200 m-en függőlegesen is keresztezi nem csak vízszintesen, ott a legnagyobb a romboló erő.Dumbo írta:No igen. De egyik esetben sem pontban keresztezi. 200 m-en csak vízszintben, 400-on pedig csak függőlegesen kereszteződnek a röppályák. Mondjuk nagy kalibert nem sok értelme van 200 m-nél nagyobbra állítani vízszintben. Függőlegesben lehet előnye, fordulóban tüzeléskor, csak meg kell szokni.
IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- V.4_Pogi
-
bfeca1229
Alfred Price, Focke wulf az FW190-es szolgálatban című könyvében a fegyverek összehangolása az alábbi formában van:
a két MG17 gpu. 300 m.
a két MG151/20 gpá. 450 m.
a két Oerlikon FF 20mm gpá. 250m.
ez a könyvben a 67 oldalon található.
de gondolom izlés dolga is volt ki, hogy állította. Igaz nem a messer de nem gondolom, hogy a fegyver tájolása nagyon eltér a két gép esetében.
a két MG17 gpu. 300 m.
de gondolom izlés dolga is volt ki, hogy állította. Igaz nem a messer de nem gondolom, hogy a fegyver tájolása nagyon eltér a két gép esetében.
- VO101_Tom
-
bfeca1229
Úgy akartam írni persze, hogy nagyon NEM tér el! csak valamiért rosszul írtam.bfeca1229 írta:Alfred Price, Focke wulf az FW190-es szolgálatban című könyvében a fegyverek összehangolása az alábbi formában van:
a két MG17 gpu. 300 m.
- VO101_tvr
A kérdésem továbbra sem válaszolódott meg. Továbbra sem látom, hogy miért volt vertikálisan 400m, horizontálisan 200-250m az összatartás. Tudom, ne legyek ennyire analitikus
Ha a célkeresztben a fesztáv alapján kalkulált távolság 200m lehetett, akkor ugye alá kellett célozni....
Ha a célkeresztben a fesztáv alapján kalkulált távolság 200m lehetett, akkor ugye alá kellett célozni....
- VO101_Tom
A rajz eléggé torzít, mert sokkal elnyújtottabb pályát kellene rajzolni, aminél a függőleges távolságok arányaiban jóval kisebbek. Ez a méterre belövés is nagyon tág határok között mozgott, 50-100 méterrel arrébb is keresztezhették egymást a röppályák, mert a fegyverek szórása akkora volt.
Az alap elgondolás egyébként az, hogy a 20-asokat alacsonyabb síkról lőtted ki, mert azok a szárnyba voltak építve, a kiskaliber meg a motor fölött volt. A 20-as más röppályán repült, 200 méter környékén alulról, 400 környékén felülről "érkezve" keresztezte függőlegesen a revi síkját. A vízszintes összetartás meg azért volt 200-on, mert a kettő távolság közül (200 vagy 400) az volt a gyakrabban használt, annál kellett, hogy szakítson. A 400-on már sokkal nagyobb volt a szórása, de oda a kiskaliber volt belőve.
Ahogy kb clodban is. Távolról a kiskaliberrel lövöd, a 20-assal csak közelről.
Az alap elgondolás egyébként az, hogy a 20-asokat alacsonyabb síkról lőtted ki, mert azok a szárnyba voltak építve, a kiskaliber meg a motor fölött volt. A 20-as más röppályán repült, 200 méter környékén alulról, 400 környékén felülről "érkezve" keresztezte függőlegesen a revi síkját. A vízszintes összetartás meg azért volt 200-on, mert a kettő távolság közül (200 vagy 400) az volt a gyakrabban használt, annál kellett, hogy szakítson. A 400-on már sokkal nagyobb volt a szórása, de oda a kiskaliber volt belőve.
Ahogy kb clodban is. Távolról a kiskaliberrel lövöd, a 20-assal csak közelről.

- VO101_Tom
Pénteken kikerült egy új TF dev update. Effekteken hangoltak kicsit, lángok, felhők fps barátabbak legyenek.
Sok publikus újdonság nincs mostanában, nehéz összeszedni azokat, amik nem kötődnek az új térképhez, amit még mindig nem akarnak bejelenteni, hogy mi lesz. Ha végre elhatározzák magukat (nem értem minek titkolni, de ez nem az én döntésem), utána lesznek majd érdekesebb update-ek is
http://vimeo.com/99322705
Sok publikus újdonság nincs mostanában, nehéz összeszedni azokat, amik nem kötődnek az új térképhez, amit még mindig nem akarnak bejelenteni, hogy mi lesz. Ha végre elhatározzák magukat (nem értem minek titkolni, de ez nem az én döntésem), utána lesznek majd érdekesebb update-ek is
http://vimeo.com/99322705

- VO101_Tom
JG4-esek szerveztek vasárnap egy kis közös repkedést, legközelebb beszállhatnánk mi is (Karaya keresett is ezzel még szombaton, de hétvégén nem voltam gépközelben).
http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... post130800
http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... post130800

