IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Tom

Induláskor kikapcsolod, megmozgatod kicsit, visszakapcsolod akkor jónak kellene lennie. Esetleg manualban vidd 2400 köré és ott kapcsold vissza.

De majd megnézem én is.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Ki-bekapcsoláson ezt értettem. Földön nem próbáltam, csak levegőben. Ma mentem többet online, nálam nagyon durva fps dropokat produkál. Konstans 55-65 fps város felett, majd lenézek egy üres füves részre és
3-5 fps. Ugrál.
VO101_Tom

Többen írták, hogy az Nvidia Control Panelban nem regisztrált be a játék (nálam is hiányzott), 3D beállítások/Programbeállítások ott a Hozzáadás gomb, ha nincs a listában. Ez többeknek megoldotta az fps eséseket ás az átlag fps-t is feljebb tolta 20-30-al (régebbi kártyákon).

Én is kipróbáltam, nálam sok különbség nem volt.

Ha nagy fps dropok van valahol, akkor nézd meg, hogy mennyi VRAM-ot használ, lehet, hogy a textúra részletességet lejjebb kellene venned egy értékkel (az kabinbelsőt nem befolyásolja, csak a külső dolgokat), mert ha kifogy a memóriából, és töltögetnie kell ide-oda, akkor az nagy fps esést produkál bármilyen játékban.

Sajnos a fák nem kapcsolhatóak ki teljesen, mert az ütközésmodellnek szüksége van fákra. A talaj árnyékot sem lehet kikapcsolni teljesen, mert grafikai shader hibákat okozott. Ezen dolgozunk épp, hogy talaj árnyék külön kikapcsolható legyen, mert az árnyékolás számolása mindig sok erőforrást eszik.

- A buildings amount nálam medium, ez az egy kapcsoló hozott kb 40 fps-t pl London vagy Le Havre fölött. Sokat jelent.
- A távoli statikus tárgyak árnyékai is ki vannak kapcsolva nálam, az recegést okozhat a sűrűn lakott részeknél.
- SSAO-nak nincs nagyon látható effektje, cserébe az egyik leginkább számolásigényes effekt. Kapcsold ki.
- Extended clouds kirakja a felhőket horizontig, ez is okozhat fps esést ha olyan részre érsz be, ahol sok felhőt kell számolnia.
- Epilepszia szűrőt is kapcsold ki ha nem vagy epilepsziás.

A többi grafikai elemnek nincs igazán hatása az fps-re.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Tom írta:Többen írták, hogy az Nvidia Control Panelban nem regisztrált be a játék (nálam is hiányzott), 3D beállítások/Programbeállítások ott a Hozzáadás gomb, ha nincs a listában. Ez többeknek megoldotta az fps eséseket ás az átlag fps-t is feljebb tolta 20-30-al (régebbi kártyákon).

Ha nagy fps dropok van valahol, akkor nézd meg, hogy mennyi VRAM-ot használ,...
1060 gtx 6 gb rammal ezekszerint kevés neki?
hq_Reflected

Annyira gyönyörű a sérülésmodell, és a vizuális effektek....és a hangok is nagyon ott vannak!

Csak az a rohadt AI, az még mindig ugyanaz a csaló, gondolatolvasó, örökké orsózós, stb... tudom, tudom, multiplayer :icon_crazy:
VO101_NateDog
Kapcsolat:

hq_Reflected írta:Annyira gyönyörű a sérülésmodell, és a vizuális effektek....és a hangok is nagyon ott vannak!

Csak az a rohadt AI, az még mindig ugyanaz a csaló, gondolatolvasó, örökké orsózós, stb... tudom, tudom, multiplayer :icon_crazy:
ATAG 88-an voltunk bent. :icon_crazy:
VO101_MMaister

nekem a VR tamogatas hianyzik :(
Nem tudod Tom ,hogy ez a tervek kozott van e?
VO101_Tom

A VR támogatás valamennyire már működött Colandernek, és hosszú ideig úgy is volt, hogy már 4.5-ben is benne lesz, aztán valamiért mégsem került bele. Valszeg annyi egyébbel volt gond és így is négy hónapot csúszott az első tervekhez képest a kiadás, hogy erre nem jutott idő.

