Képek, videók
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
-
VO101_Balázs
Annyira azért szerintem sem volt jó, igazából nem vártam sokat tőle, de legalább a repcsik nagy része nem CGI volt.
- VO101_Tom
-
Johann Wind
Nem tudom mikori ez a videó, de itt közel volt a földbecsapódás.
http://indavideo.hu/video/Hihetetlen_ma ... nda_kilepo
http://indavideo.hu/video/Hihetetlen_ma ... nda_kilepo
Szegeden születtem
Szép leányt szerettem
Szép leányt szerettem
- VO101_Mate
Kíváncsi lennék vajon rászóltak-e, hogy "hé tesó beleszántottál a földbe, lehet le kéne szállni".
http://www.airplane-pictures.net/photo/ ... -mil-mi-2/
http://www.airplane-pictures.net/photo/ ... -mil-mi-2/
- VO101_Mate
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
- hq_Reflected
https://www.facebook.com/steven.waiteka ... nref=story
Ismerem a vontatópilótát. A vitorlának kiszívódott a féklapja (nem volt biztosítva), és nem vette észre. A vontató elemelkedés után észrevette a visszapillantóban, elkezdett üvölteni a rádióba, és azt hitte erre majd reagál a srác. Csak hogy ki volt kapcsolva a vitorla rádiója. De addigra már jött a reptér vége, nem akarta leoldani maga mögül. Jelezni nem tudott az oldalkormny lépésével, mert így is alig átesés felett mentek, 10 csomóval lassabban, mint ahogy azt a vitorlát vontatni kéne. Aztán amikor úgy látta, hogy nem biztos, hogy átérnek ledobta maga mögül (a halszem miatt csalóka, én sem lettem volna szerintem biztos, hogy átérek). A vitorla meg elkezdte hasrahúzni a botot, majd amikor lebillent jobbra, még rá is csűrt balra. Szerencsére cak egy csigolyája repedt meg, és jól van.
Sokat lehet tanulni a videóból. A vontatópilóta magát is okolja, hogy nem kellett volna készpénznek vennie, hogy hallja a vitorla a rádiót, és azonnal le kellett volna dobnia, de utólag könnyű okosnak lenni, ott helyben szerintem nekem is ugyanígy járt volna az agyam. Lényeg ,hogy mindenki jól van, és lehet belőle tanulni.
Ismerem a vontatópilótát. A vitorlának kiszívódott a féklapja (nem volt biztosítva), és nem vette észre. A vontató elemelkedés után észrevette a visszapillantóban, elkezdett üvölteni a rádióba, és azt hitte erre majd reagál a srác. Csak hogy ki volt kapcsolva a vitorla rádiója. De addigra már jött a reptér vége, nem akarta leoldani maga mögül. Jelezni nem tudott az oldalkormny lépésével, mert így is alig átesés felett mentek, 10 csomóval lassabban, mint ahogy azt a vitorlát vontatni kéne. Aztán amikor úgy látta, hogy nem biztos, hogy átérnek ledobta maga mögül (a halszem miatt csalóka, én sem lettem volna szerintem biztos, hogy átérek). A vitorla meg elkezdte hasrahúzni a botot, majd amikor lebillent jobbra, még rá is csűrt balra. Szerencsére cak egy csigolyája repedt meg, és jól van.
Sokat lehet tanulni a videóból. A vontatópilóta magát is okolja, hogy nem kellett volna készpénznek vennie, hogy hallja a vitorla a rádiót, és azonnal le kellett volna dobnia, de utólag könnyű okosnak lenni, ott helyben szerintem nekem is ugyanígy járt volna az agyam. Lényeg ,hogy mindenki jól van, és lehet belőle tanulni.
- VO101_Tom
Pedig ezt közösen hozták össze. Nyilván a vitorla pilóta qrta el, hogy nem volt biztosítva a féklap, de vontatást sem kellett volna megkezdeni, ha a vitorlától nem hall megerősítést. Mi van ha az még a tökét vakarja, vagy be sincs kötve? Ha csak a startról jeleznek, de a vitorla csöndben van, az nem gyanús?

- VO101_Mate
Hú ez fàjhatott
Ahogy Tom írta, a radio check-et felszàllàs előtt alapnak gondolnàm.
Ahogy Tom írta, a radio check-et felszàllàs előtt alapnak gondolnàm.