- VO101_Tom
Új dev update egy meglepetés project-el. A 3D-t és a skint én csináltam, kb. két hétvégém ment rá, Mattias csinálta az importot és az animációk programozását. Buzz az FM et dolgozza át (az ő ötlete volt ez a kis project is). Még nincs kész, de már nincs sok meló vele.
http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... post131440
A repülőgép valóságban is repült, angolok szerelték fel a gépeiket 20 lbs bombákkal, miközben várták a német partraszállást. Ötletes módszerrel az első pilóta ülése helyére egy géppuskát is felszereltek, az egyik WIP képen látszik ez a cucc. Ehhez egy 1.vh-s Aldis sight-ot használtak, ezt kell még lemodellezni. A szárny tetjére kerülő géppuska az egyedüli részlet, ami valószínűleg nem épült ilyen formán (pláne nem részegecselve a benzin tankra), miután kész volt, akkor derült ki, hogy a forrás valszeg téves, és csak az ülésbe szerelt változatot használták. Fun-project -ként benne hagyjuk azért, ha már elkészült.
Csatolok pár képet, ami kimaradt az update-ből.
http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... post131440
A repülőgép valóságban is repült, angolok szerelték fel a gépeiket 20 lbs bombákkal, miközben várták a német partraszállást. Ötletes módszerrel az első pilóta ülése helyére egy géppuskát is felszereltek, az egyik WIP képen látszik ez a cucc. Ehhez egy 1.vh-s Aldis sight-ot használtak, ezt kell még lemodellezni. A szárny tetjére kerülő géppuska az egyedüli részlet, ami valószínűleg nem épült ilyen formán (pláne nem részegecselve a benzin tankra), miután kész volt, akkor derült ki, hogy a forrás valszeg téves, és csak az ülésbe szerelt változatot használták. Fun-project -ként benne hagyjuk azért, ha már elkészült.
Csatolok pár képet, ami kimaradt az update-ből.

- VO101_Tom
Ezt most láttam yt-on, elég jól sikerült, hangulatos kis video...

- VO101_Tom

- VO101_Tom
Nagyon durva, mennyi munkát kukázott ki a 777 amikor elkasztálták a Battle of Moscow-ot. I-16, Il-4 kabin képek a sráctól, aki ezeket csinálta, plusz pár DCS kabin (Fókán, K-4 -en is dolgozott):
http://www.military-meshes.com/forum/sh ... lators-%29
nagyon igényes, szép munkák.

- VO101_MMaister
Tenyleg nagyon komoly modellek. A DCS-nek szant kabinok remelhetoleg megjelennek.VO101_Tom írta:Nagyon durva, mennyi munkát kukázott ki a 777 amikor elkasztálták a Battle of Moscow-ot. I-16, Il-4 kabin képek a sráctól, aki ezeket csinálta, plusz pár DCS kabin (Fókán, K-4 -en is dolgozott):
- VO101_Tom
Persze, azok meg fognak, és az BoM-os modellek is megjelenhetnek valami későbbi BoS kiegészítésben, bár nem tudom, hogy időben visszafelé menni mennyire lenne jó, hiszen a BoS alap planesetjéhez képest a Rata már nagyon elavult típus.

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
- VO101_Mate
Valahogy nekem még mindig nem tetszik hogy ilyen szinten lehet ki-be zoom-olni. Limitálhatnák ennek a mértékét.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
valami online war nem lesz már valamikor?
- VO101_Tom
Farber eladta az egés SoW-ot a 92 Sqn-nek (szerverestül weblapostul) azok készülnek valamivel, de még nincs konkrétum. Valszeg a 7/24-ben futó bellum szerű war-t akarnak csinálni, amihez a webes felületet hegesztik most.
Már a banner is változott:

Gruber berágott a sok gyökér vörösre (főleg Osprey-ra egy online waroktól független kérdésen vesztek össze), ő nem akar szervezni újabbat.
JG4-esek szerveznek közös századrepüléseket hétvégenként (ált szombat este) amire mi is meg vagyunk hívva, csak a korábbi alkalmakkor én nem értem rá. Rákérdezek, hogy most hétvégén lesz-e valami.
Csütörtököknként megy a SoW-on szerverett "Mid Week Events: Thursday Night Extravagansa" amiben Aug 21 volt legutóbb, a szever költözés miatt kis szünet van, de vissza fog jönni ez is.
Már a banner is változott:

Gruber berágott a sok gyökér vörösre (főleg Osprey-ra egy online waroktól független kérdésen vesztek össze), ő nem akar szervezni újabbat.
JG4-esek szerveznek közös századrepüléseket hétvégenként (ált szombat este) amire mi is meg vagyunk hívva, csak a korábbi alkalmakkor én nem értem rá. Rákérdezek, hogy most hétvégén lesz-e valami.
Csütörtököknként megy a SoW-on szerverett "Mid Week Events: Thursday Night Extravagansa" amiben Aug 21 volt legutóbb, a szever költözés miatt kis szünet van, de vissza fog jönni ez is.

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
ok, szóval konkrétum nincs. Majd csak lesz valami.
- VO101_Tom
Ma olvastam egy érdekes topikot clod fórumon, hogy a clod mennyire "hibás" grafikailag. Szaros 8090 x 1600 -as felbontáson (3 db Dell 30''-os monitoron 2db GTX780s SLI-vel meghajtva) csak medium beállításokkal játszható, úgyhogy az új gépek és fícsörök helyett (vagy mellett) a TF-nek ez irányba kellene inkább a fejlesztéseket tennie. 4K-nál nagyobb felbontás (durván 6x full HD szabvány), és nem fut fullban. Botrány