IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Tom

VO101_Kurfurst írta:Még nem volt időm feltenni, csak a videót meg a mások által postolt képeket láttam, de eléggé túleffektelték ezt a csillogást.. hadigépet senki sem vont be szuperfényes lakkal...

A meszák sebességét mérte már valaki? Mennyit mennek?
A lakkot anno én is felhoztam nekik fórumon, hogy ha eredeti fényképeket néznek, akkor egyik gép sem csillogott úgy, mint manapság a bemutatókon. Egyszerűen nem az volt a factory default, amit néhány kretén ma annak hisz. Feltettem fényképeket, Life címlap, meg volt egy Spit gyártósor is, ahol tisztán látszott, hogy a kabintető csillog villog, a törzsön viszont még a lámpák közvetlen tükröződése sem látszott. Annyit írtak rá, hogy "érdekes képek". A végeredményt meg látod. De engem nem zavar, én feltoltam a weatheringet a saját meszán, azzal jó matt, koszos, nem olyan buzis mint a csillivilli Spitike ami 20 km-ről belecsillog az ember szemébe :icon_crazy:

Sebességekről.
A régi meszák E-1, E-3, E-4 tengerszinten konstans sebességgel a 450-et, az /N a 490-500-at tartja gond nélkül. A notleistung kb 10-15 km/h sebességet ad a régiekhez, az /N-ben meg ugye ilyen feature nincs. Az angol gépek (nem néztem végig mindet, csak a IIa, Ia 100 oct) tengerszinten 280 mph-t tudnak (IIa is!), 12lbs boost-al 290-et (ez 450-466 km/h ha minden igaz). Elvileg nem gyorsabbak mint a német gépek, kérdés a radiátor csukás mennyire van hatással és mennyi ideig lehet használni.

Megnéztem a legnagyobb repülési magasságokat is, a readme-ben úgy írják, hogy "In the end we set a baseline minimum altitude capability of 30,000ft/9133m for most single engine fighter types and this has been achieved. Some types (for you to find out) can fly a bit higher than this." Gondolom nem kell sokat tippelni, melyik típus ez :?

Hurricane 100 oct - 9700 m (32000 ft)
Spit Ia 100 oct - 9784 m (32100 ft)
109 E-4 - 10250 m
109 E-4/N - 10800 m
Spit IIa - 11125 m

Még nem volt időnk, de akarunk olyat is tesztelni, hogy géppárban repülve, azonos sebeségről melyik mennyire emelkedik ha gyertyába húzod, meg 200-ról full gázt tolva melyik mennyire gyorsul, ilyesmik. Amik egy közeli légi harcban használható dolgok. Csak ehhez tesztelő partner kell :arcadefreak:
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Ivank linkelte a BR-20M szárnyleszakadását a nagy g terhelés miatt...Ti ebben mélyebben benne vagytok... Ha a repülési adatokról illetve az eltérésekről van konkrét info (flight manual, stb) a birtokotokban dobjátok fel itt a témát:
http://theairtacticalassaultgroup.com/f ... 777&page=8

Eléggé nyitottnak tűnnek a dologra ,hátha egy következő patchbe beleteszik.
VO101_Kurfurst

VO101_Tom írta: Sebességekről.
A régi meszák E-1, E-3, E-4 tengerszinten konstans sebességgel a 450-et, az /N a 490-500-at tartja gond nélkül. A notleistung kb 10-15 km/h sebességet ad a régiekhez, az /N-ben meg ugye ilyen feature nincs. Az angol gépek (nem néztem végig mindet, csak a IIa, Ia 100 oct) tengerszinten 280 mph-t tudnak (IIa is!), 12lbs boost-al 290-et (ez 450-466 km/h ha minden igaz). Elvileg nem gyorsabbak mint a német gépek, kérdés a radiátor csukás mennyire van hatással és mennyi ideig lehet használni.
Hmm, akkor ez így egy jó nagy szar a Meszákat tekintve, nem tudom honnan a f*szból szopták megint a 450-et, gondolom kivakarták a leglassabb emil adatot amit találtak és azt rakták be..

A hivatalos 1,35ata-s adat 500 km/h volt tengerszinten a sima (tehát az 601Aa motoros) Emilnél, +/- 5% tűréssel, ezt egyébként a prototípuson (ami gyakorlatilag megegyezett a sorozatgyártású gépekkel) ezt hozták is, mérési hiba se nagyon lehetett mert 4 irányú, adott hosszúságű pályán stopperrel mérték (Stoppflug), szóval a műszeres hiba kizárva...

