IL-2 STURMOVIK: Cliffs of Dover
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Következő fizuból megveszem aztán hajrá!
- VO101_Tom
VO101_NateDog írta:Következő fizuból megveszem aztán hajrá!

-
VO101_Sanyo
- Site Admin
"In thrust we trust!"

-
VO101_Menyus
Szerintem hamarosan én is megvásárolom...
"Hogy megőrizd a békét, készülj a háborúra." "Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport"
- VO101_Tom
Na! Csak összejön egy schwarmVO101_Menyus írta:Szerintem hamarosan én is megvásárolom...

- VO101_Tom
Tesztelgettem ezt az új mod-ot, este repkedtem offline és online is. Mivel ebben benne vannak az elmúlt hét külsős fejlesztései, és a többprocesszoros optimalizálás, tehát érdemben gyorsulni már nem fog, nagyjából látható a gépigény is. Hát elég magas. 4 magos proci kell alá, 1GB-os videokártya, és 4GB RAM. Ezen belül már mondhatni mindegy ki mit vesz (erősen pénztárca függő), érdemben különbség nem lesz a játékban, high-end pc-n persze magasabb AA, több fa és nagyobb textúrák is elfutnak, aki ez alá nem adja, annak szigorúan high-end, de ha érdekel valakit, akkor nálam ilyen:
Régi alaplap, kifutó architektúra, de még új AMD Phenom II 1055T 6x 2.8GHz proci (nincs húzva), (új, és elég jónak mondott) ENGTX 560 Ti 1GB-os kártya, 8GB DDR2 RAM (nem a leggyorsabb, 800MHz-en ketyeg, az alaplap a ludas). Win7 64 bit, de ez csak a memória miatt érdekes, bár maga a cod is szarakodik XP-n, legalábbis sokan panaszkodnak rá.
Fények, effektek, gépek, kabinok, fű, árnyék, minden csilli-villi beállítás maxon, textúra közepesen, talaj és erdő közepesen. 2xAA 1680x1050-ben 30-60 fps, pályától, gépektől függően (akadás nélkül, ami még nagyon sokat számít). Ezzel a vassal produkálja ezt a gépem (full realistic beállítások, kivéve a külső nézet):
screenshot01 screenshot02 screenshot03 screenshot04 screenshot05
Mozgás közben, TrackIR-el a kabinban iszonyatosan hangulatos, és szép, a dinamikus fény-árnyék mozgása a kabinban qrvajó, de ezeket videókon már láthattátok. A sok kis szar kapcsolgatása nekem nagyon bejön, ha nem figyelsz a műszerekre (nincsenek figyelmeztető feliratok, csak közli ha valami elszállt), pillanatok alatt ki lehet nyírni a motort, vagy eldobni az energiád. Online egyre többen vannak, beta patch ma kijött, és már 5-6 szerveren, állandó 10-20 játékossal lehetett repülni, kis dogfight, és nagy BoB mapon is.
A játéknak tényleg csak egyetlen apró -hmm- negatívuma van, német oldalról gyakorlatilag egy, a spanyol polgárháború végén repült típust állítanak szembe a BOB legmodernebb angol vadászgépével, ami ugyanabban a hónapban került a csapatokhoz, mint az E-7 mesza (dogszervereken nincs korlátozás, E-3 vs Spit IIa). Nekünk még E-4 sincs. Azt hogy "dogoljunk, győzzön a jobb", el kell felejteni, csak lopakodsz, megcsapod, és abból kb tolod is haza. Ha 2-3 gép összedolgozik, na azzal már lehet kezdeni valamit, de egyéni skinek még nem tehetők be, ikonok neveket nem mutatnak, lajstromot nem válaszhatsz, szal elég kaotikus még.
Régi alaplap, kifutó architektúra, de még új AMD Phenom II 1055T 6x 2.8GHz proci (nincs húzva), (új, és elég jónak mondott) ENGTX 560 Ti 1GB-os kártya, 8GB DDR2 RAM (nem a leggyorsabb, 800MHz-en ketyeg, az alaplap a ludas). Win7 64 bit, de ez csak a memória miatt érdekes, bár maga a cod is szarakodik XP-n, legalábbis sokan panaszkodnak rá.
Fények, effektek, gépek, kabinok, fű, árnyék, minden csilli-villi beállítás maxon, textúra közepesen, talaj és erdő közepesen. 2xAA 1680x1050-ben 30-60 fps, pályától, gépektől függően (akadás nélkül, ami még nagyon sokat számít). Ezzel a vassal produkálja ezt a gépem (full realistic beállítások, kivéve a külső nézet):
screenshot01 screenshot02 screenshot03 screenshot04 screenshot05
Mozgás közben, TrackIR-el a kabinban iszonyatosan hangulatos, és szép, a dinamikus fény-árnyék mozgása a kabinban qrvajó, de ezeket videókon már láthattátok. A sok kis szar kapcsolgatása nekem nagyon bejön, ha nem figyelsz a műszerekre (nincsenek figyelmeztető feliratok, csak közli ha valami elszállt), pillanatok alatt ki lehet nyírni a motort, vagy eldobni az energiád. Online egyre többen vannak, beta patch ma kijött, és már 5-6 szerveren, állandó 10-20 játékossal lehetett repülni, kis dogfight, és nagy BoB mapon is.
A játéknak tényleg csak egyetlen apró -hmm- negatívuma van, német oldalról gyakorlatilag egy, a spanyol polgárháború végén repült típust állítanak szembe a BOB legmodernebb angol vadászgépével, ami ugyanabban a hónapban került a csapatokhoz, mint az E-7 mesza (dogszervereken nincs korlátozás, E-3 vs Spit IIa). Nekünk még E-4 sincs. Azt hogy "dogoljunk, győzzön a jobb", el kell felejteni, csak lopakodsz, megcsapod, és abból kb tolod is haza. Ha 2-3 gép összedolgozik, na azzal már lehet kezdeni valamit, de egyéni skinek még nem tehetők be, ikonok neveket nem mutatnak, lajstromot nem válaszhatsz, szal elég kaotikus még.

