Tegnap este kipróbáltam ezt az új BoS-t.
Egyetlen LaGG-3-al lehetett egy repülőtéren bohóckodni, sok akció nem volt, csak ismerkedés a játékkal. Nem sokkal kilépés előtt vettem észre, hogy Normal-on repkedtem, a Hardcore-t külön kellett bekapcsolni. Azt majd letesztelem ma. Grafika szép, de a gépek kezelése nehézkes, földön kb vezethetetlen (engem nagyon idegesített, hogy egy szimpla taxizás is olyan nehézkes, mintha jégen akarnál vasgolyókon egyensúlyozni, miközben véletlenszerűen lökdösnek minden oldalról). Kicsit megindul a segge, és simán csinál egy hátra arcot ami nekem kissé túlzásnak tűnik. Levegőben is nagyon instabil, (az állítólag ROF-os betegség, hogy a bot alaphelyzetben kicsit húzott állapotban van, szintben repüléshez folyamatosan nyomni kell, mert a magassági trimm nem működik még). Még nagy sebességen is hajlamos arra, hogy össze vissza csúszkáljon, egy loopingot pl 500 km/h alatt indítva nem voltam képes normálisan végig vezetni, állandóan csúszkált a gép, ha kicsit jobban húztam a botot, azonnal eldobta a sebességét 2 másodperc alatt. Lehet, hogy csak szokni kell, lehet, hogy csak a 35%-os készültségi szint az oka, de nekem a repülés inkább idegesítő volt mint érdekes.
A hajtómű indítást úgy oldották meg: egyetlen gombbal indítasz, utána végigmozizod, hogy bekapcsolgat, állítgat dolgokat, majd egyszer csak elindul a motor. A kabinban csak a repüléshez feltétlen szükséges alap dolgokat kezelheted, mint futó, gázkar, légcsavarállásszög, mixture és a radiátorok. Kapcsolhatók még a fények (kabin, leszálló és navigációs fények külön), meg pár extra, mint kabinnyitás, farokfutó rögzítés. Szóval ez kb a régi Il-2 szint, ahogy azt már hónapokkal ezelőtt megjósoltuk.
Összességében a kép elég vegyes. A grafika teljesen jó, ha a fizikát rendesen megcsinálják, akkor biztos egy szórakoztató játék lesz belőle, de egyenlőre nem gondolom, hogy hardcore szimulátorként a cloddal vagy DCS WWII-vel egy szintben lenne.
IL-2 STURMOVIK: Battle of Stalingrad
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_MMaister
Igy az elmondasod alapjan a repmodell es a taxizas eleg hasonlo a DCS P-51-hez.
Gondolom tudod, de taxizasnal szigoruan hasra kell huzni a botot, kulonosen gazfroccsoknel.
Gondolom tudod, de taxizasnal szigoruan hasra kell huzni a botot, kulonosen gazfroccsoknel.
- VO101_Tom
Nem szoktam hasrahúzni a botot, de a propwash effekt benne sincs. A DCS-ben érezhetően van hatása a féknek és a pedálnak, itt nincs. Taxizásnál (kb 10-20% gázzal) koppig belépett bal pedál és fék mellett is fordul jobbra. Ami nyilván szar, nincs olyan gép a világon, amivel balra fordulni 270 fokos jobb fordulóval kelljen...
Egy dolog lehet még, hogy normálon próbáltam, hátha ott van valami rásegítés, ami elqrja ezt...
Ha érdekel, megadom az accountomat és letöltheted te is.
Egy dolog lehet még, hogy normálon próbáltam, hátha ott van valami rásegítés, ami elqrja ezt...
Ha érdekel, megadom az accountomat és letöltheted te is.