Van ugyan egy rakás másik teszt is, de van amelyik nem korrigált, van amelyik más gyengébb motorral van, és van egy pár amiről konkrétan semmi infó nincs (van egy gépkönyves az majdnem biztos hogy a 30 perces 1,23atas teljesítményt mutatja, meg van egy svájci összehasonlítás nulla infóval, itt meg erős a gyanúm hogy a kompresszor maxra volt kipörgetve, és alacsony magasságon kevesebbet adott le ezért a motor - valszeg tökmindegy volt nekik mert különféle légcsavarokat hasonlítottak össze, ott meg úgyis a relatív értékek számítanak). Meg van egy ruszki masina aminél elég komoly gondok lehettek a motorral, van a francia/brit/usák E-3as, az gyengébb A-1 motorral 1,3atán, de az is olyan 480-485 körül ment a tengerszinten.

Csinálhatnának...

*egy 601A-1es változatot 485 körül (1,3ata), mondjuk legyen az E-1/3/4, WEPpel 1,4atán meg olyan 500 körül )
* a /B és a -7 változatoknak (ha hozzáadják egy erősebb 601 Aa változatot 495/510 km/h körül 1,35/1,45ata-n, mínusz kb. 10 km/h ha bombafelfüggesztés is van
* meg egy E-4/N változatot 510 km/h körül tengerszinten és jó lenne. Az /N-nek úgyis az a poénja hogy 5-6000 között simán mehetett 590et (a motorteljesítménye alapján).
VO101_Tom

VO101_Kurfurst írta:Hmm, akkor ez így egy jó nagy szar a Meszákat tekintve, nem tudom honnan a f*szból szopták megint a 450-et, gondolom kivakarták a leglassabb emil adatot amit találtak és azt rakták be..
...
A bugtracker megint él, 3.00.000 verziószámmal felrakott bugok a TF patch-re vonatkoznak. Tedd fel ha neked van más doksid. Előtte majd mehetünk pár tesztet még (vagy menj te, jobb ha többen mérik), hogy a végsebességek pontosak legyenek.

Én tegnap elkaptam ATAG_Buzzsaw-t épp a chaten, meg is kérdeztem a /N mesza wepről. Azt írta, hogy nagyon gondos kutatásaik eredménye ez, hogy a megnövelt rpm miatt nem volt notleistung, viszont az 1.35 ata grafikont ami a többi meszánál a wep lenne, azt tudja full gáznál, és ez használható 5 percig*. Majd mutatta ezt a két grafikont:

http://img803.imageshack.us/img803/4563 ... rcurve.jpg
http://img832.imageshack.us/img832/9622 ... chart1.jpg

Mondom neki, hogy oké, de az elsőn is oda van írva, hogy notleistung, és hogy 1 perces limit. Az egyetlen különbség hogy a notleistung görbe nem ér véget 1-2000 méteren, hanem használható bárhol. Plusz vannak a te oldaladon is különböző lapok (pl ez: http://kurfurst.org/Engine/DB60x/datash ... N_Emil.jpg) ezen is ott az 1 perces limit. Kérdeztem, hogy akkor ezek után milyen forrás mondja az 5 percet (és honnan vették azt, hogy nincs óraszerkezet, aminek pusztán biztonsági szerepe lenne ugye, hogy ne hajtsd túl a motort véletlen sem).

Erre annyit válaszolt, hogy ami a te oldaladon van grafikon, az valami más /N hajtóműről van (nemtom ezt honnan vette), és az /N már most a leggyorsabb gép a játékban, a TF-ben több a kék pilóta mint a vörös, és neki most mennie kell, nem tud többet beszélni. Ha van forrásanyagom ami mást mond, azt szívesen veszik, tegyem fel bugtrackerre.

Igazat megvallva, ha a teljesítményben tudja az 1175 PS grafikonos értékeket, akkor sok probléma nem lehet már vele (és tényleg sokkal jobb mint a régi meszák), ez az óraszerkezet lehetne még benne (nem értem, ha benne volt minden korábbi és későbbi DB-ben, és sehol nem olvasni, hogy ebből kiszerelték volna, akkor pont ebből az E-4/N -be rakott hajtóműről miért hiányzik?), de ezen már nem rugózok, még a végén elszarják valahogy a nagy kalapálás közben.

* amikor a magasságteszteket repültem, és csak rátoltam a full gázt, és emelkedtem, én nem vettem észre semmilyen limitet 1.35 atával az /N-ben. Még az 5 perceset sem...

