IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Tom

Passz.
Minimum négy magos proci kell ahhoz, hogy max (vagy közel max) grafikával élvezhetően fusson. Az ennél gyengébb konfigokon is elindul, de London fölött, vagy online sok géppel nagyon akadni fog. Az AI és a CEM számolása nagyon sok procit elvisz (kikapcsolod a komplex engine managementet, és nyersz 10 fps-t! ). Lekapcsolhatod az árnyékokat (az is sok fps-t dob rajta), lejjebb veheted az effekteket, a geometriát és a textúrákat, de akkor sokkal rondább lesz mint az il-2... de sebességben sosem éri el azt.

A video engine-t azonban most írják át az alapoktól, amikor ez elkészül, akkor lehet majd konkrétumot mondani, hogy milyen vas kell alá (jelentős sebességnövekedést várnak tőle). A mostani engine elég bugos, szar.

Ha kijön ez az új video engine, biztos írunk majd róla itt is.
Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

VO101_Attiska írta:Q9300-4Gb RAM-GTX460SOC mellett érdemes nekiállni, mennyire jól fut a játék ezen a vason?
A vidkártyám ugyanez, mem 12 giga, a procim meg egy hat magos AMD 1055T. Élvezhetően fut, grafika valahol a felső értékek közelébe van állítva, de pontosan nem tudom megmondani.

Dolgoznak a grafikus motor újraírásán, nemsokára bétatesztelhető állapotba kerül.
"In thrust we trust!"
Kép
hq_Reflected

Van ötletetek, hogy Magyarországon honnan lehetne beszerezni a "Collectors' edition"-s? (viszonylag hihető áron persze :) )

A DVD-met sikerült elveszteni, még szerencse, hogy Steam-ről le tudtam tölteni újra.
VO101_Tom

Passz. CD Galaxis nem árulja már, 576kb-ban kapható, de csak a sima dvd-s. Szerintem csak netes rendeléssel tudnád megvenni, kérdés, hogy az a szövettérkép és a hiányos Spit manual ér-e annyit (...nem).
Kép
hq_Reflected

Áh, akkor már inkább csinálok egy sima backupot steamről :)
hq_Reflected

It valami gáz van... Szembe jól elkaptam egy Hurricane-t, aztán elkezdtem emelkedve menekülni. 2400 fordulat, max gáz. kitrimmelve, 300 kph (E-3)

mire Franciaország fölé értünk ,a Hurricane lőtávolba ért és egy távoli találattal lelőtt.

Valamit vagy nagyon rosszul csináltam ,vagy totál el van baszva ez a játék. A Hurricane hirhedten lomha volt, és úgy emelkedett ,mint egy zongora. Vagy tévedek?
VO101_Tom

hq_Reflected írta:It valami gáz van... Szembe jól elkaptam egy Hurricane-t, aztán elkezdtem emelkedve menekülni. 2400 fordulat, max gáz. kitrimmelve, 300 kph (E-3)
mire Franciaország fölé értünk ,a Hurricane lőtávolba ért és egy távoli találattal lelőtt.
Valamit vagy nagyon rosszul csináltam ,vagy totál el van baszva ez a játék. A Hurricane hirhedten lomha volt, és úgy emelkedett ,mint egy zongora. Vagy tévedek?
Így látatlanba, trekk nélkül erre nem tudok mit mondani, de abban nem tévedsz, hogy a Hurri elég fos volt. Ezért küldték szinte mindig a bombázók ellen. De biztos vagy benne, hogy ugyanaz a gép volt? Nem valamelyik haverja? Én többször repültem Hurrival, Spit I-el is 2v2 saját szerveren, a mesza energiaharcban nem volt verhető, csak ha fordulózni kezdett.

Az ilyen esetekben viszont, amikor el akarsz szakadni, azt érdemes csinálni, hogy szintben távolodsz el, akkor biztos lehagyod, főleg ha neki egy 180 fokos fordulót kell végeznie (ha nagy körön fordulva meg is tartja a sebességét, nagyon messze kell hogy legyen).

Amire még tippelek, ha a két gép között nagy volt az üzemanyag különbség, az adhatott neki annyi előnyt, hogy egy ilyen hosszú, lapos emelkedésben utolérjen. Egyébként én dogfightban a meredek, szűk emelkedő spirált favorizálom, abba képtelenség belelőni (ha rád akarja szűkíteni, akkor biztos átesik), ha meg lelépni akarok, akkor 600-ig elnyomom, onnan szintbe kivéve egész sokáig megtartja azt a sebességet is.
Kép
hq_Reflected

OK, kösz a tippet! Tuti ugyanaz a gép volt.

Szűk alatt mit értesz? Milyen sebességen emelkedjek? Mi a messzer legjobb fordulósebessége, ahol nem veszít még túl sok energiát?
VO101_MMaister

hq_Reflected írta:OK, kösz a tippet! Tuti ugyanaz a gép volt.

