http://index.hu/video/2012/10/21/orban_ ... kulongepe/
Repülés a való világban
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_Sheriff
A barátok jönnek mennek, az ellenségek meg csak gyűlnek...
-
VO101_Popeye
Én vittem őket kifelé, világtalanok...de a reklám mindig jól jön.VO101_Sheriff írta:Egy kis reklám a szállítóknak is![]()
http://index.hu/video/2012/10/21/orban_ ... kulongepe/
- VO101_Tom
Mig 15 vizsgálat
http://iho.hu/hir/erthetetlen-cselekede ... ete-121030
http://iho.hu/hir/erthetetlen-cselekede ... ete-121030

- VO101_Sheriff
Most olvasom, hogy megint elfogtak a Gripenek egy gépet. ez egy héten belül a harmadik eset. Eddig is ennyi volt csak nem írtak róla vagy ennyire szarnak az irányításra?
-
VO101_Lecsó
http://www.military-meshes.com/forums/s ... php?t=5731
Érkekes story... két transzpares vontató gép ütközött össze, össze is akadtak, aztán zuhanás közben szétváltak, majd leszálltak.
Van belső kamerás videó is...
Érkekes story... két transzpares vontató gép ütközött össze, össze is akadtak, aztán zuhanás közben szétváltak, majd leszálltak.
Van belső kamerás videó is...
- VO101_Sheriff
Nincs otthon valakinek elfekvőben a következő pár darab alkatrészből valami:
- 1 db Mi-8/24 botkormány markolat bármilyen állapotban
- 1 db 2UT-6K négymutatós hőmérséklet jelző műszer
- 1 db MSz-61 fedélzeti magnetofon kezelőpult
- 1 db DISzSz-15 koordináta indikátor műszer
- 1 db DISzSz-15 kezelőpult
- 1 db DISzSz-15 sebesség és bólintásszög mutató műszer
- 1 db végreduktor
- 1 db főrotoragy-vezérlő, lapátok, reduktor
Mi-24-hez lenne
Itt a cikk:
http://www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/seg ... gujulasat/
- 1 db Mi-8/24 botkormány markolat bármilyen állapotban
- 1 db 2UT-6K négymutatós hőmérséklet jelző műszer
- 1 db MSz-61 fedélzeti magnetofon kezelőpult
- 1 db DISzSz-15 koordináta indikátor műszer
- 1 db DISzSz-15 kezelőpult
- 1 db DISzSz-15 sebesség és bólintásszög mutató műszer
- 1 db végreduktor
- 1 db főrotoragy-vezérlő, lapátok, reduktor
Mi-24-hez lenne
Itt a cikk:
http://www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/seg ... gujulasat/
- hq_Reflected
Képzeljétek, szerdán elkezdtem a vitorlázórepülő képzést a Malév repülőklubban
Ez az a formája a repülésnek amit viszonylag olcsón, gyakran, és a színtévesztésem ellenére is folytathatok 
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
Grat! 
"In thrust we trust!"

- VO101_MMaister
hq_Reflected írta:Képzeljétek, szerdán elkezdtem a vitorlázórepülő képzést a Malév repülőklubbanEz az a formája a repülésnek amit viszonylag olcsón, gyakran, és a színtévesztésem ellenére is folytathatok
En is naluk repultem, Dunakeszin 3 evig. Kalappal!:)
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Király!hq_Reflected írta:Képzeljétek, szerdán elkezdtem a vitorlázórepülő képzést a Malév repülőklubbanEz az a formája a repülésnek amit viszonylag olcsón, gyakran, és a színtévesztésem ellenére is folytathatok
- hq_Reflected
Köszi!
Rögtön az első órán leoltották a szimulátorokat, úgyhogy lapítottam rendesen..
- VO101_MMaister
Ahh ki tartja az elmeletet? Csak nem a Tooooni?:))hq_Reflected írta:Köszi!
- VO101_Tom
Grat!
Én is Dunakeszin repültem, de a "másik" klubban
Én is Dunakeszin repültem, de a "másik" klubban