A többi meszáról viszont jó lenne feltenni valami összeszedett teljesítmény gyűjteményt.
Kép
VO101_Tom

Apropo többi mesza. Azt még mondta Buzzsaw, hogy 1940 Októberig repült összes gépet csinálják most, E-7, E-7/N, F mesza, mellette Spit Ib, Hurri IIa is lesz. Ez mondjuk jó hír.
Kép
1/3_vszd_Tazar

"a TF-ben több a kék pilóta mint a vörös"

Ezt nem tudom honnan vette. Tegnap este a TF-es ATAG szerveren 1:2-höz volt a kékek és a pirosak aránya, kb 30 kék ellen 60 piros. Annyian voltak, hogy az összes repterünket tudták vulcholni egyszerre.
VO101_Tom

1/3_vszd_Tazar írta:"a TF-ben több a kék pilóta mint a vörös"

Ezt nem tudom honnan vette. Tegnap este a TF-es ATAG szerveren 1:2-höz volt a kékek és a pirosak aránya, kb 30 kék ellen 60 piros. Annyian voltak, hogy az összes repterünket tudták vulcholni egyszerre.
A TF-et úgy érti, mint Feam Fusion. A csapat, akik a patchet készítették, állítólag ott van több kék oldalon repülő pilóta mint vörös. Az ATAG szervereknek ehhez semmi köze.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Tom írta:Apropo többi mesza. Azt még mondta Buzzsaw, hogy 1940 Októberig repült összes gépet csinálják most, E-7, E-7/N, F mesza, mellette Spit Ib, Hurri IIa is lesz. Ez mondjuk jó hír.
F! Király!
VO101_Tom

Új map textúrák a láthatárom. Néhányan már emlegetnek valami Máltai térképet is (jelenlegi planesettel teljesen jól játszható lenne, az más kérdés ki akar G.50-el Spitek ellen menni :icon_crazy: )

Ezen állítólag az a poén, hogy műholdfelvételekkel van felturbózva a talaj textúra:
Image

Ősz:
Image

Észak-Afrika:
Image

Ez meg kis video, hoyg hogyan épülnek fel a map layerek (nem téli táj):
Kép
bercimerci

Az baj hogyha nem eredeti a Cliffs of doverem ? :D :shock:
VO101_Tom

bercimerci írta:Az baj hogyha nem eredeti a Cliffs of doverem ? :D :shock:
Igen. Steam kell hozzá mindenképp.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

ATAGosok írták hogy a conf.ini legyen default. Mit írtunk át? Csak a MeshShowLod=1 0-ról ?
VO101_Tom

Én a Shadowmapsize=5 -öt is átírtam (3-ra)
Kép
VO101_Mortuus

Kipróbáltam én is a láthatóságot. Majdnem maxon van minden, elég simán megy a cucc, és nagyon helyes, hogy csillognak-villognak a hurkák :) Egy fokkal lett jobb a láthatóság egyébként szerintem. És a felhők néha érdekesen "ugranak" elém, kicsit hirtelen jelennek meg.
Kép

Amit ma megtehetsz, azt holnap is.
VO101_Tom

Tegnap olvastam egy érdekeset Buzzsawtól, a topikban, ahol a /B meszák hangjáról volt szó. Ott mondta, hogy ezekben anno más hajtómű volt (DB 601 Aa), más feltöltőkompresszorral mint a nem /B változataikban, ezért 4000 alatt (ha nincs rajtuk bombatartó) a leggyorsabb meszák a játékban (nem tudom, hogy az /N-hez képest is igaz-e). Ezt ki kellene próbálni valamikor...

Meg mondott egy másik dolgot, ami nem annyira a játékot befolyásolja, mint inkább érdekesség, állítólag a programba be van programozva az is, hogy a "fékpadon" mért teljesítményhez képest nagy sebességen a feltöltőkompresszor is nagyobb torlónyomással kapja a levegőt, ami még nagyobb feltöltőnyomást, még nagyobb teljesítményt okoz. Kvázi minél gyorsabban mész, annál erősebb a motor. Finom :)
Kép
VO101_Papi

VO101_Tom írta: ahol a /B meszák hangjáról volt szó. Ott mondta, hogy ezekben anno más hajtómű volt (DB 601 Aa),
A B messzerekben Jumo210D motorok voltak, DB 601-es az E sorozattól került messzerbe!
VO101_Tom

E-3/B
E-4/B
Kép
VO101_Tom

Elindult egy Clod-Wikipedia oldal manuálokkla, leírásokkal. Design még olyan amilyen, gondolom ez változni fog. Midnenesetre -elvileg- egy folyamatosan fejlődő, átfog adatbázis épül a játékról, gépekről, minden szarról. Ideje volt :)

http://www.theairtacticalassaultgroup.c ... p?id=start
Kép
VO101_Papi

VO101_Tom írta:E-3/B
E-4/B
jahh, nem szóltam :icon_crazy: , pedig reménykedtem valami újítás miatt jött elő a B messzer, mondjuk egy jó kis spanyol polgárháborús map miatt ratákkal :oops: , én kis naív :roll: !
VO101_Tom

Te kis naív :)
F mesza lesz benne, mint új tipus, és a jelenlegi AI-k repülhetővé téve valamikor. De ez is erősen WIP még.
Kép
Válasz küldése