- VO101_Tom
Most nézem, hogy az EULA, amire klikkelsz, hogy persze persze elfogadom, haladjunk, az copy-paste a ROF-é 

-
Savas
Most jövök Janitól, kipróbáltam a BoS alfáját.
A fejlesztés most 33%-on van.
Az F4-es könnyebben kezelhető, mint a Lagg.
Meszával a felszállás nagyon jól kontrollálható, ívelőt gyorsan tekeri, jobbra kell lépni, hogy ne törjön ki. Szinte egyből elemeli a farokfutót.
A trim még mindig nem működik, emiatt folyamatosan tolni kell a botot, mint a RoF-ban. Az orsózási sebessége igen jó, különösen ha pedállal is rásegítünk. A botot túlhúzva könnyen dugózik, de ki is lehet belőle venni ha az ember tudja, hogy mit kell csinálni. Loop-ot, gyertyát, Immelmant, hammerdead-et szépen meg lehet vele csinálni, a gép mozgása végig kontrollálható. A palástorsóval akadtak gondok, de betudtuk a trimm hiányának. A taxizással nem volt gond (a fék be sem volt konfigolva), ha van megfelelő légcsavarszél, akkor szépen lehet vele gurulni.
A Laggban már működik a hűtők kezelése, a légcsavar állásszögének változtatása, illetve a keverék állítása is.
A felszállás kissé nehézkesebb, mint a Messzerrel, vakaróztunk vagy 10 percig, hogy hogyan is kell felszállni vele, de miután "kiképeztük" magunkat, már ment mint a karikacsapás. Taxizni szintén lehet vele, ha van elég légcsavarszél.
A grafika nagyon tetszett a gépek szépen ki vannak dolgozva, az éjszakai táj is kifogástalan, a járművek lámpái világítanak, könnyen ki lehet őket szúrni. A földről kilőtt rakéta megvilágítja az alatta lévő területet.
A navigációs fények is működnek.
A Meszában a műszerfal világítás lekapcsolása után a műszerek feliratai, illetve a mutatók zölden foszforeszkálnak.
A fák nem csak dísznek vannak, nekik repülve bizony törik a gép.
Összességében nagyon jó benyomást tett rám az alfa verzió, jó úton haladnak a srácok, és ha így is folytatják, akkor egy igen szépen kidolgozott, és igénye szimulátort fognak összehozni.
A fejlesztés most 33%-on van.
Az F4-es könnyebben kezelhető, mint a Lagg.
Meszával a felszállás nagyon jól kontrollálható, ívelőt gyorsan tekeri, jobbra kell lépni, hogy ne törjön ki. Szinte egyből elemeli a farokfutót.
A trim még mindig nem működik, emiatt folyamatosan tolni kell a botot, mint a RoF-ban. Az orsózási sebessége igen jó, különösen ha pedállal is rásegítünk. A botot túlhúzva könnyen dugózik, de ki is lehet belőle venni ha az ember tudja, hogy mit kell csinálni. Loop-ot, gyertyát, Immelmant, hammerdead-et szépen meg lehet vele csinálni, a gép mozgása végig kontrollálható. A palástorsóval akadtak gondok, de betudtuk a trimm hiányának. A taxizással nem volt gond (a fék be sem volt konfigolva), ha van megfelelő légcsavarszél, akkor szépen lehet vele gurulni.
A Laggban már működik a hűtők kezelése, a légcsavar állásszögének változtatása, illetve a keverék állítása is.
A felszállás kissé nehézkesebb, mint a Messzerrel, vakaróztunk vagy 10 percig, hogy hogyan is kell felszállni vele, de miután "kiképeztük" magunkat, már ment mint a karikacsapás. Taxizni szintén lehet vele, ha van elég légcsavarszél.
A grafika nagyon tetszett a gépek szépen ki vannak dolgozva, az éjszakai táj is kifogástalan, a járművek lámpái világítanak, könnyen ki lehet őket szúrni. A földről kilőtt rakéta megvilágítja az alatta lévő területet.
A navigációs fények is működnek.
A Meszában a műszerfal világítás lekapcsolása után a műszerek feliratai, illetve a mutatók zölden foszforeszkálnak.
A fák nem csak dísznek vannak, nekik repülve bizony törik a gép.
Összességében nagyon jó benyomást tett rám az alfa verzió, jó úton haladnak a srácok, és ha így is folytatják, akkor egy igen szépen kidolgozott, és igénye szimulátort fognak összehozni.
- VO101_Tom
nálam a mesza fék folyamatosan nyomva van, rá kell lépnem a pedálra, hogy felengedje. Egyébként kopp fékkel is taxizik, felszáll, leszáll rendesen.

