Repülés a való világban
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_Mate
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára VO101_Mate 2014.08.11. 13:09-kor.
- hq_Reflected
Na képzeljétek, megkezdődött a gyakorlati képzés Dunakeszin. Már a 3. Üzemnapomon vagyok túl. Zseniális az egész. A légkör, a gépek, az emberek, a repülés… Marhanagy a fegyelem, sorakozóval, sok papírmunkával. Rengeteg a meló reggeltől estig, indítani és visszatolni a gépeket stb…Estére alig élek.
A repülés viszont kárpótol mindenért. Góbén tanulok, és most teljesítettem az 1/3-at, tehát a fordulókat. Legközelebb már az iskolakör jön. Először félelmetes volt ,hogy amire olyan jól felkészültem elméletben az milyen gyorsan történik a valóságban, és az első felszállásnál közöm nem volt a dolgokhoz. Aztán viszont hamar lelassult minden, és ugyan folyamatosan van mit csiszolni, érzem a fejlődést, és szerintem az oktatók is elégedettek. 2 alkalommal már önállóan repültem a teljes iskolakört. Úgy gondolom ,hogy ezt a szimulátoroknak köszönhetem. Kint az oktatók ócsárolják, hogy felejtsük el őket, stb…de szerintem meg pont azért megy relatíve jól. Igaz, az utolsó fordulós feladatnál azt mondta az oktatóm, hogy ok, nem csúszik, stabil a sebesség, pontos a kivétel, de nagyon gyorsan és nagyon bedöntöm – de hát il2-ben ha fordulni kell, akkor azt gyorsan kell végrehajtani!
Alig várom ,hogy teljesítsem az iskolaköröket, aztáén a vészhelyzeteket, egyedülrepülés, és eljöjjön a termikelés ideje!
A repülés viszont kárpótol mindenért. Góbén tanulok, és most teljesítettem az 1/3-at, tehát a fordulókat. Legközelebb már az iskolakör jön. Először félelmetes volt ,hogy amire olyan jól felkészültem elméletben az milyen gyorsan történik a valóságban, és az első felszállásnál közöm nem volt a dolgokhoz. Aztán viszont hamar lelassult minden, és ugyan folyamatosan van mit csiszolni, érzem a fejlődést, és szerintem az oktatók is elégedettek. 2 alkalommal már önállóan repültem a teljes iskolakört. Úgy gondolom ,hogy ezt a szimulátoroknak köszönhetem. Kint az oktatók ócsárolják, hogy felejtsük el őket, stb…de szerintem meg pont azért megy relatíve jól. Igaz, az utolsó fordulós feladatnál azt mondta az oktatóm, hogy ok, nem csúszik, stabil a sebesség, pontos a kivétel, de nagyon gyorsan és nagyon bedöntöm – de hát il2-ben ha fordulni kell, akkor azt gyorsan kell végrehajtani!
Alig várom ,hogy teljesítsem az iskolaköröket, aztáén a vészhelyzeteket, egyedülrepülés, és eljöjjön a termikelés ideje!
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
hq_Reflected írta:Na képzeljétek, m...
- VO101_Tom
Gratula!hq_Reflected írta:Na képzeljétek, megkezdődött a gyakorlati képzés Dunakeszin.
Én megértem, hogy miért utálják a szimulátorokat. Egyrészt a repmodell sosem lesz tökéletes, és a pedál jelentősen alul van értékelve, ami vitorlázó gépben megengedhetetlen.
A szimulátorozás ott lenne veszélyes, ha vészhelyzetbe kerülsz, és aszerint akarod megoldani ami korábban rögzült az emberbe. A bot rángatása csak egy dolog, de pl egy dugóból kivétel is más lehet, vagy alacsonyan, kis sebességgel fordulás is (amit nyilván tilos szándékosan előidézni, de egy kötélszakadásnál igenis szükséges lehet rá). Ott fontos észnél lenni mit és hogyan csinál az ember.
(ja, és majd figyeld meg, ha a pedált használod - beléped és otthagyod - vajon mennyit leng a gép jobbra-balra.

-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Gratulálok! 
"In thrust we trust!"

- hq_Reflected
Köszi!
Valóban, semmi nemű oszcilláció nem tapasztaltam. Egyébként a Góbé "repülésmodellje" a Rise of Flightra emlékeztet a legjobban.
Meglepő volt, hogy milyen nagy kormánymozdulatok kellenek, miközben mnidenki azt sulykolta, hogy csak pici, és finoman (mihez képest). A csűrés közben több oldalkormány kell, mint gondoltam, de állandósult fordulóban sokkal kevesebb. Eleinte mindig kifelé csúsztam, mert túlléptem. A leszállás felfoghatatlanul nehéznek tűnt elméletben, gyakorlatban viszont nem para. Max az a része, hogy hove érkezek
A csőrlés is eleinte nehézkes volt de aztán Tóni mondta, hogy engedjek el mnident, majd megfogta a vállamat: "látod, így repül a legjobban. Ha hozzányúlúnk, csak rontunk a dolgon" : 
Meglepő volt, hogy milyen nagy kormánymozdulatok kellenek, miközben mnidenki azt sulykolta, hogy csak pici, és finoman (mihez képest). A csűrés közben több oldalkormány kell, mint gondoltam, de állandósult fordulóban sokkal kevesebb. Eleinte mindig kifelé csúsztam, mert túlléptem. A leszállás felfoghatatlanul nehéznek tűnt elméletben, gyakorlatban viszont nem para. Max az a része, hogy hove érkezek
- VO101_MMaister
Gratula, es sok sikert a gyakorlathoz!
A szimulatorokkal tenyleg a rossz beidegzodes a gond. Nekem a leszallasnal kavart be. A szimekben a korrekt megkozelitest, besiklast, kilebegtest nem kellett soha tulcifrazni (bar az uj progikkal jobb a helyzet).
Lehet nyaron, ha otthon leszek kimegyek en is nosztalgiazni kicsit a nagyvassal! Mar ha nem kergetnek el:)
A szimulatorokkal tenyleg a rossz beidegzodes a gond. Nekem a leszallasnal kavart be. A szimekben a korrekt megkozelitest, besiklast, kilebegtest nem kellett soha tulcifrazni (bar az uj progikkal jobb a helyzet).
Lehet nyaron, ha otthon leszek kimegyek en is nosztalgiazni kicsit a nagyvassal! Mar ha nem kergetnek el:)
- hq_Reflected
Egyik első 1/4-em. Eddig csak átlósan kiállva + erős oldalszélben gyakoroltuk az iskolakört
A videón egy felszállás, és 3 leszállás látható, szerencsére azóta már sikerült ráéreznem a kétponthelyzetre
http://youtu.be/BgKBVCLbEdI
http://youtu.be/BgKBVCLbEdI
-
VO101_Lecsó
Gratulálok!
Irigyellek, nagyon jó érzés elkezdeni repülni, és nagyon rossz érzés abbahagyni.

