IL-2 STURMOVIK: Battle of Stalingrad

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Tom

Sakkay írta:Srácok akinek megvan-nekem igen-nézzen már rá a Jakra ha van ideje. Az ok , hogy teljesen más gép mint a messzer, de nyomokban is alig van a fentebb említett hibákból repülés közben. De lehet én nem értek hozzá, ;) ezért is kérem.
Ha ez igaz, akkor azt jelenti, hogy nem az FM szar, csak a meszásokat szívatják... nemtom melyik lenne a jobb...
Kép
Sakkay

Ha ráérsz nézz majd rá. Elég fura.
VO101_Tom

Sakkay írta:Ha ráérsz nézz majd rá. Elég fura.
Ok, hétvégén megnézem.
Kép
1/3_vszd_Tazar

VO101_Tom írta:Viszont sokkal halálosabbak voltak a kis találatok, sokkal többször gyulladtak ki a gépek, ment el az irányítás, vagy kapott PK a pilóta. Vagyis a gépek kevesebbtől is leestek, viszont azok nem voltak ilyen látványosak.
Hát csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem a korábbi, visszavont PK előfordulás nem biztos, hogy rossz volt... Egyébként meg ja... Emlékszem arra a guncam felvételre, ahol egy Fókát osztanak az ötvenes géppuskával a szövetségesek, talán P-47-el. A bal szárnyat találja el, többször, majd egy nagy villanás, és leszakad a Fóka szárnya. Úgy kb. a külső gépágyú vonalában. Ebből gondolom, hogy valószínűleg egy vagy több huszas robbant be a találatoktól, és amiatt szakadt a szárny.

A tűz: ezt már többször írtam, hogy nagyon hiányolom, mert eléggé irrealisztikussá teszi a dolgot. Nemcsak a Spit benzintankjára gondolok, de egy rövid sorozat a motorba pácéltörő-gyújtó géppuska lövedékekkel is halálos lehet. Amint egyetlen kis szivárgás keletkezik az üzemanyagrendszeren már tüzet okozhat. Akár azért mert a forró alkatrészekkel érintkezik, akár egy gyújtólövedéktől. Sőt, az elfolyó olaj miatt túlmelegedő motor is kigyulladhat, vagy épp a szivárgó olaj gyulladhat be...

Mondjuk amit meg szinte lehetetlen leszimulálni az a pilóta vagy a személyzet sebesülése, eszméletvesztés, stb. A "vörös köd" az erre édeskevés. Mondjuk egy orvosi szimulátor beépítése meg mégis túlzás lenne.
VO101_Tom

De, az túl erős volt. 10 rövid sorozatból 7-8 PK átlagban úgy, hogy nem is a kabint találod el. Mostanit olyan 3-4 PK-nak mértük amikor teszteltük.

A Spit üza égés hibát már megtaláltuk. De nem egyszerű javítani (3D modellt kell átalakítani). Ezért nem lett belőle gyorsjavítás. Majd 5.0-ra rendbe lesznek téve.

A G túlterhelés élettani hatásai nagyon alacsony prioritás. Ha egyáltalán hozzányúlunk.
Kép
bfeca1229

VO101_Tom írta:A gép viselkedésében, irányításában szerintem sokkal jobb a clod. Egyenlőre a sérülésekben is. TF zárt topikban nemrég volt erről egy beszélgetés, hogy a guncamera felvételeket meg a combat reportokat elemezve még a clod-os sérülések is túlzóak. Egyszerűen nem volt olyan, hogy géppuskával lelőtték volna egy gép szárnyát. Vagy a farokrészt. Pléne nem bombázónál. Ha eldurrant a sűrített levegő vagy az üzemanyag belobbant, az ok. De még a 20-as sem törte ketté a főtartót 1-2 találattal. Viszont sokkal halálosabbak voltak a kis találatok, sokkal többször gyulladtak ki a gépek, ment el az irányítás, vagy kapott PK a pilóta. Vagyis a gépek kevesebbtől is leestek, viszont azok nem voltak ilyen látványosak.

Ehhez képest a BoS még inkább túlzó. Amit írtam is, egy rácsapással Pe-2 mindkét szárnya nagy robabnással leesik, az sokkal közelebb van a WT-hez mint a CloD-hoz.

