IL-2 STURMOVIK: Battle of Stalingrad

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Mate

hq_Reflected írta:
A fő probléma az, hogy 40-50 fokos alfával semmi nem repül
De, F-18-as :D
VO101_Tom

Ez a téma eredetileg is az előrendelőknek fenntartott topikban volt? Úgy emlékeztem, hogy a general discussionban indítottad, de csak a nevedre keresve találtam meg a zárt részen...
Kép
VO101_Lecsó

VO101_Mate írta:
hq_Reflected írta:
A Space Shuttle meg 90 fokos alfával repül, mikor visszatérés közben fékez! És közben be van döntve jobbra vagy balra 90 fokkal. Na az aztán a repcsi!!!

Amúgy sok minden képes 50 fokos alfával repülni, a kérdés az, hogy meddig...
hq_Reflected

VO101_Tom írta:Ez a téma eredetileg is az előrendelőknek fenntartott topikban volt? Úgy emlékeztem, hogy a general discussionban indítottad, de csak a nevedre keresve találtam meg a zárt részen...
átrakták.

Quax 90 éves Luftwaffés haverja:
"Ein kurzer Druck am Stick, und in weniger wie einer Sekunde warst Du im Messerflug" "Um Steuerkräfte hast Du DIr nie Gedanken gemacht." "Wenn Dir schwarz wurde, hast Du kurz nachgelassen"
"Ein paar Zentimeter am Stick haben gereicht" "Die 190 hatte deutlich mehr Kraft und Steuerwege gebraucht" "Die Emil war zur Fritz wie Tag und Nacht"
ford:
A short push on the stick and in less than a second you were in a vertical side slip (i think that's what Messerflug is called in English...). You didn't worry about stick forces. When you were blacking out, you eased off a bit.
A few cm on the stick were enough. The 190 needed considerably more force and leverage. The difference between Emil and Fritz (109 E and 109 F series) was like between day and night.
szabad ford:
egy pillanatra előrenyomtad a botot, és egy másodperc múlva már késben folt a gép. Nem aggódtál a kormányerők miatt. Amikor elkezdett a világ elsötétülni, csak visszaengedted kicsit.
Pár centi a boton elég volt. A 190-nél sokkal többet kellett kitéríteni, és nagyobb erővel is. Az Emil és a Fritz közötti különbség olyan volt mint az éjszaka és a nappal közt
VO101_Tom

hq_Reflected írta:
VO101_Tom írta:Ez a téma eredetileg is az előrendelőknek fenntartott topikban volt? Úgy emlékeztem, hogy a general discussionban indítottad, de csak a nevedre keresve találtam meg a zárt részen...
átrakták.
Na, nekem ez a hozzáállás gusztustalan nagyon a 777-ben. Hozzászólni, elmagyarázni, vagy csak annyit mondani, hogy egyáltalán érdekli-e őket az a több száz komment, arra nem veszik a fáradságot, de eldugni, hogy az ne is lássa, aki csak most gondolkozik hogy megvegye-e, na arra már van eszük. :roll: Mint amikor múltkor beírta egy faszi az egyik youtube-os dev update-re hogy "hú, mi ez? újabb il-2? évekig a kedvencem volt" (látszott, hogy nincs képben, hogy ez mi és hogy), annak egy qrva szóval nem mondták, hogy ennek nincs semmi köze a régi il-2-höz, egyből nyomatták a preorder linket, hogy itt van, vegyed vegyed minél előbb. Ez például, hogy il-2 néven adják el, nem pedig Rise of Flight - Battle of Stalingrad néven, ez nálam már átverés kategória...
hq_Reflected írta:Quax 90 éves Luftwaffés haverja:
"Ein kurzer Druck am Stick, und in weniger wie einer Sekunde warst Du im Messerflug" "Um Steuerkräfte hast Du DIr nie Gedanken gemacht." "Wenn Dir schwarz wurde, hast Du kurz nachgelassen"
"Ein paar Zentimeter am Stick haben gereicht" "Die 190 hatte deutlich mehr Kraft und Steuerwege gebraucht" "Die Emil war zur Fritz wie Tag und Nacht"
Ilyesmikről csomó beszélgetés volt TF-en belül, mármint a visszaemlékezésekről, combat reportokról. Ezekkel az a legnagyobb gond, hogy pontatlanok, és a körülmények, amikben az események lezajlottak, azok kivétel nélkül ellenőrizetlenek voltak. Mondok egy példát. Minden pilóta, aki a háború után könyvet írt (voltak nem is kevesen), azok úgy élték meg a háborút, hogy ők a legtöbb vagy akár az összes légi harcból győztesen jöttek ki (Kozsedubtól kérdezték egy interjúban, hogy szerinte melyik gép volt a 2.vh legjobb vadászgépe. Azt válaszolta: "A La-7. Remélem nem kérdezi meg, hogy miért..."). Az, hogy egyik másik gép jobban fordult, nem tudni, hogy csak magasabbról/gyorsabban jött, vagy tényleg sokkal jobb volt. Legtöbbször arról sincs infó, hogy ki és milyen állapotban ült a másikban. Szóval elég ingoványos talaj, ezért TF-en belül szinte kizárólag az egykori tesztrepülések alapján, az akkor készült jegyzőkönyvekből tudunk dolgozni. Ha ennek a Quax-nak van bármi írott dokumentuma, annak nagyon örülnénk, de sajnos sztorizások alapján nem lehet FM-et programozni.

