IL-2 STURMOVIK: Battle of Stalingrad

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

hq_Reflected

Na most ezt egy csomóan azzal magyarázzák ,hogy a BoS -ban nincsl imitálva a bot erő, mint CloD-ban, ahol beleszámolják hogy egy emberi kar mekkora erőt tud kifejteni, és ebből arra a következtetésre jutnak, hogy a BoS jobb mint bármi. Hát ez nekem akkor is k*rvára hihetetlen, és nem magyarázza ezt a viselkedést. Valami nagyon off. Ha ez így marad akkor irány vissza a CloD-ra.
Herr Laca

hq_Reflected írta:Na most ezt egy csomóan azzal magyarázzák ,hogy a BoS -ban nincsl imitálva a bot erő, mint CloD-ban, ahol beleszámolják hogy egy emberi kar mekkora erőt tud kifejteni, és ebből arra a következtetésre jutnak, hogy a BoS jobb mint bármi. Hát ez nekem akkor is k*rvára hihetetlen, és nem magyarázza ezt a viselkedést. Valami nagyon off. Ha ez így marad akkor irány vissza a CloD-ra.

Idióták.
Így nem viselkedik repülő eszköz .
De csak kijavítják. Ha meg nem akkor így jártak.
VO101_MMaister

Nem probaltam meg a BoS messzert. A videobol nem derul ki mekkorak a kormanykiteresek es mekkora a sebesseg.

Mindenesetre furcsa, mert a gep lenduletebol eredo iranystabilitasa joval nagyobb, mint hogy egy relativa kis oldalkormanyfelulet igy dobalja ide-oda. A magassagit illetoen ilyen hirtelen es nagy allasszogvaltozasok nem tunnek realisank, sokkal hamarabb atasne a gep. Persze ezek csak megerzesek.

Egyebkent en hive vagyok annak, hogy ne korlatozzak a kormanymozgast mint a CloD-ban.
VO101_Sanyo
Site Admin

hq_Reflected írta:1:30-tól ott a FM probléma lényege. És egy csomóan védik. Mit gondoltok?
Azt, hogy nagyon furcsa. Mintha hurkapálcika végén lóbálnák a gép modelljét.
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Tom

Nem tudom, hogy ezeket a kritikákat mennyire veszik komolyan. Sajnos a fórumon nagyon sok az olyan kommentelő, aki körbepisili magát, és ajnározza őket, bármit is adnak nekik. LaGG FM-re írták csomóan, hogy "best FM ever", amikor még a fejlesztők is azt mondták, hogy nincs kész. Vagy amikor bejelentették, hogy az early beta-ban (amiért ugye részben kifizették a 90 dodót nem is kevesen) csak a LaGG3 lesz fegyver nélkül, heti három nap, akkor is ment a fórumon, hogy "mennyire jó ez így, mert most legalább a sok dogfight helyett megismerik az emberek a gépeket". Nem vicc, tényleg ilyeneket kommenteltek, én meg csak pislogtam, hogy "na nemár".

Ezek mellett elég nehéz keresztülvinni egy olyan témát, hogy szerinted ez vagy az szar...

Majd a rudder érzékenységről szóló topikodban is meg fogják magyarázni, hogy a beállításaid szarok, vagy hogy a valódi gépek tényleg így repülnek. :roll:

Egyébként a játék készültségi szintje (30%) nem azt jelenti, hogy az FM is csak 30%-ban van kész. Hiszen a ROF-ban már van nekik egy működő modell. Ha az olyan pontos és jó lenne amilyennek mondják, akkor kicsit erősebb gépeket, kicsit nagyobb súllyal is tökéletesen kellene tudnia kezelni. Nem hiszem, hogy súlyban mondjuk egy Gotha könnyebb lenne mint a LaGG vagy a mesza. Vagy hogy a fizika törvényei olyan sokat változtak volna az a 20-25 év alatt :icon_crazy:
Kép
hq_Reflected

Már meg is magyarázták. Egyik azzal jön, hogy ha a valóságban is hátra tudnám rántani a botot erővel, és bírná a szerkezet, a gép ugyanígy viselkedne ....BULLSHIT. A másik meg most közli hogy Yak-52-es pilóta és a BoS FM teljesen jó. Ennyi erővel mehetnék templomba is evolúcióelméletről vitatkozni.

