Amúgy kipróbáltam ezt a sweetFX-et. A színeffektek nem tetszenek úgyhogy azokat kikapcsoltam, de a vonalakat úgy simítja, mint a kisangyal
IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- hq_Reflected
ennél kevésbé odaillő zenét keresve sem találhattak volna
Amúgy kipróbáltam ezt a sweetFX-et. A színeffektek nem tetszenek úgyhogy azokat kikapcsoltam, de a vonalakat úgy simítja, mint a kisangyal
- VO101_Tom
Igen? Na azt megnézem majd én is.
Az éjszakai, késő esti pályákon sokat sötétít, én azért nem használtam eddig...

- VO101_Mate
Nem a lentebbi video kapcsán írom (nem láttam, nem akarom a mobilnetet terhelni vele), hanem korábbi dolog.
A be"zoom"olós nézetet én legszívesebben megszüntetném. Annyira irritál amikor azt látom a videókon hogy úgy dogfightolnak emberek hogy amint távolabb kerül egy gép már nyomják is be a max. zoomot és azzal követik.
Ez nem fordult meg más fejében? Vagy úgy gondolják hogy rontana a játékélményen?
A be"zoom"olós nézetet én legszívesebben megszüntetném. Annyira irritál amikor azt látom a videókon hogy úgy dogfightolnak emberek hogy amint távolabb kerül egy gép már nyomják is be a max. zoomot és azzal követik.
Ez nem fordult meg más fejében? Vagy úgy gondolják hogy rontana a játékélményen?
- VO101_Tom
Persze, hogy volt téma ez is, de ez a PC-s játékokhoz tartozó szükséges rossz
Az emberi szem 90 fokos FOV-ot lát, viszont a monitorod max olyan 30-at takar ki. Ha 30-as FOV-ot állítasz, akkor látod olyan méretben, olyan távolinak a műszereket, mint valóságban lenne, akkor látod normál méretben a távoli gépeket is. Csak akkor rohadtul csőlátásod van. Ezért engedik, hogy a monitoron 90 FOV-ig ki-zoomolj, hogy a térlátásod meglegyen.
Szóval nem a közelítés a "természetellenes", hanem a távolítás
(más. Szombaton nem reppennél clod-ban, ha már itthon vagy úgyis?
)
Az emberi szem 90 fokos FOV-ot lát, viszont a monitorod max olyan 30-at takar ki. Ha 30-as FOV-ot állítasz, akkor látod olyan méretben, olyan távolinak a műszereket, mint valóságban lenne, akkor látod normál méretben a távoli gépeket is. Csak akkor rohadtul csőlátásod van. Ezért engedik, hogy a monitoron 90 FOV-ig ki-zoomolj, hogy a térlátásod meglegyen.
Szóval nem a közelítés a "természetellenes", hanem a távolítás
(más. Szombaton nem reppennél clod-ban, ha már itthon vagy úgyis?

- hq_Reflected
Eszméletlenül sötétít az amúgy is sötét játékon, és nekem az eredeti színvilág nagyon bejön amúgy is. Csak simán bemásolod a steames folderbe a sweetFX fileokat, megnyitod a "settings" filet, és a legelején 0/1-el ki-be lehet kapcsolni a funkciókat. A simítást meghagytam ,a színmódosításokat, meg a technikolor effektet kikapcsoltam, és így nagyon fasza.VO101_Tom írta:Igen? Na azt megnézem majd én is.
Bliss beállításával is mentem ,de télen délben olyan sötét volt, mint naplemente után. De legalább szarul is nézett ki
- VO101_Tom
Legalább nem látod a téli tájat
(Az nekem nagyon nem tetszik)

- VO101_Mate
Úton leszek hétvégén. De amúgy se ígérném, egyelőre szanaszét van mindenem. Ráadásul a Steam-et egyelőre el se merem indítani a frissítések miatt.VO101_Tom írta:
(más. Szombaton nem reppennél clod-ban, ha már itthon vagy úgyis?)
- hq_Reflected
Na itt a SweetFX-em. A zip tartalmát tegyétek a steames CloD főfolderbe úgy ahogy van. Ezek az én beállításaim, kisimítja a vonalakat, és ad egy hangyafasznyi kontrasztot meg színszaturációt, hogy kicsit valósághűbbenn nézzen ki.
http://we.tl/sYGEWL0VEp
- VO101_MMaister
Mukodik! Nem drasztikus az elsimitas, de sokat dob rajta! Koszi!hq_Reflected írta:Na itt a SweetFX-em. A zip tartalmát tegyétek a steames CloD főfolderbe úgy ahogy van. Ezek az én beállításaim, kisimítja a vonalakat, és ad egy hangyafasznyi kontrasztot meg színszaturációt, hogy kicsit valósághűbbenn nézzen ki.
- hq_Reflected
Na, örülök. A szaturációt lehet kicsit eltúloztam ,mindenesetre a settings.txt-t kell maszírozni, 1000 féle beállítási lehetőség van.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Ezzel online war játszható, vagy csalásnak minősül?hq_Reflected írta:Na, örülök. A szaturációt lehet kicsit eltúloztam ,mindenesetre a settings.txt-t kell maszírozni, 1000 féle beállítási lehetőség van.
- V.4_Pogi
Ezt a részét nem ellenőrzik, meg szerintem nem is minősül csalásnak és én is használtam már war-on,nem volt következménye. Egyébként ki be kapcsolható egy gombnyomással.VO101_NateDog írta:Ezzel online war játszható, vagy csalásnak minősül?hq_Reflected írta:Na, örülök. A szaturációt lehet kicsit eltúloztam ,mindenesetre a settings.txt-t kell maszírozni, 1000 féle beállítási lehetőség van.
Ha engem kérdezel, én azt mondom csak hátrányod származik majd belőle, mert az élsimítás rontja a távoli kontaktok észlelését, plusz sötétebbé is válik a kép ami miatt meg földháttérben nem látod a gépeket. Ezért nem is használom már.
- VO101_Tom
Ez nem csalás, nem is tudná figyelni a program.
Annyi van vele csak, hogy TF által nem ajánlott, vagyis ha nem működik, akkor így jártál (új patch installálása előtt érdemes leszedni, Widukindnak volt vele baja pl).
Annyi van vele csak, hogy TF által nem ajánlott, vagyis ha nem működik, akkor így jártál (új patch installálása előtt érdemes leszedni, Widukindnak volt vele baja pl).

-
VO101_Lecsó
Ezt a sweetfx-et más progi kapcsán már láttam, FSX azt hiszem. Ott is áradoztak róla, hogy milyen sokat javít a kinézetén. Amit feltöltöttél ide, az csak valami config fájl, vagy az egész progi? Nem értem miről van szó, így lehet, hogy hülyeséget kérdezek.
- hq_Reflected
Az az egész progi. Vagyis egy csomó file amit bemásolsz a játék főfolderébe. És van benne egy settings.txt amin állíthatod az effekteket.
-
VO101_Lecsó
Ezek szerint mindennel működik ugyanez a cucc?
- hq_Reflected
Elvileg...bár más más játéknál más más folderbe kell rakni. Talán az indítófile határozza meg, nem vágom pontosan.
-
VO101_Lecsó
És az fsx-el próbáltad már?
- hq_Reflected
Nem még. BoS-sal próbáltam ,de nekem nem indul vele. Ott is van valami trükk biztos.
- VO101_Tom
FSX-el is működik, csak be kell rángatni az exe mellé a mappákat és a fájlokat.