Hogy hívják egyébként az idős pilcsit? Hol repült? Ezt lehet tudni?
Kép
hq_Reflected

Persze, nem is bizonyít semmit, csak érdekes ezeket olvasni.

Amúgy azt írta, hogy nem szeretné viszont látni a nevét fórumokon, szóval így zárt körben mondom csak:

Heinz Marquardt kísérője volt, 33 győzelemmel. 44-ben elfogóvadász volt aztán ment a keleti frontra a JG51-be. A háború végén Dora-kat repült, előtte meg vitorlázott.

Állítólag néha átadják neki a botot és a mai sportrepülőkkel fogócskáznak. Az öreg még mnidig úgy repül, hogy senki nem tud mögékerülni :D
VO101_Lecsó

hq_Reflected írta: Állítólag néha átadják neki a botot és a mai sportrepülőkkel fogócskáznak. Az öreg még mnidig úgy repül, hogy senki nem tud mögékerülni :D
Felejtsd el, ilyen nincs!
Biciklizni nem lehet elfelejteni, repülni sem. De az biztos, hogy aki nem repül rendszeresen, az nem tud jól repülni. Ez igaz a vitorlára is, de egy motoros gépre, pláne egy sportrepülőgépre vagy egy vadászra, ami még ki is van hegyezve, arra fokozottan igaz. Minden tiszteletem a veteránoké, főleg azoké, akik nem csak a felhőket kergették. Én csak 180-200 órát repültem, azt is motor nélkül, 10 éve semmi, de az biztos, hogy ha most beülnék egy Jantárba vagy egy Kisvasba, nem érezném biztonságban magam. Egy iskolakört lenyomnék bármikor, de mondjuk egy félfordulatos dugót már nem szívesen vernék le egyikkel sem. És hol van ez egy vadászgép üzemeltetésétől...

Az emlékekről meg annyit, hogy az idővel sokat tudnak ám szépülni. Az öreg mondataiból is süt a mese. Mi az hogy "egy másodpercen belül", meg "egy pillanatra előrenyomod"? Meg éjszaka meg nappal közti különbség... Erre építik majd a flight modellt? Akkor melyik fog előre fele repülni, és melyik hátra? :D
Igazából minden gépet egy adott tesztprogram alapján kellene összehasonlítani, akkor lehetne mondani valamit arról, melyik jobb vagy rosszabb egyes helyzetekben.
VO101_Mate

VO101_Lecsó írta:
VO101_Mate írta:
hq_Reflected írta:
A Space Shuttle meg 90 fokos alfával repül, mikor visszatérés közben fékez! És közben be van döntve jobbra vagy balra 90 fokkal. Na az aztán a repcsi!!!

Amúgy sok minden képes 50 fokos alfával repülni, a kérdés az, hogy meddig...
Ugyan már, az kényszerleszáll, nem repül!
hq_Reflected

A srác meg akar győzni hogy az ne mtöbb mint 15 fok. Ez az én trackem ,csak lassítva csinált egy videót belőle a szrányvéget nézve:

http://youtu.be/P3hEUtUJ3TM

Nekem még mnidig soknak tűnik...
VO101_Tom

Most olvasom, hogy a zárt topikban arról panaszkodnak, hogy hosszú sorozat lövésekor a fegyver pontossága szemmel láthatóan romlik (fegyver felhevül?), és az egyébként is szarabb F-4 olyan lesz mint egy shotgun. Kíváncsi vagyok, erre vajon mi lesz a magyarázat... :roll:

