IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Random jelleggel fagyogat nálam a DCS, átnyergelnék. Meg pénteken műtenek, addig kipróbáltam volna.
- VO101_Tom
Na, mi történt?
Péntekig csak akkor tudod kipróbálni, ha átugrasz
Péntekig csak akkor tudod kipróbálni, ha átugrasz

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Ja térdszalag szakadás és porcgyűrű sérülés még augusztusban. Ugrálni egy darabig nem fogok. 
- VO101_Tom
Basszus... tegnap beszéltem az egyik német sráccal a CloD-os navigációról, mondta, hogy ő vezeti a JG4-esek repülő iskoláját, sok-sok órát tesztelték a clodot 109-esben ülve, és találtak pár érdekes dolgot. Először szóba került a -10 fokos (vagy másképp 10 fok nyugatra) deklináció, ami a föld mágneses és a térképeken jelzett északi pólus eltolódásából adódik. Megmérték, és ez a 10 fok csak átlag. A térkép délkeleti sarkában és az északnyugati sarkában pár fokos eltérést mutat. Mikor összevetették a náluk meglévő eredeti német repülési térképekkel, kiderült hogy pontos. Olegék nem csak egy átlagos eltérést programozták bele, hanem a föld görbületéből adódó valódi eltolódást.
A másik a deviáció. A repülőgépekbe épített nagy fém tömbök (jellemzően a motorblokk) torzítja a mágneses erővonalakat, és a repülési iránytól függően ez extra eltérést okoz, hogy a motorblokk pl. az iránytűhöz képest északra vagy nyugatra helyezkedik el épp. A 109-esben ez a deviációs táblázat van a szívótér nyomástól jobbra leírva, de elég szar felbontás, nem igazán olvasható. Ez egyébként +-6 fok is lehet, ami navigációnál sok. Krugerék valami 350 repóra alatt megmérték, és ezt a grafikont kapták a clodban: graf
Az eredeti grafikonjaikkal összevetve ez meglepően pontos, még ha az ő mérésükben lehet is itt-ott hiba, a tény, hogy a mágneses deviáció le van programozva a játékba, egy hatalmas dolog. Engem speciel az miatt keresett, hogy ezt a programból hogy lehetne kinyerni géptípusokra vonatkozóan, mert nem akarnak gépenként ennyi időt tölteni méricskéléssel, ha sikerül, akkor majd kiadjuk ezt a táblázatot is gépekre vonatkozóan.
Viszont én is tudtam neki érdekességet mondani, azt nem tudták, hogy a naprendszer bolygóinak helyzetét is megtaláltuk 1-2 éve, tehát éjszaka csillagok alapján is lehetne navigálni. Most majd bővíthetik a repsuli anyagát éjszakai repüléssel is.
Azért az elképesztő, hogy Olegék mennyi dolgot beleintegráltak a játékba, ami látszólag csak lényegtelen dolog, és a játékosok 90%-a nem is tudja, hogy egyáltalán a játékban van, mégis mennyit hozzáad, ha valaki eredeti dokumentumok, eredeti eljárások szerint szeretne repkedni.
A másik a deviáció. A repülőgépekbe épített nagy fém tömbök (jellemzően a motorblokk) torzítja a mágneses erővonalakat, és a repülési iránytól függően ez extra eltérést okoz, hogy a motorblokk pl. az iránytűhöz képest északra vagy nyugatra helyezkedik el épp. A 109-esben ez a deviációs táblázat van a szívótér nyomástól jobbra leírva, de elég szar felbontás, nem igazán olvasható. Ez egyébként +-6 fok is lehet, ami navigációnál sok. Krugerék valami 350 repóra alatt megmérték, és ezt a grafikont kapták a clodban: graf
Az eredeti grafikonjaikkal összevetve ez meglepően pontos, még ha az ő mérésükben lehet is itt-ott hiba, a tény, hogy a mágneses deviáció le van programozva a játékba, egy hatalmas dolog. Engem speciel az miatt keresett, hogy ezt a programból hogy lehetne kinyerni géptípusokra vonatkozóan, mert nem akarnak gépenként ennyi időt tölteni méricskéléssel, ha sikerül, akkor majd kiadjuk ezt a táblázatot is gépekre vonatkozóan.
Viszont én is tudtam neki érdekességet mondani, azt nem tudták, hogy a naprendszer bolygóinak helyzetét is megtaláltuk 1-2 éve, tehát éjszaka csillagok alapján is lehetne navigálni. Most majd bővíthetik a repsuli anyagát éjszakai repüléssel is.
Azért az elképesztő, hogy Olegék mennyi dolgot beleintegráltak a játékba, ami látszólag csak lényegtelen dolog, és a játékosok 90%-a nem is tudja, hogy egyáltalán a játékban van, mégis mennyit hozzáad, ha valaki eredeti dokumentumok, eredeti eljárások szerint szeretne repkedni.

