IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

feca1229

A régi tipusok javítása (ágyús Spit, bomber hurri, meg a ju 88, bf-109 f2, f4) azok benne lesznek a TF4,5 pecsben, vagy azok már csak a TF5 ben? Na persze csak ha beszélhetsz róla.
Az tiszta sor, hogy mint már korábban említetted, hogy amíg a két új tipusról nem írnak addig te sem mondhatsz róla semmit.
Még az érdekelne, hogy a fák ezekután is álehet repülni, vagy az is javitva lesz? még egy uccsó kérdés, hogy a TF4,5 pecsben már javítva lesz a menű rendszer? Itt ez alatt azt értem, hogy lehet-e majd a fegyverzetet választani, a lőszerekkel, bombával, időjárással, vagy csak ezt továbbra is a multiban lesz majd elérhető?
Remélem ezek nem titkos dolgok!
VO101_Tom

A TF4.5 pontos changelogját majd kiadáskor fogom látni én is. Nem tudom, hogy melyik hibajavításra lesz idő addig. A 4.5-nél most elsődleges prioritás az idő. Beletegyünk annyi javítást és az extra tartalmat, amennyit tudunk, de jún-júl környékén ki kell jönnie.

TF5.0-nél a prioritás a tartalom és a minőség. Ami nem fért bele 4.5-be, az 5.0-ban fog jönni, így annak a megjelenése a tervezett év végéhez képest csúszhat, mert nyilván nem fogjuk félkészen vagy bugosan kiadni az első hivatalos fizetős modult. A terv még jelenleg is az év vége... de az messze van még...
Kép
feca1229

Köszi!
Akkor június vagy júliusig már nem kell sokat aludni! :-)
Jó munkát nektek Tom!
VO101_Tom

Karaya tette fel, hangulatos kis repkedés ATAG-on

-link törölve-
Kép
1/3_vszd_Tazar

Nem tudom megnézni a videót...
VO101_Tom

Ezt?
Kép
1/3_vszd_Tazar

Most már jó, de ezt már láttam. :-D

Egyébként tényleg nagyon jó, nem is tudom hányan vannak egyszerre a levegőben.
VO101_Tom

Akkor lehet, hogy már fent vol korábban, és újra feltette, én az új videói közt láttam :)
Kép
1/3_vszd_Tazar

Ez is szenzációs, ekkora légicsatát, mint ami az elején van, még nem is láttam:
VO101_Tom

Ja, állat nagyon, asszem ugyanerről a küldiről mutatott Karaya egy videót tegnap este, amit angol oldalról rögzítettek (azok inkább a bomberekre fókuszáltak, le is lőtték mindet).
Kép
1/3_vszd_Tazar

Nem értem miért ilyen alacsonyan mentek be. Vagy meg akarták lepni őket, vagy voltak tapasztalatlan bombázópilóták, akik csak ilyen magasról tudnak eltalálni egy repteret. Csak azzal nem számoltak, hogy ez valahol mégis csak egy dogszerver, tehát akit lelőttek, az felszállt újra. :D És az angolok közelebb voltak a saját repterekhez. De tényleg szuper egy ilyen masszív tömeges légiharc. :icon_crazy:
VO101_Tom

:icon_crazy:
Kép
1/3_vszd_Tazar

Ez se volt rossz, és ebben részt is vettünk Kobolddal és Safival szombat este (Megpróbálkoztak az angolok is tömeges bombázótámadással, de párszor lehenteltük őket. Tele volt az ATAG, betelt a 100-as limit.):
VO101_Tom

Elég nagy dev update jött ki ma Clod-ról:
https://forum.il2sturmovik.com/topic/30 ... ast-steps/
Kép
VO101_Tom

Sanyo, belinkelem ide is :)
Szóval Sanyó volt olyan kedves, és lefordította a dev update-et:

http://www.pcpilot.hu/il-2/cliffs-of-do ... hirek.html

Kép
1/3_vszd_Tazar

A Nagy Isle of Wight-i Hurrikán Vadászat

Bár lélegzetvisszafojtva várjuk a 4.5-öt, azért az élet nem állt meg ATAG-on.

Tegnap az Isle of Wight küldi ment, elég jóra sikeredett. Kobolddal és Macival voltunk fenn. A küldi jellegénél fogva elég pörgősre sikeredett. (Isle of Wight a miénk, három reptérrel, míg 10 kilométerre északra a szárazföld az övék. Kábé 20 km ha van a német és angol repterek között). Szóval felszállás, rövid emelkedés és irány észak. Egész este alatt talán 4500 volt a legmagasabb, ahol ellenféllel találkoztunk.

Az angolok jellemzően Lee-on-the-Solent és Calshot között gyülekeztek ezer-kétezer méteren, ahol a Southamptonból érkező, kiszélesedő folyótorkolat beömlik a tengerbe. Így aztán csak föléjük kellett repülni, és szép sorba leszedni őket. Ezt is tettük.

Aztán a harc északabbra tolódott, egészen Hamble-ig, itt volt egy aktív repterük Hurrikánokkal. Megfizettünk minden eddigi vulcholásért! :-) Ahogy Kobold mondta: ha elemelte a futót a földtől már lehet lőni. Lőttük is őket. Életemben ennyi Hurrit nem lőttem. Később már a földön is megszórtuk őket, hogy megismerjék ők is ezt az érzést. Volt olyan Hurri, amit akkor gyújtottam ki kiskalával, amikor még gurult. Ez volt a Nagy Isle of Wight-i Hurrikán Vadászat.