- V.4_TOmCSI
Távol álljon tőlem hogy kioktassak itt bárkit. A rádió egy lehetőség de nem kötelező felszerelése a vitorlázó repülőgépnek. Rendkívül fontos és nagy segítség de nem kötelező. Mindenki akinek van vontathatói képesítése megtanulta az egyezményes jeleket amivel a vontató pilóta utasíthatja a vontatottat amit kutya kötelessége követni. Én is tanultam rádió nélküli vontatást és idén tesztelt egy vontató pilóta szándékosan.
Én úgy tanultam hogy a nyitott féklappal jelezzük hogy nem állunk kész a felszállásra rádió nélkül. Bezárni és biztosítani a vontató kötél megfeszülésekor kell. Ezzel jelezve hogy kész vagyok kötél feszes.
Ebben az esetben viszont a vitorlázó pilóta hibázott hatalmasat. Felszállás előtti ellenőrző szöveg utolsó mondata vontatásnál hogy féklap zárva biztosítva...
Az hogy nem reagálta le a féklap kinyílását és végig a kioldót markolászta bal kézzel vezetés technikai hiba.
Én úgy tanultam hogy a nyitott féklappal jelezzük hogy nem állunk kész a felszállásra rádió nélkül. Bezárni és biztosítani a vontató kötél megfeszülésekor kell. Ezzel jelezve hogy kész vagyok kötél feszes.
Ebben az esetben viszont a vitorlázó pilóta hibázott hatalmasat. Felszállás előtti ellenőrző szöveg utolsó mondata vontatásnál hogy féklap zárva biztosítva...
Az hogy nem reagálta le a féklap kinyílását és végig a kioldót markolászta bal kézzel vezetés technikai hiba.
- hq_Reflected
Ezt kérdeztük tőle is, de azt mondta, hogy Angliában tök máshogy működik, nagy a pörgés, ott se nem kötelező, se nem szokás a vitorlával rádiózni előtte. Még ha mi innen tudjuk is, hogy érdemes.
Azt én is néztem ,hogy a bukdácsoló gépben mi a fenének markolássza a kioldót?! Jön egy bucka és véletlenül leold...
Azt én is néztem ,hogy a bukdácsoló gépben mi a fenének markolássza a kioldót?! Jön egy bucka és véletlenül leold...
- VO101_Tom
Lehet, hogy nem kötelező, de ezután tuti, hogy nem lesz "akkor a pörgés", hogy rádiocheck-re ne jusson idő.

- VO101_Mate
Ha chemtrail-ről van szó akkor itt egy kis olaj a tűzre
- VO101_MMaister
Hetvegen alkalmam volt meglatogatni a Sola Flymuseum restaurator muhelyet, ahol egy 1988-ban a tengerbol kiemelt Bf109G-2 restauralasa folyik.
Erdekesseg, hogy a restauratorok teljesen onkentes alapon, a szabadidejukben dolgoznak itt.
A gep statikus kiallitasi darab lesz, ezert igyekeznek a legtobb eredeti darabot megorizni a gepbol. Sokat beszelgettem a restauratorokkal, elkepeszto melo beszerezni a kirakos hianyzo darabjait.
Bar ranezesre meg sok melo lesz vele, a legtobb alkatresz mar meg van es keszen all a beepitesre. A tervek szerint jovore elkeszulnek vele.
Itt van par kep:
https://photos.app.goo.gl/N4FvytumUffuS6UD3
Erdekesseg, hogy a restauratorok teljesen onkentes alapon, a szabadidejukben dolgoznak itt.
A gep statikus kiallitasi darab lesz, ezert igyekeznek a legtobb eredeti darabot megorizni a gepbol. Sokat beszelgettem a restauratorokkal, elkepeszto melo beszerezni a kirakos hianyzo darabjait.
Bar ranezesre meg sok melo lesz vele, a legtobb alkatresz mar meg van es keszen all a beepitesre. A tervek szerint jovore elkeszulnek vele.
Itt van par kep:
https://photos.app.goo.gl/N4FvytumUffuS6UD3
- VO101_Mate
Mèg egy règebbi videom public-ban.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Jó a zene is alatta!
-
1/3_vszd_Tazar
Ez volt már? A világ egyetlen repképes He-111-se: