IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

Dumbo

Hát igen. A bénáknak egyik patch sem lesz jó soha. Jobb, ha áttérnek a WT-re :mf09:
Vagy legalább csendben maradnak, mint én eusa_whistle
VO101_Tom

Nem vagy te béna, ezt most miért mondod...?
Kép
Dumbo

Ezt a választ vártam :oops:
Csak jobban vonzom a bajt az átlagnál. Vmelyik este Saviék röhögtek is, mert ha volt egy kupacban akár 10 messer is, a spitek nyílegyenesen azonnal engem támadtak, egész este.
Ők meg nyugodtan lövöldözhették őket.
Viszont vagy hármat úgy ki ollóztam mint a pinty. Az előzőben nem igen sikerült ilyesmi, ez az új patch érdeme.
VO101_Tom

Dumbo írta:Ezt a választ vártam :oops:
Csak jobban vonzom a bajt az átlagnál. Vmelyik este Saviék röhögtek is, mert ha volt egy kupacban akár 10 messer is, a spitek nyílegyenesen azonnal engem támadtak, egész este.
Ők meg nyugodtan lövöldözhették őket.
Viszont vagy hármat úgy ki ollóztam mint a pinty. Az előzőben nem igen sikerült ilyesmi, ez az új patch érdeme.
Ja ja, azt hallottam élőben, fent voltam TS-en én is akkor :icon_crazy:
Kép
1/3_vszd_Tazar

Aki lelövi Gromitot, annak fizetek egy sört. A PK kettőt ér (ernyő semmit!).
Savas

1/3_vszd_Tazar írta:Aki lelövi Gromitot, annak fizetek egy sört. A PK kettőt ér (ernyő semmit!).
Az előző lelövések érnek? Párszor már lelőttem.
Német repterek környékén alacsonyan megtalálható. Alacsonyan közlekedik általában, biztosan szereti szívni a port, meg a sós levegő illatát.
Az angol gépek adottságait használja ki, mondjuk azokat jól. (ami nem nehéz, hiszen csak késbe kell rakni a gépet, és húzni a botot, amíg véres nem lesz a hasa :) )
Idegből nem szabad leállni ellene, higgadtan megfontoltan repülve egészen könnyen lelőhető. (mondom ezt én, aki agyf@szt tud kapni egy pillanat alatt).

Ha lelövődött ismét, majd csinálok róla képet, ha esetleg veszem is, akkor videó is lesz. ;)
VO101_Tom

Ezek szerint Hurkánnyal repked?

A Spitnek ezentúl nem szabad tépni, erre legyetek felkészülve, hogy az ügyesebb vörös pilóták hamar meg fogják tanulni, hogy nagy sebességen tartva, kis G-vel fordul a legjobban, ami elől nehezebb lesz lelépni, mint eddig! Viszont az is igaz, aki tépi neki, az megszívja.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Tom írta:Lefordítottam a 4.3 patch readme-t, itt elérhető:

http://www.pumaszallas.hu/letoltesek/il ... eadme.html

(az install meg a multis rész még nincs kint, de azokban nincs is lényeges infó)
Ez:
" FXAA bevezetve (a video settingsben át kell kapcsolni az off-ról bármire)."
Az Nvidia vezérlőpulton történő állítgatásra értendő, ugye?
VO101_Tom

VO101_NateDog írta:
VO101_Tom írta:Lefordítottam a 4.3 patch readme-t, itt elérhető:

http://www.pumaszallas.hu/letoltesek/il ... eadme.html

(az install meg a multis rész még nincs kint, de azokban nincs is lényeges infó)
Ez:
" FXAA bevezetve (a video settingsben át kell kapcsolni az off-ról bármire)."
Az Nvidia vezérlőpulton történő állítgatásra értendő, ugye?
Nem.
A játék video settingsben jobb felül van az antialiasing. Ott válassz ki valamit, az nvidia panelen meg hagyd, hogy a sw állítsa.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

ok. Érdekes, a kiskaliberem összetartása megmaradt, a 20-as átváltott defaultra.
VO101_Tom

VO101_NateDog írta:ok. Érdekes, a kiskaliberem összetartása megmaradt, a 20-as átváltott defaultra.
A conf.ini-t meg a beállításokat érdemes átnézni, mert új peccsnél ilyen előfordulhat. A video settings-et is nézd végig, hogy mindegyik ott van-e ahol kell.
Kép
V.4_Pogi

Úgy néz ki megtalálták az okát a messzer "túlzott" pontosságának, ha jól értem akkor nem számoltak a szárny hajlásával ill. rezgésével.

http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... php?t=9559

Jövő hétre megpróbálják kijavítani.
hq_Reflected

Felraktam az új patchet, és elveszett az összes kontrol beállításom :( Hiába próbálom utána betölteni, nem megy.
VO101_Tom

V.4_Pogi írta:Úgy néz ki megtalálták az okát a messzer "túlzott" pontosságának, ha jól értem akkor nem számoltak a szárny hajlásával ill. rezgésével.

http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... php?t=9559

Jövő hétre megpróbálják kijavítani.
Fogalmazzunk úgy, hogy én ezt erősen vitatom...
Meglátjuk mi lesz, majd írok ide ha biztosat tudunk.
Kép
VO101_Tom

hq_Reflected írta:Felraktam az új patchet, és elveszett az összes kontrol beállításom :( Hiába próbálom utána betölteni, nem megy.
Nálad ki van kapcsolva a steam cloud?
Kép
bfeca1229

Akkor csak sikerült valamit kibulizni a vörösöknek, vagy valóban el van rontva a BF-109 20milise?
VO101_Tom

Egyik sem.

