IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Tom

Nate, a hűtőre most már nagyon figyelni kell, légellenállást számol, sérülésnél melegszik. Életszerűbb lett sokkal.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Tom írta:Nate, a hűtőre most már nagyon figyelni kell, légellenállást számol, sérülésnél melegszik. Életszerűbb lett sokkal.
Ahogy észrevettem hamarabb károsodik a motor.
VO101_Tom

Ja ja.
Most egy Repkához hasonló szerveren repkedtem kicsit, azt kell mondjam az angol gépek jobbak. Jobban oda kell figyelni, nagyon lefordulják a meszát, ha közel jön függőleges manőverekben is jók (persze nem jobbak mint a mesza, de a különbség csökkent) nem olyan, mint az előző patchben. Az angol kiskaliber is erősebb lett, nekem az tűnt föl, hogy sokkal jobban kell a magassági fölényre ügyelni.

Mesza üzemeltetésében sok változás nincs (mintha gyakrabban maradna nagy állásszögön az automatika), csukni kell a hűtőt amennyire engedi. Nekem a félig nyitott hűtővel nem volt gondom, igaz az is, hogy emelkedés nem sok volt. Tesztelni kell majd ezt is.

Ami még feltűnt, hogy sokszor akad. Egyértelműen simábban futott az előző patch. Ezt majd szóvá is teszem 1C-n. Hogy a kitörölt cache mappa miatt töltögette vissza a skineket, vagy szimplán elqrtak valamit, az majd kiderül.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Olajhűtőt te teljesen nyitod Tom? Nézegettem itt a videókat: http://sowc.forumotion.co.uk/t115-bf109 ... -video#687
nem nyitják ki teljesre. Mondjuk azt nem tudom melyik verziót használták a videókhoz.
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_NateDog írta:Olajhűtőt te teljesen nyitod Tom? Nézegettem itt a videókat: http://sowc.forumotion.co.uk/t115-bf109 ... -video#687
nem nyitják ki teljesre. Mondjuk azt nem tudom melyik verziót használták a videókhoz.
Jah 1.08, akkor ez már tárgytalan gondolom.
VO101_Tom

Én félig nyitom, hogy az 1/2 alatti kis nyíl látszódjon. Soha nincs bajom a túlmelegedéssel.
Isegrim írta 1C-n, hogy neki a negyed hűtőnél már túlmelegedik, de nemtom milyen gázon/sebességen használja.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Tom írta:Én félig nyitom, hogy az 1/2 alatti kis nyíl látszódjon. Soha nincs bajom a túlmelegedéssel.
Isegrim írta 1C-n, hogy neki a negyed hűtőnél már túlmelegedik, de nemtom milyen gázon/sebességen használja.
Összezavarsz! :mrgreen:
Aminek a pálcás visszajelző mutatja az állását kétoldalt a szárnyakon az a víz, nem? Azt én is 50%ra nyitom. A kérdésem az olajra vonatkozott.
VO101_Tom

Ja, az olaj full nyitva. Az nem hiszem, hogy nagyon számítana - mondjuk egy próbát megér.
Kép
V.4_Pogi

VO101_Tom írta:Ja, az olaj full nyitva. Az nem hiszem, hogy nagyon számítana - mondjuk egy próbát megér.
Nekem olyan 25-30% között szokott lenni és semmi gond nincs vele.

Király a térkép amit csináltál Tom ;) ,de A4 méretben 2500-ért,nem túl kicsi az?
VO101_Tom

A4-et írtam? Akkor elqrtam bocsi. Nem A4, hanem A1-ben (84x60cm) 300 dpi, ez 2500 Ft a Copy Generalnál.
Kép
VO101_Tom

Elkészült ez az AFBs of CLOD második, bővített változata, Sanyótól letölthető a pcpilot.hu-ról.
Itt meg a részletes leírás az 1C forumon
Kép
VO101_Tom

Végleges a CloD patch, egy srác linkelte 1C-n, hogy a steamen már olvasható a hivatalos frissítés. 1C-n hivatalos bejelentés még nincs.