Szűk alatt mit értesz? Milyen sebességen emelkedjek? Mi a messzer legjobb fordulósebessége, ahol nem veszít még túl sok energiát?
250-270 km/h korul van a corner speed, illetve az a legjobb emelkedesi sebesseg is. Ha ezt tartva szuken spiralozol felfele akkor siman raversz a hurrira (felteve, hogy hasonlo energiaszintrol indultatok) es kozben szemmel is tudod tartani.
VO101_Tom

Szintben fordulózáskor a corner speed 300 környékén van, ha szűk fordulóban emelkedsz, akkor 250 környékén. Pontos értéket azért nem tudunk mondani, mert a játékhoz adott dokumentáció elég hiányos, az FM rengeteg helyen el van qrva (szerencsére kalapálják ezt is), viszont 1v1-ek tapasztalata alapján mondhatók ezek az érték.

Ha érdekel, ma este (19:00-től) tartok kis "típusképzést" a 109-esről 77 TS-en (szerktan, fegyverzet és gyakrep), gyere fel ha lesz időd (MM, te is :) )
Kép
hq_Reflected

Jól hangzik, ott leszek! Milyen teamspeaken leszünk?
VO101_Tom

hq_Reflected írta:Jól hangzik, ott leszek! Milyen teamspeaken leszünk?
77-esek TS-e (TS3 kliens). Privátben elküldöm a címet, de szerintem te már voltál fent ezen.
Kép
hq_Reflected

Valaki tud abban nekem segíteni ,hogy milyen RLM kódú festékeket használtak a magyar messzereken 44 nyarán? (szürke-szürke)
Szeretnék CloD-hoz egy magyar messzer skint csinálni.

előre is köszi!
VO101_MMaister

hq_Reflected írta:Valaki tud abban nekem segíteni ,hogy milyen RLM kódú festékeket használtak a magyar messzereken 44 nyarán? (szürke-szürke)

előre is köszi!
RLM 74/75/76
VO101_Tom

hq_Reflected írta:Valaki tud abban nekem segíteni ,hogy milyen RLM kódú festékeket használtak a magyar messzereken 44 nyarán? (szürke-szürke)

előre is köszi!
Szerintem egyenlőre hanyagold. Én csináltam pár skint, a mostani CloD engine iszonyatosan fakóvá, és fénytelenné teszi. Egyszerűen nem tudsz mit kezdeni ezekkel az RLM színekkel, plusz nincs a gépeken csillogás, egyáltalán nincs fémes hatása a kaszninak.

Régebben sokkal jobb volt, ebben a legutolsó két patchban kavartak el valamit. Igaz, hogy ebben meg a landscape sikerült jobban, ezzel a fakó, párás idővel (nekem legalábbis jobban tetszik). Csak az a gond, hogy ez a közeli objektumokon is látszik. Remélem az új video engine helyreteszi ezt is (most olvasom, hoyg 1C-nél annyi embert vettek fel, hogy már kicsi az iroda, amit a játék kiadásakor ott lévő csapat jó ha félig használt ki. Pfffhhh... mondhatni ideje vót' ).
Kép
VO101_Papi

VO101_MMaister írta:

előre is köszi!
RLM 74/75/76
plussz a sárga jelzés a szárnyvégen, a törzsön, és a motordekli alsó részén!
VO101_MMaister

VO101_Tom írta:
hq_Reflected írta:... (most olvasom, hoyg 1C-nél annyi embert vettek fel, hogy már kicsi az iroda, amit a játék kiadásakor ott lévő csapat jó ha félig használt ki. Pfffhhh... mondhatni ideje vót' ).
Legalabb ennyi ertelme volt elorendelni valag penzert, hogy feltokesitettuk a csapatot ;)

Tom, reppenunk ma este? f8?
hq_Reflected

1C-n írta valaki, hogy azt csiripelik a madarak valami orosz fórumon, hogy nem lesz több repülhető típus CloD-ban, és ha kivasalták, akkor elkezdenek inkább az új részen dolgozni ,ami a Battle of Moscow lesz. Csak aztán nehogy csak oroszországban adják ki, mert nagyon orosz centikus a kibővült csapat.

Ez viszont jó hír, mert ott már a magyar messzereknek is helyük lesz, legalábbis a gépparkban.

Egy másik orosz srác meg elkezdte oltani a nyugati játékosokat, hogy állandóan csak nyavalyognak, és a fejlesztőknek elegük van, és a következőkben már csak az orosz piacra fognak koncentrálni, mi úgyis csak 13% vagyunk. Aztán Luthier ezt megcáfolta, de ki tudja mennyi igaz belőle.
VO101_MMaister

A tegnap tanulsagos volt. Az elmult 3-4 ev szunettol nem lettem jobb:) Nem latok semmit a "levegoben" (persze ez lehet beallitas is) illetve egyaltalan nem erzem a gepek hatarait. Van hova fejlodni.
VO101_Sanyo
Site Admin

hq_Reflected írta:Csak aztán nehogy csak oroszországban adják ki, mert nagyon orosz centikus a kibővült csapat.
Amíg élő szerződésük van az uborkával (meg amúgy is), nem hinném hogy megtehetnék. Elég nagy az orosz piac, és ha a nyugat csak aprópénz, még az is bevétel. Egyetlen épeszű cég sem engedheti meg magának, hogy vevőket veszítsen.
"In thrust we trust!"
Kép
Válasz küldése