Soroljad csak. Szívesen olvasom.
végülis minél szarabb lesz a BoS, a CloD annál nagyobb eséllyel fog tovabbelni.
IL-2 STURMOVIK: Battle of Stalingrad
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_MMaister
Azt a koncepciot, hogy csak a letfontossagu beallitasokat kell kezelni a pilotanak nem tartom rossznak. Repules kozben 90%-ban ugy is csak ezekkel foglalkozik az ember, klikkelheto kabin is csak addig erdekes, amig a foldon allsz, vagy setarepulsz. DE, amit nem tudok elfogadni, az a pontatlan FM, elnagyolt es eltulzott DM, illetve a fontos rendszerek hianya, pontatlansaga.
Engem pl az is zavar, hogy bar a kulso modellek gyonyoruek, de a 3D kabinok joval elnagyoltabbak, "laposabbak", mint a CloD-ban. A kulso modelleket csak ritkan nezegeted, viszont a fulkeben toltod az ido kozel 100%-at.
Engem pl az is zavar, hogy bar a kulso modellek gyonyoruek, de a 3D kabinok joval elnagyoltabbak, "laposabbak", mint a CloD-ban. A kulso modelleket csak ritkan nezegeted, viszont a fulkeben toltod az ido kozel 100%-at.
-
Sakkay
Van egy kis "hirig" Zak meg az állomány között, hogy felrobban'-e(inkább szerintem a sérülés mikéntjére gondolhat) a me109f motorja tartós 1.43 at fölötti használatnál. Zak azt mondja mutasson neki erről adatot. Van erről valami pontos infótok?
-
Sakkay
http://forum.il2sturmovik.com/topic/661 ... -2100-cet/ BOSWAR teszt.
- VO101_Tom
Köszi a linket, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. Az, hogy 150 földi cucc ilyen nagy szó legyen, az kicsit aggasztó. Az is érdekes, hogy RoF alatt tesztelik a BoS hadjáratot, nem tudom, hogy a végeredmény mennyire lesz releváns, mert amit írt a srác, hogy mit és hogyan csinálnak RoF alatt, az szép meg jó, de írja azt is, hogy a BoS gépigényének drámaian csökkennie kellene, jelenleg nemhogy 150, de 5 földi cuccal sem tudják ezt szimulálni Sztálingrádnál. Ennek nem tudom, hogy mennyi esélye van, minap épp azt olvastam, hogy a BoS a számolások csökkentésére csak azokkal a földi cuccokkal számol amik látótávolságban vannak, a többi egyszerűen statikus objektumként áll egy helyben. És akkor a legtöbb gép legtöbb rendszere még nem is működik (clod alatt is a CEM annyi erőforrást elvisz, hogy ha kikapcsolod, a játék javul ~10 fps-t)... na mindegy, majd kiderül, hogy mire jutnak.

-
Sakkay
Hát fent voltam, megnéztem. Hatalmas volt a térkép..először az ellenséges oldalon szálltam fel gondoltam dobok bombát a tankokra. Na most sikerült akkora térképet berakni, hogy több mint 10 perc volt csak a frontvonal. Utána 15 percig kerestem a tankokat, de nem találtam.
Na gondoltam cseles leszek, a német oldalon kezdek aztán úgy sokkal közelebb vagyok, max.nem bántom a tankokat. 10 perc repülés után inkább leraktam mert majd megőrültem a 150 km\h sebességtől. Kérdeztem a többieket, az egyik talált egy 10 fős tank oszlopot, a másik meg egy párat. De már nem volt kedvem keresni. Az egyetlen pozitívum, hogy az fps mikor legalacsonyabb volt akkor volt 49.
Na gondoltam cseles leszek, a német oldalon kezdek aztán úgy sokkal közelebb vagyok, max.nem bántom a tankokat. 10 perc repülés után inkább leraktam mert majd megőrültem a 150 km\h sebességtől. Kérdeztem a többieket, az egyik talált egy 10 fős tank oszlopot, a másik meg egy párat. De már nem volt kedvem keresni. Az egyetlen pozitívum, hogy az fps mikor legalacsonyabb volt akkor volt 49.
- VO101_Tom
Térkép, briefing nem volt?Sakkay írta:Hát fent voltam, megnéztem. Hatalmas volt a térkép..először az ellenséges oldalon szálltam fel gondoltam dobok bombát a tankokra. Na most sikerült akkora térképet berakni, hogy több mint 10 perc volt csak a frontvonal. Utána 15 percig kerestem a tankokat, de nem találtam.![]()
...