Ezt meg is kérdezték Loft-tól, hogy miért nem WT kiegészítőt gyártanak, ha ennyire viszolyognak attól, hogy szimulátort csináljanak (arra írták ezt, hogy Loft kifejtette, hogy minél kevesebb gombbal kell irányítani a BoS-t, annál jobb). De abban igaza van Loft-nak, ezt teljesen megértem, hogy felháborodik ezen a kérdéseken, hiszen ők a kezdetektől fogva SEM mondtak mást. Csak a fórumozók hitették el magukkal, hogy "á, biztos szimulátorosabb lesz ez végül", meg hogy "biztos beleteszik, ha sokan kérik". Q&A-ban írta Loft, hogy az il-2 fórum angol része kevés ahhoz, hogy érdemi változásról döntsenek, ha olyan szavazást hoznak amiben 1000+ válasz van, azzal majd foglalkozni fog (itt már kissé arrogánsan hajtotta el a népet).

Loft egyébként ismét leírta, nem szimulátort, hanem egy nagyon pontos FM-re és DM-re épülő (ettől lesz jobb mint a WT) repülős játékot csinálnak. Ami nem a hardcore szimulátorosoknak szól (!) (ezt viszont most olvastam tőle először) - 653 hsz:

http://forum.il2sturmovik.com/topic/7-q ... ntry115008
Ez nálam sem jön be, mármint a sérülés megjelenitése. szépen meg jól néz ki hogy van a géptörzsön lyuk, repedés, meg mi a tököm, DE ami gagyivá tesz szerintem az a gépből kiáramlő füst, csak két szinű világosabb az üzemanyag, sötét a motor, ha pedig kigyullad akkor annak füstcsóváját még a holdról is lehet látni! Ugyan ez van a ROFban is, bár szerintem ott még simán elment. A CLODban szerintem jobban megcsinálták ezeket, hogy nem minden sérülés olyan látványos és teátrális, valahogy kifinomultabban jelenitik meg őket itt azt értem, hogy nem csak kétféle kövér és most nagyon vastag füstcsóvára gondolok. Viszont a BOSban a reptéren történő taxizás és meg miegymás ami fögépekkel a földön történő manőverezést értem az nagyon tetszik. Nekem valahogy olyan felemás ez az egész játék van amiben kurva jó, más dolgokban meg valahogy mintha egy felmodolt IL 46' -al játszanék! Ja és remélem lecserélik a nyomjelző lövedékek megjelenitését, hát azt egy az egyben átvették a ROFból, itt csak két megjelenités van vagy az orosz, vagy a német és ennyi, a német fehér gömböt lő ki az orosz meg persze piros gömböt ugyanazzala füstcsikkal mint ami a ROFban van benne Talán itt is azt olvastam a fórumon, hogy nem csak engem zavar.
VO101_Tom

Grafikailag szerintem egészen rendben van a BoS, de a nyomjelző nekem sem tetszik. Olyan mintha teniszlabdákat dobálna. Ez a hivatalos fórumon is téma volt, de nem hiszem, hogy sokat változna. Mint tudjuk, nagy késésben vannak (most kb szeptembert mondanak megjelenési dátumnak), de ki tudja mikorra lesznek kész. Loft frusztráltságából én arra következtetek, hogy tele van a töke a sok extra igénnyel úgy, hogy az alapjátékot sem kalapálták még össze.

Ami még gyanús, hogy Loft ezt írta:
Sound like a lot of player misunderstanding all of this old greek alphabet style. In out team:

alpha - we creating technology and content
beta - everything ready but too bugy or just don`t working
release - everything ready and working well

we are now very close to beta. we miss 1 game mode (Single Player System with progressing) and 1 plane (he 111 still in development). And couple technology we need. So beta stage will be open in June i think. And beta or alpha just name of the stage, nothing more. So nothing change for you. Just new elements or fixes.
Tehát az alfa stádiumban épül fel a program, új tartalom és technológiák ekkor érkeznek. Ebből még hátravan a He111 befejezése, az egyjátékos játékmód befejezése és néhány technológiai dolog amit nem részletez. És ennyi... Beta stádiumban már új dolog nem kerül bele, csak a meglévőket finomítják. Hogy az FM vagy a DM általunk felsorolt hibái ide tartoznak-e, azt nem tudom. Igazat megvallva azt sem tudni biztosan, hogy szerintük mi az ami hibás és mi az ami nem. Egyszerűen nem kommunikálnak a fórumban. A fórumozók elvannak egymással, de hogy a fejlesztők mit gondolnak, arról fogalmunk sincs.