- VO101_Tom
Karaya lövöldözött kicsit 4.49 beta-val:

-
1/3_vszd_Tazar
Hali Tom!
Megvan, hogy miért kapunk launcher.exét. A múltkor én akkor kaptam, amikor Maci belépett a játékba, tegnap pedig Kobold akkor, amikor én beléptem. Tehát amikor felugrik a kis steames ablak, hogy ez egyik cimbi is elindította a játékot, akkor van egy akadás, aminek a vége könnyen lehet launcher.exés fagyás.
Egyébként nagyon jól néz ki a játék, gratula!
Megvan, hogy miért kapunk launcher.exét. A múltkor én akkor kaptam, amikor Maci belépett a játékba, tegnap pedig Kobold akkor, amikor én beléptem. Tehát amikor felugrik a kis steames ablak, hogy ez egyik cimbi is elindította a játékot, akkor van egy akadás, aminek a vége könnyen lehet launcher.exés fagyás.
Egyébként nagyon jól néz ki a játék, gratula!
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
- VO101_MMaister
Szuper, de mikor jon ki?
-
1/3_vszd_Tazar
Két hét?VO101_MMaister írta:Szuper, de mikor jon ki?
Egyébként benne vannak a videóban a főbb újdonságok, mint például a lángoló Spit, és a gyilkos fák. Szuper lesz ez!
- VO101_Tom
Az utóbbi három hétben két alkalommal is el lett halasztva a kiadás, mert olyan bugot találtunk, amit nem akarunk benne hagyni. Szóval a kiadás már közel van. De még helyre kell tenni 1-2 dolgot, közben ezerrel megy a zárt beta tesztelés (meghívott külsősökkel).

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Már egyre jobban hajlik a térdem. Nincs még kiadási dátum? 
- VO101_Tom
Na, az király 
A beta tesztelés hivatalosan 23-án fejeződik be. Hogy minek lett ez kirakva facebookra, azt csak Mysticpuma tudja, de a lényeg, hogy a múlt hétfő óta futó beta tesztelések alatt komoly probléma már nem jött elő. Szombaton este volt egy 16 fős közös dogfight is, 8v8-ban nekem tetszik az új Mesza. Nem tudom, hogy beta tesztelések után Colanderéknek mennyi dolguk van még vele, és az 1C mikorra töltheti fel Steamre, de már mindenki szeretne túl lenni ezen. Jó lenne ha hétvégén már reppenhetnénk normális szerveren.
A beta tesztelés hivatalosan 23-án fejeződik be. Hogy minek lett ez kirakva facebookra, azt csak Mysticpuma tudja, de a lényeg, hogy a múlt hétfő óta futó beta tesztelések alatt komoly probléma már nem jött elő. Szombaton este volt egy 16 fős közös dogfight is, 8v8-ban nekem tetszik az új Mesza. Nem tudom, hogy beta tesztelések után Colanderéknek mennyi dolguk van még vele, és az 1C mikorra töltheti fel Steamre, de már mindenki szeretne túl lenni ezen. Jó lenne ha hétvégén már reppenhetnénk normális szerveren.

- VO101_Tom
Ez a nyílt fórumra is ki lett téve: a TFS4.5 beta tesztelése 23-án lezárult, és egyúttal megkapta a Release Candidate címkét, ami kb. kiadási állapotot jelent. Gyakorlatban azt jelenti, hogy pár apróságot még helyre kell tenni, összerakni a végleges compile-t, és utána 1C teheti is Steamre. Azt ne kérdezzétek, hogy ez mennyi időbe fog telni, mert nem tudom. De nagyon remélem, hogy már közel vagyunk...

-
1/3_vszd_Tazar
Hallom a dobok várakozó pergését... 
- VO101_Tom
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Ez nálunk este 9?
-
1/3_vszd_Tazar
Egyébként tulajdonképpen mi az ördög ez a Livestream? Tudom, ezzel elárultam magam, hogy fogalmam sincs, hogy mi ez. Ez valami bemutató lesz? És hogy lehet megnézni? Yutúbon?
- VO101_Tom
GMT 20:00 az nálunk 21:00 lesz.
Live stream az olyan online nézhető video, amit élőben közvetítünk. Bárki feljöhet a TS-re is (ATAG), kérdezhet is, lesz két tag, egyik a TS channelt a kérdezz/feleleket igazgatja (Spiritus Mortem), a másik a közvetítés videóját (Salmo). Mi többiek meg repkedünk. Lesz néhány előre eltervezett scenario, ahol sok gép lesz egy időben a levegőben, remélhetően leszünk annyian TFS tagok és beta teszterek, hogy jó nagy akváriumot tudunk megtölteni.
ott a kép alján vannak az elérhetőségek, TFS youtube csatornáján is nézhető lesz, meg a twitch-en is.
Live stream az olyan online nézhető video, amit élőben közvetítünk. Bárki feljöhet a TS-re is (ATAG), kérdezhet is, lesz két tag, egyik a TS channelt a kérdezz/feleleket igazgatja (Spiritus Mortem), a másik a közvetítés videóját (Salmo). Mi többiek meg repkedünk. Lesz néhány előre eltervezett scenario, ahol sok gép lesz egy időben a levegőben, remélhetően leszünk annyian TFS tagok és beta teszterek, hogy jó nagy akváriumot tudunk megtölteni.
ott a kép alján vannak az elérhetőségek, TFS youtube csatornáján is nézhető lesz, meg a twitch-en is.

- VO101_Tom
Hamarosan kezdünk.
https://www.twitch.tv/teamfusionsimulations
https://www.twitch.tv/teamfusionsimulations

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
köszi, kerestem a linket.