- VO101_Tom
A Revi neked nem lengett ide-oda repülés közben?

-
Savas
Telesen jól működött a revi, direkt kipróbáltuk 500-nál, illetve 550-nél is, mintha odaszögezték volna. Annyit vettünk észre, hogy mivel az egész gép remeg egy kicsit repülés közben, így a célzókészülék is remeg a géppel együtt, tehát a kivetített célkeresztnek is remegnie kellene, de meg sem mozdult. A 6 Dof jól működik, tetszett, hogy előre nézve van egy kis center pozíciója, így nem kell mindig tornázni, hogy a revibe nézhessek.VO101_Tom írta:A Revi neked nem lengett ide-oda repülés közben?
A Meszában az iránytű pont fordítva működik, észak felé repülve déli irányt mutat, gondolom majd javítják.
Abban a misszióban, ahol a Meszát át kell vinni egyik reptérről a másikra, ott vettük észre.
Az AI-k és a földi irányítás rádiózása nagyon tetszik.
A reptér felett körözve láttam meg két AI Messzert géppározni, gondoltam beállok harmadiknak. Ahogy közelebb értem a kísérő elkezdett billegtetni. Úrja bettöltöttük a a missziót, hogy megcsinálja-e mégegyszer, vagy csak rosszul láttuk. Megint beálltam harmadiknak, baszott billegtetni az AI, inkább csak intett egyet a pilóta. Lehet hogy csak az orrát vakarta, de azt hittem beszarok.
-
1/3_vszd_Tazar
Hajrá!!!Savas írta:Összességében nagyon jó benyomást tett rám az alfa verzió, jó úton haladnak a srácok, és ha így is folytatják, akkor egy igen szépen kidolgozott, és igénye szimulátort fognak összehozni.
- hq_Reflected
Légyszi még egy pár hónapig ne ecseteljétek milyen jó lesz!
na jó ,de.
Nagy fanja vagyo ka roF-nak ,szóval ezt különösen várom. Azt jól értem , hogy ha nem veszel early accesst, akkor soha a büdös életbe nem lesz esélyed megszerezni máshogy a Fókát?
"Buyers of the Standard Edition of the Pre-Order Program will get early access in December 2013 prior to public release (the exact date will be announced later). Buyers of the Premium Edition will get the early access on November 19th 2013. Upgrade from the Standard to the Premium Edition is not available."
Én a standardet vettem meg, tehát decemberben ki is próbálhatom, jól értem?
Nagy fanja vagyo ka roF-nak ,szóval ezt különösen várom. Azt jól értem , hogy ha nem veszel early accesst, akkor soha a büdös életbe nem lesz esélyed megszerezni máshogy a Fókát?
"Buyers of the Standard Edition of the Pre-Order Program will get early access in December 2013 prior to public release (the exact date will be announced later). Buyers of the Premium Edition will get the early access on November 19th 2013. Upgrade from the Standard to the Premium Edition is not available."
Én a standardet vettem meg, tehát decemberben ki is próbálhatom, jól értem?
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
A fókát később megveheted majd, mint a ROF-ban. A standard edition elvileg decembertől indul, de konkrét dátumot még nem írtak.hq_Reflected írta:Azt jól értem , hogy ha nem veszel early accesst, akkor soha a büdös életbe nem lesz esélyed megszerezni máshogy a Fókát?
"In thrust we trust!"

- VO101_Tom
Savi, én ma megint repültem vele, kipróbáltam standard és expert nehézségi fokozaton is, de nekem ez a revi, ez qrvára nincs odaszögezve. Igaz, hogy a kabin sokkal jobban remeg, mint a revi célkeresztje, de 550-600 km/h környékén próbálj célozni egy házat, vagy valami távoli fix dolgot. A revi célkeresztje ott fog úszkálni körülötte, de ha megnézed a golyó is imbolyog, kileng minden ok nélkül. 200 méterről a vonatot nem fogjuk eltalálni, nemhogy egy repülőgép törzset hátulról. Gondoltam arra is, hogy esetleg talaj közeli turbulencia lehet, de nem, 2,5K-n is csinálja. Másik gond, hogy 650-nél botot koppig előretolva is már húzza fel az orrát, kb 600-on egyenlítődik ki. A trimm remélhetően ezt majd javítja. A LaGG-3 még mindig nem csinálja a loopingot, 500-ról indítva igen, de akkor meg beájul a pilóta. Na, ez utóbbit nem panaszként mondom 

- VO101_Tom
Jason ma mondta hogy 99,99 dollárba fog kerülni a játék megjelenéskor.