Például aggasztó, hogy az egyik hsz-ben Winger arról kérdezi Loft-ot, hogy a meszán miért nincs olyan előrejelzése a túlmelegedő motornak, mint a szovjet gépeken megjelenő fehér gőz? A mesza csak szimplán tönkremegy. Erre válaszolta Loft, hogy "olvass könyveket, mesza hűtője a szárnyon volt". Ami igaz is, de b+ a túlnyomó szelep viszont ott volt a motorház alatt. Aminek pont az volt a lényege, hogy kinyomta a gőzt, hogy ne menjen tönkre a motor (ez a clodból is ki van hagyva. Milyen érdekes, hogy ennyire egyformán hibáztak a forrásaik kutatásakor 8-) ). Ha ezt nem tudja, vajon mit nem tud még? De ez már felidegesített, itt beraktam neki a gépkönyvből az ide való passzust. Olvasgasson ő is bakker :roll:
Kép
bfeca1229

Megnéztem ma reggel a Jakot amiről Sakkay írt és valóban változtattak a repmodellen, most nem csinál orsót ha egymásután jobbra vagy balra, vagy balra és jobbra belelépek az oldalkormányba, és ha negatívba viszem a botot akkor sem csinál meredek manővereket! Tehát szerintem biztos, hogy belenyúltak, néztem még a messert de az úgy maradt. Lehet még ezen is finomitani fognak? A Jaknál szerintem át estek a ló túloldalára mert most meg szinte nem tud átesni a gép mikor húzom neki! Én szinte biztos vagyok benne, hogy látják Ők is a problémákat csak nem feltétlenűl akarják elismerni, hanem szép csendben pár dolgot amit könnyen tudnak helyre rakni azt megoldják, amit meg nem azt meg majd idővel mikor már nem szorítja Őket nagyon a kiadás dátumának a tartása. Szerintem olyan szarságok jöttek elő nekik amire nem is gondoltak, lehet azt hitték, hogy ami megvolt a ROFban azt csak kis simitásokkal átültetik ide és kész! Hiszen megigérték azt is, hogy ez a BOS nem fogja semmiben sem hátráltatni a ROFot, hát persze...
gondolom előbb -utóbb figyelembe fogják venni a tömegek kéréseit is hiszen belőlük élnek. A ROFban én úgy láttam elég szépen ment és működött a komunikáció a fejlesztők és a nép között.
VO101_Tom

Hétvégén megnézem majd a jakot én is. A gond, hogy összehasonlítási alapom nincs, hogy milyen volt, azzal szinte semmit nem repültem. Ráadásul a Jakon nincs is orrsegédszárny. A La5-el kell majd összehasonlítani.

Hogy mit javítanak ki és mit nem, ahhoz nem tudok mit hozzáfűzni. Mint mondtam, azzal sem vagyok képben, hogy egyáltalán szerintük mivel van gond. Hogy mit vallanak be, mit csinálnak meg titokban és mi az amit jónak gondolnak, ez már csak spekuláció, vakon tippelés. Sokkal előrébb nem vagyunk vele.

Ami a tömegek kérését illeti, persze, hogy figyelembe veszik. Miért ne vennék? Ők is abból élnek, ha sokan megveszik a játékukat. Egyszerűen arról van szó, hogy ez a csoport viszont nem a hardcore szimulátorosok csoportja. Az orosz fórumozók, az orosz anyanyelvű játékosok nem szerették a clod-ot, náluk a mai napig az il-2 az etalon. Ott nagy hagyománya van a dogfight versenyeknek is, az 1v1 vagy kis létszámú csapat légi harcnak is. És a BoS igényeit ott mérik fel, a tényleg komolyan vehető fejlesztői-felhasználói beszélgetések is ott folynak. A fórum angol részén csak a bohóckodás megy, itt kb. csak kihirdetik, hogy merre haladnak, mi várható. Érdemi párbeszéd nincs (mármint én még nem találkoztam ilyennel, ha ti belefutottatok, akkor ne tartsátok magatokban :) )

