IL-2 STURMOVIK: Battle of Stalingrad
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_Tom
Ja, most olvasom, hogy a single campaign-t félkészen adják majd ki. "Nem tudták megtölteni élettel amennyire szerették volna, és gépek is hiányoznak" (AI Ju 52 hogy mást ne mondjunk), szóval majd kiadás után befejezik (most hó végén kiadják, ha minden igaz)... még jó, hogy az összes online is használható kiegészítő szart a fantasztikus offline kampányban kell megszerezni. Tényleg ekkora pancserek ezek?

-
bfeca1229
úgytünik igen!
Hát én nem tudnám elképzelni az afrikai vagy a mediterrán vidéket, a német gépek megvannak, de az angolszász gépek még a picsában sem...
szerintem egyszerűbb lenne nekik a további orosz frontokon gondolkozni, végül is a gépek megvannak hozzá! A szavazások meg nem mérvadóak, csak akkor befolyásoló tényező ha egyezik az elképzeléseikkel, vagy ha nagyon, nagyon sokan kérik. Ez a kieg.dolog hát ezis... mondjuk jobb mintha pénzért árulnák. Amúgy mi a helyzet következő TF updatevel, mikor várható? van valami infód róla?
Hát én nem tudnám elképzelni az afrikai vagy a mediterrán vidéket, a német gépek megvannak, de az angolszász gépek még a picsában sem...
szerintem egyszerűbb lenne nekik a további orosz frontokon gondolkozni, végül is a gépek megvannak hozzá! A szavazások meg nem mérvadóak, csak akkor befolyásoló tényező ha egyezik az elképzeléseikkel, vagy ha nagyon, nagyon sokan kérik. Ez a kieg.dolog hát ezis... mondjuk jobb mintha pénzért árulnák. Amúgy mi a helyzet következő TF updatevel, mikor várható? van valami infód róla?
VO101_Tom írta:Ja, most olvasom, hogy a single campaign-t félkészen adják majd ki. "Nem tudták megtölteni élettel amennyire szerették volna, és gépek is hiányoznak" (AI Ju 52 hogy mást ne mondjunk), szóval majd kiadás után befejezik (most hó végén kiadják, ha minden igaz)... még jó, hogy az összes online is használható kiegészítő szart a fantasztikus offline kampányban kell megszerezni. Tényleg ekkora pancserek ezek?
- VO101_Tom
Nehéz kérdés. A TF5.0 ben új térkép, gépek, hajók, földi cuccok lesznek, de még sok meló van vele. Ha nagyon elhúzódna, akkor a csatornán is használható cuccokat kiadjuk valami köztes peccsben év vége felé, de ez csak terv még. Belsős infót nem adhatunk ki, csak ami a hivatalos dev update-ekben nyilvános.

-
bfeca1229
Értem.VO101_Tom írta:Nehéz kérdés. A TF5.0 ben új térkép, gépek, hajók, földi cuccok lesznek, de még sok meló van vele. Ha nagyon elhúzódna, akkor a csatornán is használható cuccokat kiadjuk valami köztes peccsben év vége felé, de ez csak terv még. Belsős infót nem adhatunk ki, csak ami a hivatalos dev update-ekben nyilvános.
Akkor várok türelmesen
Köszönöm
- VO101_Tom
Nem akarják még nyilvánosságra hozni a következő térkép helyét. Nem biztos, hogy sikerül feltörni a térképek kódját, és különben is aki csinálja, ő döntheti el, hogy mikor és hogyan akar beszélni róla. Mikor pont erről volt szó a fórumon, az egyik észlény (vranac) belinkelt egy képet, amit valahogy megszerzett a belső fórumról, azzal a szöveggel, hogy "pedig de örülnének neki". A térképet készítő gyerek ezen annyira felhúzta magát, hogy pár hétig úgy nézett ki, hogy hagyja is a picsába az egészet, mert ő dolgozik vele éjjel nappal, más meg ellopja a show-t az ilyen szivárogtatással. Végül mégsem hagyta abba, de azóta képet pl belsős fórumra sem posztol.
Én mondjuk sokkal nyitottabban kezelném ezt, a folyamatos infó sokkal jobb lenne, mint így, de ezekben nem én döntök.
Én mondjuk sokkal nyitottabban kezelném ezt, a folyamatos infó sokkal jobb lenne, mint így, de ezekben nem én döntök.