-
Sakkay
Megmondom őszintén még a fórumon elolvastam, hogy mi a szitu, a ROF indítása után meg nem is néztem. Mivel ott az volt, hogy x várostól keletre, valahogy az volt bennem , hogy kb egy kupacban lesznek a leírt helyen, így könnyebb lesz megtalálni. Azt hittem így érdemes tesztelni bírja-e a a motor. Csak már egyrészt fáradt voltam, másrészt tényleg elszoktam a kávédarálók sebességétől. Kurvára idegesített. Ja és a BOS tényleg sokkal szebb. Még havasan is. Habár ez is olyasmi akart lenni,mármint havas.
- VO101_Tom
Ok, végülis a lényeg az, hogy nekik sikerült-e letesztelniük amit akartak, vagy sem.

- VO101_Tom
Egy "érdekes" videót küldött ma Jani, a gamespot weboldal Jasonnal és Loft-al készített egy interjút a BOS-ról.
Nem sok új információt mondtak, itt is elhangzik, hogy elsősorban offline játéknak készül, a minden aprósággal foglalkozó hardcore játékosok, és a néha gép elé kerülő alkalmi játékosok igényei közé balanszolva (elég egy 50 dolláros joy, és 20 perc szabadidő a felhőtlen lövöldözéshez). A JÁTÉK lényege egyébként is az érzelmek, és hogy bárki beleélhesse magát a Sztálingrádi csatába, nem pedig a manual-ok hosszas tanulmányozása (legalábbis Loft szerint
). Az mondjuk vicces, amikor a BoS térképét a Red-Orchestra térképéhez hasonlítja, hogy annál mennyivel nagyobb, lévén az egy lövöldözős játék. Azon viszont csak pislogtam, (08:12-től) amikor a játék AI-ját napjaink katonai drónjait vezető AI-hoz hasonlítja. Ezt nem is értem. Hogyan...? Meg mit...? Most komolyan, egy előre scriptelt motorindítási animációt akar eladni úgy, mintha a csúcs fejlett mesterséges intelligencia valóban tudna repülőt vezetni? Miért nem mutatja repülés közben? Ja, hogy szar az FM? Az gáz...
Az egészben viszont az a legszomorúbb, hogy amikor az early access programot elkezdték, akkor Jasontól még ilyen hsz-ek születtek (2. bekezdésre gondolok konrétan): Jason 98-as hsz-e. Ez, meg hogy úton útfélen igyekeznek a BoS nevét a régi Il-2 szériával összemosni, ez nálam a szimpla átqrás kategória. Vajon hány hardcore játékos vehette meg elővételben, akik most szívják a fogukat, hogy "debakker, nem erről volt szó...?"
Nem sok új információt mondtak, itt is elhangzik, hogy elsősorban offline játéknak készül, a minden aprósággal foglalkozó hardcore játékosok, és a néha gép elé kerülő alkalmi játékosok igényei közé balanszolva (elég egy 50 dolláros joy, és 20 perc szabadidő a felhőtlen lövöldözéshez). A JÁTÉK lényege egyébként is az érzelmek, és hogy bárki beleélhesse magát a Sztálingrádi csatába, nem pedig a manual-ok hosszas tanulmányozása (legalábbis Loft szerint
Az egészben viszont az a legszomorúbb, hogy amikor az early access programot elkezdték, akkor Jasontól még ilyen hsz-ek születtek (2. bekezdésre gondolok konrétan): Jason 98-as hsz-e. Ez, meg hogy úton útfélen igyekeznek a BoS nevét a régi Il-2 szériával összemosni, ez nálam a szimpla átqrás kategória. Vajon hány hardcore játékos vehette meg elővételben, akik most szívják a fogukat, hogy "debakker, nem erről volt szó...?"

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Kárt érte de remélem, hogy a DCS '44 jó lesz! Ez meg megy a Warthunder mellé. Bár a 44'ről mostanában nem csöpög sok info.
