IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

otiq

Nekem olyan gondom volt, hogy minden játék indulásnál be kell töltenem, az előzöleg elmentett beállított billentyűkiosztásomat, különben defaulttal indul.
VO101_Tom

nVidiához van új 270.61 driver, nagyon dícsérik, cod alatt érezhető javulást hoz - én még nem próbáltam, majd este megnézem.
Kép
Lacusch69

Érdekes dolgot vettem észre, Tom légy szíves, ellenőrizd:

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a vízszintes és a horizontális konvergenciát összecserélték a menüben...
Kép
VO101_Tom

Ok, megnézem majd.
(de elírtad ugye? Mert a horizontális az vízszintest jelent, vertikális meg függőlegest...)
Kép
Lacusch69

VO101_Tom írta:Ok, megnézem majd.
(de elírtad ugye? Mert a horizontális az vízszintest jelent, vertikális meg függőlegest...)
Persze, hogy elírtam, fáradt vagyok...
Kép
VO101_Mate

VO101_Tom írta:
VO101_Mate írta:Hiába módosítom, törlöm majd hozzárendelem. játék közben nem történik semmi az adott bill. kiosztásra.

A másik, hogy hiányolom a joy beállításokat, ffb stb.
Másnál is volt ilyen gond, hogy a controlst nem mentette el, a patch javította. Nálam semmi ilyen gond nincs.

FFB egyenlőre nincs az COD-ban, és nem is tudni mikor teszik be. Sok anyázás van ez miatt, előbb-utóbb kénytelenek lesznek lépni.

Joy beállítások az axis menü alatt vannak, kijelölöd a mozgatni kívánt kezelőszervet, akkor alul tudsz érzékenységet*, dead zone-t és érzékelési határokat is beállítani. Olyan, ami il-2-ben "filtering" volt, azt külön nem találtam, valszeg a sensitivity a linearitás mellett ezt is állítja.

*A controlsnál van egy -számomra- félreérthető csúszka, sensitivity. Simán feltoltam 1.00-ra és nekem is pontosan azt produkálta, amit írtál (MM: "Bedöntöm a botot és a játékban a bot 0,5 sec mulva reagál."). A manualban utána néztem, erre azt írja (p44), hogy: 0 sensitivity is fully linear, and 100 is fully non-linear. Vagyis az 1.0 pont hogy nem agilissé, hanem lomha mozgásúvá teszi. 0-án nekem átesett a ló túloldalára, zoomolva nem tudtam gépen tartani a revit, most 0.30-on van, és telejsen jó.
A légcsavar állásszöget nem tudom állítani a Messzernél, semmilyen bill. vagy joy hozzárendeléssel. De most néztem hogy az egérrel sem tudom működtetni :?:
VO101_Mate

VO101_Tom írta: FFB egyenlőre nincs az COD-ban, és nem is tudni mikor teszik be. Sok anyázás van ez miatt, előbb-utóbb kénytelenek lesznek lépni.
Reklamáljanak is, mert így közel használhatatlan a bot. Alig sikerül lelőni egy lomha bombázót :roll:

Az a durva hogy már így is iszonyú jó!

A trackIr-el való nézelődés nálatok nem okoz gondot? Elég könnyen elmászik, egy kis nézelődés után nem oda tér vissza..nyomogatnom kell neki a "mássz vissza középre" gombot.
VO101_Mate

Visszaszívom.

Megoldódott a prop. pitch probléma.

A nehézségi beállításoknál ki volt véve a komplex hajtómű babrálás )

A trackir-es probléma is eltűnt. Kikapcsoltam a néz. fixálása (vagy mi) opciót, és jobb lett.
VO101_Sanyo
Site Admin

Itt van egy kis mutliplayer segédlet, aki esetleg hostolni szeretne.
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Sanyo
Site Admin

"In thrust we trust!"
Kép
airsheep

VO101_Mate írta:Visszaszívom.

Megoldódott a prop. pitch probléma.