-
bfeca1229
és milyen térkép volt, gondolom erről beszélhetsz hiszen sokan látták, tehát nem te lopod el a "show"-t. Nekem is jobban bejönne ha kicsit több infó jönne, de ez van. a múltkor nem arról volt szó, hogy megvan a forrás kód és szinte bármit betudnak tenni, vagy építeni a játékba? Vagy valamit félre értettem?VO101_Tom írta:Nem akarják még nyilvánosságra hozni a következő térkép helyét. Nem biztos, hogy sikerül feltörni a térképek kódját, és különben is aki csinálja, ő döntheti el, hogy mikor és hogyan akar beszélni róla. Mikor pont erről volt szó a fórumon, az egyik észlény (vranac) belinkelt egy képet, amit valahogy megszerzett a belső fórumról, azzal a szöveggel, hogy "pedig de örülnének neki". A térképet készítő gyerek ezen annyira felhúzta magát, hogy pár hétig úgy nézett ki, hogy hagyja is a picsába az egészet, mert ő dolgozik vele éjjel nappal, más meg ellopja a show-t az ilyen szivárogtatással. Végül mégsem hagyta abba, de azóta képet pl belsős fórumra sem posztol.
- VO101_Tom
TS-en szoktunk beszélgetni szabadabban ezekről, de fórumban tényleg nem akarom a zárt dolgokat leírni.
Volt arról szó, hogy valaki talán meg tudná szerezni a forráskódot, de amíg a játék moddolása legális (csak visszafejteni a kódot kissé nehézkes), addig egy lopott forráskóddal való fejlesztés már bűncselekmény, és mint ilyet elvből elutasítjuk. Senkinek nem hiányzik a balhé, ráadásul a 777-nek lenne jogalapja fellépni a TF ellen - mert kétség ne legyen, Loft úgy rühelli az egész csapatot, hogy elmondani nem lehet.
Volt arról szó, hogy valaki talán meg tudná szerezni a forráskódot, de amíg a játék moddolása legális (csak visszafejteni a kódot kissé nehézkes), addig egy lopott forráskóddal való fejlesztés már bűncselekmény, és mint ilyet elvből elutasítjuk. Senkinek nem hiányzik a balhé, ráadásul a 777-nek lenne jogalapja fellépni a TF ellen - mert kétség ne legyen, Loft úgy rühelli az egész csapatot, hogy elmondani nem lehet.

