IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Tom

MM már írta többször. Input lag és szaggatás van nála. Valszeg a konfig gyenge hozzá, mert általánosságban nincs ilyen bug (recegés van néha, de csak online).
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

VO101_Tom írta:MM már írta többször. Input lag és szaggatás van nála. Valszeg a konfig gyenge hozzá, mert általánosságban nincs ilyen bug (recegés van néha, de csak online).
Értem.
Más:
állítgattam a hevederezésen, sikerült letörni kétszer Hurri szárnyat!
:mrgreen:
VO101_MMaister

VO101_Tom írta:MM már írta többször. Input lag és szaggatás van nála. Valszeg a konfig gyenge hozzá, mert általánosságban nincs ilyen bug (recegés van néha, de csak online).

Hát lehet hogy gyengus a konfig, de jó fps mellett (30+) is jelentkezik az input lag. Nem általános, de másnál is előfordul, jóval erősebb gépeken is.

Lassan rászánom magam úgy is egy upgrade-re, aztán kiderül az igazság.
VO101_tvr

Nem sikerült a vásárlás VISA Electronnal.
VO101_Sanyo
Site Admin

VO101_tvr írta:Nem sikerült a vásárlás VISA Electronnal.
Holnap vagy holnapután venni fogok, megvegyem neked is? :) Steamen elküldöm, aztán majd átutalod.
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Popeye

VO101_tvr írta:
Nem sikerült a vásárlás VISA Electronnal.
Hmm, ha rest of the world-ot választjátok a region-nél akkor csak 12.49 dollár...
hq_Reflected

Sziasztok,
Annak ellenére, hogy a Rise of Flight mára a világ szerintem legjobb szimulátora lett, kicsit meguntam a WWI gépparkot, mégiscsak a 2. világháborús légicsaták állnak legközelebb hozzám. És ugyan a CloD még mindig egy bugos kalap fos, és kb a hajamat tépném, több dolog nem működik benne, mint ami jól megy, mégiscsak elkezdtem játszani vele :)

Jó az FPS-em, de az AA nem megy rendesen, és alacsony magasságon apró akadások vannak. Plusz bárminemű füst vagy por letizedeli az FPS-em. A többi bugról nem is beszélve.

Na lényeg, hogy azért írok, hogy tanácsot kérjek a Messzerrel kapcsolatban. Az E-4 az OK, automatikus légcsavarállítóval egyszerű repülni (kivéve hogy az AI Defiantok gyorsabbak és jobban emelkednek ,de ez AI hiba) de az E-3-mal bajban vagyok. Mik az ideális fordulatszámok? ti egyfolytában állítgatjátok harc közben? Mi az ideállis "óraállás" légiharcnál?

A másik bajom, hogy a gépágyúval egy istállót sem találnék el. A géppityuval elég jól megy a célzás, de hiába közelítek 100m-en belülre, a gépágyú szinte sose talál. Tudtok adni valami jó tanácsot? Mikor hogyan és melyiket használjam?

Amúgy a Hellequin századdal szeretnénk elindítani egy szervert a közeljövőben, csak még ki kell dolgoznunk a bevetéseket. Az ATAG bevetései elég jók, csak sok a lag, meg magas a ping. De olyasmit szeretnénk mi is, csak itt Európában. Nekem Pestről 35 a pingem, amikor a RoF hq szerveren játszok, szóval magyaroknak ideális :)

Ha online találkoznánk, innen lehet felismerni minket (a 7-es én volnék):

http://s7.postimage.org/o8me7x2qj/Untitled_2.jpg

Sárga orr, oldalkormány és szárnyvégeg, RLM 02 és 71 camo (egyeseknél schwarzgrün a 02 helyett), piros/fehér /fekete légcsavarkúp, fekete rombusz ("gyémánt") mint századjelzés, és az ördög-pilóta logó az orron. Van egy Luftwaffe megszállott modellező srác a csapatban, ő csinálta :D

Az angol gépeink meg sztenderdek, csak a századkód "HQ".

Előre is köszi a tippeket!
VO101_NateDog
Kapcsolat:

A fordulatszám a lényeg! 2400 környékén tartsd. Célzást gyakorolni kell, én 120 (kiskal) ill.130 (nagykal) méteres összetartást állítottam be. Nézegesd, vertikálisan és horizontálisan is állítható, a hevederezés is testre szabható
! Nekem nagyon tetszik, bár zömében csak 1vs1re gyúrok Tom segítségével. E3at állítani kell, egy idő után hallani fogod a motorhangjából, hogy jó e a fordulat.
VO101_Tom

Hali.