http://store.steampowered.com/news/?appids=63950
Kép
VO101_Tom

Nos. Mint korábban már írtam, a CloD-hoz megérkezett ez a rég várt patch, ami végre rendbe teszi a dolgokat. Vagy nem. Ez majd kiderül, a legutolsó beta patch már egész jól működött, hogy ebben a véglegesben sikerült-e valamit elqrni, azt még nem tudjuk, mindenesetre az a pár reppenés, amit mostanában mentünk, ott semmi problémánk nem volt vele. Aki eddig hezitált, az most kipróbálhatja, hogy a társaság kényes igényeit maradéktelanul kielégíti-e. 8-) Ha valaki még nem vette meg (3000Ft-ért 576-ban kapható), de megnézné, az írjon, és Steamen megoldjuk. Amíg a folytatást ki nem adják valamikor (remélhetően) 2013-ban addig ez már így marad.

Az biztos, hogy a játékkal technikai problémáink már nincsenek, simán fut elég magas, és stabil fps-el. A gépigénye nem lett sokkal kevesebb (4GH-z körüli négymagos proci, minimum 4GB RAM, legalább 1GB-os videokártya, és Win7 kell hozzá). Ezzel gyakorlatilag kompromisszumok nélkül játszható. Nekem 2,8GHz-es procin majdnem minden maxon, és stabil 40-60fps. Azért mondjuk, hogy fontos az erős gép, mert ezt a játékot egyszerűen senki nem akarja lebutított grafikával repülni, és a grafika egyébként sem eszik sokat. A CEM, FM, és a hatalmas térképhez kell az erős vas.
Ami hibák vannak, azok FM, DM, gépkezelési hiányosságok, a német oldalt tekintve semmi komoly. Hogy melyik gép mennyire teljesíti a nagykönyvben megírtakat, azt is tesztelnünk kell, mostanában az FM-en kalapáltak elég sokat. A német gépek sebességi és emelkedési fölénye megmaradt, szal sok probléma nem lesz.

Ez nem kifejezetten a peccshez tartozik, tegnap az ATAG szerveren repültem, bevezettek egy új küldetést, Battle of France - Dunkerque-i csata. Végre megint a klasszikus értelemben vett szárazföld feletti csata (a németek egész délről indulnak, kb Arrassal egy szintben) végig csak szárazföld felett kell navigálni (oké, elindulsz északnak, azt' annyi, de akkoris :) ), meg harcolni. Most jönnek elő a gépfestések, ezek a kis rohadt angol gépek úgy beleolvadnak a háttérbe, hogy mereszteni kell a szemed rendesen. Egyszer ugranom kellett (mesza hűtőt félig csuktam, hogy szintben repülve gyors legyen, a vertikális harchoz viszont kevésnek bizonyult), egy gépet lőttem, végeredményben 1:1 lett, de nagyon élveztem.
Kép
hq_Reflected

Ezt ti vágjátok?

http://simhq.com/_air14/air_524a.html

Tuti megrendelem, nagyon jól néz ki, és jókat írnak róla. 18 ajró.
VO101_Tom

1C-n szoktak beszélni róla, mivel ezek offline küldetések, én megvenni nem fogom, de amit olvastam róla, azok pozitív visszajelzések voltak.
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Közeleg a november 3.-ai online war, feltűnt egy dolog amire oda kell majd figyelnünk. Az E4 tapasztalataim szerint sokkal jobban melegszik, mint az E3. Az E3 1/2-re hűtővel nekem atombiztosan üzemel, értsd felszállás előtt nyitok, utána hozzá sem nyúlok, harc közben néha keményen beleszaladt a fordulatszám a pirosba, semmi gond. Ellenben az E4 vízhőfoka 1/2-re nyitott hűtővel kb. fél percenként egy fokkal melegszik folyamatosan, 110 fok felett szétnyomja a rendszert. Így gyakorlatilag 10 perc alatt ki lehet nyírni a motort, de ez sebesség függő is, 400km/h környékén lassul a folyamat. Ha az 1/2 és 3/4 állás közé nyitom, akkor is ez történik, igaz kicsit lassul a melegedés üteme. A 3/4-re nyitott hűtő tűnik idáig bolondbiztosnak, ott nem volt motorhalálom. Az 1/2 és 3/4-re nyitott hűtő között olyan 10-15 km/h sebesség különbséget tapasztaltam 3000 méteren, szintben repülve 400km/h-nál. Nem tudom de talán mintha a FINAL PATCH-el az automatika magasabb fordulatszámot tartana, most sokszor 2400 környékén van.
VO101_Tom