A vörösöknek az a bajuk, hogy a patch óta jelentősen megnőtt a PK-k száma. Kb a gépek lelövésének a fele végződik ezzel. A korábbiakhoz képest ez jelentős változás, amiért egyértelmű, hogy bepróbálkoztak. És az első dolog amire gondolni tudnak, az az összetartás, mivel ez változott jelentősen. Volt aki normálisan állt hozzá, volt aki csak rinyált. A dolog vége az lett, hogy "utánanézünk".

Buzz első gondolata is a túl pontos 20-as volt, de szerintem ha 100 méterről lősz egy gépet ezekkel az ágyúkkal, akkor qrva mindegy a szórás. Az nem lesz igazán faktor. Viszont a megnövekedett PK nem csak a távoli lövéseknél lett több, hanem mindenhol. Csináltam egy videót nekik (http://youtu.be/6MCDX2mFS28), ha szerintük ez a 20-as "túl pontos", akkor kíváncsian várom, hogy szerintük mi az ami "elfogadhatóan pontatlan". A teszt persze csal egy kicsit, hiszen a nagy sebességű repülés és a tehetetlenség stabilizálja a gépet, ekkora kilengés nincs repülés közben, viszont a zavaró hatás igenis létezik, és látványosan nagyobb mint a kiskalibernél (és amint látható a lövedékek sokszor a gép mozgástól függetlenül lőnek össze vissza). Ebben a témában újabb fejlemény nincs, leírtuk a véleményünket (még jó pár vörös is, Philstyle is pl azt mondja, hogy a szórás szerintük sem rossz), várjuk, hogy Buzz kifejtse a sajátját.

Ami a 3.5 mil-es szórást illeti, az egy E-3-ason elvégzett valós tesztből jött, tehát a szárny vibrációt és lengést megoldotta anno az anyatermészet, nekünk nem kéne azt külön hozzáadni 8-)

Felmerült az is, hogy a lövedékekkel van a gond. Colander ellenőrizte a robbanás effektet, a repeszek szóródását és az okozott sérülés sugarát. "Papíron" nem volt bennük hiba, amit megerősített az éles teszt is. Azt találtuk, hogy csak közvetlenül kabin lövése okoz PK-t. Esetleg a szárnytő. De sem a szárny küldő része, sem a farokrészen robbanó 20-as nem. Szóval a túl erős 20-as robbanás elmélete is megdőlni látszik.

Az AP is téma, hogy a Spit hátpáncélja vajon meg tudta-e fogni a 20-as AP lövedéket. Mert a tesztnél úgy tűnt, hogy a Spit hátpáncélja nem igazán véd semmit. Erről nincs további info, de nagyon csodálkoznék, ha az a fél centis lapocska megfogta volna...

Téma lett a gépek kormányozhatósága is, ez nem mint hibalehetőség, hanem mint magyarázat. Szerintem is ez lehet a fő ok: a nagy állásszögű húzott fordulókban annyit javult a 109-es, hogy simán lehet célzott, pontos lövést leadni, ahelyett, hogy a gépek farkát vagy szárnyvégét lőnéd. Ha viszont a farok helyett a motor vagy a kabin kapja a sorozatot, akkor már meg is van a PK...
Kép
bfeca1229

Akkor most ezen mit lehet javitani, ha egyáltalán kell benne valamit javitani?
Érdekes ők meg éppen a messer hűtőjét lövik ki egy lövedékkel és szerintük ez így kurva fasza...
a könyveimben mindenhol azt olvastam, hogy az angol pilóták szerint az emilnek nagyon erős fegyvezete volt, tehát mikor befigyelt a 20 milis akkor az odabaszott a tommyknak! Ezek tények.
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Megnéztem a videót Tom, egy dolog ütött szöget a fejembe: arra mi a magyarázat hogy a 109-es jobbra-balra, fel-le leng tüzelés közben a Spit pedig elkezd "eléhordani", azaz megemeli az orrát? Hurricannél még hangsúlyosabb, ott jobb-bal irányú mozgás szinte nincs is.
VO101_Tom

A mesza hűtője az egyik legsérülékenyebb része volt a 109-esnek. Olyannyira, hogy az F-re át is tervezték teljesen, a kabinból el lehetett zárni az oldalakat külön-külön ha sérültek. Az angliai csatában nagyon sok 109-es veszett a csatornába, mert egyik hűtő ellövése kiüríti az egész rendszert.

A németek azt írták róla, hogy találat esetén átlagosan 5 percig járt még a motor. A 20%-al megnövelt hűtővíz mennyiséggel ez a játékban is elérhető, persze nem full gázon tolva a sérülés után.

Most olvasom a fórumon, a Spitnek a "péncéllemeze" 4mm-es volt a pilóta mögött, és 6 mm-es a fejnél... ppffhh... és ezek még gondolkoznak rajta, hogy "talán" az megfogja a 20-ast. :icon_crazy: Vicc...
Kép
Válasz küldése