(ja, és a kommentemet, amiben beraktam a manualból azt az ominózus oldalt, már törölték is).
Kép
Sakkay

Szerintem meg magukat áltatják az orosz fórummal. Még úgy is, hogy orosz' a game, a nem orosz fórum jóval több embert takar. A törléseiket meg tényleg nem értem..egyszerű strucc politika. Nem okos dolog egy üzleti vállalkozásban :roll: .
bfeca1229

VO101_Tom írta:Hétvégén megnézem majd a jakot én is. A gond, hogy összehasonlítási alapom nincs, hogy milyen volt, azzal szinte semmit nem repültem. Ráadásul a Jakon nincs is orrsegédszárny. A La5-el kell majd összehasonlítani.

Hogy mit javítanak ki és mit nem, ahhoz nem tudok mit hozzáfűzni. Mint mondtam, azzal sem vagyok képben, hogy egyáltalán szerintük mivel van gond. Hogy mit vallanak be, mit csinálnak meg titokban és mi az amit jónak gondolnak, ez már csak spekuláció, vakon tippelés. Sokkal előrébb nem vagyunk vele.

Ami a tömegek kérését illeti, persze, hogy figyelembe veszik. Miért ne vennék? Ők is abból élnek, ha sokan megveszik a játékukat. Egyszerűen arról van szó, hogy ez a csoport viszont nem a hardcore szimulátorosok csoportja. Az orosz fórumozók, az orosz anyanyelvű játékosok nem szerették a clod-ot, náluk a mai napig az il-2 az etalon. Ott nagy hagyománya van a dogfight versenyeknek is, az 1v1 vagy kis létszámú csapat légi harcnak is. És a BoS igényeit ott mérik fel, a tényleg komolyan vehető fejlesztői-felhasználói beszélgetések is ott folynak. A fórum angol részén csak a bohóckodás megy, itt kb. csak kihirdetik, hogy merre haladnak, mi várható. Érdemi párbeszéd nincs (mármint én még nem találkoztam ilyennel, ha ti belefutottatok, akkor ne tartsátok magatokban :) )

(ja, és a kommentemet, amiben beraktam a manualból azt az ominózus oldalt, már törölték is).
A Jak úgy repült régen mint a Lag csak persze jobb volt a manőverező képessége, az ugyan úgy azt arra értettem, hogy ha a botot előre tolod akkor simán mind a kettő csinált egy orsót, vagy ha egyszer az egyik irányba utánna meg másik irányba léptél a pedálba akkor megint dobot egy orsót, na a Jaknál ezt most kivették, de a többi gépnél benne maradt, a messerekben és a Lagban is, a bombázok nem olyan agilisak így náluk ez nem nem igazán jelentős. hát végül is ennyi, csak azért írtam mert azt mondtad, hogy nem ismerted a Jakot azelőtt milyen volt.
VO101_Tom

Sakkay írta:Szerintem meg magukat áltatják az orosz fórummal. Még úgy is, hogy orosz' a game, a nem orosz fórum jóval több embert takar. A törléseiket meg tényleg nem értem..egyszerű strucc politika. Nem okos dolog egy üzleti vállalkozásban :roll: .
Nem biztos, hogy a kezdetektől így akarták, lehet hogy azután fordultak a nem hardcore játékosok felé, miután látták, hogy ez a vonat elment. Kezdve a repülőgépek teljesítményadataival. A ww2 sokkal jobban dokumentált mint a ww1, itt tényleg papír van arról, hogy hogyan kellene ezeknek repülni. Nem csak sebességtesztekre gondolok, de a komolyabb aerodinamikai kutatásokra, szárnyprofilok elemzésére is. Az FM sem volt olyan egyszerűen rászabható ezekre a gépekre, és amiről már régóta nem esett szó, az online szerverek terhelhetősége. Lehet, hogy ott sem lesznek a clod közelében sem, akkor már jobban járnak ha eleve ezt az 1v1, vagy kis létszámú dogfight szerver dolgot erőltetik.