A video beállításoknál azt ellenőrizd le, hogy az SSAO és az epilepszia filter ki legyen kapcsolva, elsőre semmi szükség egy repülőgép szimulátorban, második meg a képet is elrontja. Az effekteket vedd le mediumra, nincs igazán látható különbség a high és a medium között, de sok akadásért a robbanásoknál, lövéseknél megjelenő füst a felelős. Ezzel a három dologgal elég sok erőforrást tudsz felszabadítani, igazán látható minőségromlás nélkül.

Az apró szaggatások, akadások nagyon szerverfüggők, én úgy vettem észre, hogy az ATAG kifejezetten jó ebből a szempontból, de amikor ott is 10-20 AI bombázót beszkriptelnek a csatamezőbe, vagy pl egy másik szerveren amikor odébb tolják a frontot, akkor akad. Náha 1-2 fps-re is leesik, aminek fogalmam sincs mi a konkrét oka, de nem PC függő. A küldetések vannak túllihegve, és ahogy 1C fórumon olvasom, nagyon sok amatőr C+ programozási probléma van bennük (nem a programban, hanem a felhasználók által készíthető, térképekhez tartozó szkriptekben). Szal ha saját küldit terveztek, ezeknek alaposan olvassatok utána, és lehetőleg olyan ember kalapálja a szkripteket, aki ért C+-hoz, mert szívás lehet belőle.

A mesza PP elég egyszerű. Mindig 2200-2400 rpm között legyen a hajtómű fordulatszáma. Nem a PP órát nézzük, hanem ezt. Leszálláskor és felszálláskor 12:00-ra tekerjük, ezt leszámítva viszont a fordulatszámhoz igazítjuk. Gyakorlatból annyit még hozzátennék, hogy nem érdemes egy-másfél óránál többet letekerni BnZ-nál, mert sokáig tart visszatekerni, ott inkább a gázkart húzd kicsit vissza. Ha viszont menekülsz, és a zuhanórepülés után szintben tolod majd el, akkor tekerd le amennyire kell.
Maga a PP visszajelzése elsőre kicsit szokatlan, de nem bonyolult ez sem. A 12:00 állás az 22° a 8:00 állás a 46° légcsavarállásszög értéket jelenti (angol gépekkel ellentétben itt közvetlenül a légcsavar állásszögét állítod). 10 perc elmozdulás az órán, 1° elmozdulás a légcsavartollakon. Egy teljes óra az 6°-nak felel meg.

A gépágyú szórása szerintem elég gáz, itt épp nemrég volt szó róla 1C-n. Ha az alsó képeket kipróbálhatnánk a játékban, szerintem a plahét nem találnánk el, nemhogy a körön beül lenne a szórás. Játékban nagyjából 200 m-en belül hatásosak, ott viszont nagyon jól szakít. Egyre kell figyelni, a szinkronizálatlan szárnyágyúk rázzák ugyan a gépet, de ne próbáld korrigálni, úgyis esélytelen, és csak jobban mellélősz. Én egyébként úgy lövök, hogy először csak kis kaliberrel, majd közelről a naggyal is. A kiskaliber szerencsére olyan hatásos, hogy legtöbbször az is elég a gépek ellen.

Ha szervert csináltok, remélem nálatok nem lesznek letiltva a custom skinek :) És Spit IIa sem lesz a plane-setben (korlátozottan sem), mert az a gép konkrétan egy csalás.

Szoktunk 1v1-ezni mi magyarok, ha van kedvetek, szívesen repülnénk ellenetek. 1v1, 2v2 pl...
Kép
hq_Reflected

Köszi a segítséget!