Próbáld ki melyik szim produkálja ezt, az a jobb repmodellek közé tartozik.

Irigyellek, nagyon jó érzés elkezdeni repülni, és nagyon rossz érzés abbahagyni.
Mert nagyjából egykorú azokkal a gépekkelhq_Reflected írta:Köszi!Valóban, semmi nemű oszcilláció nem tapasztaltam. Egyébként a Góbé "repülésmodellje" a Rise of Flightra emlékeztet a legjobban.
Mert a Condor kivételével szinte az összes szim félreértelmezi az oldalkormány szerepét, úgy van programozva, mintha attól fordulna a repülő. Az oldalkormány szerepe a csűrő ellentétes fordítónyomatékának a kompenzálása. Ha vízszintes repülésben kitéríted a csűrőt pl jobbra akkor a gép a függőleges tengelye körül ballra kezd fordulni, mert a bal szárny ellenállása megnő, a jobb meg lecsökken. Ennek a kompenzálására való az oldalkormány. Minél kevesebb a csűrő kitérésed (állandósult fordulóban minimális) annál kevesebb pedál kell.hq_Reflected írta:A csűrés közben több oldalkormány kell, mint gondoltam, de állandósult fordulóban sokkal kevesebb. Eleinte mindig kifelé csúsztam, mert túlléptem."
Próbáld ki melyik szim produkálja ezt, az a jobb repmodellek közé tartozik.
A madár azért repül olyan szépen, mert nincs benne pilóta.hq_Reflected írta:Ha hozzányúlúnk, csak rontunk a dolgon" :![]()
-
1/3_vszd_Tazar
- VO101_Tom
Aztaqrva, ez tényleg csóválja a farkát

- VO101_Mate
Papi a születésnapján megjárta a tűzkeresztséget és gazdagabb lett egy légigyőzelemmel! Gratula!
Képek: https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Elég intenzív volt a program a földről nézve..15 perc tömény adrenalin
Azt viszont elárulhatná mit keresett a pedálok között az egyik felhúzás közben

-
VO101_Papi
Az államat bakkerVO101_Mate írta:Papi a születésnapján megjárta a tűzkeresztséget és gazdagabb lett egy légigyőzelemmel! Gratula!
Az utolsó képek egyikén látszik, hogy azért keményen megizzadtam, a haubéból csavarni lehetett a vízet
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
-
VO101_Lecsó
Gratula!
Ahogy nézem, Vári se fiatalodik.
Megnyugodtam...
Ahogy nézem, Vári se fiatalodik.
Megnyugodtam...
- VO101_MMaister
Papesz Gratula! A kepek alapjan megforgatott rendesen:)
- VO101_MMaister
Egy erdekes bejegyzes a Malev koppenhagai 1971 aug. 28-an lezuhant jaratarol. (Amelyiken Szentgyorgy Dezso is eletet vesztette)
http://balkanimozaik.blog.hu/2013/08/31 ... n=blhshare
http://balkanimozaik.blog.hu/2013/08/31 ... n=blhshare
- VO101_Sheriff
http://www.jetfly.hu/rovatok/tipusok/ja ... enlovagok/
"Pengéjén a második világháborús Pumák ma is érvényes jelmondata: Az ég a bátrakat szereti! "
Majdnem...
"Pengéjén a második világháborús Pumák ma is érvényes jelmondata: Az ég a bátrakat szereti! "
Majdnem...
A barátok jönnek mennek, az ellenségek meg csak gyűlnek...
- VO101_Tom
Bakker. Az a 23-asokon repült Sámán század jelmondata. Ugye ez csak vicc...?
Edit: közben megnéztem, és Ugrik Csaba ezr. Pápán repült, akkor onnan jöhet a jelmondat, és ez a 2.vh-s átkötés csak a cikkíró hibája lehet...
Edit: közben megnéztem, és Ugrik Csaba ezr. Pápán repült, akkor onnan jöhet a jelmondat, és ez a 2.vh-s átkötés csak a cikkíró hibája lehet...

- VO101_Sheriff
Remélem csak Tőrös volt figyelmetlen, mert a másik verzió égőbb lenne...VO101_Tom írta:Bakker. Az a 23-asokon repült Sámán század jelmondata. Ugye ez csak vicc...?
A barátok jönnek mennek, az ellenségek meg csak gyűlnek...