Képek, videók
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Nekem megvolt az AK, ja hogy itt nem mindenki volt katona?
Nagyjából még emlékszem rá, hogy kell szétszedni, kipucolni és összerakni.
"In thrust we trust!"

-
VO101_Chewy
Jah, gondolom...
6 lőszer...
6 lőszer...
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Nemis, 9!VO101_Chewy írta:Jah, gondolom...
6 lőszer...
"In thrust we trust!"

-
VO101_Papi
a kb 6-9 lőszer az alapkiképzésre volt igaz, azon kivul az 1 év alatt még 3 szor lőttünk, és dobtunk gránátot. Volt pisztoly, és géppuska lövészet is. Ezeken a lövészeteken nem volt sporolás, legalábbis ahol én voltam katona 94 ben.
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Pontosan. Nekem ennyivel vége is volt, ráültem a mentőautóra, utána kint voltam az összes lövészeten, robbantáson és kézigránát dobáson. Aludtam meg olvastam nagyokat.VO101_Papi írta:a kb 6-9 lőszer az alapkiképzésre volt igaz
"In thrust we trust!"

-
VO101_Yosser
Itt Magyarországon is elég érdekes a lövészetek. Kivittek minket a hatvani lőtérre kezembenyomtak egy parabellumot, meg egy doboz lőszert, azt ne bazmeg lőjjé...mondjuk, hogy hogy kéne betárazni, meg hogy kell lőni azt nem mondták el, hanem elmentek sört inni.
De azé klafa volt.
Mondjuk MM előtt le a kalappal, ha lesz ilyen túra még akkor én jelentkeztem most!
Mondjuk MM előtt le a kalappal, ha lesz ilyen túra még akkor én jelentkeztem most!
Gyopárt a Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok!
- VO101_MMaister
Ősszel, ha minden igaz lesz megint ilyen buli. Ha tehetitek ne mulasszátok el. Nekem meggyőződésem, hogy ebben a formában nem sok ilyen lesz. Vagy szimplán megtudja valami nagykutya és betiltják, vagy tragédia történik.
Pár kép. A piros esődzsekim nem poén tárgya. Nem vagyok fegyverbuzi és nincs terepszínű rucim:)
http://picasaweb.google.hu/csaba.moharos/LVLdZS080329" onclick="window.open(this.href);return false;
Haver csinált videókat. Azok azért izgalmasabbak. Ha megkapom, majd feltöltöm őket.
Pár kép. A piros esődzsekim nem poén tárgya. Nem vagyok fegyverbuzi és nincs terepszínű rucim:)
http://picasaweb.google.hu/csaba.moharos/LVLdZS080329" onclick="window.open(this.href);return false;
Haver csinált videókat. Azok azért izgalmasabbak. Ha megkapom, majd feltöltöm őket.
- VO101_Mortuus
Nah, végre egy egészséges balkezes lövő 