Spitek elvétve jelentek meg (gondolom ők távolabbi repterekről indultak), és nagyon hamar lejöttek ők is nullára. Egyszer egy géppárjuk feltűnt Bembridenél, a mi egyik repterünknél. Felszálláskor engem is meglőttek, és még kényszerleszállásnál is megszórtak, de megúsztam. Utána felszálltam megint, föléjük emelkedtem és lelőttem mind a kettőt. Az egyiknek ellőttem a motorját a 20-sal, így szabadon foglalkozhattam a másikkal, annak meg adtam egy PK-t kb. egy perccel az előtt, hogy véget ért a küldi.

Az egész estét hét felszállással, és 14,95 ponttal zártam. Vagy mégsem? Ma megnéztem az ATAG honlapot és a hét felszállás stimmel, de ők 23!!! győzelmet írtak jóvá a tegnap este után. Mondjuk lőttem mindenre ami mozog, és ahogy írtam: a végén már arra is, ami nem. :-)

S!

Még egyszer köszi a repülést Kobold és Maci!
VO101_MMaister

Tom inkabb itt valaszolok, hogy ne a DCS-ben offoljunk.

Szuper, hogy lesz VR. Emlekszem, hogy pl. a botkormany a meszaban csak egy 2D-s objektum, de repules kozben ugy sem ezekre a reszletekre figyelek. Ahogy latom az FPS-el nem lesz gond:)

DX11-el grafikailag lesz valami eszreveheto valtozas? Vagy csak gyorsabban fog futni?
VO101_Tom

A directX11 nagy előnye a sebesség, a grafikán nagyon látványos változás nem lesz még. Majd átállunk mi is a PBR materialokra, ami egy sokkal újabb és manapság nagyon elterjedt anyag kezelési-megjelenítési standard az összes nagy játéknál, de ehhez a grafikai engine-t is eléggé át kell írni, és minden egyes textúrát nekünk is át kell konvertálni. Hatalmas meló, de abszolút megéri. Majd valamikor TF5.0 után.

A gyorsulás másik oka, ahonnan az jött, az újonnan vásárolt speedtree modul, amire Colander az ütközési modellt is ki tudta dolgozni, hogy több százezer fa mellett se legyen látható fps esés.

Shadereken, effekteken sokat dolgoznak a srácok, a talaj textúrát tovább kalapálták, van egy srác, Kling, aki charter járatokon pilóta pont Franciao. és Anglia között, hetente többször repül Calais és Dover fölött is, neki sok munkája van abban, hogy a táj jellegzetességei, színek, sövények vonalai a frissített térképeken is rajta legyenek. Állítólag az nagyon meghatározó eleme a tájképnek ott. Drámai változás ebben sem lesz, de egyre szebb és pontosabb amit látunk majd. Nekem ez még nincs letöltve (alpha tesztelés kicsit macerás, külön kell minden modult installálni, úgyhogy én csak az FM-et frissítem, engem leginkább az érdekel)

Mysticpuma postolta ezt a képet nemrég az új talaj textúráról (nemtom miért, valami effektet rátett Ps-ben, de minden más a játékból van. 4K-ról méretezve a kép HD-ra).
(FB-s kép nemtom a link működik-e így közvetlen csatolva)
Image
Kép
VO101_MMaister

Hihetetlen mi melot beletoltok ebbe a jatekba.
Szerencsere, mivel osszessegeben meg mindig ez a legjobb 2VH-s szimulator nagy letszamu online haborukra. Kivancsi vagyok a 777 meddig akarja tamogatni a fejlesztest.
VO101_Tom

A mi szerződésünk nem a 777-en vagy Jasonon múlik, mivel mi azt közvetlenül az 1C-vel kötöttük meg. Még mindig ők az Il-2 Sturmovik franchise tulajdonosai. Azt nem mondom, hogy Executive Producer-ként nem tudna keresztbe tenni ha akarna, de a szerződésen ő sem módosíthat már. Egyébként meg semmilyen problémánk nincs egymással, sőt, több licencet pl együtt vásároltunk velük. A tervezett térképeink sem interferálnak egymással, és a közös munka elsöprően pozitív visszhangot kapott minden fórumon. Nem hiszem, hogy akár szándékuk, akár érdekük lenne alánk tenni. Ha mi eltűnnénk, az szerintem DCS-nek több új játékost hozna, mint a BoS-nak.

Hogy meddig dolgozhatunk a clodon, az a szerződésben feketén fehéren benne van, azon már egyoldalúan nem lehet változtatni. Az első fizetős patch eladásai számain múlik, hogy a plusz két patchet is megcsinálhatjuk-e. Ha ezt a konkrét eladási számot átlépjük - amit nyilván nem mondhatok el, hogy mennyi - akkor azzal automatikusan jó pár évre a kezünkbe adták a fejlesztést. Persze nem szól örökre, de a hogyan továbbon majd ráérünk tárgyalni akkor ha majd a 3. patch-en dolgozunk.
Kép
Válasz küldése