-
bfeca1229
Hát persze, hogy utálják őket, gondolom a tökük is ki van vele mikor azzal jön nek, hogy bezzeg a CLODban ez nem így repül , meg nem így van! Gondolom könnyebb lenne az életük ha CLODot nem fejlesztenék a TF srácok, de így ugye mindig van egy összehasonlitási alap, és nem tudják a BOSt csak összedobni, hogy 'jóvanazúgy'.VO101_Tom írta:TS-en szoktunk beszélgetni szabadabban ezekről, de fórumban tényleg nem akarom a zárt dolgokat leírni.
Na mindegy kiváncsi leszek a mai frissitésre, hátha összekalapálnak valamit!
-
Sakkay
Ez elég érdekes, ma volt egy válaszban a fórumon. Elégé sokan firtatják már az fm kérdését különböző szempontokból, és most már egyre többen kérik, hogy rakják ki az adatokat amikből dolgoznak..na szóval ezt itt Jason írta:
"
But shouldn't this kind of thing be done by the devs as a matter of course?
If I were making a WWII sim I sure as hell would be collecting flight data from as many sources as possible and corroborating it with the people on this forum who know this kind of stuff. I mean the data is out there so shouldn't you be trawling through it?
We have a real aerospace engineer who has built our physics and flight system. He is a professionally trained engineer and a real pilot who flies light sport ultralights and gliders. There is not much private aviation in Russia compared to the U.S. but he is the most qualified real-life flyer on the team. We feel he is very qualified and he is no dummy. He works very hard doing all the things you seem to think we do not do. We gather legitimate sources from archives or other places, comb through the data, measure shapes and coefficients, build the profile, produce a result, tweak and compare again. At some point we need to call it done and move on. We do not spend endless man hours ($$$$) tweaking to please every user. It's impossible. We are never going to match everyone's personal expectations of how each plane should perform. There is a certain level of "subjectiveness" to this topic and sometimes it seems it is more art than science because there is so much anecdotal stories etc. that cloud the facts. Even archival sources differ on numbers so the totally so the completely correct answer is somewhat lost to time. The team tries to stick to the science side of the arguments. However, we strive to get very close and real life pilots tell us quite frequently that our planes fly better than any other combat sim on the market. So we are quite happy with the results we get in most cases and when we feel we screwed up we try to fix.
What I see happening here (as with all sims ever released) is a lot of complaints based on anecdotal info and then a big push to match some magical performance number in some data-set somewhere. There is no way to completely reconcile the two. So Han has asked, as Loft and I have asked in the past is that if you have a serious problem with our FMs, prove it to us that we have a gross error. When we release our airplanes we feel the performance matches close enough to the data we have and hopefully gets close to the anecdotal stories we have heard.
The community has endless time to spend on these topics, we don't. So if you want to have us change something, show us how wrong we got it. Please don't post random links and quotes. We do not have the time to re-research everything.
I've never flown a real WWII in combat, so I have to trust that our engine and team get's it really close to how it was. None of us here have flown a WWII fighter at the edge of the envelope in combat so it is difficult for me to think that any of us have the exact answer. So there will always be some question as to what is correct.
Jason"
"
But shouldn't this kind of thing be done by the devs as a matter of course?
If I were making a WWII sim I sure as hell would be collecting flight data from as many sources as possible and corroborating it with the people on this forum who know this kind of stuff. I mean the data is out there so shouldn't you be trawling through it?
We have a real aerospace engineer who has built our physics and flight system. He is a professionally trained engineer and a real pilot who flies light sport ultralights and gliders. There is not much private aviation in Russia compared to the U.S. but he is the most qualified real-life flyer on the team. We feel he is very qualified and he is no dummy. He works very hard doing all the things you seem to think we do not do. We gather legitimate sources from archives or other places, comb through the data, measure shapes and coefficients, build the profile, produce a result, tweak and compare again. At some point we need to call it done and move on. We do not spend endless man hours ($$$$) tweaking to please every user. It's impossible. We are never going to match everyone's personal expectations of how each plane should perform. There is a certain level of "subjectiveness" to this topic and sometimes it seems it is more art than science because there is so much anecdotal stories etc. that cloud the facts. Even archival sources differ on numbers so the totally so the completely correct answer is somewhat lost to time. The team tries to stick to the science side of the arguments. However, we strive to get very close and real life pilots tell us quite frequently that our planes fly better than any other combat sim on the market. So we are quite happy with the results we get in most cases and when we feel we screwed up we try to fix.
What I see happening here (as with all sims ever released) is a lot of complaints based on anecdotal info and then a big push to match some magical performance number in some data-set somewhere. There is no way to completely reconcile the two. So Han has asked, as Loft and I have asked in the past is that if you have a serious problem with our FMs, prove it to us that we have a gross error. When we release our airplanes we feel the performance matches close enough to the data we have and hopefully gets close to the anecdotal stories we have heard.
The community has endless time to spend on these topics, we don't. So if you want to have us change something, show us how wrong we got it. Please don't post random links and quotes. We do not have the time to re-research everything.
I've never flown a real WWII in combat, so I have to trust that our engine and team get's it really close to how it was. None of us here have flown a WWII fighter at the edge of the envelope in combat so it is difficult for me to think that any of us have the exact answer. So there will always be some question as to what is correct.
Jason"
-
Sakkay
Ezt pedig Han írta, szintén ma..úgy érzem most állnak készen szembefordulni az fm hibákkal, vagy most van már egy majdnem kész verziójuk.
"Regarding Fw190 FM.
At least I've received all necessary compact info on my PM from several great guys and one not so great guy
Issues which to be re-checked:
1. Roll rate
2. Climb rate
3. Supercharger swithch altitude
4. Negative G value before negative stall
I'll respond on every claim of these four after some time.
Now please back to 82nd diary and Campaign issues "
"Regarding Fw190 FM.
At least I've received all necessary compact info on my PM from several great guys and one not so great guy
Issues which to be re-checked:
1. Roll rate
2. Climb rate
3. Supercharger swithch altitude
4. Negative G value before negative stall
I'll respond on every claim of these four after some time.
Now please back to 82nd diary and Campaign issues "
- VO101_Tom
Hát, erre csak azt tudom mondani, hogy hajrá. Negatív G tűrésre, átesésre kíváncsi vagyok, hogy mire jutnak és persze a 109-est is rendbe kéne rakni, de arról megint nem olvastunk egy szót sem. Illetve, hogy bármit javítani kellene, azt ők sem mondták, csak hogy átnézik újra.
Az mondjuk nem hat meg, hogy Jason szerint az FM-re fordított költségplafont elérték, és szerintük az FM egyébként is jó. Az ő pénze van benne, nyilván a csillagokat is lehazudja az égről, ha arról van szó. Az, hogy RL pilóták lépten-nyomon csak dicsérik, hogy a BoS FM mennyivel jobb mint bármilyen más szimulátor, az színtiszta bullshit
. Egyrészt a lelkes adminok gondoskodnak róla, hogy csak jót lehessen olvasni, így a BoS fórumot mindennek lehet mondani, de elfogulatlan forrásnak nem. Másrészt ha megnézed a BoS-hoz nem kötődő fórumokat (pl. ezt vagy a Steam-et) és visszaolvasol, hogy hányan erősítjük ezt meg azok közül, akik valaha is vezettünk repülőgépet (nulla), elég nagy a kontraszt. 
Az mondjuk nem hat meg, hogy Jason szerint az FM-re fordított költségplafont elérték, és szerintük az FM egyébként is jó. Az ő pénze van benne, nyilván a csillagokat is lehazudja az égről, ha arról van szó. Az, hogy RL pilóták lépten-nyomon csak dicsérik, hogy a BoS FM mennyivel jobb mint bármilyen más szimulátor, az színtiszta bullshit

