A lakkot anno én is felhoztam nekik fórumon, hogy ha eredeti fényképeket néznek, akkor egyik gép sem csillogott úgy, mint manapság a bemutatókon. Egyszerűen nem az volt a factory default, amit néhány kretén ma annak hisz. Feltettem fényképeket, Life címlap, meg volt egy Spit gyártósor is, ahol tisztán látszott, hogy a kabintető csillog villog, a törzsön viszont még a lámpák közvetlen tükröződése sem látszott. Annyit írtak rá, hogy "érdekes képek". A végeredményt meg látod. De engem nem zavar, én feltoltam a weatheringet a saját meszán, azzal jó matt, koszos, nem olyan buzis mint a csillivilli Spitike ami 20 km-ről belecsillog az ember szemébeVO101_Kurfurst írta:Még nem volt időm feltenni, csak a videót meg a mások által postolt képeket láttam, de eléggé túleffektelték ezt a csillogást.. hadigépet senki sem vont be szuperfényes lakkal...
A meszák sebességét mérte már valaki? Mennyit mennek?
Sebességekről.
A régi meszák E-1, E-3, E-4 tengerszinten konstans sebességgel a 450-et, az /N a 490-500-at tartja gond nélkül. A notleistung kb 10-15 km/h sebességet ad a régiekhez, az /N-ben meg ugye ilyen feature nincs. Az angol gépek (nem néztem végig mindet, csak a IIa, Ia 100 oct) tengerszinten 280 mph-t tudnak (IIa is!), 12lbs boost-al 290-et (ez 450-466 km/h ha minden igaz). Elvileg nem gyorsabbak mint a német gépek, kérdés a radiátor csukás mennyire van hatással és mennyi ideig lehet használni.
Megnéztem a legnagyobb repülési magasságokat is, a readme-ben úgy írják, hogy "In the end we set a baseline minimum altitude capability of 30,000ft/9133m for most single engine fighter types and this has been achieved. Some types (for you to find out) can fly a bit higher than this." Gondolom nem kell sokat tippelni, melyik típus ez
Hurricane 100 oct - 9700 m (32000 ft)
Spit Ia 100 oct - 9784 m (32100 ft)
109 E-4 - 10250 m
109 E-4/N - 10800 m
Spit IIa - 11125 m
Még nem volt időnk, de akarunk olyat is tesztelni, hogy géppárban repülve, azonos sebeségről melyik mennyire emelkedik ha gyertyába húzod, meg 200-ról full gázt tolva melyik mennyire gyorsul, ilyesmik. Amik egy közeli légi harcban használható dolgok. Csak ehhez tesztelő partner kell