Amit ma megtehetsz, azt holnap is.
-
VO101_Kurfurst
44bázis oldalán voltak lőszerárak de az most nem találom. Szal emlékezetből meg saccra.VO101_Sheriff írta:Hát ez kurvajó, télleg ki kéne próbálni.VO101_MMaister írta:odamegyek, betárazok egy AK-t és minimális felügyelet, zéró képzés mellett lövöldözök vele.![]()
Egyébként mibe kerül?
Drága a lőszer. Én néha járok lőni apámmal, nemtom pontosan az árakat, de az 5000es simán kicsúszik a pénztárcádból ha lősz egy doboz (25db) 357-es pisztolylőszert. Saccra szerintem a 9milis is lehet 50Ft/db most már, pár éve olyan 30 körül volt. Ezért kb. mindenki .22-es kispuskalőszerrel lő, az még elviselhető anyagilag, ha rendszeresen űzi..
A hadi/vadász puskalőszer még drágább, ott szerintem minimum 200 Ft/db, kb. ennyibe kerül a rendes 7,92/7,62R/30-06puskalőszer ha nem 300 v még több..
Namost, ez alapján az 50-es heveder a MG 34-be olyan 15 000 Ft-ból jön ki, és ha rajtafelejted az ujjad kb. 3 mp alatt kilövi mindet - a kurva az jó szó ide, mert ár/idő arányban összevethető a két szolgáltatás, azaz mennyit fizetsz és azért mennyi az effektiv "lövésidő".
Majd ha egy kicsit több pénzem lesz, kimegyek, CZ75el amúgy is lövök néha, szal a pisztolyokért nem mek ki, a Kar98/Pepeska/Tommy gun/Schmeisser és az MG 34 persze érdekelne, az meg lőszerben drága.
Én is gondolkodtam rajta hogy kimegyek, de őszintén van annak a pénznek más helye is. Persze nagy buli a lövészet ha még nem lőttél, aki akarja próbálja ki. Hosszútávon azonban táblákra lövöldözni unalmas - mégha nem is könnyű! -, ezért jó nekem az airsoft.
Amúgy legalább 2 éve mennek ezek a lövésesbulik, Szlovákiában sokkal liberálisabb fegyvertörvények vannak, nem újdonság, pl. a feketelőporosok is évek óta oda járnak ki mert ott nem basztassák őket - most komolyan, ki a fasz rabolna bankot egy EGYLÖVETŰ 48-as honvéd kurtállyal vagy Brown Bessel? Várjámá megtöltöm, fél perc???! - mint ebben a hülye országban, ahol feketelőporos fegyvert engedély nélkül vehetsz, de ha feketelőport akarsz hozzá tartani, az már asszem külön engedélyes különben robbanóanyaggal visszaélés ha jól dereng az emlékezetem.. micsoda faszság.
Ja magyar honvédség témában. Szomszédom hivatásos katona, bár nem a kígyóevős-kommandós, hanem "sima" radaros. AK azért ott is megvolt. Lőkiképzés is.
1 tár lőszer kalasba. Felét rövid sorozatokkal, felét egyeslövésekkel. Hogy szokja hogy nagyot szól, kb. erre jó.
No comment.
- VO101_MMaister
Nem volt ilyen drága.
A pisztolylőszerek, AK-lőszer, Maxim és Nagant lőszerek, a Tokarev lőszerek 6-7 koronába kerültek (48-56Ft) az Mg 42, Kar98 lőszerek 8Sk-ba kerültek, a legdrágábbak a Parabellum (MP40, Luger) és a Thompson lőszerek voltak. Ezeket 11Sk (80Ft)-ért adták.
Ősszesen 15e ft-ot lőttem el.
Ezért egész nep lövöldöztem (igaz nem megállás nélkül), nyílván ha egész nap az Mg42-es ravaszát húzom, akkor 200.000Ft is kevés.
Voltak agyatlan barmok, akik tonnaszám vásárolták a lőszert, de én kijöttem ennyivel és mindent kipróbáltam rendesen. Szóval nem volt irreálisan drága szerintem....
A pisztolylőszerek, AK-lőszer, Maxim és Nagant lőszerek, a Tokarev lőszerek 6-7 koronába kerültek (48-56Ft) az Mg 42, Kar98 lőszerek 8Sk-ba kerültek, a legdrágábbak a Parabellum (MP40, Luger) és a Thompson lőszerek voltak. Ezeket 11Sk (80Ft)-ért adták.
Ezért egész nep lövöldöztem (igaz nem megállás nélkül), nyílván ha egész nap az Mg42-es ravaszát húzom, akkor 200.000Ft is kevés.
Voltak agyatlan barmok, akik tonnaszám vásárolták a lőszert, de én kijöttem ennyivel és mindent kipróbáltam rendesen. Szóval nem volt irreálisan drága szerintem....
-
VO101_Caligula
Egy év alatt 29 lőszert löttem a honvédségnél.
Asszem kilencet AMD-vel, a többit AK-val a második lövészeten..
El lehet képzelni milyen jó lövészek lettünk
Asszem kilencet AMD-vel, a többit AK-val a második lövészeten..
El lehet képzelni milyen jó lövészek lettünk
- VO101_Tom
Tavaly akartunk menni Papival ilyenre, csak nekem pont a kinézett, és lefoglalt hétvégére becsúszott egy osztálytalálkozó. Ha legközelebb lesz, szóljatok plíz, mert mennék én is... (Lecsot is érdekelte anno a dolog, szerintem most is).

