencebe, bar lehet ezzel sem ertesz egyet:)). Arrol nem is beszelve, hogy egesz mashogy viszonyul a mai elvileg bekes, demokratikus vilag a hatarvaltozasokra, rasszizmusra. Szerintem nincs meg egy allam, ahol a vallas rajta szerepel a szemelyin pl.:)

Nem is a vita hangneme, hanem a teljesen kulonbozo vilagnezet miatt nincs sok ertelme vitazni:) De azert en sem birom ki, hogy ket sorban ne valaszoljak:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára VO101 Mahgar 2008.04.30. 09:30-kor.
VO101 Mahgar

bocs, nem uj hozzaszolast akartam, csak szerkeztest:p :icon_crazy:
VO101_Caligula

Akkor ezt lezárhatjuk...megoldani úgysem fogjuk az biztos :)
VO101_RatBaG

egy kis május elsejei nosztalgi :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=cvUpQTT3eNY
VO101_Tom

Caligula. Én szívesen olvasnám olyan emberek véleményét is, akik tényleg ott éltek, és nem csak a médián keresztül látták, látják a dolgokat.
Izrael állam megalapítása szerintem a zsidókra, a palesztínokra és az angolokra tartozik (tényleg... őket miért hagyják ki rendszeresen az anyázásból? hosszú ideig övék volt palesztína terültet, amit aztán a zsidóknak adtak, pontosabban támogatták a bevándorlásukat).
Elég hiányosak a történelmi ismereteim arról is, hogy Palesztína mikor is volt ténylegesen palesztín terület? Bibliai időkben ok, a Római birodalom elvette függetlenségét, de azóta? Volt ugye Bizánc, aztán az Oszmán birodalom, (az már XV. században elfoglalta fél balkánt, közel keletet és észak afrikát), és miután az szétesett, jöttek az angolok, akik továbbadták a zsidóknak... kihagytam valamit?
Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

Én is szívesen vennék egy fejtágítást a témában. :)
"In thrust we trust!"
Kép
Válasz küldése