RoF-ban a hibák kijavításáért évekik kellett siránkozni, komplett tanulmányt állítottunk össze páran egy-egy témáról eredeti dokumentumokkal. Orosz hozzáállás: ez van, ezt kapod, ez így jó.

Az a szomorú, hogy ha kikalapálnák tényleg sokkal jobb lehetNE mint a CloD...
VO101_Tom

hq_Reflected írta:Már meg is magyarázták. Egyik azzal jön, hogy ha a valóságban is hátra tudnám rántani a botot erővel, és bírná a szerkezet, a gép ugyanígy viselkedne
Ez a magyarázat egyrészt nem igaz, másrészt azon a vonalon is gáz, hogy egy szimulátornak azt kellene szimulálnia, hogy mire volt képes a gép anno, nem pedig azt, hogy mire lett volna képes ha nem veszünk figyelembe olyan alap dolgokat mint a túlterhelés, tehetetlenség, kritikus állásszög, dinamikus átesés és hasonlók. Csupa lényegtelen sallang, ami elvonja a figyelmet a légi harcról mi? (amit anno a CEM-re mondtak LOFT-ék) :icon_crazy:

Azt azért még hozzátenném, hogy az ilyen fórum beírásoknál csak azokra érdemes reagálni, amit a fejlesztők írnak be. Én pl ezért hanyagolom már jó ideje a fórumozást ott, qrva sokan indítanak mindenféle szavazást, meg osztják az észt kvázi minden alap nélkül, csak amikor rákérdezel, hogy ezt vagy azt honnan tudja, akkor jönnek azzal, hogy "jaaaa, sehonnan, csak én azt hiszem ez így lesz". :icon_ohmygod:

Egyébként ez a fajta "zsinóron húzás" még nagyon jellemző volt egy másik szimulátornál, az Aerofly FS-nél. Pedig az is jól indult, nagyon szép megoldások voltak benne, de a legnagyobb baj az volt, hogy a repmodellt RC repülőgépmodellek alapján csinálták (korábbi programjaik RC szimulátorok voltak). És pont a nagy tömegből és tehetetlenségből adódó mozgások hiányoztak, egy sima orsózásnál vagy egy fordulóban is azt érezted, hogy valahogy túl gyors és túl stabil minden manőverben.
Kép
VO101_Tom

hq_Reflected írta:RoF-ban a hibák kijavításáért évekik kellett siránkozni, komplett tanulmányt állítottunk össze páran egy-egy témáról eredeti dokumentumokkal. Orosz hozzáállás: ez van, ezt kapod, ez így jó.
Ez nekem új, én teljesen mást hallottam róluk 8-)
Kép
Sakkay

De megcsinálták. És azért azt ők, ellentétben más oroszokkal ;) , sosem mondták , hogy ez van.
Pl. még most a múlt héten is jött a ROF-hoz javítás meg egy gép, pedig gondolom sem anyagilag, sem munkában már nem nagyon éri meg nekik.
Viszont ha valaki annyira nyomja, hogy ez így jó, meg ő pilóta és repüli, akkor nosza felveszi :lol: (úgyis az oroszok szeretnek mindent felvenni kamerán), aztán máris elhiszem , hogy van ilyen lehetetlen viselkedés a levegőben. :lol:
VO101_Lecsó

Amit soha nem fognak tudni lemodellezni rendesen egy pc szimulátorban, az a levegő áramlása. Egy repülő meg sajnos ettől függően repül vagy nem repül. Innentől kezdve az ilyen scriptelt fm-ek mindig furcsaságokat fognak művelni, főleg a szélsőséges tartományban, mint pl az oldalkormány lépkedés-farokcsóválás tipikus példa erre.
Belengetem oldalkormánnyal, oszt ha elkapom a ritmus, kilincsel megyek előrre. A legyezőnyomaték attól függ csak, mennyire léped az oldalkormányt. Azt már nem veszi figyelembe, hogy a vezérsíkok is áteshetnek. Márpedig ha átesik, akkor kb nulla a kormányerő. Meg hogy a törzs leárnyékolja az egyik szárny kétharmadát, na azon vajon mennyi felhajtóerő termelődne?
Nem is érdemes ezeken rugózni.
hq_Reflected

Nekem ne mondja senki hogy ez az alfa normális. Még a fele se lenne az.