-
Sakkay
Az. Viszont én inkább azt látom, hogy nem megúszható nekik a dolog, lévén, hogy nem lehet mindenkit kilőni a fórumon sem. Kb minden 4 hozzászólás még így is kritika az fm-re vonatkozóan. Néha még akkor is, ha az adott fórum nem is erről szól. Pl. a fentiek a 82.dev. diary-nak a szobája'
!
- VO101_Tom
Hát, ha ezt még októberben kiadják, akkor már csak párat kell aludni és minden kiderül. 

- VO101_Tom
3-i dev update-ban írták ezt: "That’s why when some necessary “polishing” is done IL2:BOS will be officially released in the beginning of November 2014, which is one month from today."
Ok, November elején. Kb ugyanaz...
Ok, November elején. Kb ugyanaz...

- hq_Reflected
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Nagyon jó kép!hq_Reflected írta:http://s24.postimg.org/66ct6jmv9/2014_1 ... _40_13.jpg
"In thrust we trust!"

- hq_Reflected
- VO101_Tom
Ah, látom, Han már be is vágta a durcit mert visszakérdeztek. Hát akkor erről ennyit, ma sem leszünk okosabbak
Szó se róla, szépen összeszedett iromány, és el is ismeri, hogy néhány dologban tényleg hiba van, csak hát konkrétumok nélkül nem több mint amit eddig mondtak, csak valamivel szofisztikáltabban írja le, hogy: "A lényeges dolgokban az FM jó, ha nem ilyennek méred akkor szarul csinálod"
A (szerintük) valós teljesítményadatok forrását én is hiányolom, de ahogy olvasom ezzel nem vagyok egyedül. A negatív G-s átesés hülyeség, de később írja Han, hogy nem jól értjük, ő nem is ezt írta, amit írt. Oké
Laggot tényleg csak -1G-vel lehet átnyomni koppig előretolt bottal, miközben a meszák simán átlépik a -4-et ez nekem kicsit hihetetlenül hangzik, de ha megmérték, és ennyi, akkor ennyi. Valami forrásanyag azért jó lenne, hogy honnan vannak ezek a számok. Az Fw-nél én kicsit meredeknek érzem, hogy a kompresszor működésénél "a BoS jó, a tesztben írnak mást, mint amit valójában csináltak"... Hát, ez is elbírt volna még egy kevés magyarázatot, meg forrásmegjelölést. Az F-4 és G-2 közötti teljesítménykülönbség magyarázata szimplán nem igaz, amit Karaya írt, az a jó.
Kíváncsi leszek, mikor zárják be a topikot, bár így hogy Han már a kérdésekre nem válaszol, ez talán már mindegy is...
A (szerintük) valós teljesítményadatok forrását én is hiányolom, de ahogy olvasom ezzel nem vagyok egyedül. A negatív G-s átesés hülyeség, de később írja Han, hogy nem jól értjük, ő nem is ezt írta, amit írt. Oké
Kíváncsi leszek, mikor zárják be a topikot, bár így hogy Han már a kérdésekre nem válaszol, ez talán már mindegy is...

-
Sakkay
És válasz a válaszra:http://forum.il2sturmovik.com/topic/116 ... s-respond/...elég korrekt a srác.