- VO101_Tom
Igen, mindenhol a War Thunderrel hasonlítják össze, ás bár a BoS azért a WT-nél tényleg sokkal jobb, ezt maguknak köszönhetik ezt, mert bevallottan WT-s tömegeket akarnak átcsábítani a komolyabb szimulátorokhoz. Csak hát ugye akkor el kéne dönteni, hogy ez "komolyabb szimulátor" vagy valami "egyszerűen megtanulható, egyszerűen kezelhető lövöldözős izé". Mert valahogy meg kellene győzni a népet, hogy az ingyenes WT helyett miért fizessen majdnem 100 dollárt egy olyan játékért, miben alig van gép, a térkép sokkal sivárabb (igaz nagyobb, de az kit érdekel ha 20 perces lövöldözésre vágyik), és inkább offline játéknak szánják (ez mondjuk nemtom mennyire választott dolog vagy inkább kényszer a szar netkódjuk miatt).
DCS-nél a D-9 fóka elvileg Aug. 5-én érkezik, teljes értékű modulként, de egyenlőre még a régi DCS World keretbe. A WW2 térkép jövő év elején jön csak (előtte sorra jönnek majd a gépek pár havonta egy-egy új). Sajnos a netkód ott is szar, és sem térkép, sem AI nincs ww2-es era-ból, úgyhogy a néhány gépes dogfight szervereknél többre én egyenlőre nem számítanék.
DCS-nél a D-9 fóka elvileg Aug. 5-én érkezik, teljes értékű modulként, de egyenlőre még a régi DCS World keretbe. A WW2 térkép jövő év elején jön csak (előtte sorra jönnek majd a gépek pár havonta egy-egy új). Sajnos a netkód ott is szar, és sem térkép, sem AI nincs ww2-es era-ból, úgyhogy a néhány gépes dogfight szervereknél többre én egyenlőre nem számítanék.

-
Sakkay
Nem tisztem védeni, de mielőtt a "hú mekkora szar, látod te is" hangulat teljesen eluralkodna had tegyek hozzá egy két dolgot. Az , hogy 20 percre repülni, meg lövöldözni, van, meg az is , hogy normál fokozaton. Az is van, hogy a hardcore szimeseknek meg ott van a extrém beállítás, meg , hogy minden réteg megtalálja a neki szóló kihívást. Ok én nem nagyon vágom az angolt, de nekem ez jött le. A szim 60%-on van most, a héten jön ki a fw190. Had mondjak olyat ami megint khm. egy oldalról lett megközelítve. Mp. Most a tényleg nagy Sztálingrád mappon, 33 játékos-egyenlőre az alap ennyi néha a teszt enged többet-max grafikán atom felhős időben 50+ fps...állandó robbanások, hatalmas füst a városból..
- VO101_Tom
Pont, hogy nem minden rétegnek való. Nem mondja senki, hogy egy hardcore rajongó nem élvezhetné a BoS-t, de itt is elmondják, hogy a hardcore rajongók igényei és az alkalmi játékosok igényei közé szabják. Loft le is írta a fórumon, így szó szerint, hogy "a bos nem hardcore játékosoknak szánják". Nos, nem tudom, hogy a témában mi egyebet lehet még ragozni ezen 
Ami a 60%-ot illeti, ez bullshit. Nyilván senkinek sincs fingja sem, hogy az a 60% mitől 60, miért nem 59 vagy 61. A játék melyik része van kész és melyik nincs, ez arra jó, hogy elkenjék a vitákat. Ami a meszát illeti, egyedül az oldalkormányra mondták, hogy ha minden mással végeznek, akkor talán visszatérnek rá. De a meszának ez csak az egyik hibája )igaz, az egyik legnagyobb), a többiről (orrsegédszárny, hajtómű, kormányerők) szó sem esik. És akkor még normális, magasságokra vetített sebesség paramétereket és konstans sebességű forduló paramétereket nem is láttunk a gépekről.
Ami a 60%-ot illeti, ez bullshit. Nyilván senkinek sincs fingja sem, hogy az a 60% mitől 60, miért nem 59 vagy 61. A játék melyik része van kész és melyik nincs, ez arra jó, hogy elkenjék a vitákat. Ami a meszát illeti, egyedül az oldalkormányra mondták, hogy ha minden mással végeznek, akkor talán visszatérnek rá. De a meszának ez csak az egyik hibája )igaz, az egyik legnagyobb), a többiről (orrsegédszárny, hajtómű, kormányerők) szó sem esik. És akkor még normális, magasságokra vetített sebesség paramétereket és konstans sebességű forduló paramétereket nem is láttunk a gépekről.