A nehézségi beállításoknál ki volt véve a komplex hajtómű babrálás )

A trackir-es probléma is eltűnt. Kikapcsoltam a néz. fixálása (vagy mi) opciót, és jobb lett.
hello

azt a beállítást pontosan hol találom? a játékban vagy a trackir profilban?
én is szívok ezzel...olyan mintha a pilóta egyre lejjebb csúszna az ülésben
V.4_Alex

S!

beszereztem én is a játékot. Érzések vegyesek. A grafika szép, de azért ezeken a "mikroakadásokon" van még mit javítani, bár tény, hogy a "peccsel" sokkal jobb lent. (gigabyte P67 UD4, 8GB RAM, GTX 570 OC) ja, és az új NVidia dirver-t nem tettem még fel..
Amivel én nagyon küzdök, az a célzás a messzerrel. (trackir) Ehhez kapcsolódik a konvergencia beállítása.. nem sikerült még eltalálnom rendesen.. Illetve attól akadok ki, hogy az AI Hurrit nem tudom "leenergiázni".. A 109-es teljesítménye szerintem "bug"-os, és elmrad attól amit hoznia kellene.. Persze, benne van az is, hogy a PP-et még tuti, hogy nem 100%-osan kezelem, de talán nem annyira rosszul, hogy szinte lehetetlen legyen lelőni egy AI hurkányt...
szóval kicsit fura, de szeretem.. Azt hiszem egész szépet léptek előre a szimuláció terén.. de akkor lesz az igazi, ha a messza teljesítményét a helyére teszik.. Jut eszembe.. jó lenne valamikor egy online repülést is tesztelni, hogy lássuk mit is tud a 109-es, és hogy az esetleges tapasztalatokat meg tudjuk osztani.. (hátha kiderül, hogy vmit nagyon rosszul csinálok.. :) )

S!

V.4_Alex
VO101_Mate

airsheep írta:
hello

azt a beállítást pontosan hol találom? a játékban vagy a trackir profilban?
én is szívok ezzel...olyan mintha a pilóta egyre lejjebb csúszna az ülésben
A játékban, a Realism menüben. A "No Padlock" be volt kapcsolva. Miután kikapcsoltam nálam jobb lett.
VO101_Tom

hát... a padlock mást jelent, azzal automatikusan a másikon tartja a kamerát kabin nézetben, biztos, hogy ez javította meg? :)
Kép
VO101_Tom

V.4_Alex írta:S!... Jut eszembe.. jó lenne valamikor egy online repülést is tesztelni, hogy lássuk mit is tud a 109-es, és hogy az esetleges tapasztalatokat meg tudjuk osztani.. (hátha kiderül, hogy vmit nagyon rosszul csinálok.. :) )

S!

V.4_Alex
Hello.
Online 1v1-et még nem próbáltuk. Offline tesztelgetve az E-3 a Spit IIa ellen sajnos fosch, AI Spit I-eseket viszont alár 5v1-ben is le lehet vakarni az égről, csak ott már be kell osztani a lőszert :) (ma próbálgattam).

Online nem tudunk még hostolni. Nem a csatlakozással van a gond, hanem a küldikkel. Nem tudjuk még, mit rontunk el, de nem lehet oldalt (és gépet) választani, csak AI-t nézheted külső nézetből. A dolog egyébként működik, hiszen vannak már online szerverek, amiken repkedünk, csak épp sajátot nem tudunk -egyenlőre- csinálni. Hétvégére talán megoldódik, akkor semmi akadálya nem lesz kis online reppenésnek...
Kép
V.4_Alex

Szia Tom,

spec. nem 1v1-re gondoltam. Jó lehet egy közös repülés egy DF serveren is, csak tudjunk gyakorolni, illetve megérteni jobban a repmodelt stb.. (legalábbis nekem még szükségem van erre.. :) )
Spit ellen még nem próbáltam, csak Hurkánnyal toltam DF-ot... Most, hogy állítottam a joy-on, már sokkal jobb, de még mindig nagyon nehéz lelőni az AI hurrit. valahogy neki mindig marad energiája ellentétben velem. A másik nagy bánatom a célzás.. Valamiért nagyon nehezen tudom eltalálni azt a nyomorultat.. vagy a konvergenciám nem stimmel, vagy a lőszer.. de az is lehet, hogy szimplán béna vagyok.. ja, és a trackir-rel is küzdök..
Te milyen konvergencia értékeket használsz? (tudom ez ízlés és egyéni stílus kérdése is, de kíváncsi vagyok..) És milyen lőszert? Leginkább a 20-asre lennék kíváncsi, mivel azt nem igazán tudom hatákonyan használni vadász ellen.. Ma este megpróbálok felnézni a net-re.. hátha lesz vmi lehetőség..