-
VO101_Kurfurst
Hmm, úgy tényleg nem sok, sőt! Gondolom a puskalőszert a környezet védelme érdekében újrahasznosítják (újratöltik, vadászok szarakodnak ilyennel), v. egyszerűen csak találtak vmi 60 éve lejárt szavatosságú Wehrmacht raktárat az erdőben.. lövöldözni jó az !VO101_MMaister írta:Nem volt ilyen drága.
Gondolom relatíve ezért drága a 9milis/45ös, mert azok "bolti" lőszerek..
Sokan kell kimenni és felváltva üzemeltetni az MG 42-est és akkor megvan az egész napos feeling !!
- VO101_RatBaG
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
jé még mindig vannak akik erőltetik ezt a koncepciót?
-
VO101_Caligula
Spitfire Ace
Nemtom ezt láttátok-e, nagyon színvonalas.
4 pilóta versenyez azért h, 2. VH-s kiképzést kaphasson,és utána repülhessen egy spit-ben. (persze gyakorlóban,a hátsó ülésen)
Közben meg kitöltik egy nagyon jó dukumentumfilmmel, Battle of Britain túlélőkkel beszélnek..stb.
Itt a link az első részhez,a többi 3, 49 perces rész is ott van,kis kereséssel meg lehet találni.
http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=8
Nemtom ezt láttátok-e, nagyon színvonalas.
4 pilóta versenyez azért h, 2. VH-s kiképzést kaphasson,és utána repülhessen egy spit-ben. (persze gyakorlóban,a hátsó ülésen)
Közben meg kitöltik egy nagyon jó dukumentumfilmmel, Battle of Britain túlélőkkel beszélnek..stb.
Itt a link az első részhez,a többi 3, 49 perces rész is ott van,kis kereséssel meg lehet találni.
http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=8
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Érdekes próbálkozás, de eddig a merev szárnynál nem találtak ki jobbat. A Tornado, F-14, MiG-23/27, B-1B óta a változtatható szárnynyilazás sem divat.VO101_NateDog írta:jé még mindig vannak akik erőltetik ezt a koncepciót?
"In thrust we trust!"

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
http://www.gametrailers.com/player/32500.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A HAWX az eddig megszokott Clancy játékoktól eltérően nem a lopakodásról fog szólni, épp ellenkezőleg, hiszen egy tucat repülőgép igen nagy zajt tud csapni. A játék ugyanis repülőszimulátor lesz, a PR duma szerint ráadásul olyan, ami - khrm, idézek, forradalom lesz a stílusban, megváltoztatja a játékosok szimulátorokról alkotott képét.
Ígéretekből persze kapásból rengeteget kapunk, kihívást az elit pilótáknak és kényelmes betanulási lehetőséget a kezdőknek, lebilincselő sztorit, több, mint ötven különböző repülőgépet, 16 játékos egymás elleni csatákat, ami pedig a legjobban hangzik, a sztori módot akár négyen is játszhatjuk egymást segítve!
Első képek lentebb, a nagyfelbontású teaser pedig egy kattintás után, illetve stream formában...
A HAWX az eddig megszokott Clancy játékoktól eltérően nem a lopakodásról fog szólni, épp ellenkezőleg, hiszen egy tucat repülőgép igen nagy zajt tud csapni. A játék ugyanis repülőszimulátor lesz, a PR duma szerint ráadásul olyan, ami - khrm, idézek, forradalom lesz a stílusban, megváltoztatja a játékosok szimulátorokról alkotott képét.
Ígéretekből persze kapásból rengeteget kapunk, kihívást az elit pilótáknak és kényelmes betanulási lehetőséget a kezdőknek, lebilincselő sztorit, több, mint ötven különböző repülőgépet, 16 játékos egymás elleni csatákat, ami pedig a legjobban hangzik, a sztori módot akár négyen is játszhatjuk egymást segítve!
Első képek lentebb, a nagyfelbontású teaser pedig egy kattintás után, illetve stream formában...
-
VO101_Chewy
Ez ránézésre egy fos...
Menekülünk a rakéta elől... ahh
Menekülünk a rakéta elől... ahh
- VO101_Mortuus
Hát ez nem lesz konkurencia a Lock On-nak 

Amit ma megtehetsz, azt holnap is.