Regisztráltam, beléptem, ez van a Personal Sectionben:Dumbo írta:Personal Section/Backer Page menü alatt választhatsz. Természetesen miután beléptél az oldalra.
My account
My orders
Licensing
Newsletters
Backer Page nincs.
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
Regisztráltam, beléptem, ez van a Personal Sectionben:Dumbo írta:Personal Section/Backer Page menü alatt választhatsz. Természetesen miután beléptél az oldalra.

Megtaláltam, de a KICKSTARTER oldaláról tudtam bejutni, a hírekben volt a link.

Most kiragadtál egy mondatot a 20 közül, ami épp szimpatikus volt, de én pont nem erről beszéltem. Azt írtad ezelőtt hogy az elétartást a pilótának kell számolnia, ami nem igaz. Az elétartást normális esetben a revi számolja ki. Hiszen ha a célkeresztet a célon tartod, akkor a számított becsapódási pontot tartod a célon, ha az pontos adatok alapján dolgozik, akkor miért kellene erre még elétartást számolni? Akkor a lövedék szépen be fog csapódni a célba. Amit meg kiragadtál példát, ha a távolság folyamatosan változik, és a pilóta folyamtosan korrigál, azzal is csak a revi bemeneti értékeit finomítod, de ugyanúgy a célon kell tartanod a célkört lövéskor.Dumbo írta:De jól mondja Tom, "erre a manual annyit ír, hogy a gyakorlott lövész ezt beleszámolja" Erre próbáltam én is rávilágítani...
Miniszter Űr, a válaszát elfogadom
Igen, ez tűnik logikusnak, de én arra lennék kíváncsi, hogy van-e bármi hatása annak, ha nem feszállás előtt, hanem mondjuk felszállás után kapcsoljuk be. Akkor a revi giroszkópja más értéket vesz vízszintesnek?Dumbo írta:Szvsz amikor bekapcsolod az elektromos rendszert, és a revit is áram alá helyezed, akkor pörgeti fel a giroszkópot. Tehát a motorindítási és felszállási procedúra végére már üzemkész a cucc. A revi bekapcsolásakor már csak a világítását kattintod fel. Így tűnik logikusnak.

Csak abból indulok ki amit láttam (kicsit off). Nem tudom ez a revi mennyire bonyolult és érzékeny girókkal dolgozik. De pl. az inerciális navigációs rendszert (ami ugye szintén girós cucc) a földön érdemes beröffenteni, hisz akkor a legstabilabb a gép. Általánosságban kell neki 4 perc mire stabilan feláll a rendszer és ilyenkor a legnagyobb pontossággal fog működni. (pl. Hawk-on az GPS-el megtoldott INS 6 méteres pontossággal tudott bevinni a cél fölé). Ha sietős a dolog akkor le lehet hangolni levegőben is, viszont akár több mérföldes pontatlanságot is adhat. Szóval célszerű még gurulás előtt megvárni míg feláll a rendszer.VO101_Tom írta:
Amit nem tudok viszont, hogy az vajon számít-e, hogy a revit mikor kapcsolod be. A röppálya számításhoz pontosan tudnia kellene mi a vízszintes repülési irány, és ha a pörgettyűket akkor pörgeti fel amikor bekapcsolod, akkor ezt befolyásolhatja, hogy földön állva vagy repülés közben történik (manual szerint másfél perc kell neki míg rendesen felpörög a harmincezres fordulatra), de azt nem találtam, hogy az indításra mi a szabály.
Előre szólok kicsit elkalandoztam, de talán érthetőbb lesz az összkép.Dumbo írta:Hát a Máté által linkelt gépekben, már radar is van, ha az érzésem nem csal. Ebben az esetben a "revi" tudhatja, hol is van a cél, és merre mozog.
Igen, ez közeli, dinamikus csatározásnál, nagy szögeltéréseknél használhatatlan. Ha belegondolsz pl. ollózásnál amikor az orod előtt tök merőlegesen húz át előtted az ellen, miközben te se 1g-vel repülsz...az elétartást nem is lehet a HUD-on, vagy Revin megjeleníteni, hisz az valahol az üvegen kívül van.Dumbo írta: A fentebb linkelt képeken, csak kis szögeltérés van a támadó és a cél gépek között. Nagyobb szögek esetén -főleg egy kisebb, gyorsabb vadászgép esetén- a célon tartott revivel, vlsz csak az előbb még ott lévő gép hűlt helyét lyuggatjuk a levegőben.

Hát igen ez érdekes, kíváncsi vagyok milyen választ kapsz, hogy ők mit találtak erről.VO101_Tom írta: Viszont ha ez így van, és elsősorban repülés közben használták, akkor vajon gond-e ha akkor kapcsolod be, amikor a géped orra jó 10 fokkal a horizont fölé mutat? Akkor az lesz a horizont állás? Ez egy lövedék röppálya számításnál már elég nagy eltérés lehet. És itt van ugye a légi harc is, ez a giro nem tud meghülyülni? Ezt nem kell resetelni?