- hq_Reflected
Dede. Hatalmas figura amúgy, nem sok mindenről nincs meg a véleményeVO101_MMaister írta:Ahh ki tartja az elmeletet? Csak nem a Tooooni?:))hq_Reflected írta:Köszi!
- VO101_MMaister
hq_Reflected írta:Dede. Hatalmas figura amúgy, nem sok mindenről nincs meg a véleményeVO101_MMaister írta:Ahh ki tartja az elmeletet? Csak nem a Tooooni?:))hq_Reflected írta:Köszi!
Nagy neki a szaja, de csak fikazd neki a modellezoket! O ugyanis meg ugy kezdte a palyafutasat!!!:))
Toni jo oktato es jo ember egyebkent! Kalappal a tanfolyamhoz, udvozlom a Malevosokat!
- hq_Reflected
Segítsetek légyszi! Van valami amit nem teljesen értek. Ugye azt tanítják, hogy a felhajtó erő alapja a folytonosság törvénye és a bernoulli, viszont köztudottan baromságok a következő elméletek:
- A szárny tetején nagyobb az út, gyorsabban kell menni a levegő részecskének ,hogy a kilépőélnél találkozzanak. (baromira nem akarnak és nem is fognak találkozni)
- A szárny teteje összenyomja az áramlást, mint egy venturi cső és ezért gyorsul fel (jó, de hol a teteje, ez csak egy fél)
Ráadásul megfelelő állásszögben egy sík lap is generál felhajtóerőt.
Tehát Bernouillinak igaza van, hogy a szárny tetején gyorsabb az áramlás, ezáltal a ott dinamikus nyomás nő, a statikus meg csökken, DE: MIÉRT GYORSABB AZ AZ ÁRAMLÁS? Ezt nem találom sehol. Valami olyasmit sejtetett pár NASA oldal, de lehet, hogy félreértem, hogy a szárnyprofil egy kör szerű mozgásra kényszeríti a levegőt maga körül. Nyilván nem teljesen, ha leegyszerűsítjük nézhetjük a hátrafelé pörgő henger példáját. Vagy ez totál baromság? Valaki lenne szíves és kifejtené?
Előre is köszi!
- A szárny tetején nagyobb az út, gyorsabban kell menni a levegő részecskének ,hogy a kilépőélnél találkozzanak. (baromira nem akarnak és nem is fognak találkozni)
- A szárny teteje összenyomja az áramlást, mint egy venturi cső és ezért gyorsul fel (jó, de hol a teteje, ez csak egy fél)
Ráadásul megfelelő állásszögben egy sík lap is generál felhajtóerőt.
Tehát Bernouillinak igaza van, hogy a szárny tetején gyorsabb az áramlás, ezáltal a ott dinamikus nyomás nő, a statikus meg csökken, DE: MIÉRT GYORSABB AZ AZ ÁRAMLÁS? Ezt nem találom sehol. Valami olyasmit sejtetett pár NASA oldal, de lehet, hogy félreértem, hogy a szárnyprofil egy kör szerű mozgásra kényszeríti a levegőt maga körül. Nyilván nem teljesen, ha leegyszerűsítjük nézhetjük a hátrafelé pörgő henger példáját. Vagy ez totál baromság? Valaki lenne szíves és kifejtené?
Előre is köszi!
- VO101_MMaister
Hat, ez tenyleg nem egy ennyire egyszeruen leirhato jelenseg. A Kutta-Zsukovszkij egyenlet irja le a felhajtoero kepletet, amiben:hq_Reflected írta:
Előre is köszi!
Felhajtoero = suruseg*cirkulacio*megfuvasi sebesseg*szarnyhosszusag
Cirkulacio viszont baromi alakfuggo. Sajnos en sem vagyok kepben a cirkulacio szamitasaval. Elvileg a sebesseg szarny korul irt gorbe menten vett integralja.
- hq_Reflected
A pontos képletet nem is szándékozok megérteni ,de ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyfajta "cirkulációra" kényszeríti a szárny a levegőt, és ezért gyorsul fel felette? legyen az szárnyprofil vagy ólajtó.
- VO101_MMaister
Itt beleashatod magad, es eleg jol el is magyarazza a circulaciot:hq_Reflected írta:A pontos képletet nem is szándékozok megérteni ,de ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyfajta "cirkulációra" kényszeríti a szárny a levegőt, és ezért gyorsul fel felette? legyen az szárnyprofil vagy ólajtó.
http://www.av8n.com/how/htm/airfoils.ht ... flow-intro
- hq_Reflected
Köszi ,nagyon jó ez az oldal! Kezd világosodni