-
Sakkay
Így van ami a 60%-ot illeti, ez bullshit..mindkét irányban, mint ahogyan írtad:
"senkinek sincs fingja sem", így ez lehet akár pont annyi is,mint ahogyan nem. Loft ír ezt is az is.. amúgy az biztos, hogy a program belövése, és a szimuláció mélység szintje, még mindig nem eldöntött.
Ez pont a nem egységes nyilatkozatok is bizonyítják.
A másik amit írtál:
"Ami a meszát illeti, egyedül az oldalkormányra mondták"-azt mindenképpen javítják, de azt is írták hogy éppen azért nem most egyből, mert az egész FM-et átnézik, ezért megvárják a maradék két gép megjelenését. Így számomra pont azt jelenti, hogy mást is javítanak.
"senkinek sincs fingja sem", így ez lehet akár pont annyi is,mint ahogyan nem. Loft ír ezt is az is.. amúgy az biztos, hogy a program belövése, és a szimuláció mélység szintje, még mindig nem eldöntött.
A másik amit írtál:
"Ami a meszát illeti, egyedül az oldalkormányra mondták"-azt mindenképpen javítják, de azt is írták hogy éppen azért nem most egyből, mert az egész FM-et átnézik, ezért megvárják a maradék két gép megjelenését. Így számomra pont azt jelenti, hogy mást is javítanak.
- VO101_Tom
Hogyhogy nem eldöntött a szimuláció mélysége? Ez nekem új. Pontosan mire gondolsz? Hol írták ezt?
Az, hogy az FM-et teljesen átnézik, hát, én kissé szkeptikus vagyok. Ha átnéznek és kijavítanak mindent, minek mondanák, hogy ha minden mással végeztek, akkor majd megnézik a mesza oldalkormányt? Hiszen akkorra már az is megjavulna a többi hibával együtt. Nem?
De mondok egy példát, hogy engem még mi zavar igazán a 777-nél. A fókánál elkezdték magyarázni, hogy tudják, hogy ez nem történelemhű, de a belső világítás 0-1 módon lesz kapcsolható. A valóságban a külső fényekhez képest potival tekerhetted olyan fényerőre ahova akartad. Nem egy nagy dolog, nem is rugóznak rajta a fórumon, de ez szerintem jól érzékelteti a különbséget a 777 és a TF között. Team Fusion a meszán azért cserélte le a fordulatszámmérő hátlapját, mert az egyik srácnak feltűnt, hogy az egy 1942-ben gyártott műszerről lett modellezve, és a pontos típus nem stimmelt az 1940-ben használtakkal. A 777 ilyen apróságokkal nem szarozik. Eleve betette a Sztálingrádi csatát bemutató játékukba a 190-est, ami sosem repült ott, majd ilyen nagyvonalúan bánik az olyan részletkérdésekkel, mint a gépek kisebb-nagyobb berendezései. Érted mire akarok kilyukadni? Honnan tudnád ezek után, hogy a jóval kevésbé ismert orosz típusokkal mennyire nagyvonalúak, és hogy egyéb területeken (FM főleg) mennyire törekednek a pontosságra, vagy csak elég ha megvan a hangulat?
Egyébként ki kell javítanom magam, múltkor TS-en rosszul mondtam, Kürfürst a BoS-os csapatnak is küldött doksikat, főleg a hajtóműről. De sok rálátása azóta nincs a dolgokra, hogy miből mi lesz, ahogy mostanában DCS-re sem. Meg ő is el van havazva RL dolgokkal, nem is repked mostanában.
Az, hogy az FM-et teljesen átnézik, hát, én kissé szkeptikus vagyok. Ha átnéznek és kijavítanak mindent, minek mondanák, hogy ha minden mással végeztek, akkor majd megnézik a mesza oldalkormányt? Hiszen akkorra már az is megjavulna a többi hibával együtt. Nem?
De mondok egy példát, hogy engem még mi zavar igazán a 777-nél. A fókánál elkezdték magyarázni, hogy tudják, hogy ez nem történelemhű, de a belső világítás 0-1 módon lesz kapcsolható. A valóságban a külső fényekhez képest potival tekerhetted olyan fényerőre ahova akartad. Nem egy nagy dolog, nem is rugóznak rajta a fórumon, de ez szerintem jól érzékelteti a különbséget a 777 és a TF között. Team Fusion a meszán azért cserélte le a fordulatszámmérő hátlapját, mert az egyik srácnak feltűnt, hogy az egy 1942-ben gyártott műszerről lett modellezve, és a pontos típus nem stimmelt az 1940-ben használtakkal. A 777 ilyen apróságokkal nem szarozik. Eleve betette a Sztálingrádi csatát bemutató játékukba a 190-est, ami sosem repült ott, majd ilyen nagyvonalúan bánik az olyan részletkérdésekkel, mint a gépek kisebb-nagyobb berendezései. Érted mire akarok kilyukadni? Honnan tudnád ezek után, hogy a jóval kevésbé ismert orosz típusokkal mennyire nagyvonalúak, és hogy egyéb területeken (FM főleg) mennyire törekednek a pontosságra, vagy csak elég ha megvan a hangulat?