- VO101_Tom
Összefotoshoppoltam a manualból a teljesítmény görbéket, szarul festVO101_HWick írta:Hogy talaljatok az energiaharcot a spitek ellen? Lesz eselyunk online war-okon az emilben?
1C fórumon Luthier már ígérte, hogy ha végeznek az SLI/Crossfire programozással, fejlesztik a multi részt, és kiadják a moddereknek szánt SDK-t, utána lesznek új német típusok is: E-1 (haha) és E-4...

- Lacusch69
Esetleg visszaadhatnák a Messzer eredeti sebességét 5k felett, ill. az emelkedőképességét.. (Kurfürst oldalán megnézhető az eredeti sváb és a szövi teszt is)VO101_Tom írta:Összefotoshoppoltam a manualból a teljesítmény görbéket, szarul festVO101_HWick írta:Hogy talaljatok az energiaharcot a spitek ellen? Lesz eselyunk online war-okon az emilben?![]()
![]()
1C fórumon Luthier már ígérte, hogy ha végeznek az SLI/Crossfire programozással, fejlesztik a multi részt, és kiadják a moddereknek szánt SDK-t, utána lesznek új német típusok is: E-1 (haha) és E-4...
Meg némileg hatékonyabb 20-ast, mert nem hiszem, hogy 25 találat -bárhová is ment- nem szed apró, pici darabokra egy Beaufightert.
Ez utóbbi miatt az E1 nem "haha", mert nekem úgy tűnik, hogy az MG17 a hasznosabb fegyver.