109:
Image

LaGG:
Image

Kicsit szar a videó, de a lényeg látszik:
Kép
hq_Reflected

Így van. Ez a hevülés már RoF-ban benne volt, az I.vh-ban ez még valósághű is ,nem tudom a másodikban is ilyen para volt-e. Mindenesetre a Lagg pontos marad viszonylag, a 109 meg van hogy a célkörön kívülre is megy már. Nagy a felháborodás, csak kijavítják majd..
VO101_Tom

És az 1.vh-ban mekkora volt a szórás változása? Mondjuk mil-ben? Van erről írásos tesztjük, vagy ezt is amolyan sacc/kb -ra ment?

ww2-es gépeknél egyik manual sem ír semmilyen korlátozást, ami a fegyverek lövésszámára vonatkozna. Valszeg a nagyobb repülési sebesség, vastagabb csőfal miatt nem volt gond a hűtés.

De ha lett is volna változás, ez akkor is nevetséges. A ww2-es gépeken 3, 6 esetleg 9 mil volt a szórás (attól függően, hogy hova volt szerelve, épp most volt erről szó TF zárt topikban). A 109-es motorra szerelt géppuskáinak átlagosan 6 mil a szórása (ami azt jelenti, hogy 1000 méteren 6 méter átmérőben csapódhat be). A revi kör az kvázi 100 mil-es szórást jelez (1000 méter távolságban 100 méteres kört rajzol ki az üvegre), de gondolom azok a nyomjelzők nem 1000 méterre voltak, ergo az a szórás még nagyobb. 200 mil? 300? a 6 (!) helyett... :roll:
Kép
hq_Reflected

Nem tudom h van -e adatuk, ekkora szórásig sosem jut, mert ha hosszú sorozatot lősz, elakad a fegyver. Akkoriban csak nagyon rövid sorozatokat volt érdemes leadni.

amúgy BoS-ban nem ez a legnagyobb baj a fegyverzetnek ,hanem hogy kb olyan hatásos, mint CloD-ban amikor az easy gunnery be van kapcsolva. magam is meglepődök néha hogy egy fél mp-s sorozat és lángba borul a Lagg...fura...
VO101_MMaister

Tovabbra is egy Alfat elemezgettek. Mivel vagy nincs kapacitasuk, vagy nem is akarnak valaszolgatni a felvetesekre, csak idegeskedik az ember, es probalja kitalalni, hogy ez meg ez vajon igy marad e. Ez persze nem valami fair policy, tekintve mennyi penzzel huztak le a nagyerdemut.

En oszinten szolva orulok, hogy nem fizettem elo ra, mert egyszeruen nem akarok ezekkel a dolgokkal foglalkozni, amig nem rakjak ra a kesz tablat. Tom tiszteletpeldanyat is ezert nem probalgatom.

RoF-ban sok mindent el lehetett sutni a felfegyverzett UL gepekkel, es azok kepzeletbeli FM-evel. Ez itt most mas kategoria.

Nyilvanvaloan mindket felvetes (a papirrepulo FM es a soretespuska MG) teljesen jogos, ha igy marad akkor maradok CloD-ozni es varom a DCS-t. Erdekes modon a DCS-P51-ben sincs korlatozva a botero, meg sem csinal ilyet a gep, ha ide-oda kiterited a kormanyokat.
hq_Reflected

Amúgy mindezek ellenére egyáltalán nem rossz, sőt! Nekem már jobban tetszik bizonyos aspektusokból, mint a CloD. Nagyobb benne a potenciál, kérdés mit hoznak ki nyárra belőle.
VO101_Tom

Nagyon én sem folytam bele, csak meglepett ez a dolog, hogy érdekes a LaGG-nak jó a meszának vajon miért nem...? Meg azért ezt az "alfa" dolgot egyre nehezebb lesz ráhúzni a hibákra, elvileg pár hónapon belül ennek már meg kéne jelennie, és a térképekből, a többi 6-8 gépből még semmit nem láttunk... offline campaign-ről meg az online fícsörökről ne is beszéljünk.
Kép
VO101_Tom

hq_Reflected írta:Amúgy mindezek ellenére egyáltalán nem rossz, sőt! Nekem már jobban tetszik bizonyos aspektusokból, mint a CloD. Nagyobb benne a potenciál, kérdés mit hoznak ki nyárra belőle.
Mint pl? Mi tetszik jobban?