BoS vs CloD:

http://youtu.be/BguS-PzFuz4
VO101_Tom

Kíváncsi lennék arra, hogy az FM-et mennyire mondják befejezettnek a fejlesztők. Erről nem olvastál valamit? Bevallom, én csak a dev update-eket szoktam olvasni, a fórum többi része nagyon "híg", rengeteg a felesleges szócséplés, amihez a fejlesztőknek közük sincs :roll:
Kép
Herr Laca

hq_Reflected írta:Nekem ne mondja senki hogy ez az alfa normális. Még a fele se lenne az.

BoS vs CloD:

Gyó az:) Micsoda manővereket lehet majd csinálni:)
Mint a Star Wars ban a TIE vadászokkal:))
VO101_NateDog
Kapcsolat:

hq_Reflected írta:Nekem ne mondja senki hogy ez az alfa normális. Még a fele se lenne az.

BoS vs CloD:

Ez rossz, nagyon rossz így.
VO101_MMaister

Hat ez nem maradhat igy. Szerintem nem is fog, mert ez igy kb. vicc kategoria.

Csak tippelek, de mivel azt irtak, hogy a repmodell mar 90%-os, itt lehet hogy valami attol kivuleso, altalanos fizikai modellezes nem teljes meg.
VO101_Tom

Ha átfutod a topikot, amiben reflected felvetette a túl érzékeny oldalkormányt, ott többen vannak akik azt bizonygatják (RL pilótaként), hogy ez teljesen rendben van így. Igaz, sokan mások meg azt írják, hogy nem jó. Kíváncsi leszek, hogy Jasonék melyik tábornak adnak igazat. Illetve, hogy egyáltalán reagálnak-e rá. A korábbi fórumozásokból kiderült, hogy az angollal a legtöbb fejlesztő eléggé hadilábon áll, és inkább azokkal a problémákkal foglalkoznak, amik az orosz nyelvű fórumon hoznak fel (dev update Q&A is azokból szemezget legtöbbször). Lehet, hogy beszélni kellene pár orosszal, hogy "ugye ők is észrevették mennyire szar a LaGG FM"? :icon_crazy:
Kép
hq_Reflected

Engem meggyőztek, hogy nem az a baj, hogy a boterő nincs modellezve, tehát mindig ki tudjuk téríteni. Ez a Quax nagyon vágja a dolgokat, dumáltam vele élőben, a repülőklubbjában van egy ex 109 pilóta, a bácsi még mindig kőkeményen tolja :) Állítólag a 109-esen a boterők ugyan nagyobbak mint egy Spitfire-ön, de kisebbek, mint egy mai gépen (nyilván sebességgel változik, de most a görbék relatív elhelyezkedéséről van szó.

A fő probléma az, hogy 40-50 fokos alfával semmi nem repül (én annyit látok a videón), főleg nem pattan vissza normális helyzetbe. De hiába csináltam F3 kamerából a videót, azt állítják h nem mérvadó, mert nem fix kamera...szóval ha meglennének a reális következményei senki nem rángatná a botot.
VO101_Tom

Az állásszög és felhajtóerő az egyik dolog, de sebességet sem veszít, miközben hassal előre tolja maga előtt a levegőt :roll: ...
Kép
hq_Reflected

Csináltam a hitetleneknek fix kamerás felvételt:

http://youtu.be/7SveBPF6AN0

Igen, a sebességvesztés hiánya a másik. Érdekes egy polárgörbe lehet, a Cx alig ível felfelé, a Cy meg sosem csapódik le :icon_crazy:
VO101_Tom

Igen, így még viccesebb :icon_crazy:
Ami meg az állásszöget illeti, a Revi kör 6 fokot fog körbe, ez ránézésre is sokkal több mint +- 20 fok...
Kép
Válasz küldése