Puma's_01

Puma's_02

Puma's_03

Puma's_04

Puma's_05

Puma's_06

Puma's_07

Puma's_08

Puma's_09

Puma's_10

Puma's_11

Puma's_12

Puma's_13
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

Nagyon jók, köszi!VO101_Tom írta:aláltam pár képet a winyómon, fogalmam sincs már, hogy honnan vannak, de beteszem die, hátha nem láttátok (alattuk a linkben a nagy felbontású változat)
VO101_Sheriff írta:Szerintem a francia Puma könyvből vannak, ha jól emlékszem abban voltak színes képek.

Szia,B. Stenge Csaba írta:Tomi,
Maga a rovar teste volt kétszínű, a fekete melleti színére értettem a pirosat/sötétsárgát. (Mint írtam, szerintem ez általában piros volt, de szívta is a nap, attól lett talán sötét narancssárgás néha). A háttér a rovar mögött az világosabb sárga. A világoskék rossz. Nagyon sok a teljesen rossz színezés de ez nem csoda, hiszen nem nagyon maradtak autentikus források. (Nemrég kaptam kölcsön egy nagyon szép fotóalbumot, azon egy ritka századjelvény van hímezve, amiben az adott pilóta szolgált és ott bizony autentikus színeket hímeztek bele, arról a századról is mindenhol teljesen rosszul kifestettként szerepel a jelvény).
Az alsó két MÁVAG Héja kép Kass törzsőrmester gépe, amely a tapolcai vadászgyakorló osztály állományában volt. Ezt a gépet 1944. április 13-án rongálták meg az amerikai vadászok. A képeket Pocskai János készítette a gépről (aki műszaki írnok volt a tapolcai reptéren), az ő tulajdonát képezik.

1944. nov. 5-én Kiss László hdgy. gépét szétlőtték, kényszerleszállt és megsebesült. Hirtelenjében ennyi.Johann Wind írta:Ő Kiss László lehet a Puma pilóta. Tudja vki hogy mi történt vele? Mikor hunyt el, esetleg köztünk van-e még?
VO101_Sheriff írta:1944. nov. 5-én Kiss László hdgy. gépét szétlőtték, kényszerleszállt és megsebesült. Hirtelenjében ennyi.Johann Wind írta:Ő Kiss László lehet a Puma pilóta. Tudja vki hogy mi történt vele? Mikor hunyt el, esetleg köztünk van-e még?
http://www.pumaszallas.hu/puma-amerikai ... on_05.html

Horthy gépe: http://www.makett.org/index.php/topic,1286.30.htmlVO101_Popeye írta:CR-32 és Re-2000 Falco (nem MÁVAG Héja) volt fehér keresztes felségjellel ?