Lehet, hogy 5,0-ban, lehet, hogy előtte valami patchban benne lesz. Sokan írják, hogy VR-t hiányolják nagyon sokan.
Kép
VO101_Tom

hq_Reflected írta:Annyira gyönyörű a sérülésmodell, és a vizuális effektek....és a hangok is nagyon ott vannak!

AI-hoz nem nyúltunk, ex Team Daidalos-os srácok már dolgoznak rajta, de az valszeg csak 5.0-ba kerül bele. De az akkor sem lesz olyan mint egy valódi ellenfél (főleg ha jó is), ha egyszer rákattansz onnantól AI-t max célzás gyakorlásra fogod használni :)
Kép
VO101_Tom

VO101_NateDog írta:
VO101_Tom írta:Többen írták, hogy az Nvidia Control Panelban nem regisztrált be a játék (nálam is hiányzott), 3D beállítások/Programbeállítások ott a Hozzáadás gomb, ha nincs a listában. Ez többeknek megoldotta az fps eséseket ás az átlag fps-t is feljebb tolta 20-30-al (régebbi kártyákon).

Ha nagy fps dropok van valahol, akkor nézd meg, hogy mennyi VRAM-ot használ,...
1060 gtx 6 gb rammal ezekszerint kevés neki?
Hát... 6GB ram elég neki, az nem RAM lesz akkor. Nekem 1070 van, én lekapcsoltam azokat amiket korábban írtam (kivéve extended clouds, azt bekapcsolva hagytam, de buildings amount mediumon van, távoli static árnyék off, SSAO off, epilepsy off, vsync on), és Vsync nélkül nem megy 100 fps alá, még London és Le Havre fölött sem alacsonyan repkedve. Vsync-el meg atomstabil 60. Ráadásul ezek csak alacsonyan jelentkező effektek, magasabbról igazán különbség sincs (kivéve extended clouds, az mondjuk magasan is jól néz ki). 2-3 km magasan meg már 160-170 fps alá nem esik sehol. Valszeg én is visszakapcsolhatnék 1-2 dolgot, és akkor is bőven meglenne a stabil 60fps, de amiket kikapcsoltam azok igazán nem is hiányoznak.

De ez megint egyéni ízlés kérdése, ha neked kell a távoli static árnyék vagy az SSAO, esetleg csúnyának látod az épületeket, akkor kapcsold vissza, ha valahol akad, akkor jegyezd meg a helyet és próbálgasd, hogy milyen konfigurációban tűnik el az akadás.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Egy i7-2600K@3,4 ghz, 16 gb ram meg egy 1060-as a konfigom most. Doom3, Fallout 4, Wolfeinstein, ARMA 3 stb., szóval az új címek kompromisszum mentesen futnak rajta hd-ben. Ezért furcsálom.
VO101_Tom

Nemtom most mit akarsz mivel összehasonlítani, Armában milyen látástávolsággal játszol? Mert én sosem tudtam azt maxon játszani, az effekteket igen, azt rá tudom kapcsolni, cserébe 4-5km-es látástávolságot kapok. 10km-re egyszer toltam fel, amikor megnéztem, ogy igen, ez még mindig nem az a vas, amin az futna. On foot bőven elég a pár km is, de repülőztél már Armában? Mennyire minimális látástávolság van benne, még az ilyen árkád lövöldére is (repcsis része az sajnos nagyon az) alig van idő. 3-4km a helikopternél is nagyon kevés. Húzd fel a látástávolságot 10 km-re - ami clodban csak egy grid - és nézd meg az fps-t úgy.