Ez a motor túlmelegedésnél nem csak a komment törlése idegesít, hanem hogy az orosz gépeknek előrejelzi amikor túlmelegedne, a németnek meg nem (és kvázi lehülyézi azt aki ezt szóvá teszi). Ez szerintem nyílt csalás az egyik oldalnak kedvezve, hiszen a német gépeken is volt szelep. Az, hogy 100%-on használva 3 perc után megdöglik a mesza motorja, szintén faszság. Hogy a német géppuska folyamatos lövéskor "túlmelegedik", és úgy szór mint egy sörétes puska, az is ide mutat (bár ezt nem csekkoltam már egy ideje). Ha az FM úgy igaz amit írtál, hogy a Jakot olyan könnyű vezetni, akkor egy újabb csalás, ami nyilván az orosz oldalnak kedvez. A nagyon könnyen széteső gépek is a jaknak kedveznek, aminek legendásan kevés lőszere volt. Nagy hirtelen ennyi. A leggusztustalanabb, hogy egyre kevésbé magyarázkodnak, egyszerűen törlik ami nekik nem tetszik. A doksit amiből azt a lapot kimásoltam mindenesetre elküldtem Wingernek, kezdjen vele amit tud. Én befejeztem az oda írkálást.
Kép
VO101_Tom

bfeca1229 írta:A Jak úgy repült régen mint a Lag csak persze jobb volt a manőverező képessége, az ugyan úgy azt arra értettem, hogy ha a botot előre tolod akkor simán mind a kettő csinált egy orsót, vagy ha egyszer az egyik irányba utánna meg másik irányba léptél a pedálba akkor megint dobot egy orsót, na a Jaknál ezt most kivették, de a többi gépnél benne maradt, a messerekben és a Lagban is, a bombázok nem olyan agilisak így náluk ez nem nem igazán jelentős. hát végül is ennyi, csak azért írtam mert azt mondtad, hogy nem ismerted a Jakot azelőtt milyen volt.
Köszi. Ja, keveset repültem vele. Meszával sem sokat, de összességében sokkal többet mint a többivel.
Kép
VO101_MMaister

Szerintem a ket szek kozott padlot fognak igy. Az arcade mufajban tovabbra is jobb lesz a WT, mert gyorsabban, olcsobban, tobb tartalmat tudnak adni a jatekosoknak, a nekik megfelelo minosegben. A hardcore csapat pedig csalodott lesz es inkabb marad a CloD-nal, esetleg kesobb a DCS1944-nel.

Loft gyakorlatilag a mufaj evoluciojaval megy szemben. Az IL2 2001-ben oriasi dobas volt minden teren. Hatalmas volt az elorelepes a korabbi szimekhez kepest es nagy hangsulyt fektettek a multira, ezert lett nagy siker.
A CloD erre probalt meg ratenni egy lapattal, oriasi varakozas elozte meg pont emiatt (a tobbi mar tortenelem).

A BoS-ban meg sok szempontbol visszaternek 2001-be csak modernebb grafikaval es valamivel fejletteb FM-el. Szinte minden teren visszalepes lesz a CloD-hoz kepest. A founder program miatt pedig minden reszlet kiderul mielott hivatalosan kiadnak.

Jah, ugy fest Kurfurst tester lett a csapatban. Hatha ez segit kicsit a mesza problemain.
VO101_Tom

VO101_MMaister írta:Szerintem a ket szek kozott padlot fognak igy. Az arcade mufajban tovabbra is jobb lesz a WT, mert gyorsabban, olcsobban, tobb tartalmat tudnak adni a jatekosoknak, a nekik megfelelo minosegben. A hardcore csapat pedig csalodott lesz es inkabb marad a CloD-nal, esetleg kesobb a DCS1944-nel.
...
A BoS-ban meg sok szempontbol visszaternek 2001-be csak modernebb grafikaval es valamivel fejletteb FM-el. Szinte minden teren visszalepes lesz a CloD-hoz kepest. A founder program miatt pedig minden reszlet kiderul mielott hivatalosan kiadnak.
A régi il-2 hardcore csapat már kifizette akkor, amikor Jason esküdözött a fórumon, hogy ez a leg-hardcore-abb szimulátor lesz azok közt ami csak létezik. :roll: Alig páran vagyunk akik nem fizettünk érte, és itt nem csak a magyarokra gondolok, hanem zusammen a clodosokra pl.
VO101_MMaister írta: Jah, ugy fest Kurfurst tester lett a csapatban. Hatha ez segit kicsit a mesza problemain.
Na, az király.
Azt lehet tudni, hogy konkrétan mi a gond vele?
Kép
bfeca1229