Egyébként ki kell javítanom magam, múltkor TS-en rosszul mondtam, Kürfürst a BoS-os csapatnak is küldött doksikat, főleg a hajtóműről. De sok rálátása azóta nincs a dolgokra, hogy miből mi lesz, ahogy mostanában DCS-re sem. Meg ő is el van havazva RL dolgokkal, nem is repked mostanában.

-
Sakkay
Na látod egyet abszolút nem kérdőjelezek meg, hogy a team fusion a lehető legrészletesebben le akarja modellezni..a legapróbb részleteket is
. Ez jó lenne a BOS-nál is, de ez nem lesz az tuti. A CLOD-nál is voltak határok, pl egy csomó gomb nem működik stb..ez akkor sem tetszett, remélem a vége az lesz , hogy minden működni fog.
A szimuláció mélységét úgy értettem, hogy a fórumon gyakran-néha inkább- a fejlesztők közül is hozzászól valaki egy egy témához. Na most volt olyan, hogy összerakott ebből egy fórumozó céges' állításokat, hogy cáfoljon egy másik állítást, amit akkor írt valaki, megint csak a a cégen belülről. Erre az volt a válasz, Látszott, hogy vannak bizonyos nem tisztázott irányvonalak a cégen belül.
A szimuláció mélységét úgy értettem, hogy a fórumon gyakran-néha inkább- a fejlesztők közül is hozzászól valaki egy egy témához. Na most volt olyan, hogy összerakott ebből egy fórumozó céges' állításokat, hogy cáfoljon egy másik állítást, amit akkor írt valaki, megint csak a a cégen belülről. Erre az volt a válasz, Látszott, hogy vannak bizonyos nem tisztázott irányvonalak a cégen belül.
- VO101_Tom
Ja, értem. Azt hittem, hogy ezt valahol így írták.
Ami a clodot illeti, feltett szándék minél több kapcsolót "beüzemelni", ez azonban inkább programozói feladat. Ami a grafikai, animációs részét illeti, az szinte nulla meló lenne.
Ami a clodot illeti, feltett szándék minél több kapcsolót "beüzemelni", ez azonban inkább programozói feladat. Ami a grafikai, animációs részét illeti, az szinte nulla meló lenne.

-
Sakkay
1.sokkal kevesebb a gép,
2. téli táj-éppen ezért nem túl látványos grafika...miért is jönne át?
Megfordítva pedig, a hard core miért is venné meg, ha nem igazi a szim? Már pedig ennél tisztábban nem volt még fejlesztve szim, minden percet nézhetsz a tecsöveden, meg a fórumon, a bétáktól.
- VO101_Tom
Igazad van, de ezt azóta tudni lehet, amióta először elmondták, hogy mi mindenben tud majd kevesebbet mint a CloD. Kb 0. napon már ment a hőbörgés, hogy ez nem lesz így jó. Itt sem tegnap olvashattad azt először, hogy szerintünk ez gáz lesz. Aztán mikor Loft elmondta, hogy a játék igényeit a sukhoi.ru-s beszélgetések alapján döntötték el, és az orosz fórumozók nagy részének a régi il-2 irányítása, egyszerűsége jobban tetszett mint a clod, kb akkortól érdemi párbeszéd a fórumon sincs. A júzerek persze osztják az észt, meg a fejlesztők is leírják, hogy milyen fasza dolgot találtak ki megint, de ez mindig egyirányú utca volt. Nemtom mennyire emlékszel, volt az az arrogáns beszólása Loftnak, hogy 2-300 fős szavazásokkal nem foglalkoznak, ha majd 20-30 ezreset produkálunk, akkor majd igen. Na, én kb onnantól nem követtem a fórumozást, mert minek. Csak átfutom a kinyilatkoztatásokat (dev update), és ennyi. Sajnos ez van.