Az a baj a repszimekkel, hogy jól kell kinézniük talajon is, amikor a reptéri füvet meg hangárajtót nézed, meg 10 km magasan is ahol a talajon ellátsz 50+ km-re. Egyszerűen nem ugyanaz a ketegória, mint amikor be vagy téve egy párszáz méter hosszú csőbe, és cutscene-ekkel töltögetik a következő pályarészt olyan hosszan amennyire csak akarják. Nemrég játszottam call of duty ww2-vel, komolyan mondom, nem volt 10 percnél hosszabb szakasz, amikor valami előre renderelt sztorizás, vagy cutscene ne jött volna közbe. Qrvára megszaggatta a játékmenetet, persze 70GB-ot kénytelen is úgy töltögetni, hogy szigorúan csak az van memóriában, ami a következő 10 percben történni fog. Cserébe brutálisan jól néz ki, realtime játékban ilyen kidolgozott és szépen textúrázott karaktereket keveset láttam még, de azért itt nagyon komolyan meg van tervezve, hogy mikor mi történik, mikor mennyien vannak szem előtt és egyáltalán mit csinálnak a pályán.
Kép
VO101_Tom

Azt egyébként megnézted, amit korábban írtam, hogy az nvidia control panelen regelve van-e a CloD nálad?
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

ARMA 3ban minden ultra, és minden max kivéve a HDR-t mert az utálom. Nvidia controlpanelen finomhangoltam, az hozott pár fpst. Én a dropokat nem értem, hogy a stabil 55-65 ből hogy lesz 3 két másodpercre de mindegy, amíg a bányászok miatt ezek a vga árak vannak biztos hogy nem veszek másikat. CPU limiten gondolkodtam még, de azt nem hiszem hogy ez a proci kevés lenne alá.
VO101_Tom

Aki Cloddal repked online mostanában, azoknak szólok, hogy ez még nincs publikba kitéve, de jó lenne ha mindenki minél előbb a conf.ini -ben a NET alatt a Speed-et 1000000-ról átírná 100000-re.
Vagy beléptek játékba, setupban a net beállítást állítsátok modemre, mentés, kilépés, majd visszalépve LAN-ra. Mentés, kilépés.

Mindkét módszer után a net sebesség 100000 kell hogy legyen.

Lehet, hogy ez okozza a nagy laggolásokat 60 játékos felett, túl nagy csomagokat enged a netkód a szerver felé egy időben.
Kép
VO101_Mate

Szèpen akadásmentesen fut nálam, 1060 6GB i5 procival. Majd mèrek fps-t hogy mennyi. (fraps?)

Mèg nem reppentem olyan sokat, de ami elsőre fura hogy oldalkormány nèlkül vígan elvoltam a 109-essel. (Jelenleg nincs pedálom). Simán szállok fel-le, bukfenc tetejèn sem èrzem nagyon a hiányát, pedig kène. Megnèztem a realism full up.

A steam community-ben lèvő forum a hivatalos? Hol lehet tutorial szerű okosságokat találni? Bevallom nagyon règen 2.vhztam..HUD monkey lettem :shock:
VO101_Mate

Közben megtaláltam a Beginner's guide-ot :)
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Beállítottam a mit Tom lejjebb írt, plusz felhúztam a procit 3,4-ről 4,6-ra. Sokkal jobb most, minden fullon, 60 fps, város felett 0 méteren 25-35, de az fps dropok megszűntek. ATAGon teszteltem, 87 fős küldetés közben. Meglátjuk mennyire bírja a gép, kb 40 percet repültem. Lehet hogy CPU limit volt, nem tudom.
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Mate írta:Szèpen akadásmentesen fut nálam, 1060 6GB i5 procival. Majd mèrek fps-t hogy mennyi. (fraps?)
A konzolt nyisd le, majd fps START SHOW. Méri a játék.
VO101_Mate

Hm, érdekes konstans 60fps. Ha magasan vagyok, ha alacsonyan London felett.

Ezen az oldalon hogy kell a hevederezést beállítani? Inaktív a gombok többsége.

http://oi65.tinypic.com/wthxlj.jpg
Válasz küldése