VO101_Tom írta:
VO101_MMaister írta:Szerintem a ket szek kozott padlot fognak igy. Az arcade mufajban tovabbra is jobb lesz a WT, mert gyorsabban, olcsobban, tobb tartalmat tudnak adni a jatekosoknak, a nekik megfelelo minosegben. A hardcore csapat pedig csalodott lesz es inkabb marad a CloD-nal, esetleg kesobb a DCS1944-nel.
...
A régi il-2 hardcore csapat már kifizette akkor, amikor Jason esküdözött a fórumon, hogy ez a leg-hardcore-abb szimulátor lesz azok közt ami csak létezik. :roll: Alig páran vagyunk akik nem fizettünk érte, és itt nem csak a magyarokra gondolok, hanem zusammen a clodosokra pl.
VO101_MMaister írta: Jah, ugy fest Kurfurst tester lett a csapatban. Hatha ez segit kicsit a mesza problemain.
Na, az király.
Azt lehet tudni, hogy konkrétan mi a gond vele?
Szerintem csak annyi, ahogy repül. Minden más fasza... :-)
bfeca1229

A végén lehet, hogy csak komolyan gondolják ezt
szimulátorosdit.
Sakkay

Én nagyon remélem. Szerintem nem kell hozzá egy briliáns elme, hogy felfogják nincs más út. A fórumon amúgy egyre türelmetlenebbek.
VO101_Tom

Ó, reménykedni azt lehet. Bármiben... 8-)
Kép
VO101_Tom

Sakkay írta:Én nagyon remélem. Szerintem nem kell hozzá egy briliáns elme, hogy felfogják nincs más út. A fórumon amúgy egyre türelmetlenebbek.
Hidd el, ezt csak kevesen látjuk így. Ők magukat a régi Il-2 utódjának tekintik, ami szerintük a WT és a clod között van, de a clodhoz közelebb. A clod féle bonyolultságot kifejezetten tévedésnek tartják. Az, hogy nem "oktató szimulátort", hanem "szimulátor játékot" gyártanak, azt már a 0. napon közölték. Hogy csak a kritikus rendszereket kezelheti a pilóta, nem lesz klikkelhető kabin, kevesebb kezelőgomb, stb. Olvass vissza, jó páran már akkor elkezdtük a fanyalgást -amiért kaptuk is a savat rendesen-, hogy ez nem néz ki jónak. Az egyetlen változás, amit pár napja olvastam először, hogy most már ők sem a hardcore szimulátorosoknak szánják a BoS-t. Ebben biztos szerepe van annak, hogy hogyan áll a BoS jelenleg, és mit akarnak/tudnak még beletenni, biztos köze van ahhoz, hogy a hardcore-osok közül aki nagyon akarta már megvette. Most inkább az a felhasználói csoport felé fordultak, akik könnyebben megtanulható, instant repülős élményre vágynak, akik pl a WT után elmondhatják magukról, hogy egy "komoly" szimulátorban is mennyire gyorsan előrejutnak. Erre van az egyjátékos mód is, amiben a különböző felszereléseket kell "kilockolni". Ezért van a kevesebb kezelőgomb, és az egyszerűbben vezethető gépek. Ahogy közeledik a kiadás dátuma, egyre több dologról derül ki, hogy mégsem úgy lesz az, ahogy eredetileg beharangozták. Amiről tegnap olvastam, hogy az egyjátékos hadjárat "sokkal egyszerűbb lesz" - Loft ezeket a szavakat használta - mint a ROF-os egyjátékos hadjárata. A RoF-al nem repültem offline, nem tudom, hogy az mennyire volt kidolgozott, de a fórumon már ezért is fanyalognak. A statisztikai összesítés (minden dedikált szerver egy közös statba dolgozzon) sem úgy lesz ahogy elképzelték, de erről eddig is csak homályos infó volt. Amit ma olvastam, kérdezték, hogy pl nagy magasságban a pilótákon lesz-e oxigénmaszk, ahol il-2-ben is volt pl. Jason azt mondta, hogy készül, de ez jelenleg luxus kategória... Na, mindegy, nem akarom az összes kissebb-nagyobb szarságot felsorolni itt, de mostanában minden napra jut valami "érdekes" infó...
Kép
Válasz küldése