A skineket szeretnénk nem letiltani majd, és a Spit II-t is tervezzük, hogy kivesszük. Igaz, hogy az Angliai csatában harcoló Spit 100-as benyát használt és +12 boost-on ment, mint a mi Spit II-nk, de szerintem a többi gép van elcseszve ahhoz képest ezért nem lenne fair egyenlőre.
hq_Reflected

Az miért van, hogy az ATAG-on repkedve 50ről egyszercsak 1-re lemegy az FPS? pont mikor rázúmolok az ellenséges gépre. Az effektek már közepesen vannak, meg nem szar a gépem se. Elég idegesítő még ez a játék...
VO101_Tom

hq_Reflected írta:Az miért van, hogy az ATAG-on repkedve 50ről egyszercsak 1-re lemegy az FPS? pont mikor rázúmolok az ellenséges gépre. Az effektek már közepesen vannak, meg nem szar a gépem se. Elég idegesítő még ez a játék...
Passz. Nekem pont régebben volt gondom a zoommal, hogy fps-t eldobta, a mostani verzióban jó...
Az 1-2 fps tök rendszertelenül is előjön szervereken repkedve, én arra gondolok, hogy akkor a szkriptek sok mindent töltenek be egyszerre, és azért esik le. De volt olyan is, hogy egy rohadt erős légvédelem csinált 5-10 fps-t, mondjuk ott kicsit túlestek a ló túloldalára, alig lehetett látni a pamacsoktól :)

Reméljük az új video driver ezeket helyrehozza. Végtelenségig nem lehet a "majd a következő peccsben megolduk" dolgot bedobni.
Kép
V.4_Alex

S! Sziasztok Pumák.

tegnap rászántam magam, hogy újra előveszem a CloD-ot.. hhmm.. egész rendben is volt a játék, futott rendesen szinte minden max-on... Az egyetlen elég nagy bajom az, hogy kb 30 - 40 perc után állandóan meghal a játék. Ha jól emléxem volt az 1C fórumon valami, hogy ez egy ismert memória probléma.. Nálatok van ilyen jellegű tapasztalat? Van rá vmi "workaround"? Mert így elég idegesítő... kétszer is akkor állt meg, amikor a spit a célkeresztben volt, és már ültek rajta a lövedékek...

S! LX
VO101_Tom

Hello. Memória gondok vannak vele (többek közt ezért készül az új video engine), nálam a 8 GB-al is van, hogy lefagy. Az effekteket szedd mediumra (különbséget nem igazán fogsz látni), meg video-n butíts amennyit elviselsz, más tippem nincs. Nálam legutóbb akkor fagyott ki 2x amikor a gép kiválasztása képernyőn TS-eztem. Idegesítő, de egyenlőre nincs rá megoldás (erősen szerverfüggő is (scriptek, betöltött földi cuccok), amikor saját hosttal 1v1-ezünk, akkor órákig semmi gond nincs vele). De a probléma ismert, a fejlesztők tudnak róla.

(Amikor a végleges patch kijött, akkor a robbanásokba fagyott bele, de másnap jött a hotfix, azóta azzal nincs gond.)

Egyébként milyen konfigon játszol?
Kép
V.4_Alex

Köszi a választ.. ilyesmit láttam én is.. Valahol még írták azt is, hogy egy totál újra installálás segíthet.. Előbb megpróbálom amit írtál, és kicsitt visszább veszem a grafikát.. A configom : Win7 x64, GF 570, Intel 2600 K7 , 8 GB Mem (emlékeim szerint.. :))

S! LX
VO101_MMaister

Most mar nagyon jol fut a progi, csak meg kellene tanulni hasznalni a gepeket:)

Van valami tutorial motorinditashoz pl?
VO101_Tom

VO101_MMaister írta:Most mar nagyon jol fut a progi, csak meg kellene tanulni hasznalni a gepeket:)
Itt van egy kis gyűjtemény (egy-két dolog változhatott azóta).
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=20321

De ha feljössz TS-re elmondok pár dolgot. Épp Ikarusszal is itt iskolaköröztünk az imént.
Kép
VO101_MMaister

VO101_Tom írta:
VO101_MMaister írta:Most mar nagyon jol fut a progi, csak meg kellene tanulni hasznalni a gepeket:)
Itt van egy kis gyűjtemény (egy-két dolog változhatott azóta).
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=20321

De ha feljössz TS-re elmondok pár dolgot. Épp Ikarusszal is itt iskolaköröztünk az imént.
Mindjart vendegunk lesz, de kesobb este felnezek, ha meg fent leszel.
VO101_Tom

VO101_MMaister írta:Mindjart vendegunk lesz, de kesobb este felnezek, ha meg fent leszel.
Ok. (edit) 7 és 9 közt (kb) lesz dolgom TS-en, de utána ráérek.
Kép
VO101_Attiska

Q9300-4Gb RAM-GTX460SOC mellett érdemes nekiállni, mennyire jól fut a játék ezen a vason?
Válasz küldése