VO101_NateDog írta:Nem tudom de talán mintha a FINAL PATCH-el az automatika magasabb fordulatszámot tartana, most sokszor 2400 környékén van.
Igen, ezt írták a readme-ban, hogy az automatika magasabban tartja. Két dolgot kell kipróbálni:
- manuálisan 2200-2300-on tartva is így melegszik-e?

- mennyire stimmel a gépkönyvben lévő adatokkal (nekem nem volt még időm ennyire részletesen tesztelgetni a peccset, keveset repültem az elmúlt két hétben). Van két doksi, az egyik az E Betriebs und rüstanleitung, vagyis az Emil gépkönyve, ebben vannak korlátozások leírva, illetve van DB 601 kézikönyv.

Bf 109 E gépkönyv adatok:
Repülési korlátozások:
ívelő nyitás: 250 km/h alatt
futó nyitás-csukás: 250 km/h alatt
max seb. kiengedett futóval: 350 km/h
max. zuhanósebesség: 750 km/h

Hajtómű üzem (nincs idő limit írva):
Ernhöhte Kurzleistung (megnövelt "rövid" teljesítmény): 2460 fordulat, 1,45 ata
Kurzleistung (rövid ideig engedélyezett teljesítmény): 2368 fordulat, 1,35 ata
Ernhühte Bauerleistung (megnövelt teljesítmény) 2326 fordulat, 1,3 ata

Hőmérséklet:
Hosszú ideig engedélyezett: 30-75 °C belépési, 95 °C kilépési hő (a hőmérőn a gomb nem működik, mi csak a kilépésit látjuk)
Rövid ideig engedélyezett: 80 °C belépési, 105 °C kilépési hőmérséklet.

Vízhűtő nyomása legalább 2,5 ata, maximum 6 ata lehet (nincs mód ezt mérni, de leírom, a doksiban is benne van)

Tengerszinten legalább 60 °C víznek kell lenni!
Legmagasabb engedélyezett hőmérséklet a magasság függvényében:
10 km - 78 °C
8 km - 82 °C
6 km - 87 °C
4 km - 91 °C
2 km - 95 °C
0 km - 100 °C

Üzemenayag nyomás legalább 1.1 ata, maximum 1,5 ata.

A DB 601 A gépkönyvében lévő táblázat szerint (D. Luft T3601 A u. B):

Felső cellák magyarázata: Repülési magasság(1), engedélyzett idő, teljesítmény elnevezése, feltöltőnyomás ata (+-0,02), teljesítmény (PS) (+-2,5%), Fordulatszám (+-2%), kenőanyag fogyás (liter/óra), üzemanyag fogyasztás (liter/óra):

(1): bal oldali oszlop: új feltöltőkompresszor (13 lapáttal, a szita 12 mm-ként 1mm-es drótból áll)
jobb oldali oszlop: régi feltöltővel (A doksi 1942 májusi)

Kép
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Bevetésre jelentkezem!
VO101_Tom

Aviacamp 1v1 bajnokság dötő, első felvonás.
=m=aeros VS =VNVV=Stoyanov[Evil]
Hurri és Spit.

Hát... én nemtom ezeknél miért ekkora divat a fékszárnyat kirakni repülés közben, corner speedről nem hallottak ezek? :)
Kép
Válasz küldése