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
És kezdődik mindne elölről... én nem értem a fejlesztők oldalárol, hogy miért kell ez.Lacusch69 írta:Esetleg visszaadhatnák a Messzer eredeti sebességét 5k felett, ill. az emelkedőképességét.. (Kurfürst oldalán megnézhető az eredeti sváb és a szövi teszt is)VO101_Tom írta:Összefotoshoppoltam a manualból a teljesítmény görbéket, szarul festVO101_HWick írta:Hogy talaljatok az energiaharcot a spitek ellen? Lesz eselyunk online war-okon az emilben?![]()
![]()
Meg némileg hatékonyabb 20-ast, mert nem hiszem, hogy 25 találat -bárhová is ment- nem szed apró, pici darabokra egy Beaufightert.
Ez utóbbi miatt az E1 nem "haha", mert nekem úgy tűnik, hogy az MG17 a hasznosabb fegyver.
-
VO101_Popeye
Aztán meg kiderül, hogy a spit és a hurri könnyebbek 300 kilóval, a beaufighter páncélzata meg véletlenül a B-17-esé...
- VO101_Mate
- VO101_Tom
Ja, ja, teljesen igazVO101_Mate írta:Nem tudom volt-e már:
http://www.youtube.com/watch?v=Zs56Mr9iFqQ
(ööö, de hogy ne legyen félreinformálva senki, mindent amiről szó esik benne, már kijavítottak a múltkori és a most pénteki patchban - epilepszia szűrő, sebesség növekedés, variálható beállítások, és csomó egyéb kis szar)
ez viszont qrvajól néz is ki
http://www.youtube.com/watch?v=1LMftuei ... r_embedded

- Márton
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Márton 2011.04.18. 18:45-kor.

Ernst Udet az I. világháborús veterán a még kipróbálási stádiumba sem érkezett Bf 109 berepülése után rögtön véleményt nyilvánított: "Messerschmitt, ebből soha nem lesz harci gép..."
- VO101_Sheriff
Azta a kurva...
A barátok jönnek mennek, az ellenségek meg csak gyűlnek...
- otiq
Az a béta patch amit Sanyo belinkelt nekem nagy teljesítménynövekedést okozott. Eddig még low-on is beszaggatott de ezzel folyamatos tenger feletti csatákat tudok produkálni a régi core2duos gépemmel is. Igaz még előfordulnak launcher.exe kifagyások , dehát még béta. Nem bántam meg a vételt és egyre jobb lesz. A Rise of Flight-nak is kellett fél év mire optimalizálták.
- otiq
Na eddig tartott a beta. Már tölti a steam a hivatalos patchet.
-
VO101_Sanyo
- Site Admin
"In thrust we trust!"

- VO101_Mate
Nem rossz!! Alakul.
Viszont nekem bill. kiosztási problémáim vannak. Hiába módosítom, törlöm majd hozzárendelem..játék közben nem történik semmi az adott bill. kiosztásra.
Másnál nincs ilyen probléma?
A másik, hogy hiányolom a joy beállításokat, ffb stb.
Viszont nekem bill. kiosztási problémáim vannak. Hiába módosítom, törlöm majd hozzárendelem..játék közben nem történik semmi az adott bill. kiosztásra.
- Lacusch69
A bill. kiosztásokat el is mentetted?VO101_Mate írta:Nem rossz!! Alakul.

- VO101_Tom
Másnál is volt ilyen gond, hogy a controlst nem mentette el, a patch javította. Nálam semmi ilyen gond nincs.VO101_Mate írta:Hiába módosítom, törlöm majd hozzárendelem. játék közben nem történik semmi az adott bill. kiosztásra.
FFB egyenlőre nincs az COD-ban, és nem is tudni mikor teszik be. Sok anyázás van ez miatt, előbb-utóbb kénytelenek lesznek lépni.
Joy beállítások az axis menü alatt vannak, kijelölöd a mozgatni kívánt kezelőszervet, akkor alul tudsz érzékenységet*, dead zone-t és érzékelési határokat is beállítani. Olyan, ami il-2-ben "filtering" volt, azt külön nem találtam, valszeg a sensitivity a linearitás mellett ezt is állítja.
*A controlsnál van egy -számomra- félreérthető csúszka, sensitivity. Simán feltoltam 1.00-ra és nekem is pontosan azt produkálta, amit írtál (MM: "Bedöntöm a botot és a játékban a bot 0,5 sec mulva reagál."). A manualban utána néztem, erre azt írja (p44), hogy: 0 sensitivity is fully linear, and 100 is fully non-linear. Vagyis az 1.0 pont hogy nem agilissé, hanem lomha mozgásúvá teszi. 0-án nekem átesett a ló túloldalára, zoomolva nem tudtam gépen tartani a revit, most 0.30-on van, és telejsen jó.