(félre ne értsd, nem vitatni akarom a szubjektív dolgokat, csak kíváncsi vagyok. És persze a TF is az :icon_crazy: A földi gépek mozgása pl teljesen át van dolgozva TF 4.01-ben (bétában már benne is van), mert Buzz-ék kipróbálták a BoS-t, és ez a része mindenkinek tetszett, visszajött IvanK, és pár hát alatt összekalapáltak egy olyan rendszert, ami szerintem (is) sokkal jobb mint a mostani (mondjuk az is igaz, hogy nem a BoS kapcsán jutott eszükbe, korábban is rajta volt a tennivalók listán, de csak 5.0-hoz akarták megcsinálni). A Propwash effekt még hiányzik, de ahhoz más fájlokat kell piszkálni, az még kicsit odébb van. Viszont a farokkerekes gépek másképp mozognak, nehezebb felszállni, leszállni, az oldalszélre nagyon érzékeny - fontos lesz pl szélirányt nézni felszállás előtt, ami eddig teljesen lényegtelen volt, érzékenyek a lengésre, földön fordulózásra. Ha megindul a segge, akkor azonnal korrigálni kell, mert magától nem fog egyenesbe állni - szóval olyasmi mint a DCS P-51 vagy a BoS...
Kép
hq_Reflected

Ami már most nagyon tetszik benne az egyrészt a grafika, meg a megvilágítások. A CloD emellett néha képregénynek tűnik. Gyönyörűen meg van csinálva a föld is - még ha csupa hó is - az apró gödröcskék, sokkal jobban érzed a távolságokat is.

A földi irányítás zseniális, az első szim ahol a Tobak-könyvekben olvasottak visszaköszönnek. Tényleg kihívás felszállni a Messzerrel, leszállni úgyszintén.

A FFB zseniálisan van kidolgozva, pontosan érzed a légáramlatot az egyes kormányfelületek felett, legyen az sebesség, vagy a földön egy gázfröccs. ez nagyon sokat dob az érzeten.

És legfőképpen a repülésérzet. Ezt nehéz megfogni, és furán is hangozhat a fent említett anomáliák mellett, de mégis valahogy sokkal kevésbé van előre programozott érzete, mint a CloD-nak. CloD-ban a gépek mintha sínen mennének, itt pedig valahogy "érzed a levegőt". Tényleg repkedni kell vele pár órát, mert nem tudom jobban megfogni. Amúgy az is sokat dob, hogy eszméletlen jó a "szélhang" a motorhang mellett, hallod ha csúszik a gép, szinte hallod az alfát is (mind a 40 fokot :icon_crazy: )

A TF 4.01 elég jól hangzik, remélem hamarosan kijön. A földi kezlés mnidig nagy hátránya volt a CloD-nak. (A botrányos AI mellett)
VO101_Tom

Értem, köszi. A fényekkel egyetértek, a földi mozgást már írtam is. Az FFB-t nem figyeltem még, a repülés érzetről nekem más a véleményem.

Szerintem a BoS gépek túlságosan instabilak a levegőben (lehet, hogy az eltérő bot kezelési koncepció miatt, nem tudom), amin az oldalkormány vagy az állásszög anomáliái sem segítenek. A szélhang engem kifejezetten idegesít, ilyen súrlódásos hang nagy állásszögön sincs a gépekben. Mire föl lenne? Itt nincsenek dúcok meg kábelek, amik zenélnének (rof os örökség ez is). De ha lenne is, azok a rohadt nagy hajtóművek elnyomnak minden mást. Az biztos, hogy a clod ezt nem fogja átvenni 8-)

A TF 4.01 beta-t teszteljük, ha hétvégéig nem jön elő nagy bug, akkor ez már véglegesnek tekinthető. Az AI kódolása még odébb van, az hatalmas meló és egyenlőre nincs szabad ember rá. Azt viszont megoldották, hogy az AI most már nem ütközik a földbe (az új FM, új kormányerők miatt tette ezt). Nem akarom az összes újdonságot előre lelőni, de a gépek csillogása is változik 4.01-ben, meg a talaj textúra is kap felületi érdességet, bump map-ot pl. Ja és a gépek is :)
Kép
Savas

Plusz a Messzer úgy lesz elkqrva, ahogyan még sohasem. :XD
Bocsánat, de átmentem negatívba.

B.Ú.É.K a tisztelt kollégáknak.

~S!~
Válasz küldése