- Herr Laca
"
22 ezres?
Ezek beütötték a fejüket?
Lesz az még sokkal olcsóbb is mire mindent helyrepofoznak benne:)
"VO101_Tom írta:Jason ma mondta hogy 99,99 dollárba fog kerülni a játék megjelenéskor.
22 ezres?
- VO101_Tom
A rof sem olcsó...Herr Laca írta:""VO101_Tom írta:Jason ma mondta hogy 99,99 dollárba fog kerülni a játék megjelenéskor.
22 ezres?![]()
Ezek beütötték a fejüket?

- Herr Laca
"A rof sem olcsó...[/quote]"
Konkrétan ingyé van ,csak a gépeket vedd meg hozzá.
)
Konkrétan ingyé van ,csak a gépeket vedd meg hozzá.
- VO101_tvr
A RoF Demo Upgrade Ultra Edition a 18 repülővel 27 dollár.VO101_Tom írta:A rof sem olcsó...
- VO101_Tom
18 repülő aminél arra azért gondosan vigyáznak, hogy egy különleges vagy új DLC se legyen benne. De minek ide upgrade, ha már az olcsóság a téma, a két gép F2P-ben kvázi ingyenes. Akkor miért nem mondjuk rögtön ingyen játéknak? Ez mennyivel jobban hangzik?VO101_tvr írta:A RoF Demo Upgrade Ultra Edition a 18 repülővel 27 dollár.VO101_Tom írta:A rof sem olcsó...

- Herr Laca
VO101_Tom írta:18 repülő aminél arra azért gondosan vigyáznak, hogy egy különleges vagy új DLC se legyen benne. De minek ide upgrade, ha már az olcsóság a téma, a két gép F2P-ben kvázi ingyenes. Akkor miért nem mondjuk rögtön ingyen játéknak? Ez mennyivel jobban hangzik?VO101_tvr írta:A RoF Demo Upgrade Ultra Edition a 18 repülővel 27 dollár.VO101_Tom írta:A rof sem olcsó...
Tudod jól,hogy nem az olcsóság a téma,nem is az a huszonezer hufnágel.
Többet elbaxunk minden félére csak úgy,ha jó és megéri persze hogy kifizeti érte az ember.
De ! Ugyan azt érzem,mint annó a ROF nál,vagy a CLOD nál.
Megvettem teljes áron a sánta szarokat rögtön az elején,és mire összekalapálták őket és használható is lett a közösség minden tagjának( mert lássuk be egyedül repkedni a nagy büdös égen nem a legjobb elfoglaltság) na addigra töredék árért vette meg boldog és boldogtalan.
Neked meg hótmindegy mert ingyé van így is úgy is:) Ha szar lesz ha jó sokat nem vesztesz:)
- VO101_Tom
Ja, ja ez világos. Azzal, hogy a "rof sem olcsó" én csak arra reagáltam, hogy miért csodálkozol, hogy a 777 drágán adja ezt is. Senki nem gondolhatta komolyan azt, hogy majd pont ők adják bagóért... Ok, mondjuk ez az ár kicsit szokatlan, a Steamen a megtisztelő "világ legdrágább játéka" címet is megkapná
(ami persze a rengeteg F2P, DLC-s és havi bérletes játékok mellett nem igaz, de az tény, hogy egyik alapjáték sem kerül ennyibe. Valami 60 dollár körül van a plafon).
Hogy végül megéri-e a pénzét, az meg majd eldől (attól, hogy drága, még lehet jó).
Hogy végül megéri-e a pénzét, az meg majd eldől (attól, hogy drága, még lehet jó).