S!

V.4_Alex
VO101_Mate

VO101_Tom írta:hát... a padlock mást jelent, azzal automatikusan a másikon tartja a kamerát kabin nézetben, biztos, hogy ez javította meg? :)
Ööö, konkrétan az ott a bal alsó sarokban.
Untitled.jpg
Untitled.jpg (110.82 KiB) Megtekintve 5274 alkalommal
Amikor átangolosítottam, akkor "no padlock" volt azon a helyen. Nekem egyébként olyat nem csinál, hogy a másikon tartaná a kamerát.

Én személy szerint találkoztam ezzel a problémával más szimben is. Pl. Rise of Flight meg FSX. Némi forgolódás után ha visszanézek középre, akkor olyan kép fogad mintha összementem volna 10 centit az ülésben (TrackIR 5).
VO101_Tom

V.4_Alex írta:Szia Tom,

spec. nem 1v1-re gondoltam. Jó lehet egy közös repülés egy DF serveren is, csak tudjunk gyakorolni, illetve megérteni jobban a repmodelt stb.. (legalábbis nekem még szükségem van erre.. :) )
77-esek TS-ére gyere fel, aki esténként repül, ott megtalálható. Steam-en a friend listbe fel vagyunk egymásnak véve, plusz van egy Cliffs of Dover Hungary steam-csoport is létrehozva, ahhoz is csatlakozhatsz. Így látod, hogy az oda beregelt magyarok közül ki van épp online, ki játszik a cod-al.

Az 1v1-et nem kifejezetten a klasszikus 1v1 miatt mondtam, lehet az többgépes df is, a lényeg, hogy saját host egyenlőre nem jött össze. Igazán tesztelni, gyakorolni, egymáshoz képest a gépeket tesztelni ott lehetne. Én egyenlőre offline 1v1-ekben gyakorolok, AI ellen, gépkezelés és célzás gyakorláshoz ez is elég. Online szervereken hogy tanulhass, ahhoz gépkorlátozás kell (tegnap Laca már talált egyet, én még soha), Spit IIa ellen tanulni úgysem tudsz.
Repgép setup nekem teljesen default. A konvergencia is, és a lőszer hevederezés is. Nem igazán jöttem rá, hol lehet ezt átállítani, lehet, hogy bugos, lehet hogy csak vak vagyok, nemtom...

Amit ajánlok még, a 109-esről van a manualban a 90. oldal környékén egy pár oldalas "gépkönyv-kivonat", abban lévő teljesítmény adatokat és korlátozásokat érdemes betartani, akkor nem hajtod szét a motort. Az apróbb dolgokat, finomításokat TS-en szoktuk megbeszélni.
Kép
VO101_Tom

VO101_Mate írta:
VO101_Tom írta:hát... a padlock mást jelent, azzal automatikusan a másikon tartja a kamerát kabin nézetben, biztos, hogy ez javította meg? :)
Ööö, konkrétan az ott a bal alsó sarokban.
...
Az a "No padlock", fölé viszed az egeret, akkor ki is írja, hogy "Padlock is the ability to lock your view to a target vith a single key press".

Nekem ilyen összemenős problémám nem volt, nincs ötletem mitől lehet. De e1C fórumon mintha már olvastam volna róla, ha megtalálom megnézem mit írtak ott.
Kép
Lacusch69

"Repgép setup nekem teljesen default. A konvergencia is, és a lőszer hevederezés is. Nem igazán jöttem rá, hol lehet ezt átállítani, lehet, hogy bugos, lehet hogy csak vak vagyok, nemtom...
"

Én az "user" mappában szoktam, ha a játékban állítom, azt elfelejti.
Kép
Válasz küldése